Приказката
Змеят и Ласка девойкаТова е една не толкова осведомяваща относно рептилите приказка,но разкриваща езотерично знание,което хората от старо време са пазели

*Ласка е най-хубавта мома в селото и било
ранна есен - времето,когато се заклаждат седенките и момите си избират момци и обратното.Змейовата майка -
Бурята - също
пратила сина си да си избира мома.Змеят е триглав и крилат.
/Ласка си харесва един Никола,който не участва в приказката,но може да е полезно да му се спомене името,защото е емблематично/
*Змеят си избира мома от
най-високата скала и си избира Ласка.Като идва хорото(след седенките),се спуска и я грабва.Отнася я в "
черната си пещера,където бил каменният му дворец.До там никой нямал смелостта да стигне."
*Змеицата я поздравява,но Ласка мълчи,защото говее(мълчи,защото според обичая,когато невеста сктъпва в чужд дом,трябва да мълчи от уважение девет месеца).Мълчи и "
в очите й горял огън,а нозете й не сещали земята под себе си".
*Змеят
чакал Ласка да проговори,за да се венчаят.Ласка не проговаряла и змеят и змеицата се отказват да я чакат и я мислят за няма.Змея решава да я върне в селото й,защото "
за какво му е гола хубост?".Змеицата скача като ужилена и го спира,защото "
хората като научат къде е дворецът ни,чак тука ще дойдат".
*Решават да я пратят на
тяхната посестрима ламята.Змеят излъгва Ласка да отиде до
тяхната съседка,за да вземе шиник,за да си премери змея жълтиците.Когато тя тръгнела занатам,
змеят щял да извика на ламята за какво праща Ласка при нея.
*Ласка отива при ламята.Тя казва,че ще слезе в мазето да вземе шиника,но вместо това се скрива да си точи зъбите.
Една мишка я вижда и казва на Ласка какво й готви ламята.Ласка я пита ка кда се спаси и мишката й казва,да
бяга все на изток,откъдето изгрява слънцето.Като усети,че ламята я настига,
да си хвърли гребена,за да изникне гъста,трудно проходима гора.Ако пак я настигне,
да си хвърли огледалцето,за да се появи дълбоко езеро.
*Ласка започнала да бяга.Ласка
усеща,че ламята я настига и си хвърля гребена.Изниква гъста гора и ламята се бави,докато си проправи път.Ламята пак я настига и Ласка си хвърля огледалцето.Ламята
се удавя в дълбоките води на езерото.
*Змея и змеицата я видели от високата скала и се спуснали да я убият,
за да не стигне при селото.Момичето "
усетило,че го гонят" и се скрило в една гора.Там намира
стара баба да събира дърва.Обяснила й защо бяга,а бабата й казава,
да си преметне на главата нейната престилка,да набере билки тинтява и комунига и да ги метне върху змейовете като дойдат и повече да не се плаши.
*Така и става - преметва забрадката,мята тревите върху чудовищата,и те се
разхвърчали на две посоки".Змеят
от гняв се блъска в едно дърво и се пръска,а змеицата
проклина Ласка с думите "
Дано от днес нататък да не си Ласка,а Ляста".Тогава Ласка се превръща в
лястовица и затова всички лястовици имали черни забрадки на белите си тела - защото забрадката на Ласка останала върху нея

-Празниците са тясно преплетени с действията на рептилите в нашите приказки,което е много точна информация! Няма спор,(а все пак като източник бих посочил Дейвид Айк.Не че той пръв го е забелязал,но е оратор и добре го обяснява)че Илюминати ВИНАГИ,за всяко нещо,използват точни цикли от програмата Време и от движението на небесните тела.Според Аризона Уайлдър Илюминати ползват много празници - най-вече друидически,може би защото историята на нейния живот се развива в Англия.Според нея те използвали пълнолуние,новолуние,лятно и зимно слънцестоене,делнични и неделни празници,поне всяка седмица,за жертвопринушения и ритуали(енерго-манипулации),чрез които да запазят човешка форма.
Ние в България и без да има източник си знаем,че на всеки празник ще стане нещо,за да се отнеме ритуално и пиблично някой живот.
Най-интересното е,че от съвсем конвенционален и програмиран човек(за който ще разкажа в едно тема в конспиративния форум

) научих,че имало някакъв..."мит",или поверие,което се е запазило и до днес доста силно...че на някаква дата или на някакъв празник морето винаги взимало по една жертва.Това колежката ми го спомена по повод на това,че четях една статия за удавили се момчета и момичета наскоро.
-Името Никола май има връзка тъкмо с езерото от приказката

Чета из нета,че освен на реките и моретата,Св.Никола бил покровител и на търговците,което може би може да се свърже и с жълтиците на змея

От един мой приятел съм запомнил мисълта,че постигнатите цели,както и знанието,са изначално в нас самите,нямат нужда да бъдат преследвани,а само проявени.Както мишката казва на Ласка,че езерото може да я спаси,така и ние си мислим,че когато чуем нещо,го научаваме в този момент.А през цялото време името на нещо около нас,може да е било запис тъкмо на това знание.Както в приказката

-Много силен мотив се оказва връзката майка-син при змейовете.Все има майка змеица(старата змеица),която държи козовете,и син змей,който държи силата.И все пак все сина змей е този,с който всяка приказка завършва.Тази също - змеят умира,но майката не! Въпреки това историята приключва.
Златният фалос или въобще мъжката символика е на върховна почит при рептилите - това се знае не само от ченълинг информация,свидетелска информация и история,ами и от модерно време.Достатъчно е да хвърлим поглед на модните течения(update-тите на програма Обществена),които Илюминати внедряват едно след друго.
Интересно е също така и това,което Кредо Мутуа разказва за цар Шака - че всяко дейстиве и всяка негова кампания до най-малката подробност били измислени и диктувани от майка му.За цар Шака Кредо спомена въ ввръзка с кръвните рептилски линии,от които произлиза и царската власт на Земята - богоизраността и следователно правото на властване над останалите.
Тъкмо връзката майка-син,каквато се описва и при змейовете в нашите приказки.
-"Най-високата скала" някак ми напомня за Стоунхендж.Тоест за това,че пресечните точки на силовите линии,или на дракщоновмите линии(както ги наричат на изток,това е от Айк),сиреч линиите на енергийната решетка на Земята,се обособяват като енергийно завихряния и там винаги има някакъв монумент - стоунхендж,пирамида,светилище или подобно.
Това ми се връзва по смисъл,като се има предвид,че рептилите се описват не само кръвожадни за кръв,но и кръвожадни за всичко - включително енергия и вибрации.
Също така ми идва на ум една доста смислена картинка - по празник змей си избира мома от най-високата скала,тоест рептил си определя храната по време на глобален енергиен цикъл от възлово енергийно място.Колко типично,нали?
Каменният дворец на първо място въобще не змучи като от приказка - издълбани в скалите храмове,дворци и жилища има по зялата Земя.За момента се сещам за Петра(Petra) в Йордания,която се смята за едно от чудесата на света.Ето няколко линка за снимки,заслужава си да се видят.Същунски змейски дворец,само дето не е баш в пещера

:
http://www.civilization.ca/cmc/petra/images/petra02.jpghttp://blog.lib.umn.edu/parkx632/architecture/petra.jpghttp://cache.virtualtourist.com/365067-Petra-Petra.jpghttp://places.mongabay.com/jordan/petra_canyon2.jpghttp://www.caminandosinrumbo.com/jordania/petra/petra.jpgЕто за какъв комплекс става дума,каньонът на Петра:
http://www.atlastours.net/jordan/petra_map.jpgСпоред мен се вижда,че думите "замък в пещерата" би трябвало да се възпиремат колокто се може по-буквално,защото това,както и повечето неща от всяка една пирказка според мен,са истина.
Пещерата не е просто тъмна,а е черна,което ми навява мисълта,че е най-вече вибрация,като цвят,отколкото тъмнина.Стюърд Суердлоу казва за черното като вибрация,че може да означава както скриване на състоянието на действителността,така и зло,смърт,но също така и празнота,но и безкрай и безкраен източник.
Любопитно е това,че никой няма смелостта да стигне толкова далеч,за да намери замъка на змея.Тоест,не че няма смелостта да тръгне да го търси,нито че няма смелостта да го намери,а че няма смелостта да отиде достатъчно далеч,което е много добра забележка от страна на народния автор.И наистина - хората нямаха ли едан приказка,че пещерняците(тип "алпинисти",модерни времена) са най-смелите хора?
Когато си представя приказката на филм или по-точно като реално преживяване,се сблъсквам със страха да изоставя всичко(отивайки далеч,тоест сякаш пътят назад граничи с невъзможното) и се сблъсквам с дилемата за това какво в действителност има и какво няма човека докато живее на Земята.А и като се поставя в пещера и пред мен има огромен замък,издълбан в скалата,добивам някакво тежко,задушевно,но хладно усещане.Доколокто съм чувал от хора(предполагам че инфото им е от ченълинг инфо)рептилите обичат да се обграждат с женска енергия(май Ян,но не съм сигурен,защото не ме бива в източния въпрос

).
Това също така е много често срещан елемент по романите и компютърните игри - подземен замък в пещера,пълен с гадини.Дали не е в програмата за подготовка?
-Много силен мотив,който се потвърждава на 100% от Кредо Мутуа и от всички източници!
Момата мълчи,тоест отказва да отдаде енергия на змея.Кредо Мутуа набляга на това,когато обяснява за жертвопринушенията на девици,че жертвата трябва да проговори(наред с това да се взира в очите на приносителя си,както и той в нейните и други неща).А какъв тип енергия? Ярост и гняв - тъкмо това,от което имат нужда рептилите и което всъщност превръща човека в батерия - както е описан в първата част на Матрицата.
"Гола хубост" е направо ключов израз.Неподплътена хубост,тоест красота,която всъщност не носи енергия,защото няма енергиен обмен или връзка между хубавото нещо и онзи,който иска да се прехласне по него - много финно енергийно общуване.
Говоренето има отношение и в края на приказката.
Мълчание девет месеца,колкото е времето за създаването и раждането на едно дете,препраща и къ мидеята,че доста неща се слечват на една родилка на финно ниво и вероятно затова народът има обичай тя да мълчи,тоест да се пази от енергийно отдаване през тези девет месеца

-Прави впечатление секретността на съществуването на змейовете.Обиталищата им все са отдалечени,скрити,трудно достъпни и непреодолими.Действането в тайна е самият ключов момент за завладяване на планетата,както става ясно от всичко казано за Илюминати и рептилиите до сега.Явно привличането на внимание им е голям враг

както на повечето хора отдавна е ясно.Това се потвърждава и в приказката.
-Ламята е представена като посестрима на змея,което според мен е най-дословното доказателство,че в народното съзнание има твърде ясна разлика между змей,ламя и хала.Много ще ми е любопитно ако изникне приказка,в която халата да е посестрима на ламята или змея,защото по проявление не отговаря на техните белези,но пък юнаците пак й режат главите

-Намесва се и мотивът за викането - за последният вик,който призовава на помощ.В много романи последният,предсмъртен вик на злото,призовава още 100тина демона.Тоест намесва се още ритуалност - Ласка отива при ламята,която е призована,и изяждането би трябавло да се наблюдава от змея и змеицата(както става ясно по-късно в приказката).Това си е чисто жертвопринушение,описано в класически вид,както е известно че се извършва от модерните сведения за това.
Тоест,след като върху Ласка не може да бъде вампирствано,значи ще отиде за еднократно принушение.
Още повече,че отново инфо се потвърждава на 100%.Както Кредо Мутуа описва принушението - девицата трябва да бъде много много изплашена,за да произведе необходим лууш.След това трябва да повярва,че може да избяга,което да бъде само постановка,за да започне да генерира вибрациите на възраждането - на феникса,който,както Айк посочва,е един от класическите символи на Илюминати,но променил се от феникс в орел.Сле дтова онзи,за когото е принушението,трябва да се взира в очите на жертвата,за да открадне душата й.
Това обяснява защо ламята играе театро,обяснява символиката на мишката(подмолен вестител,който да подтикне Ласка към фарса на бягството) и най-вече обяснява какво за бога търсят змея и змеицата на високата скала

След като Ласка е минала ритуала,те се спускат за да го завършат - за да я убият и да й откраднат душата.
Нещата се объркват от бабката.И може би тъкмо затова е казано,че змеят се блъска в дърбото от гняв,а не от нещо друго.какво би могло да го разгневи? Проваленият ритуал

,който предизвиква кълненето(псуването

) на змеицата.
-Според мен бягството на Ласка е базирано на прехода от вибрация на вибрация.Тъкмо както го изисква и ритуала на принушението,описа нот Кредо

Намесен е и принципа на частицата и цялото,което се съдържа в нея.От гребена на Ласка(от нейната същност) - гората и тн.
Мога да подкрепя мнението си,че тази приказка всъщнос тописва ритуал на жертвопринушение и с това,че изрично,не веднъж,се споменава,че Ласка усеща че я преследват.Тя не го вижда,а просто усеща(ужаса от преследването),тоест тук става дума за едно емоционално фиаско,което трябва да накара Ласка да отдели необходимия вкусен лууш.
-Бягането към изгрева е също много силен символ.Може да има нещо общо с нещо,което Креду Мутуа казва - че Читахули(рептилите) имат смъртна непоносимост от светлина.Но в нашите приказки това не е толкова силно подчертано.
Изгряващото слънце е още един основен символ на Илюминати.Но както знаем,само заради това,че някой крете не решил да възприеме еди нсимвол за свой,не значи,че символът се превръща в нещо скверно

Надеждата има силни изрази в тази приказка,но аз съм на мнение,че тя описва един типичен ритуал.
-Всичко явно е пит-топ,докато не се появява бабката

Тя също така казва на Ласка,че след като хвърли билките(същите оздравителни билки от миналата приказка)не бива повече да се плаши,тоест да не отделя повече лууш,защото всичко свършва.
На този етап смятам,че бабката е всъщност вибрацията на майката Земя.Според мен това се символизира и от покриването с наметалото - скриване,чувство на сигурност след ужаса на преследването,оеднаквяване на вибрациите.Стюард Суердлоу обръща внимание на Змеята като "заземител",нейното енергийно поле според невата информация дава сигурност,стабилност,чувство за реалността.Тъкмо тези неща са враг на всеки излишен лууш и според мен точно това намира израз в образа на кротката бабка,която събира дърва.
-За сега смятам,че разхвърчаването на змейовете на две посоки символизира пречупването на духа им,но вероятно има още нещо в това последствие,което в момента не ми идва на ум.
Прави впечатление,че змеят се пръска,точно както се пръска и змеицата от приказката Славейко Боризмейко,след като е лапнала същите две билки - синя горска тинтява и комунига.
-Последните думи на змеицата или проговарянето пак ми напомнят на предсмъртния зов на злото.
Прави впечатление и думата за изпълнение - дано.Доколокто си спомням,някъде из форума четох нещо,писано от Дънов(но е най-вероятно да съм го чел в някоя от книгите на Петър Добрев),който говореше за думите "Нека" и "Дано",които са се запазили през изключително много поколения и които са програмни за пространството и проектират волята на заклинателя навън.
(а може и да е от една книга за личния магнетизъм)
-Ласка се превръща в самия символ на надеждата - лястовицата.Тоест надеждата,която побеждава смъртта - тоест в крайна сметка се изтъква,че надеждата(вероятно в израза си под формата на воля) и уравновесеността са най-големите врагове на змейовете

И тъкмо това са нещата,които юнаците,които ги убиват,притежават в изобилие.
П.П.Интересно е това,че змеят е триглав и крилат,което в последствие си обясних за себе си.Ако приемем,че гората и езерото всъщност представляват бягство през честотите на вибрацията,то ламята умира от това,че не може да последва Ласка.А триглав змей означава три лица,а три лица значи съвършена вселена,според архетиповите модели на Стюард Суердлоу.Крилат триглав змей може би означава,че е мулти-измерен или че има широк спектър от вибрационни честоти,които може да обитава и най-вече - може да се предвижва през тях(крилата)

В крайна сметка намира смъртта си от вибрациите на Майката Земя.Което ме подсеща за историята за онзи миньор,който извънземните тръгнали да отвличат.Той обаче,заради силния стрес,изведнъж осъзнал връзакта си с планетата и извикал "Оставете ме! Аз съм син на тази земя!" и тогава извънземните се стъписали.Описва се как около него започнала да се събира мъгла,която извирала от храстите и от самата земя,как той описал кръг във въздуха с ръката си и когато го завършил,от ръката му излязал силен светъл лъч,който убил тварите.
Мисля,че тази история я четох в сайта на Воини на Тангра,а може и да съм я чел някъде из форума.
П.П.1.Извинявам се за грешките,поуста е нередактиран.