Автор Тема: Исус Христос  (Прочетена 290695 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
Re: Исус Христос
« Отговор #120 -: Април 06, 2010, 16:29:01 pm »
Виж сега Iris,нямам си идея откъде си намерил това и кой го твърди .Аз чета по синодалния превод , Превод от 1940г. и King James Version .Има доста разлики , но това което съм цитирал е твърдо така ( Боже Мой, Боже Мой, защо си Ме оставил? ).
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен алибаба

• Пишещ
  • Публикации: 794
« Отговор #121 -: Април 06, 2010, 17:20:19 pm »
Blue_Stare, за депресията да, вярна е това, че човек в депресия може да посегне на себе си. Напълно си права, другото вероятно се нарича по друг начин. Съгласна съм с това.
Но що се отнася до Исус тотално ми изопачаваш думите (най-вероятно не си прочела добре какво казвам).
Това, което казах и продължавам да твърдя е че ДЕЛОТО НА ИСУС ХРИСТОС НЕ Е ПРАВИЛНО ДА СЕ НАРИЧА ЖЕРТВА!!!Къде съм казвала, че е очаквал нещо?
Като казвам, че го прави И ЗА СЕБЕ СИ, нямам предвид, че чака отплата.
Направих сравнение с творец (истински) отдаден на изкуството, който сътворява картина. Той жертва ли се? Ван Гог за нас ли е рисувал, за някого ли?
Рисувал е защото подтикът (гласът на Бога в сърцето му) е бил толкова силен, че той не е можел да живее без да рисува. Той не се е интересувал от това какво става с картините му след като ги нарисува.Значи можем да кажем, че НЕ ЗАРАДИ ДРУГИТЕ, а по-скоро заради себе си е рисувал. Ето това казвам.Умрял е в бедност.
Аз съм против АКЦЕНТЪТ върху ЖЕРТВАТА. Върху ДРУГИТЕ.
Какво значи акцент? Виж по-нагоре това което казах за Айнщайн "Щом евреинът Айнщайн е казал това значи.....". Веднага ме обявиха за расистка. ЗАЩО? Нима казап нещо против евреите? Нещо обидно? Нима е лъжа, че Айнщайн е евреин?
Аз казах един факт. Но ме обявиха за расистка. Защо?
Защото направих АКЦЕНТ. Чисто и просто акцентирах на евреин така, че смисъла се промени и то не как да е точно на обратно.
Подобно нещо се нарича МАНИПУЛАЦИЯ!
Когато казваш една истина, но слагаш някъде акцент ти я манипулираш, по-скоро манипулираш съзнанието на човека като го насочваш в желана от теб посока.
Аз ТВЪРДЯ, че подобна манипулация има в твърдението за жертвата на Исус!!!!
РАЗСЪЖДАВАТЕ, щом твърдим, че Исус е триединство (и син и Отец и свети дух) и щом твърдим, че всички сме едно (колективно цяло, колективно съзнание)значи Исус и другите са заедно в цялото и тогава твърденията "Исус го напарви заради себе си", "Исус го направи заради Бога" "Исус го направи заради другите" са еквивалентни (еднакви). Значи на практика и трите са вярни. Еднакво вярни!!!
Щом и трите са вярни ЗАЩО ?!!! се слага АКЦЕНТА на само едното от тях?!
В Исус се жертва за дрегите (за нас) се поставя именно такъв акцент.
Доказах ви в движение и съвсем нагледно как може да се манипулира чрез акцент.
Това означава да лъжеш чрез истината, т.е. най-фината, най-неуловимата лъжа.
Ти се измъкваш отвсякъде с чистички ръчички. Казал си истината, обаче така, че тя е придобила обратното значение.
И това, което аз направих е, че изместих акцента към другото твърдение, което също е вярно. И всички се засегнаха. ЗАЩО?
Давайте, нека намерим заедно истината.
Нали нямаме за цел да се състезаваме, нали търсим истината.
Мен не ме е страх да кажа ако бъркам, да променя становището си, нямам и претенции за интелект нито обиждам вашия, макар, че ми приписват подобни неща.

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
« Отговор #122 -: Април 06, 2010, 17:34:38 pm »
алибаба,ти как си Дух,Душа и тяло,но и Едно?!Ето отговорът за Исус и триединството.
За Жертвата-да,Ван Гог се е жертвал в името на изкуството си.Как?Еми,колкото и да е непонятно всеки един Творец влага в Творението си е част от себе си.Един вид жертваш някоя част от себе си в името на творението си.За Истината-виж,на земята има около 6-7 милярда хора и всеки има негова/нейна си истина,но въпреки всичко има една Истина.Как става според теб това?За измъкването и чистичките ръчички-ти осъзнаваш ли какво ще ти се случи,ако кажеш на някого истината без той да е готов за нея?Ами,ако ти не знаеш истината,а само си мислиш така и въвлечеш някого неволево(и непреднамерено)в една Лъжа?Ти или аз,или който и да е човек ОТКЪДЕ знаем,че сме прави?Всеки е прав за себе си и изповядва някаква истина,иначе този някой/нещо просто нямаше да съществува?БОГ,ако наистина е съвършен как би допуснал някои неща да съществуват,щом не е трябвало?Никой не се е засегнал на това,което пишеш,а на начина,по който го представяш.А и защо очакваш да се засегне,който и да е?Аз също съм готова да си променя гледната точка,нямам нищо против.Но ми е непонятно защо свеждаме всичко до физическото?А колкото до Истината-да му е хрумвало на някого,че зависи и кой как приема истината.Аз мога да прочета една книга,други мои познати да я прочетат също,но всеки от нас да я тълкува и приема по коренно различен начин,да забелязва различни неща.Защо става така?И според написаното-значи проблемът не е в мен и моите познати,а автпорът на книгата.Той човечецът се е измъкнал с чисти ръчички,понеже ние,които четем книгата(или някой ни е казал истината),сме я приели и тъклуваме по няколко различни начини?Акцентът за Айнщайн и еврейна съм го пропуснала,сорри.За мен няма никакво значение кой човек какъв е в някои отношения,които за повечето хора са жизненоважни и определящи.Това,че някой изповядва една религия,има един цвят кожа и не знам си какво-според мен са си отвличане на вниманието от основната картинка.
П.С.:Махни частичката "Не" в написаното от теб и сама виж какво казваш,какво послание изпращаш подсъзнателно,затова говорим,нищо повече.
« Последна редакция: Април 06, 2010, 17:42:48 pm от Blue|_Star »
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен Visitor

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 349
« Отговор #123 -: Април 06, 2010, 17:35:57 pm »
...

За първи се защити адекватно. На мен не ми пречи също да се извиня ако си се обидила, но човек може да каже чрез истината много неща. Манипулацията е изкуство, Алибаба, и го знаеш перфектно. Защото той действително е евреин, но това всички го знаем и е напълно излишно да го подчертваш. Не "физикът", ами евреин. Наблягаш на етноса, сякаш това е по-важно. Можеш ли да обясниш този ФАКТ (започвам те имитирам) защо го изтъкна? Реши, че не го знаем?

Като не ти харесва жертва (явно си решила да пренапишеш Библията), тогава да го наречем, че е бил унижен, принизен, бичуван. И това ли не е така? Ще си играем на думи ли?

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #124 -: Април 06, 2010, 18:47:52 pm »
Не се обиждам на нищо.
Това, което направих с АКЦЕНТЪТ върху "евреин" е чудесен пример за онагледяване на това как може да се манипулира.
Как може някой да каже ДААА Исус е Месия, той е велик, той е Божи син и в същото  време да измести нещата от същественото връзката му с отец му (с божественото) към връзката му с другите.
Вместо да се акцентира над това, че всеки човек, всеки индивид си има важна работа да свърши между себе си и бога най-напред, да се вслуша в сърцето си и да има вяра, силна като на Исус, който показа, че не губиш живота си, вместо това акцентът е преместен на жертвата ЗА ДРУГИТЕ.
Ако Исус не бе имал чиста връзка с бога (със сърцето си) никога не би се случило другото, т.е. така наречената жертва.
Защо символът на християнството е кръстът и се набиват на очи мъките му, ами не набият в очите триумфа му и не направят символ Исус на един трон до отец му, надмогнал физическата "смърт"?
Аз вече казах, че познавам преживяването на трасформация (не казвам че съм възкръснала, посветена, просветена...)казвам, че съм минала някакъв преломен момент на трансформация и знам що е страдание, знам що е отричане, знам що е ...каквото знам знам.
От тогава, мога да виждам някои неща...та когато видя, че някой се препъва накъде по същия път ама още е на етап, който съм минала...някак си винаги ми се е искало да му дам кураж. Знам, че това си е негов път, негова работа и пр. и нямам право да помагам, но ако изобщо ще правя нещо ще му кажа " виж, знам какво ти е, но...не се отчайвай, страдаш но вървиш във вярната посока и в края на краищата ще успееш. Само не се отчайвай и не се предавай и не си мисли лошо за себе си".
Какво ще стане ако на тоя човек взема да му говоря за първороден грях, за мъки, болки, страдания и ЖЕРТВА, които ще трябва да понесе. Еми няма как пич! Това е.
Ето виж Исус на кръста - той щом може и ти можеш да го изтърпиш, ей тва те чака.
Ми тоя човек може и да се гръмне. Да се навира кръста като символ при това казвам това става още докато човек е дете...

Неактивен Visitor

• Малко Писал
  • **
« Отговор #125 -: Април 06, 2010, 19:02:30 pm »
Алибаба, да не се заричам, но наистина ще се постарая това да ми е последното обръщение към теб. Едно такова събитие от такъв мащаб оказва влияние върху много хора и това също е Ф А К Т. Твоето страдание също е оказало някакво влияние върху друг, за което може би не подозираш. И промяната се осъществява и в поведението ти към другите. Моментното ти състояние също. Това се нарича взаимодействие. Нямам какво повече да ти кажа, но подозирам, че няма да разбереш въобще какво ти говоря, защото ти слушаш само собствените си мисли. Уморих се да общувам по този начин. Болезнено и досадно е.
« Последна редакция: Април 06, 2010, 19:03:32 pm от Invisible World »

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #126 -: Април 06, 2010, 19:28:43 pm »
В нещата за трансформациите, които говори Aлибаба има истина. Аз също съм преживявал подобни неща.
Но не съм съгласен, че чак толкова в християнството се акцентира на кръста и страданията. Кога пък някой е казвал "на, ей това те чака".
Единственото предположение е, че ти Алибаба, като малка си общувала с някакви фанатици криво разбиращи християнството ...

Не знам. А може би аз интуитивно съм усетил кое е по-важното и съм си акцентирал на именно това, което ти казваш - връзката с Бога.

А не беше ли писал тук във форума някой за Айнщайн, че откраднал от други учени всичките си теории. От Лоренц например.
Дали е вярно не знам. Но има такъв шанс.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #127 -: Април 06, 2010, 19:44:23 pm »
Невидим свят, ако си мислиш, че аз не се уморих много се лъжеш  ;D
ГРО ГИ СЪМ!
Просто...както казах в течение на споровете ми просветнаха някои неща и това породи у мен бурни емоции и неистово желание ВЕДНАГА и НА ВСЯКА ЦЕНА да го кажа и разкрия. Имам дар слово и мислех, че ще мога да го кажа така, че всички да разберете какво имам предвид, какво съм видяла. В резултат рухнах от умора  ::)
Но..въпреки това преживяването си струваше, винаги си струва, винаги има по някой урок  :-*  :-*  :-*
Простете за невинните манипулацийки тук таме, нямах намерение да ви обидя, а само да използвам принципа "клин клин избива".
Дали някой клин изби нещо е под въпрос, освен някоя чивия в мозъка ми може да се е избила от толкоз спорове... ;D
Тангра, около мен всички бяха, а и в момента са атеисти.
Нон стоп ми се подиграват за моите духовни интереси, което донякъде не е лошо защото ми помага да не се вземам прекалено на сериозно

Неактивен Visitor

• Малко Писал
  • **
« Отговор #128 -: Април 06, 2010, 20:32:27 pm »
Да, струваше се, докато исках да те убеждавам, аз се натъквах на много интересни статии :blum1: .

Що се отнася до преживяванията, Тангра, ние всички ги имаме. Всички сме минавали бувално през ада, чистилището и сме се издигали в небесата. Всички сме вкусвали горчивите плодове на страданията, разочарованията, загубата, дори и срещата със смъртта, от която сме се спасявали и която е погубвала скъпи за нас същества, а после от дъното с неизмерима сила сме се възкачвали на небесата, реещи се в безусловната любов, възпявали сме "Одата на радостта", танцуващи в хармония и чувстващи красотата на живота.  :)

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #129 -: Април 06, 2010, 20:40:14 pm »
Това не е ли теория , според теософите, Iris?
Текста е теософски, но не от времето на Блаватска, а доста по-късен.

Виж сега Iris,нямам си идея откъде си намерил това и кой го твърди .Аз чета по синодалния превод , Превод от 1940г. и King James Version .Има доста разлики , но това което съм цитирал е твърдо така ( Боже Мой, Боже Мой, защо си Ме оставил? ).
Преводът е верен. Т.е. в Библията наистина пише това, което и ти цитираш. Неточността е в самия текст на Библията, а не в превода.

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369
« Отговор #130 -: Април 06, 2010, 20:55:35 pm »
Marsh, става все по-интересно.
Аз пък като биолог по образование и занимание ще ти кажа, че думата (терминът, понятието) ЖЕРТВА има еденствено и САМО ЕДИН смисъл и той е в контекста на отношенията хещник-жертва по трофичната верига.
Това, че някой е решил да вплете това понятие и да го овъргаля с други неща е отделен въпрос.
Аз заявявам, че дело, извършено като жертва, дело извършено ЗАРАДИ ДРУГИТЕ е комерсиално в основата си.
А когато вършиш делото заради своя БОГ (сърцето си) то това не е никаква жертва.
Помисли добре и ще продължим.

;D Не малко противоречия има в поста ти (а в някои други).

Но първо, не е логично да гледаш на душите и делата на хората като биолог.Така ни принизяваш до животните, без духовен живот.
Що не погледнеш като психолог, например.
2.Казваш, че жертвата има само един смисъл-по веригата (животинска) жертва-хищник, след което пък твърдиш, че това действие е комерсиално.Е, откога и животните се комерсиализираха ;D
Или, определяш жертвата на Христос като комерсиална?? ::)
3.По нататък в поста пък казваш, че ако е за Бог, то защо е нужна такава, жертва.Но забравяш, че всъщност жертвата му е заради хората и греховете им, а не за бог.Нещо не се връзват фактите ти с това историческо събитие.
И т.н.

Имаш и доста добри неща.Но може би желанието ти да бъдеш оригинална иии.... понякога да манипулираш, ти играе шеги.  ;D
Не мисли еднопосочно, и само от една гледна точка.
А мисленето е хубава работа, особено, когато се върши от всички заинтересовани.

« Последна редакция: Април 06, 2010, 20:56:40 pm от marhs »

Неактивен old4

• Доста Писал
« Отговор #131 -: Април 06, 2010, 22:20:40 pm »
Неточността е в самия текст на Библията, а не в превода.
Убий ме това немога да го разбера  :D , обясни като за по-прости хора като мен .
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #132 -: Април 06, 2010, 23:52:27 pm »
Неточността е в самия текст на Библията, а не в превода.
Убий ме това немога да го разбера  :D , обясни като за по-прости хора като мен .

Ами, ако приемем, че Марк е авторът на въпросното евангелие, то неговите думи, които цитираш:
...
Цитат
Марк 15:34
И на деветия час Исус извика със силен глас: "Елои, Елои Лама Савахтани"? което значи: Боже Мой, Боже Мой, защо си Ме оставил?
...
са неточни. Преводът е направен неточно в самото оригинално евангелие (от Марк). Оттам нататък, каквито и последващи преводи да се направят, те няма да коригират неточността, защото ако го направят, това би означавало да се промени оригиналния текст на евангелието.

Неактивен persefona

• Четящ
  • *
  • Публикации: 137
« Отговор #133 -: Април 07, 2010, 00:31:19 am »
интересен 'компромис' в Тълкуването би бил:

'Боже мой (още два пъти), защо (си ме)оставяйки ме прославяш?'  :) :-X

Неактивен old4

• Доста Писал
« Отговор #134 -: Април 07, 2010, 08:13:00 am »
Преводът е направен неточно в самото оригинално евангелие (от Марк).

Това е най интересното твърдение което съм чел досега  ???. Iris и кой го твърди ?
И ако е така както го цитираш (С две думи точния превод е: Боже, Боже, защо ме прославяш? ), сигурно си наясно че всичко се обезмисля .

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27