Blue_Stare, за депресията да, вярна е това, че човек в депресия може да посегне на себе си. Напълно си права, другото вероятно се нарича по друг начин. Съгласна съм с това.
Но що се отнася до Исус тотално ми изопачаваш думите (най-вероятно не си прочела добре какво казвам).
Това, което казах и продължавам да твърдя е че ДЕЛОТО НА ИСУС ХРИСТОС НЕ Е ПРАВИЛНО ДА СЕ НАРИЧА ЖЕРТВА!!!Къде съм казвала, че е очаквал нещо?
Като казвам, че го прави И ЗА СЕБЕ СИ, нямам предвид, че чака отплата.
Направих сравнение с творец (истински) отдаден на изкуството, който сътворява картина. Той жертва ли се? Ван Гог за нас ли е рисувал, за някого ли?
Рисувал е защото подтикът (гласът на Бога в сърцето му) е бил толкова силен, че той не е можел да живее без да рисува. Той не се е интересувал от това какво става с картините му след като ги нарисува.Значи можем да кажем, че НЕ ЗАРАДИ ДРУГИТЕ, а по-скоро заради себе си е рисувал. Ето това казвам.Умрял е в бедност.
Аз съм против АКЦЕНТЪТ върху ЖЕРТВАТА. Върху ДРУГИТЕ.
Какво значи акцент? Виж по-нагоре това което казах за Айнщайн "Щом евреинът Айнщайн е казал това значи.....". Веднага ме обявиха за расистка. ЗАЩО? Нима казап нещо против евреите? Нещо обидно? Нима е лъжа, че Айнщайн е евреин?
Аз казах един факт. Но ме обявиха за расистка. Защо?
Защото направих АКЦЕНТ. Чисто и просто акцентирах на евреин така, че смисъла се промени и то не как да е точно на обратно.
Подобно нещо се нарича МАНИПУЛАЦИЯ!
Когато казваш една истина, но слагаш някъде акцент ти я манипулираш, по-скоро манипулираш съзнанието на човека като го насочваш в желана от теб посока.
Аз ТВЪРДЯ, че подобна манипулация има в твърдението за жертвата на Исус!!!!
РАЗСЪЖДАВАТЕ, щом твърдим, че Исус е триединство (и син и Отец и свети дух) и щом твърдим, че всички сме едно (колективно цяло, колективно съзнание)значи Исус и другите са заедно в цялото и тогава твърденията "Исус го напарви заради себе си", "Исус го направи заради Бога" "Исус го направи заради другите" са еквивалентни (еднакви). Значи на практика и трите са вярни. Еднакво вярни!!!
Щом и трите са вярни ЗАЩО ?!!! се слага АКЦЕНТА на само едното от тях?!
В Исус се жертва за дрегите (за нас) се поставя именно такъв акцент.
Доказах ви в движение и съвсем нагледно как може да се манипулира чрез акцент.
Това означава да лъжеш чрез истината, т.е. най-фината, най-неуловимата лъжа.
Ти се измъкваш отвсякъде с чистички ръчички. Казал си истината, обаче така, че тя е придобила обратното значение.
И това, което аз направих е, че изместих акцента към другото твърдение, което също е вярно. И всички се засегнаха. ЗАЩО?
Давайте, нека намерим заедно истината.
Нали нямаме за цел да се състезаваме, нали търсим истината.
Мен не ме е страх да кажа ако бъркам, да променя становището си, нямам и претенции за интелект нито обиждам вашия, макар, че ми приписват подобни неща.