Автор Тема: Рептилии, драконианци и змейове от езотерична гледна точка  (Прочетена 26795 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
Йоло Денев има една книга, в която си развива тезата, че прабългарите били дошли от планетата Тангра преди може би около 30 000 год., но този човек никой не го взема насериозно. Книгата му е написана повърхностно и много разхвърляни са мислите на автора и се чете трудно и мудно, може би затова го смятат за хахо?!
Знаеш ли нещо и за този човек? Дали има някаква сериозна частица в това, което той казва. Все пак това си е неговата гледна точка, но има гледни точки и на други хора...

Аз се срещнах лично с него и го приемам като един много силен медиум, освен, че е пропътувал цяла България в търсене на истината и забравена книжнина. Четох почти всички негови публикации и вече различавам медиума и историка в него. Той пази пра-български спомени, които и аз имам в съзнанието си и от там започна нашата връзка. Например една от най-силните връзки беше небесната кнница на Българите по която по-късно Миротворец тука направи герб и символна верижка, но това бяха вибрации от миналото, които "паснаха" на всички. Нека да забравим, че Йоло се опита да влезе в политиката като един много честен човек и ....нямаше как да влезе, а да се концентрираме на неговите "етнически спомени" - за Левски, за Раковски, за Тангра... Там той е силен и точен..от Пра-Българската цивилизация, която е създала Египет (И сега се доказва) до моралните и материални закони в древните Български държави.

Неактивен хадзапи

• Пишещ
  • Публикации: 808
Тина, може ли да продължиш да развиваш темата за Йоло Денев, а също и за Египет и прабългарите. То това излиза от тук развиваната тема, може би ще е добре да се пише в темата за прабългарите. Освен бледи намеци от някои автори за тази връзка, нищо конкретно не ми е попадало. Намесва се и връзката на Бастет с Египет, нали е била египетска принцеса или пък владетелка.

А за Змея и героя, който го побеждава имаше една книжка от поредицата "Харборейски хроники", мисля че беше, хв която се описваше тази битка в древни, древни времена. Това е фентъзи, от поредицата за Конан Варварина, Къл Завоевателя и други герои. Съшо в тази поредица има книги и за Култа към Змията и тежката борба сплямо този култ. Също и че е много древен и все уж е победен, но не докрая и в един момент отново изплува отнякъде и пак се започва борба с него. Сякаш това противоборство е постоянно променлива величина през вековете и е заложена в Земята, може би като планета?

А книгата на Йоло Денев ми я беше дал да я чета Кубрат Томов, известно време ползвах библиотеката на Томов да взимам книги под наем от него срещу заплащане.

topteglo

• Гост
Наистина не прочетох много езотерика по коментарите.
Това за змейовете в нашите приказки наистина навежда на мисълта за Рептилиите- все искат по некоя булка да отвлекат- кое животно би искало да му се поднесе точно младо момиче? А и много от тях се крият в някоя пещера в която някой смел българин се намъква и след изненада на влечугободобното успява да го утрепе. А и нашите приказки много често описват видени неща които впоследствие се обяснили чрез приказния фолклор.
Колото до змейовете които са в небето има снимани такива от НАСА. Във филма  Secret.Space.-.Illuminati.Conquest.of.Space има кадри на влечугоподобни същества заснети от космоса и от земята. Явно има различни видове от тях и те си летят из космоса и от време на време и в атмосферата на някои планети- само дето не живеят на земята затова не ги виждаме често.
Преди време четох книга за езотерични същества- пазители на небето,пазители на водата,пазители на земята. Книгата беше доста стара и затова беше фолклорно написана. Та мноного е вероятно нашите предшественици да са наблюдавали тези съшества в небето и да са ги описали по своя си начин

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
Единственото "влечугоподбно" в това, за което говориш от Secret Space, е че ги наричат space serpents и дотам :P Това са елементални същества според мен с низша форма на съзнание, които си се реят. Може и коренно различно да е разбира се, но за едно съм сигурен - нямат нищо общо с дракони :D

Неактивен Tina

• Доста Писал
Тина, може ли да продължиш да развиваш темата за Йоло Денев, а също и за Египет и прабългарите.

Виж - мога, ама не му е нястото тука. Аз исках само да кажа, че той е обикалял дълги години България и се е ровил в архивите, но има и "просветления" и "родова памет", които прозират от време навреме. Той например се концентрира много силно на морала на българите и на Танг-ра - централното слънце. Ще изровя неговите книжки като имам време, но идеята е, че ние сме войни тука на тази планета и като такива можем само да устоим с вяра и силен морал. Противниците ни (включително змиевидните) ни нападат първо в морала и материалните изкушения...и т.н. На мен ми харесва как Йоло се концентрира точно на тези качества при Левски, Раковски и Ботев.

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
В най-ранните приказки змея е представян или като покровител или като неутрален на хората, а халата и ламята са лошите. Едва по-късно настъпва мешавица между термините и змея започва да приема черти на другите два вида. Да не забравяме и ефекта н хрисиянството,което демонизира всякакви подобни същества
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Това може да не е съвсем от езотерична гледна точка но все пак може да се нагоди някъде в схемата  :D

Дизайнери създадоха змия за гушкане

Специалисти от дизайнерското студио "Otto von Quast" в Берлин са създали змия, която всеки може да гушка без страх, предаде Прес асосиейшън.

Змията, наречена Ева, всъщност представлява комбинация между килим и електрическо одеало. В ръчно изплетения килим е скрит кабел.

Така човек може да използва Ева като електрическо одеало, когато е легнал на студения под.

Специални бутони позволяват змията да се оформя в различни позици.

http://curious.actualno.com/new_176902.html

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
В най-ранните приказки змея е представян или като покровител или като неутрален на хората, а халата и ламята са лошите. Едва по-късно настъпва мешавица между термините и змея започва да приема черти на другите два вида. Да не забравяме и ефекта н хрисиянството,което демонизира всякакви подобни същества
Не знам защо, но се сещам за сектата на Офитите. В техния дух е и въпросът: Кой и защо е допуснал змията в Рая?

Неактивен хадзапи

• Пишещ
Ирис, разкажи нещо повече за тази секта на офитите, не зная нищо за нея. Каква гледна точка имат за змиите?

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
Не знам защо, но се сещам за сектата на Офитите. В техния дух е и въпросът: Кой и защо е допуснал змията в Рая?
Ми то си е казано че Бог населил райската градина със всички животни...Да не говорим че метафорично разгледано змията е символ на мъдростта и търсенето на знание...

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Ми то си е казано че Бог населил райската градина със всички животни...Да не говорим че метафорично разгледано змията е символ на мъдростта и търсенето на знание...

Добре Гил  ;) Обаче  когато твърдиш (за което си прав) че змията умишлено в библията е "натоварена" с отрицателни характеристики е редно да погледнеш и от другата страна и когато виждаш че "някой" и е дал "положителни" такива също да приемеш че  е умишлено  :P. Също е добре да провериш кои обичат да си служат със "символи" и защо  ;)

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
Да бе знам че любимите ни масоно-илюминатски билдербергерски рептили си служат със символи за да предават послания...ама това е в наши дни...в малко по-далечно минало всеки е използвал някаква символика. Така или иначе това,че някой познава символиката и я ползва за свои цели,не значи че друг не може да го прави със съвсем други идеи.
А да не говорим че един конкретен символ може да има множество тълкувания и например тая история на библията да се разгледа като завоалирано представяне на свещенния секс...

п.с. ей тва последното го написах доста импулсивно,ама май има смисъл в тая идея...ще взема да помисля и ще пусна размислите си

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
Ирис, разкажи нещо повече за тази секта на офитите, не зная нищо за нея. Каква гледна точка имат за змиите?
Аз също не съм запознат (освен в общи линии) с гностичните учения. Офитите вземат змята единствено в нейното положително значение, като за тях тя е символ на най-висша мъдрост и посвещение. Такъв поглед върху нещата може да даде много, но е непълен, защото змията е двойствен символ, включващ и другия полюс на живота.
Едно от тълкуванията на историята в райската градина е че животът в рая, до появата на змията символизира първите две и половина раси на човечеството, когато в хората искрата на ума не е била събудена и не са притежавали самосъзнание. Това им дава змията (слънчевите праотци/питриси) - събужда искрата на човешкия ум, около която в последствие хората да развият менталното си тяло. Луцифер е сборно понятие, обозначаващо същият този клас същества, част от които в последствие наистина са паднали и са дали началото на черното братство. Същото събитие е в основата и на мита за Прометей. Блаватска обяснява тези неща доста подробно (не помня къде - в Изида или в Тайната Доктрина).

Неактивен Tina

• Доста Писал
Змията трябва да е символ на материалния свят - не може да е другояче! Помислете! Ороборуса - змията захапала опашката си точно значи началото и края! Това в триизмерния свят е времето от раждането до смъртта или от събитие до събитие!

Бибилията ни учи, че змията е изкушила Ева, но какво е изкушението научно погледнато - да сложим ГРАНИЦИ на изживяванията си - живот-смърт, материално-духовно и т.н.

И да .. змията трябва да е символ на материалния свят. Не мислите ли?

Неактивен хадзапи

• Пишещ
Ирис, благодаря.
Това, което казваш за Питрите, и другите неща обяснени от Блаватска в "Тайната доктрина" от "Книга Дзиан", коментарите, които дава върху откъсите от тази книга. Там е дадено, което тя знае по въпроса, или това, което е можела да публикува.

Тина, наистина има голям смисъл в това, че змията може би олицетворява материалния свят.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27