Fishbone,кои са тези безсрамни приказки? Да се опитам ли да отгатна, пък ако сбъркам ще ме коригираш

Доколкото си спомням ти не се възмути чак толкоз (както някои други хора)от идеята за секс и тантра между Исус и Мария

Значи вероятно си се възмутил от идеята,че това което е направил Исус не е никаква жертва?
Между другото аз вече чух няколко фрази от типа "ще гориш в ада" и "не богохулствай" ;D ;D
Да кажеш, че Исус се е пожертвал заради нас грешните....е все едно да кажеш,че
ИСУС Е ЖЕРТВА.
Ето това е богохулство.
ИСУС - ЖЕРТВА?!!!
И после очаквате някой нормален човек да последва пътя на .....една жертва?!
За да стане и той жертва така ли?
Повтарям за да го осъзнанете какво значи това и на което странно защо никой не реагира?!! ИСУС - ЖЕРТВА?!!!
Не Исус знаещият истината, не Исус учителят, не Исус - триумфиращият, постигнал вечния живот и отишъл в ЦАРСТВОТО при своя ОТЕЦ, т.е. у дома, не Исус ПОБЕДИТЕЛЯТ...а Исус - жертвата така ли?!!!!
Жертвата, пожертвана и загубила животеца си а?!!!
А?!!
Кажете?! Къде е богохулството и ЗАЩО никой не реагира на подобно кощунство, което се вменява и на малките деца?!!!
Когато бях дете и подочувах, че имало някакъв Исус, и гледах страшните картинки на прободен и умиращ човек на кръста и разбрах ужасната истина, че този съвърешен човек (единственият съвършен?!) е станал жертва ....забележете ЗАРАДИ МЕН?!
Заради грешните хора, но нали и аз съм част от тях?! При това грехът бил първороден, демек никакъв шанс да се измъкнеш от кюпа на грешните заради които се е жертвал тоя светец и които са го убили...аз, едно малко дете (!) са чувствах ВИНОВНА.
ВИ НО ВНА! ВИНА!
Една дълбока вина още тогава влизаше в душата ми.
Това е кощунство. Това е огромна манипулация над човешкото съзнание.
Да изкараш учителят и победителят жертва, а хората които биха пожелали да го следват - последователи на една жертва, т.е. потенциални бъдещи жертви!!!! Но в същото време да ги морализираш с неговото име на уста (в негово име),но както ти е угодно? Например като вменяваш, че плътската любов е грях и пр.
Кой следва жертви бе?! Кой е тоя луд?!
Е разбира се има обащание, вечен живот ама СЛЕД смъртта. Капан за наивници.
ДЕЛОТО НА ИСУС И САМИЯТ ТОЙ НЕ Е ЖЕРТВА А ТРИУМФ, ПОБЕДА И НАЧЕРТАН ПЪТ КЪМ ПОБЕДАТА (ПРЕОДОЛЯВАНЕТО НА ИЛЮЗИЯТА ЗА СМЪРТ).
И вместо да се възмутите от това, от това кощунство над делото и явлението Исус Христос вие се възмущавате от идеята, че евентуално може да е бил правил секс?!
Питам аз къде е безсрамието?!