Автор Тема: Войната Палестина - Израел  (Прочетена 170905 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Trandev

• Пишещ
  • Публикации: 739
  • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
    • Елементи от някои умозаключения
Относно: Войната Палестина - Израел
« Отговор #360 -: Януари 23, 2009, 15:18:59 pm »
Истината за съпротивата в Газа
23 януари 2009 / News.dir.bg
"Махайте се, махайте се оттук! Да не искате израелците да ни избият всичките? Искате ли да видите как под дъжда от бомби умират нашите деца? Разкарайте оттук вашите оръжия и ракети!".
Така викаха срещу бойците на Хамас и техните съюзници от Ислямски джихад мнозина от жителите на ивицата Газа, пише кореспондентът на италианския вестник "Кориере дела сера", цитиран от БТА.
По-смелите от тях дори се бяха организирали и препречили достъпа до дворовете на техните къщи, бяха заковали дъски върху вратите на жилищните кооперации и блокирали набързо стълбите, водещи към покривите на по-високите блокове, съобщава още изданието.
Но в повечето случаи бойците не се вслушаха във виковете на никого. Те дори стреляха по онези, които се опитваха да застанат на пътя им, за да спасят семействата си, или пък удряха жестоко дръзналите да им се противопоставят цивилни.
"Бойците на Хамас нарочно предизвикваха израелците. Често пъти бяха момчета на по 16-17 години, въоръжени с автомати. Бяха безсилни срещу израелските самолети и танкове. Знаеха, че са много по-слаби от тях. Но искаха танковете и самолетите да стрелят по нашите къщи и после да обвиняват израелците във военни престъпления", казва Абу Иса, 42-годишен жител на квартала Тел Ауа на град Газа.
Подобни свидетелски разкази е много трудно да бъдат чути в Газа, където доминира страхът от Хамас и където надделяват идеологическите табута, подхранени от почти едновековна война с ционисткия враг. Онзи, който дръзне да разкаже нещо различно от наложената от съпротивата версия на събитията, автоматично попада в редиците на амилите - сътрудниците на ционистския режим, и рискува живота си. За това допринася и неотдавнашният братоубийствен сблъсък между Хамас и Организацията за освобождение на Палестина.
Ако Израел и Египет бяха позволили на чуждите журналисти да влязат веднага в ивицата Газа, нещата също щяха да изглеждат по-лесни. Защото местните журналисти често пъти са заплашвани от Хамас.
Наяве сега излиза и един друг факт, когато човек посещава клиниките, болниците или семействата на жертвите на израелския огън по ивицата Газа. В действителност броят на тези жертви е много по-малък от цифрата 1300 души, спомената от Хамас и преповтаряна от ООН и от Червения кръст. Този факт се потвърждава и от местни журналисти. Но защо ли Хамас настоява да раздува цифрата на жертвите? Странното е, че и неправителствени организации, сред които и западни, преповтарят тази цифра, без дори да си направят труда да проверят дали е вярна.
Накрая истината може и да излезе наяве и да се окаже като тази в Дженин през 2002 г. Тогава се говореше за 1500 мъртви. После се оказа, че са само 54, от които поне 45 бяха палестински бойци, загинали по време на сражение.
През последните три седмици в Газа в действителност се е водела и война във войната, втората - между Хамас и Фатах. През този период десетки екзекуции, похищения и мъчения са били извършени от Хамас

100% съгласен с горната теза. :-\

Неактивен Здравец

• Четящ
  • *
  • Публикации: 156
« Отговор #361 -: Януари 23, 2009, 16:31:48 pm »
Горното е пример за това, че промиващата мозъци ционистка пропаганда работи и дава плодове...
« Последна редакция: Януари 23, 2009, 16:33:35 pm от Здравец »
Благодарение на евреите Българското царство се разпада на части, благодарение на тях и турците из

Неактивен Здравец

• Четящ
  • *
« Отговор #362 -: Януари 23, 2009, 17:29:42 pm »
Чифутският престъпник Гилад, май ще види бял свят?
Интересно е, колко пленени палестинци имат жидовете, щом са готови да освободят стотици за един? :-\

"Израел обмисля размяна на затворници за свой войник"
Израелското правителство може да вземе решение да освободи стотици палестински затворници в замяна на свободата на своя войник Гилад Шалит, който се намира в плен в Газа от 2006 година насам, писа “Гардиън“. Това е било съобщено от служител в администрацията. По думите на премиера на Израел Ехуд Олмерт ударите на армията в Газа са създали нова възможност за успешно договаряне на освобождаването на Шалит от плен.
http://novini.dir.bg/2009/01/23/news3896715.html
Благодарение на евреите Българското царство се разпада на части, благодарение на тях и турците из

Неактивен Life

• Четящ
  • *
  • Публикации: 146
« Отговор #363 -: Януари 25, 2009, 04:35:29 am »
Евреите апропо са обвинявани за всичко вкл и чумната или по скоро чумните епидемии в Европа през средновековието
Вие виждате зад всяка точка на конфликт САЩ и елиъни,и най вече гадни евреи...което е меко казано смешно от страни
В същото време хората просто искат парче земя под слънцето,същата тази която до преди 50тина години е била просто пустиня,и сега изведнаж всички арабески хукнаха да си я защитават,а преди това нехаеха за нея

Аз знам за дузини еврейски творци,композитори и гениални учени допрринесли за рзвитието на човечеството,обаче за палестина знам само Хамас,фатах...сиреч ТЕРОР...аха,и мързел
Нали знаете:Мързелив като палестинец,а ако е от изивцата е най мързеливия ;D

В същото време тия чалместите палестинци,сирийци,саудити и всичката муслиманска сган се опитва всячески да ни наложи начина си на живот,и най вече коферманската си религия,извинявам се в аванс за силните думи,но просто се поразходете малко на вън и вижте специално ЕУ как е пропищяло от минарета,забрадени като чучела жени и всичките атрубити на Исляма:Лондон е най фрапантния пример
Защото истинския НИ проблем се нарича ислям
и колкото европееца да е толерантен и търпелив чашата си има мярка,която уверявам ви е на преливане

Неактивен Здравец

• Четящ
  • *
« Отговор #364 -: Януари 25, 2009, 13:11:39 pm »
В същото време хората просто искат парче земя под слънцето,същата тази която до преди 50тина години е била просто пустиня,и сега изведнаж всички арабески хукнаха да си я защитават,а преди това нехаеха за нея

Е ми аз имам един приятел дето няма къде живее и си е харесал твоята къща. Каза, че ще влезе с взлом в нея и ще се настани само в килера като за начало. След време щял да те изрита от хола, после от кухнята и накрая от спалнята. Между всичките изритвания, ще избива по един член от голямата ти фамилия. Ти обаче нама да пискаш и да се съпротивляваш, защото това ще бъде ПРОЯВА НА ТЕРОРИЗЪМ ОТ ТВОЯ СТРАНА.
Да му казвам ли на моя приятел да тръгва към вас и че го чакаш с отворени обятия?

Няма страшно! Нямам такъв приятел. На такова нещо са способни само...Надявам се разбираш какво искам да ти покажа с този пример? :)

Цитат
Нали знаете:Мързелив като палестинец,а ако е от изивцата е най мързеливия Grin

Друго знаем! То е, че  не евреите са се надупили за да копат земята, която са окупирали, а позват за това поробените палестинци, отплащайки им се с жълти стотинки.
Каква ирония! Да обработваш собствената си земя и да не се възползваш изцяло от това, което тя ти дава, а да получаваш подаяния от натрапника.

Цитат
В същото време тия чалместите палестинци,сирийци,саудити и всичката муслиманска сган се опитва всячески да ни наложи начина си на живот...

Ако се замислиш, преди те да си ти наложили техния, едни други... са ти наложили друг. Сещаш се нали? Ако не, да те попитам нещо, белким се сетиш.
Не си ли натикан да живеш в еврейско гето наречено град?
Всяка сутрин докато си отвориш очите не мислиш ли за пари, които да осигурят прехраната ти?

Цитат
Защото истинския НИ проблем се нарича ислям

Знаеш от къде произлиза и кой го налага в Европа, нали?! ;)

Неактивен Life

• Четящ
  • *
  • Публикации: 146
Я
« Отговор #365 -: Януари 25, 2009, 20:32:20 pm »
Здравец,за хора като теб дето някой винаги им е виновен за собствената несгода има един израз:на крив....хайде по цивилизовано,на крива ракета Космоса и виновен

1
Цитат
.Е ми аз имам един приятел дето няма къде живее и си е харесал твоята къща. Каза, че ще влезе с взлом в нея и ще се настани само в килера като за начало. След време щял да те изрита от хола, после от кухнята и накрая от спалнята. Между всичките изритвания, ще избива по един член от голямата ти фамилия. Ти обаче нама да пискаш и да се съпротивляваш, защото това ще бъде ПРОЯВА НА ТЕРОРИЗЪМ ОТ ТВОЯ СТРАНА.

За заповяда,всеки има право да ползва това за КОЕТО Е ПЛАТИЛ,или не ти изнесе да споменеш че от 1880 до създаването на Еврейската държава тази земя е плащана на камиларите скъпо и прескъпо?Цялата при това?
 Да,тероризъм е да претендираш за нещо което не е твоя или най наглото;си го продал преди това,още повече че по тия земи винаги е имало голяма еврейска диаспора

2
Цитат
Друго знаем! То е, че  не евреите са се надупили за да копат земята, която са окупирали, а позват за това поробените палестинци, отплащайки им се с жълти стотинки.
Каква ирония! Да обработваш собствената си земя и да не се възползваш изцяло от това, което тя ти дава, а да получаваш подаяния от натрапника

Явно нищо не ЗНАЕТЕ(които и да сте там вие-то)...само за отводняването на назаредските блата през 47ма са загинали над 12 хиляди заселници,а мързеливите палестинци през това време са се обзалагали дали ще успеят
хората от зловонни и заразни блата и пустини направиха рай,докарвайки водата от планините,и държава,която се намира в пустинята и въпреки това напълно задоволява хранителните си нужди

3.За теб не знам,аз съм градски човек и съм свикнал и обичам да ми мирише на бензин,да чувам сутрин трамвая и тнт и тнт...някой обичат да им мирише на оборска тор сутрин,това обаче не виждам каква връзка има със палестинските мизерии

4.Аха,та значи евреите са тези които строят джамии в ЕУ?не саудитите които се къпят в петродолари?
Последното си беше чиста проба антисемитизъм и извинявай,но откровена глупост

За теб приятелю Христос казва на ученика си петър:
-не гледай сламката в окото на ближния а виж гредата в своето

П.С
Защо не каза нещо за Брамс,Нютон,Айнщаин,или пък Сахаров или Пастиор или Нострадамус,или те не са евреи?
Да чуя името на ПОНЕ ЕДИН палестинес допринесъл на 10% от това което е направил Айнщаин да кажем?на един муслиманин?
няма няма и да има,докато има Ислям

Неактивен Здравец

• Четящ
  • *
Относно: Я
« Отговор #366 -: Януари 26, 2009, 11:42:12 am »
Здравец,за хора като теб дето някой винаги им е виновен за собствената несгода има един израз:на крив....хайде по цивилизовано,на крива ракета Космоса и виновен

Бъркаш ме с някой друг Life. Нямам несгоди и според гражданяшките критерии за сполука, съм над средното ниво... :D

Цитат
Защо не каза нещо за Брамс,Нютон,Айнщаин,или пък Сахаров или Пастиор или Нострадамус,или те не са евреи?

Защото няма нищо общо с темата.
Създаваш си тема-"Велики евреи" и чакаш коментари.
Няма и тук да забиваме в девета глуха...

Цитат
За теб не знам,аз съм градски човек и съм свикнал и обичам да ми мирише на бензин,да чувам сутрин трамвая и тнт и тнт...някой обичат да им мирише на оборска тор сутрин,...

Тя и маймунката в зоопарка е родена зад решетки/затвор/ и не знае какво е да е родена свободна в джунглата. Радва се животинчето на внимание и щедро подвърлени пуканки, но речеш ли да я пуснеш в нормалната й среда, ще врещи уплашена и ще се чуди в кой ъгъл да се навре на клетката с която си я транспортирал.
Как може да кажеш "свикнал и обичам", като си роден и израсъл в еврейското гето-град. Ти не знаеш другото...из основи, да ги сложиш на равна везна с гетото и тогава да кажеш "обичам/избирам/ това".
Други... са "избрали" вместо теб...!

Цитат
...това обаче не виждам каква връзка има със палестинските мизерии

Има, защото ги обвиняваш за налагането на техният начин на живот в Европа и продължаваш да не виждаш от къде се корени проблема.
===========

На ционистките Лъжи, зомбирали повечето хорски мозъци и които ти повтаряш тук по-горе, отговаря Палестинският д-р Фарес Фарес, който от "хубаво" живее в България:

"И друга глупост която се твърди е, че Палестина беше пустиня и евреите са направили от нея рай. Тук трябва да отбележим, че израелците описват всеки район в Палестина, който е населен с палестинци, а не с евреи, като пустиня ! ! ! Такива глупости се разпространяват даже  от израелският вестник “Алйаум” , който излиза на арабски от дирекцията  на просветата към министерският съвет, и насочен към “арабите на Израел”. Същото нещо  казва  Голда Маер, четвъртият министър председател на Израел/дошла от Украйна през Милуоки- Америка/   по - късно пред в. “Съндей таймз” на 15.06.1969: “Няма палестински народ. Нещата не стоят така като, че сме дошли да ги прогоним от домовете им и да завземаме страната им. Те не съществуват”. Девизът на еврейските организации към Палестина и палестинците беше “повече земя , по - малко хора”. Гъстото палестинско население в сектора  Газа и в Западния бряг на р.Йордан и липсата на еврейски заселници в тези райони ги спаси да бъдат част от държавата Израел, която беше обявена през 1948г. Израелският терор продължава и обхваща също палестинците, които станаха израелски граждани. Продължава и изгонването на палестинците от собствените им домове и земи , някои в други села вътре в границата на Израел , други зад граница в съседна арабска държава.

На 05.11.1948г. бяха изгонени палестинците от село Икрит в съседно село. Десет дни  по - късно бяха изгонени селяните от съседното село Кофор Бор‘ом  в друго село. До ден днешен селяните от тези две села живеят  близо до своите села като бежанци в собствената си родина. Всички опити да се върнат обратно в собствените си домове бяха неуспешни. Нещо повече , когато тези селяни се обърнаха към върховния съд на Израел и той нареди да бъдат върнати , израелската армия взриви цялото село Икрит. Другото село Кофор Бор-ом беше бомбардирано от израелската военна авиация. Единственото останало в тези села са двете черкви. И понеже палестинците от тези две села са християни, и за да бъде подигравката пълна, бомбардирането стана в деня на Рождество христово.  На палестинците е позволено само да посещават черквата в селото, в случай на погребение или на сватба. Но ако някой се опита да откъсне един плод от собствената си земя,  той ще бъде осъден за кражба. Остана само да кажем на любителите на футбола , че корена на двамата бразилски известни футболисти братята Сократис и Рай  е от село Икрит и  те са го посетили преди няколко години .

На 04. 02. 1949 г. същата беше съдбата на палестинците от село Кофор Анан , с малката разлика, че половината от тях са изгонени зад границата. И когато останалите се обърнаха към върховния съд израелската армия разруши селото напълно.

На 28.02.1949 г. 700 палестинци от различни села бях докарани с камиони до границата с Йордания и под куршумите на израелски войници бяха принудени да пресичат към Йордания.

На 17.08.1950 г. бяха изгонени палестинците от градчето Маждал и изхвърлени в сектор Газа.

В началото на февруари 1951г. бяха изгонени палестинците от 13 села в района наричан “триъгълник” и изхвърлени зад границата.

На 30.10.1956 г. племето Албаккара, които живеят в северна Палестина, бяха принудени да пресекат сирийската граница .
В момента броят  на палестинците, които живеят в лагери за бежанци в държавите около Палестина и вътре в самата Палестина след 50 години от създаването на тази държава Израел, е вече близо 3 милиона..."
============

Това, което пише той, го пишат и други непалестинци от цял свят така, че не може да бъде обвинен в пристрастност. Това са Фактите!
Време е за кратка образователна програма на заблудените, с малка част от Кървавата Истина.
Четете!!!
"Кратка  история  на  палестинския  проблем"
http://iztokzapad.com/files/palestine.htm
И по-нататък в темата да няма "ама аз не знаех" и тем подобни увъртания!

« Последна редакция: Януари 26, 2009, 12:23:28 pm от Здравец »

Неактивен Доктора

• Четящ
  • *
  • Публикации: 241
« Отговор #367 -: Януари 27, 2009, 13:22:46 pm »
Евреите апропо са обвинявани за всичко вкл и чумната или по скоро чумните епидемии в Европа през средновековието
Вие виждате зад всяка точка на конфликт САЩ и елиъни,и най вече гадни евреи...което е меко казано смешно от страни

Аз знам за дузини еврейски творци,композитори и гениални учени допрринесли за рзвитието на човечеството,обаче за палестина знам само Хамас,фатах...сиреч ТЕРОР...аха,и мързел

Аре не ми ги хвали "гениалните" дегенерати и техните сатанински творения! Достатъчно ми е, че точно тия изобретиха атомната и водородната бомба, а после чифута Хари Соломон Труман (33-та степен масон) разпореди да бомбардират Хирошима и Нагасаки, за да ги изпробват как действат!!! Резултата от пробата - 300 000 убити, и още толкова заразени и умрели от лъчева болест и ракови заболявания! Да не продължавам по-нататък че ще стане мазало!  :o :-X laugh
« Последна редакция: Януари 27, 2009, 13:37:09 pm от Доктора »
"Като не щеш мира - на ти секира"! кан Крум

Неактивен Здравец

• Четящ
  • *
« Отговор #368 -: Февруари 18, 2009, 12:41:32 pm »
Антиохийската патриаршия: Израел тероризира православните християни в Светата Земя

Православните християни са подложени на ограничения и притеснения в Светата Земя, заяви Негово високопреосвещенство Илия, митрополит на южен Ливан, Тир и Сидон от Антиохийската патриаршия.

"Християните от Ливан или Сирия при никакви обстоятелстване могат да отидат на Великден в Йерусалим и на Рождество в Витлеем. Тези светини са затворени за нас. Ние не сме в състояние на война с Израел, но Израел не пуска никъде никакви поклонници - нито християни, нито мюсюлмани.", заяви владиката, цитиран от Pravoslavie.bg.

Той отбеляза, че преди 60 години за православните араби не е имало никакви ограничения да посещават Светата Земя.

"Хората свободно се придвижваха преди окупацията, преди тази историческа трагедия, която трае и до ден днешен. Молим се да можем да отидем в Йерусалим и да бъдем с нашите братя. И във Витлеем, и в Йерусалим, и в Газа - по цялата окупирана земя живеят нашите братя - православни християни. Ние се молим за тях. Те страдат всеки ден.", констатира йерархът.

Митрополит Илия, който ръководеше делегацията на Антиохийската патриаршия, беше в Москва за интронизацията на патриарх Кирил. По думите му там той е обсъдил положението с представител на Йерусалимската патриаршия.

"Той ми разказа какъв е животът на православните там: няма капка уважение към тях, бият ги, издевателстват, хвърлят камъни, плюят по тях, смятат ги за втора ръка граждани. Те също не могат да отидат нито в Витлеем, нито в Йерусалим, ако не живеят там. Такава окупация не познава нито един народ в света", каза митрополит Илия.

Архиереят посочи, че и християните и мюсюлманите в еднаква степен са подложени на страдания заради вярата си от "окупационния режим". Владиката напомни, че "през времето на окупацията християните в Палестина, които бяха мнозинство в Витлеем, сега се превърнаха в малцинство". Той нарече "лъжа" твърдението на израелците, че броят на арабите-християни намалява заради това, че те бягат от мюсюлманите.

"Преследванията на християните и мюсюлманите започнаха само ПО ВРЕМЕ НА ИЗРАЕЛСКАТА ОКУПАЦИЯ. И едните и другите бяха изпъждани от своята земя. Да, съгласен съм, че мнозина от християните заминаха по икономическите причини: поради безработицата и лошите условия за живот. Но те никога не са заминавали, защото мюсюлманите са ги притеснявали", заяви владиката.
http://news.ibox.bg/news/id_551004379

Неактивен remalyks

• Четящ
  • *
  • Публикации: 199
  • in/at/on 11
    • 11
« Отговор #369 -: Февруари 18, 2009, 19:39:49 pm »
НОВИЯ ДЖИХАД!!!!!!!!!!!

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7895485.stm  :o
11

Неактивен Kida

• Четящ
  • *
  • Публикации: 36
  • The hardest thing in the world is to be alive...
« Отговор #370 -: Февруари 18, 2009, 21:06:43 pm »
 Дори не са си на истинската "земя, която им принадлежи по божията воля". Предизвикаха по-малката от двете войни - иначе щяха да се мелят със Саудитска Арабия, където всъшност е разположена "земята им" - не около Йерусалим, а около Мека.
 Юдеите само се възползваха от Холокоста и жалостта на света към тях, за да си поискат "земите". Пф. Никаква държава не е Израел. Само плод на няколко болни политици да предизвикат война
« Последна редакция: Февруари 20, 2009, 15:33:09 pm от Mirotvorec »
Been smashed to the ground Arose from devotion To take a look and see what is inside Sight of the cr

Неактивен Здравец

• Четящ
  • *
« Отговор #371 -: Февруари 21, 2009, 12:19:49 pm »
Мнение по темата от евреина Йоси Сарид.
"Ако аз или ти бяхме палестинци"
http://www.mesbg.org/index.php?option=com_content&view=article&id=581:2009-02-18-15-42-59&catid=50:analyisisand-comments&Itemid=54

"Тази седмица разговарях със студентите си за войната в Газа във връзка с курс по национална сигурност. Един от студентите, който често изразяваше консервативни и общоприети мнения, които могат да се определят като десни, успя да ме изненада. Без никакво предизвикателство от моя страна, откри сърцето си и призна: „Ако аз бях млад палестинец, каза той, щях да се бия яростно с евреите, дори и с терористични средства. Всеки, който казва нещо различно, лъже.”

Казаното от него ми прозвуча познато, бях го чувал и преди. Внезапно си спомних - преди около 10 години тези думи бяха промълвени от нашия министъра на отбраната Ехуд Барак. Тогава журналистът от „Хаарец” Гидеон Леви го попита като кандидат за поста министър-председател какво би направил, ако се беше родил палестинец и Барак отговори честно: „Бих се присъединил към терористична организация.” Лично аз не бих отговорил така. Терористичните актове, независимо дали са извършвани от отделни лица, организации или държави, винаги са водели до жертви сред цивилното население, които не са пролели и една капка кръв. Не само че тероризмът е сляп, жертви са и светецът, и грешникът, но той увеличава броя на избухливите, чиято кръв кипва бързо - ръцете им са оцапани с нашата кръв, а нашите ръце – с тяхната кръв. Ами кръвта на невинните, кой ще плати за нея и кога? Мразя всички терористи по света независимо от целта на борбата им, но пък подкрепям всеки граждански бунт срещу която и да било окупация, Израел също попада сред тези окупатори. Такова недоволство е и по-справедливо, и по-резултатно и не потушава искрата на човечността в нас. Вече съм твърде стар да съм терорист. Но внимавайте в това „но”... Ако обикновен млад човек даде отговор, различен от моя, и този отговор е излязъл и от устата на израелски генерал-лейтенант, то всеки  трябва да погледне на себе си сякаш синът му е в неподходяща компания. Ако нещата обаче са противоположни и нашият обичан син е проклет терорист, най-вероятно защото е трето или четвърто поколение, принудено да живее в изгнаничество и потисничество - откъде да дойде спасението? Той няма нищо за губене, само оковите. Докато ние, неговите майка и баща, ще ридаем заради заминаващия син, защото никога няма да се завърне и зърне родината си и нас освен от снимката на стената като шахийд (мъченик - арабски ез.). Дали да не го спрем, преди да е осъществил плана си? Ще можем ли да го задържим, ако искаме? Дали можем да  разберем чувствата му? Какво разбра Ехуд Барак в онзи ден – дали ще е невъзможно да го разберем? Младите хора без бъдеще лесно ще се откажат от нещо, което не виждат на хоризонта. Тяхното минало като деца от улицата, настоящето им на прокълнати безработни лентяи заключва вратата към надеждата им: по-добре да умрат, отколкото да останат живи, и смъртта им е по-достойна от живота ни като техни потисници – ето какво изпитват те. От деня на тяхното раждане до деня, когато напуснат тази земя, виждат земята си пред тях, на която няма да стъпят като свободни хора. Няма добри или лоши хора, има само управляващи, които се държат отговорно или неразумно. А сега се бием срещу тези, каквито бихме били, ако бяхме на тяхно място четиридесет и една година и  половина. 

Йоси Сарид е бивш политик. Бил е министър на образованието, а също така и  министър на околната среда. Поддържа като коментатор редовна седмична рубрика в ежедневника "Хаарец".

Неактивен Здравец

• Четящ
  • *
Re:Войната Палестина - Израел
« Отговор #372 -: Март 10, 2009, 17:06:22 pm »
Кадри от протести в цял свят в подкрепа на палестинците, на фона на песента на MICHAEL HEART.

Кадри от Геноцида и Терора упражняван от евреите върху палестинците, пак със същия фон...

Също...

Изпълнителят на песента-MICHAEL HEART

Блога му:
http://www.michaelheart.com/Song_for_Gaza.html
« Последна редакция: Март 10, 2009, 17:21:24 pm от Здравец »

Неактивен Цветове

• Четящ
  • *
  • Публикации: 11
« Отговор #373 -: Март 28, 2009, 00:13:41 am »
           Снайпер хумор: “Един изстрел, двама убити”
В сайта на израелския вестник Haaretz  може да видите тениските, които някои еврейски войници си поръчват. Например, сред снайперистите от бригадата Гивати, е популярна тениска с бременна арабска жена на прицел с надпис: “1 shot 2 kills”.

На друга рисунка се вижда убито палестинско дете, плачеща майка и захвърлено мече с надпис “Better use Durex”(дурекс е известна марка презервативи). Вестникът цитира социолога Сасон Леви от университета Бар Илан:

“Този феномен е част от процеса на радикализация, който претърпява страната и войниците са в предните му редици.” Според социолога изображенията на фанелките показват как някои хора в армията възприемат палестинците: ” … те имат чувството, че палестинците не са хора, не са човешки същества и следователно с тях може да се постъпва както им е угодно …”.

Също в Haaretz вчера имаше статия за съобщение на експерти по правата на човека към ООН:

” Изрелските войници по време на операцията в Газа са използвали 11 годишно момче като жив щит”

http://www.extremecentrepoint.com/?p=3110

http://www.haaretz.com/hasen/spages/1072466.html

http://news.sky.com/skynews/Home/World-News/Israeli-Army-T-Shirts-Mock-Killing-Palestinian-Women-And-Children-During-Gaza-Offensive/Article/200903315245946?lpos=World_News_Carousel_Region_2

Неактивен Hari

• Четящ
  • *
  • Публикации: 56
« Отговор #374 -: Май 27, 2009, 17:05:22 pm »
То бива, бива еврейска наглост, ама чак толкова не бива!

"Миналата седмица „Наш дом Израел” предложи за разглеждане друг закон за забрана на прояви на скръб по повод основаването на еврейската държава. Ройтерс припомня, че повечето араби отбелязват създаването на Израел като трагичен ден от своята история и го наричат „Накба” (бел.р. "катастрофа")."
http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&stat=center&mater=Mjk1NDszOQ==&sql=Mjk1NDszOQ==
« Последна редакция: Май 27, 2009, 17:58:01 pm от Hari »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27