Мисля, че учтивостта би била по-подходяща в случая от безцеремонността.
Аз се отнасям с уважение към теб, към въпросът ти и ти казвам, как мога да ти помогна да разбереш, това, което аз разбирам. Ти ми казваш, че не искаш да го разбереш по начина, който аз ти предлагам, а по начин който ти си решил за себе си, но тоя начин все пак включва мен.
Не ти предлагам книги а странички. Което ме навежда на мисълта, наистина ли искаш да знаеш или въпросът е просто с друга цел. Защото ако интересът ти беше чисто научен, без нотки на злорадстване, съм убедена, че би прочел това, което ти казвам. Истинксият търсещ ум не се спира пред нищо, камо ли 2 странички.
Не искаш да ти растягам лукуми, само да не ме набиеш още малко. ;D Добре, че не се сърдя никога.
Пак ще опитам, за да ти покажа, че се отнсям с резонното уважение към потенциялен приятел.
Моето възпитание и съзнание не ми позволява да бъда друга.
Освен това, отдавна съм се отказала да съм винаги права или да се доказвам. Усмихвам се и продължавам.
Според мен всичко в Космоса е продукт на гигантски интелект/най-съвършеното съзнание. То е обгърнало в себе си всички измерения. Като един балон. Или като буркана с водата и камъните, който също съм давала за пример преди.
Ей така, от нечие съзнание, Космосът съществува. Най-висшето измерение е съставено от първична материя, от определен тип атоми. Това измерение е най-разредено/ етерно и атомите в него се въртят най-бързо и поради това е супер реактивно ( съжалявам , ако не се изразявам с подходящи общоприети физически термини). И затова енергията там е най-силна.
Атомите се събират на гроздове и формират друга, по-плътна, но все още ефирна равнина/измерение. Атомите на тази равнина се събират в други съединения и така нивата стават по плътни и по –слабо енергийни. По-долните нива са образувани от комбинации от молекули. Всяко ниво, до най ниското носи оня атом от първична, най-чиста енергия. Задачата на първичната материя е, да разнася нулева енергия ( или енергийния аспект) във всяка част на вселената. Тоест всяко ниво става все по гъсто и комбинациите от атоми и молекули по-сложни, колкото по-надолу слизаш. Но тази първична частица е във всяка равнина. Тоест, плътните нива, притежават този първичен енергиен аспект, но в най-слаба степен. И най-ефирните измерения притежват по-вискок енергиен аспект от тази първична енергия и по-слаб материален аспект.
Респективно, ние сме по-материални във всяко едно отношение и обратно, на обитателите в най-високите измерения енергията им е по-силна за сметка на материята.
Слизайки надолу, аспектът на енергията става все по-слаб, а аспекът на материята по-доминиращ.
В материала, който съм превела се говори за 4-те нива на материя: първична вторична , третична и четворична. Като атомите от първичната материя слизат ( условно казано) надолу и се комбинират да образуват вторичната материя, атомите от първичната и вторичната се комбинират да образуват третичната и първите три се комбинират да образуват четворичната материя.
Аспекът съзнание отнесен към измерение.
Ако най-гигантското съзнание е побрало целия Космос, всяко съзнание като степен под неговото, по логика би трябвало да се простира (до) или побира съответното измерение, до което е развито. За това и позицията ми е, че съзнанието побира измерението. Като ги давам с "/" , обозначавам, че към съответното измерение кореспондира съответното съзнание. И всяко измерение става видимо с развитието на съответното съзнание.
Така аз го разбирам. Не бих могла по-добре да го обясня, приятелю, Еоне.