Автор Тема: Исус Христос  (Прочетена 290662 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
Re: Исус Христос
« Отговор #150 -: Април 08, 2010, 11:15:15 am »
Защото времето е СУБЕКТИВНО. И като такова, съдбата се мени! Във всеки един момент!
Т.е. повтарям и се връщам отново. Ние сами определяме всеки един момент, и го правим в реално време и във всеки миг тук и сега.

Тангра ,в сравнение с космическите величини, човешките години са несравнимо нищожни.Нашият живот е по кратък от този на еднодневка , за да говорим за време и възможности !
Ние не сме творци на съдбата си , много голямо желание имаме но ..... .Има много примери , много пророчества и всичко се е сбъднало , никой не е могъл да избегне съдбата си !
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен алибаба

• Пишещ
  • Публикации: 794
« Отговор #151 -: Април 08, 2010, 11:24:27 am »
Тангра !!! Заставам зад това, което си написал не на 100, а на 200 %  :)

Неактивен old4

• Доста Писал
« Отговор #152 -: Април 08, 2010, 11:43:39 am »
И за да не бягаме от темата , Иисус е знаел съдбата си но не я е променил ,защо ?

Тангра , примера който даваш , такъв ще дам и аз .На един мъж му предрекли че на еди коя си дата ще загине от камион , скрил се и не излизал изобщо навън , пропушило му се цигара , излязал на балкона и се опрял на парапета , отгорните етажи дете изтървало камиончето си и убило мъжа .

Това какво е , както и да го въртите , съдбата си никой не може да промени !
« Последна редакция: Април 08, 2010, 11:53:46 am от old4 »
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #153 -: Април 08, 2010, 11:59:14 am »
Да Old4, темата за Исус започва да става....все по-интересна.
Поне за мен  :)
След като аз с такъв плам и жар застанах зад тезата, че Исус трябва да е знаел предварително, че не губи живота си, че ще мине през този трънлив път, но няма да загуби живота си.....след като си спомнихме за въпроса "Господи ЗАЩО?!" на кръста и опита "ако може да го отмине тая чаша"....аз се пообърках  ::)и вече съм склонна да допусна, че е възможно Исус да не е знаел ТОЧНО какво има да става. Сърцето ми се скъса при това допускане...
НО! Да нека вземем и двете тези ...първо , че е бил посветен и е ЗНАЕЛ и второ, че е си е бил един човек с огромна вяра в бога и в доброто...и НЕ Е ЗНАЕЛ.
Това, което ми направи впечатление е, че и при двата варианта постановката "ТОЙ СЕ ЖЕРТВА ЗА ДРУГИТЕ" силно куца....

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #154 -: Април 08, 2010, 12:13:24 pm »
И за да не бягаме от темата , Иисус е знаел съдбата си но не я е променил ,защо ?

Тангра, примера който даваш , такъв ще дам и аз .На един мъж му предрекли че на еди коя си дата ще загине от камион , скрил се и не излизал изобщо навън , пропушило му се цигара , излязал на балкона и се опрял на парапета , отгорните етажи дете изтървало камиончето си и убило мъжа .

Това какво е , както и да го въртите , съдбата си никой не може да промени !
Да вземем Левски, знаел е, че това, което върши е много рисковано и че вероятността да загине е твърде голяма, но е имало и вероятност да не го хванат, едва ли е знаел със сигурност, че ще го хванат и ако го хванат какво точно ще направят - ще го бесят ли или на кръст ще го разпъват...
Можел е по всяко време да напарви избор от който съдбата му да се развие и по друг начин
« Последна редакция: Април 08, 2010, 12:28:33 pm от алибаба »

Неактивен Visitor

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 349
« Отговор #155 -: Април 08, 2010, 12:47:59 pm »

Това, което ми направи впечатление е, че и при двата варианта постановката "ТОЙ СЕ ЖЕРТВА ЗА ДРУГИТЕ" силно куца....

Аз се чудя защо никой тук не обсъди процеса срещу Исус Христос и защо той не се защитава, когато Пилат по подканва? Защо никой не потърси друга причина за думите на Исус "Господи, защо Ме изостави?. Някой сети ли се на какво основание Синедриона го обвинява в богохулство? Защо еврейските свещенници го обвиняват? Ами той е знаел, че проповедите му, учението му ще предизвика гнева им!Някой да помисли за Моисеевият закон и да направи аналогия с въпроса към Бог. Евреи срещу евреи. И Исус е знаел къде отива, когато не се възползва от правото си да се защити.

Цитат
Процесът срещу Исус е среднощен и чрезвичаен като сесия. Нарушена е и процедурата, понеже съгласно правилата, съдът не е могъл да издава присъда в деня на процеса, но той я издал. Трябвало е според правилата да изслуша доказателствата в един ден, и да гласува на следващия в пълен състав. За осъдителна присъда се изисквало мнозинство от поне два гласа, т.е. минимум 37 гласа, но ако всички съдии гласуват за такава присъда, обвиняемият бивал освобождаван. Еврейските съдилища не се свиквали и по време на празник или в съботата, което говори за необичайния и незаконен характер на процеса срещу Исус. Явно случилото се, било продукт не на необичайна и необикновена ревност или завист, а на осъзната чрезвичайна опасност за фарисейската власт и контрол върху Храма

"А когато се съмна, всички първосвещеници и стареи народни направиха съвещание против Иисуса, за да Го убият" - Дали заради това не се обръща към Господ?

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #156 -: Април 08, 2010, 13:13:17 pm »

Невидим свят, защо трябва да се чудиш, че никой не се е сетил?!
Нали ти го правиш? Нали не сме на състезание по досетливост?!
Много си находчива и е чудесно, че си се сетила!! :hi:
Нека непрестанно си припомняме с какви НАМЕРЕНИЯ сме започнали този разговор.
Защото понякога мотивите ни незабелязано се променят и за това е казано "Пътят към ада е покрит с добри намерения"

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
« Отговор #157 -: Април 08, 2010, 13:21:43 pm »
[old4,има свободна воля,но според мен ние,хората я интерпретираме грешно.Да,всеки има право на избор,но и съдбата си я има.Защо Исус е знаел съдбата си(ако я е знаел)и просто е оставил всичко да се случи?Защо,наистина?Нали в Библията Той говори за това,което Му се случва по-късно.Дори,когато войниците отивам да го арестуват не знам дали помните Той как реагира и казва,а че и даже отрязаното ухо на единия войник оправя.Въпросът е защо?
Tangrata_ напълно съм съгласна с написаното от теб,обаче дори в "Хакери на сънищата" се говореше,че има зони,които са като "забранени" за човека и Слай казваше,че това може да е съдбата.Ако приемем,че времето е относително понятие,това дали някой човек ще успее да се осъвършенства и развие за 100,за 1000 или 1 000 000 години е все тая за Бог и Мирозданието,според мен най-вече се отразява на самия човек.Това,че някой ще се научи кое и как да използва,улеснява само него ТУК и СЕГА,понеже на някакво друго ниво,всичко си е ТУК и СЕГА.Да,ама,ако човек продължи по старо му или прави,каквото си иска,никой няма да го спре,но рано или късно ще му се наложи да си плаща за всичко.Сега,че може да е в друга инкарнация-пак за Бог би следвало да е все тая.Тъй че се замислям,че може би затова има и паралелни светове(ако има,де)-в крайна сметка всички варианти ще бъдат разиграни,пък от нас си зависи кой ще си изберем ТУК и СЕГА,в този живот.И да,непонятно е,ако Исус Христос е знаел,че може да "шменти" защо се е оставил да бъде хванат и разптнат,но очевидно Той е знаел нещо,което ние не знаем или на този етап,дори не разбираме.Но мойта логика е-защо да отлага нещо,което така или иначе му е да речем предупределено да Му се случи и Той ще трябва да изпълни,ако наистина всичко е било предупределено...
« Последна редакция: Април 08, 2010, 13:32:41 pm от Blue|_Star »
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен Visitor

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 349
« Отговор #158 -: Април 08, 2010, 13:30:41 pm »
Защото ти се съмняваш дали е жертвал себе си, заради другите.  :) Аз съм стигнала до този момент, че не е го правел заради себе си и че е знаел, че ще плати с живота си за думите, които еврейските свещеници, според мен, са ги извъртяли така, както им е угодно, за бъде убит.  :blum1: Доста застрашени са се почувствали, а още повече, когато той е имал възможността да се защити и да ги злепостави, но въпреки това не е. Т.е. хитростта, породена от инстинкта за самосъхранение, не му е служила като оръжие, за разлика от тях.   :blum2: И аз не съм расистка, това са си факти. Не е използвал възможността да скара фарисеи и садукеи.

Та, пародията е, че според тях той е нарушил Моисеевия закон, обявявайки се за Син Божий, той богохулства. Те вървят срещу Господ, а го съдят заради богохулство и тълпата желае смъртта животински. Богоборците в името на Бог ще убият. А ние всички не сме ли негови деца, създадени по негов образ и подобие?! Какво богохулно има да кажеш, че си негово дете? Защо толкова омраза има към  Исус?

"Защо не можете да слушате речта Ми? Защото не можете да слушате словото Ми. Ваш баща е дяволът..."  :blum2:

Фарисеите считат себе си едва ли не за богоизбрани, а това не е ли също богохулно?
« Последна редакция: Април 08, 2010, 21:34:21 pm от Invisible World »

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #159 -: Април 08, 2010, 13:41:56 pm »
Танграта е напълно прав,с всеки избор който правим в живота си определяме съдбата си. Във всеки един момент. Всеки избор е една стъпка в една посока или в друга посока.
Исус за това е казал "Аз съм ПЪТЯТ". Не е искал да бъде възприеман като личност, камо ли пък да му се слага ореол на някакъв супер съвършен едва ли не по рождение месия.
Когато един човек в своя живот, във всеки един момент решава в полза на истината, която всеки един човек без изключение знае коя е (макар, че понякога се опитва да го извърти все едно не знае) тогава между него и Исус няма разлика.
Когато се опитва да се измъкне от неприятните последици (от горчивата чаша)чрез т.н. разумен компромис той върви в другия път,на "дявола", на ЕГОТО.
Няма средно положение. И няма веднъж завинаги завършен процес.Има само стремеж.
Но ако n-а брой пъти ти си избирал (чрез свободната си воля) в полза на егото си ти бая дълго си вървял по неговите пътища и тогава вече връщането към пътя Исус става трудно, да не кажа почти невъзможно.
Но Исус е бил сред грешниците, с което и искал да каже "Никога не е късно" дори за един грешник да тръгне по правия път в един само миг, когато твърдо го реши.
Казал е за кого е късно и то не за друго, а защото те ВЕЧЕ са направили избора си, сключили са сделката и служат на дявола "егото си".
Рано или късно на всеки човек ще му дойде времето да направи избора си.
И този избор ще е най-важен за самия НЕГО.
Защото "АЗ съм пътят и истината и живота"
Ако аз избера пътят Исус ще е защото се стремя към живота, няма да заради някой друг, няма да е заради другите, а защото ще знам че другият път е самоубийство.
« Последна редакция: Април 08, 2010, 13:53:34 pm от алибаба »

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
« Отговор #160 -: Април 08, 2010, 13:47:04 pm »
А правили Ви впечатление,че Исус Христос прави някаква разлика между Господ и Бог,защото на някои места споменава Бог,а на други Господ?Дори учениците Му Го наричат Господи(самия Исус)?За Отец,вече не знам какво има предвид?Според някои е Бог,според други-друго.Но е интересно защо Господ и Бог са представени като две различни думички,макар със сходен смисъл?
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен old4

• Доста Писал
« Отговор #161 -: Април 08, 2010, 16:50:14 pm »
Но е интересно защо Господ и Бог са представени като две различни думички,макар със сходен смисъл?

Господ = господар

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
« Отговор #162 -: Април 08, 2010, 17:30:20 pm »
old4,да,ама на мен ми хрумна нещо друго.
Господар=Господ+Дар

А думичката Бог тогава?И Господ е господар на кого?
« Последна редакция: Април 11, 2010, 08:00:21 am от Mirotvorec »

Неактивен cassio

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 294
« Отговор #163 -: Април 09, 2010, 10:49:14 am »
А сентенцията, че той е изкупвал греховете на другите според мен е криворазбрана и насаждана от църквата.
Той може да е дал шанс за просветление, за развитие, това да.
Помагане в този смисъл, чрез показване на истината, да.
Но иначе всеки сам си изкупва неговите грехове.
Ако той ни беше изкупил всичките грехове, ние нямаше да сме все още грешници.
И аз мисля така.

Сега Тангра, за съдбата , онзи човек за който съм дал пример не е бил пасивен , точно обратното той е искал да промени съдбата си и се е скрил от потенциална катастрофа с тежкия автомобил , но ...... ! Моето мнение е такова , съдбата си никой не може да промени , но за времето което му е писано да живее на тази земя човек има избор да изживее живота си с чест или като помияр !

Защо точно по този начин е искал да промени съдбата си? Можел е, например- поне аз ако бях, може би от лудостта ми- веднага да отиде и да се хвърли под един камион. И без това не е РАЗБИРАЛ предсказаното му.

А и от това, което прочетох, именно съдбата служи само на предсказателите, на нас за какво ни е? След като не можем да я променим?
Какво мислите за: Призванието?

:)

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #164 -: Април 09, 2010, 10:58:35 am »

Цитат
А и от това, което прочетох, именно съдбата служи само на предсказателите, на нас за какво ни е? След като не можем да я променим?
Какво мислите за: Призванието?

:)

;D Я от тук един шорткът (пряка връзка) към предсказанията за 2012 и края на света и катаклизмите...

"Призванието" е един от безбройните капанчета. Капнечета...дал..ДЯВОЛ за всеки според вкусовете  ;D  ;D  ;D
« Последна редакция: Април 09, 2010, 11:33:15 am от Invisible World »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27