[old4,има свободна воля,но според мен ние,хората я интерпретираме грешно.Да,всеки има право на избор,но и съдбата си я има.Защо Исус е знаел съдбата си(ако я е знаел)и просто е оставил всичко да се случи?Защо,наистина?Нали в Библията Той говори за това,което Му се случва по-късно.Дори,когато войниците отивам да го арестуват не знам дали помните Той как реагира и казва,а че и даже отрязаното ухо на единия войник оправя.Въпросът е защо?
Tangrata_ напълно съм съгласна с написаното от теб,обаче дори в "Хакери на сънищата" се говореше,че има зони,които са като "забранени" за човека и Слай казваше,че това може да е съдбата.Ако приемем,че времето е относително понятие,това дали някой човек ще успее да се осъвършенства и развие за 100,за 1000 или 1 000 000 години е все тая за Бог и Мирозданието,според мен най-вече се отразява на самия човек.Това,че някой ще се научи кое и как да използва,улеснява само него ТУК и СЕГА,понеже на някакво друго ниво,всичко си е ТУК и СЕГА.Да,ама,ако човек продължи по старо му или прави,каквото си иска,никой няма да го спре,но рано или късно ще му се наложи да си плаща за всичко.Сега,че може да е в друга инкарнация-пак за Бог би следвало да е все тая.Тъй че се замислям,че може би затова има и паралелни светове(ако има,де)-в крайна сметка всички варианти ще бъдат разиграни,пък от нас си зависи кой ще си изберем ТУК и СЕГА,в този живот.И да,непонятно е,ако Исус Христос е знаел,че може да "шменти" защо се е оставил да бъде хванат и разптнат,но очевидно Той е знаел нещо,което ние не знаем или на този етап,дори не разбираме.Но мойта логика е-защо да отлага нещо,което така или иначе му е да речем предупределено да Му се случи и Той ще трябва да изпълни,ако наистина всичко е било предупределено...