Тина, може ли да продължиш да развиваш темата за Йоло Денев, а също и за Египет и прабългарите. То това излиза от тук развиваната тема, може би ще е добре да се пише в темата за прабългарите. Освен бледи намеци от някои автори за тази връзка, нищо конкретно не ми е попадало. Намесва се и връзката на Бастет с Египет, нали е била египетска принцеса или пък владетелка.
А за Змея и героя, който го побеждава имаше една книжка от поредицата "Харборейски хроники", мисля че беше, хв която се описваше тази битка в древни, древни времена. Това е фентъзи, от поредицата за Конан Варварина, Къл Завоевателя и други герои. Съшо в тази поредица има книги и за Култа към Змията и тежката борба сплямо този култ. Също и че е много древен и все уж е победен, но не докрая и в един момент отново изплува отнякъде и пак се започва борба с него. Сякаш това противоборство е постоянно променлива величина през вековете и е заложена в Земята, може би като планета?
А книгата на Йоло Денев ми я беше дал да я чета Кубрат Томов, известно време ползвах библиотеката на Томов да взимам книги под наем от него срещу заплащане.