Автор Тема: За Сънищата, Осъзнатите Сънища и Опитностите Извън Тялото  (Прочетена 306038 пъти)

0 Потребители и 9 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Red

• Четящ
  • *
  • Публикации: 43
На скоро ми се случи нещо, което ми се стори интересно и бих искала да го споделя. Бях на вън с приятели и вече щяхме да се прибираме и стояхме на спирката да си чакаме тролея, когато стана дума за сънищата. Заговорихме се кой какво е сънувал, какво значат и така на татък, когато единия от тях спомена, че е сънувал нещо, което трябва да направи - нещо гениално, някакво произведение, за което е сигурен, че е много важно, съвършено и перфекто, но в момента, в който се е събудил вече не си е спомнял какво е било, останало е само чувството и мисълта, че трябва сътвори въпросното "чудо".
Още в същия момент на мен това ми се стори страшно познато, но стана дума за нещо друго, не задълбах темата и премълчах. Когато вече се прибрах в къщи разказах на брат ми за съня на момчето и той ме попита "е, нали и ти преди време беше сънувала същото?". В интерес на истината още когато въпросния приятел разказа, ми се завъртя нещо в главата, но нали вече казах, че тогава мина момента. Та когато брат ми спомена се сетих, наистина беше така, но не мога да се сетя преди колко време е било - 2 седмици, 2 месеца, половин година, 1 година - никаква идея нямам, спомням си бегло само как се събудих и се мъчих да си спомня какво е трябвало да измайсторя и дълго след това ме беше яд, че каквото и да правя не мога да се сетя. Аз се занимавам с рисуване, както и въпросния познат и след като сънувах този сън си помислих, че най-вероятно е свързано именно с изкуството.
« Последна редакция: Юли 08, 2010, 22:21:05 pm от Red »

Неактивен sareta

• Четящ
  • *
  • Публикации: 3
Здравейте, аз съм нова във форума, чета ви от скоро и научавам страшно интересни и полезни неща. Темите за сънищата много ме развълнуваха, т.к. аз имам и винаги съм имала много "странни", "смахнати" и неразбрани от самата мен сънища. Сънувам всеки ден, дори по няколко "сюжета" на нощ. Наскоро бяхте коментирали това, че децата често сънуват, че летят или падат. Аз съм малко над 30 и все още сънувам, че падам - със самолет, от пропаст и т.н. но винаги или  успявам да се спася или се събуждам. Наскоро си спомних, че като дете много често във сънищата ми предмети и хора си сменяха формата или се явяваха във формата на нещо съвсем друго /съжалявам, че немога да намеря точните думи за да го опиша/. Например разговарям с някакво животно а знам, че всъщност това е някой мой приятел или близък и това, че изглежда като животно въобще не ми прави впечатление. Или пък например държа в ръката си ключ а като го погледна - държа топка, но аз знам, че това всъщност е ключа.
Чувала съм, че е характерно за скорпионите /аз съм скорпион/ да имат развито въображение и подобни сънища. Мисля, че успявам да различа сънищата които идват в следствие на нещо преживяно или предстоящо от другите.
Ще се радвам ако някой коментира написаното от мен.
Поздрави

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Например разговарям с някакво животно а знам, че всъщност това е някой мой приятел или близък и това, че изглежда като животно въобще не ми прави впечатление.

Това е много интересно - обикновено се случва да разговаряш с твой близък на сън но той да е с друго лице, но въпреки това да знаеш че е той. Какви видове животни си забелязала да ти се появяват под форма на близки ? И имаш ли наблюдение в какви ситуации ?

Неактивен sareta

• Четящ
  • *
  • Публикации: 3
Ами сега като се замисля, ми изникват образите на  куче, жаба, птици. В интерес на истината не ми се е случвало от доста време да сънувам тези сънища.
 Но по принцип си мисля /а може и да е просто самовнушение/, че сънищата ми предсказват бъдещи ситуации /в повечето случаи лоши/. Например запомнила съм, че някой ми беше казал, че да сънуваш бебе не е на хубаво. Миналата година сънувах плачещо бебе, самия сън беше много тревожен и на следващия ден съпруга ми си счупи крака много лошо в следствие на което му правиха тежка операция.

Неактивен panthea

• Четящ
  • *
  • Публикации: 26
Добре, ами за "пророческите" сънища, които са изцяло символични?
Как можем да ги тълкуваме?
От една страна знам, че сънуващият ги трябва "да си знае", да има някакъв усет, и така да достига до същността им. Обаче човекът, за който говоря много рядко се случва да сънува нещо буквално. Попринцип си има от години този вид сънища и се убедихме, че не е случай или два, или някаква предубеденост у нас, която е съвпаднала с някакво събитие.
Освен това сънуващият не иска да сънува такива сънища, защото са предимно трагедии. Нито пък са насочени по някакъв начин към определен кръг от хора или..
Понакога дори са такива, че въпросния човек не може да направи нищо, за да промени това, което ще се случи, или вече се е случило, но той разбира в сън..
Все едно ги получава като уверение, че наистина означават нещо!
Поне може да разпознава кога са от типа сънища, които ще се случат.. има някакво усещане..

Та въпросът ми е цялата тази символика как да я проумеем?
Сънищата ще вземем да ги запишем подробно и да ги човъркаме, пък и да не се загуби нещо.

Също да добавя, че човекът е от семейство, в които необикновените неща са факт постоянно. Има интерес от инопланетяни, има разни "сили" около тях, за които не искам да давам предположения...
При всички членове от семейството има по нещо.. и малко или много ги тормози психически цялото това "положение". А не са хора, които ще седнат да се ровят по темата, не разбират какво става, а и не искат много много да знаят.
В случая със сънищата въпросът е дали могат да променят нещо, за да не пострада някой иначе. Та затова споделят и търсим решение.

Като цяло всичко това ги побърква и не искат да знаят, с изключение може би на един член от семейството. Но все пак психически не са много подготвени...

Казвайте какво да правя...
Имам чувство, че около мен хората се оказаха с доста причудливи истории, които досега просто не са искали, може би, да споделят.
А не е да съм ги привлякла с интерес в тази сфера или нещо от сорта, познаваме се от сто години!  :o И изведнъж ми започват "На мен веднъж.. да не ме помислиш само за луд/а.."

Даже не знам дали да ви разправям.  :(
Аз им вярвам, няма да седнат да ме баламосват.

Но по темата..  :unknown: :unknown: :unknown:
Пък всичко по реда си.

П.С. - Сега цялата идея ме наведе на мисълта, че сякаш тези сънища се "изпращат" някак си до въпросния човек.. ама.. ?!?!?!
« Последна редакция: Август 01, 2010, 02:17:55 am от panthea »
Първата вода, която тече в сухото легло на реката, никога не достига до морето, тя потъва в почва

Неактивен Kce

• Четящ
  • *
  • Публикации: 5
Здравейте , първо изкам да кажа браво за хубавият форум и 2ро тази тема тук ми отвори много яки спомени от детството (сега съм на 18) Ако може да го разтълкувате или нещо от сорта. Така , ходя си аз из апартамента , нормален ден , има разни хора (семейството и т.н.) и влизам по причини които не помня в спалнята (нормална стая с спалня 2-персони и моето и на братми 2вуетажно легло ) Взех нещо от моето легло и незнам защо но ми се прииска да си полегна на спалнята . Така и направих но за може би 1на или най много 2 секунди откакто съм легнал (проснал така да се каже :D ) се опитвам да стана но не помръдвам (като камък съм)  и ме обхваща панически страх (може би най-много съм се страхувал точно тогава) и чувам нещо като бучене или всеедно някакъв глас който само грухти или бръмчи (но тежко и много страшно, е поне тогава ми е било) след това не помня какво стана и се изправих от леглото , целия в пот .И другй странни неща са ми се случвали , например докато си лежа на 2рия етаж на леглото ми като малък пак . Да съм бил 6-7-8 най много . И се вглеждам в стената и до мене , и след като гледам в една точка малко повече време , усещам че всичко около мен почва като да трепти или вибрира но не аз самия само около мен. Това като че ли аз сам го предизвиквах от време на време . Интересното е че такива работи ми се случваха като бях малък сега даже не се случва мн често и да сънувам , от няколко дни съм си приготвил 1на тетрадка да записвам сънищата си , и как мога да възбуда някакси да сънувам повече или да се приближа пак до тези състояния ,защото както разбирам те се получават преди да влезеш в астрала или ??

Извинете за дъъългия пост но си падам малко нууб в тази сфера такаче ако може по леко :) и тъй като тази информация отприщи този мощен спомен от детството надявам се вие да го изтълкувате по някакъв начин :) .

Поздрави

Kce.

Неактивен eses

• Пишещ
  • Публикации: 824
Здравейте, преди седмица имах много интересен осъзнат сън и реших да го споделя.не си спомням точно кога се осъзнах,но първоначално се забавлявах доста като полетях в апартамента си,минавах през стени,врати,летях със сина ми в ръце и тн.За първи път толкова лесно ми се отдаваше да летя и си полетях доста.След това се сетих,че отдавна искам в ос да извикам личния ми водач и да го питам някакви неща.В момента в който си го помислих пред мен на земята се появи устройство с бутон,натиснах го и се озовах на тераса на манастир.Виждах как идваше към мен човек с черно расо и качулка.Когато застана пред мен видях че е жена с бяло лице и черна коса.в интерес на истината ми се стори непозната и чужда( за разлика в един друг ос, там имах някакъв пазител който беше толкова добър и мил че го помня вече години) директно започнах да и задавам въпроси.първия беше на какво ниво съм- тя ми отговори по принцип че тук на земята е  детската градина,един вид че тук сме съвсем в началото.Появи се още една жена,пак със черно расо и качулка, но беше руса.Не си спомням всичките въпроси който зададох,а само 2.Попитах ги как се справям,как изглеждам(не на външен вид) и те ми казаха че съм си добре.Поисках да се видя от страни безпристрастно,все едно гледам непознат,опитаха се да ми кажат че това няма смисъл и знаение но аз настоях.Тогава русата жена ми каза - Погледни зад огледалото. Пред мен имаше голямо правоъгълно огледало около 1.80 на 1.50 и в момента в който го каза протегна ръката си към огледалото и то много бързо тръгна към мен.Аз стоях неподвижно а то мина през мен,до като минаваше през мен имах усещането че минавам през нещо прозрачно,плътно и бяло,все едно медуза(после стигнах до извода че е някакъв портал).Когато се озовах от другата страна на огледалото вече бях на коренно различно място.Пред мен имаше нещо като кухненски ъгъл ,със хубави дървени шкафове.А в дясно от мен улица(все едно тези шкафове бяха сложени в задънена улица)тръгнах в дясно по улицата и усещах че гравитацията е различна,много меко стъпвах,мислех си че трябва да внимавам тази гравитация да не ме приспи, стигнах до ъгъла на сградата и там видях друга сграда,соц,стара,имаше и някакви хора в далечината.Тогава сина ми ме събуди. После си мислих че русата жена ми каза да погледна зад огледалото а аз не го направих а тръгнах по улицата,може би трябваше да се обърна и да погледна.
В последно време осъзнатите ми сънища са осъзнати но не съвсем,хем знам че е сън и голяма част от сюжета аз го дирижирам ,хем не се сещам какво съм си мислила в будно състояние че искам да направя когато сънувам осъзнато.

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
     Попитай  ги  за  името  си,  а също  и  за  техните  имена!  Попитаи  ги  за  аурата  на  душата  си!
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен eses

• Пишещ
  • Публикации: 824
Да , ако се осъзная пак да ги извикам и съм достатъчно осъзната че да им задам всички въпроси който искам ще стане добре.За съжаление дори да съзнавам какво правя найстина ,почти никога не ми изникват въпросите.Обикновено ми трябва тренировка, в смисъл до сега до като се науча да летя имах поне 4 съня в който се опитвам,също така поне 3 в който разпитвам персонажите кой са и какво правят там и още 3-4 в който се опитвам да събудя някой за да имам споделен ос.Иначе към водачите си имам един куп въпроси,стига да се сетя за тях и те да не ми отвлекат вниманието някъде надругаде ще е добре.

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
        Имай  предвид,  че  те  могат  да  манипулират  реалноста,  в  случая  улицата! Ти  си  пропуснала  да  се  видиш,  а  е  точно  обратното  те  не  са  ти  позволили,  но  те  не  противоречат  в  нашият  смисъл  на  това  понятие!  Свободната  воля  за  тях  а  нещо  свещено!

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил

Неактивен b.boy

• Четящ
  • *
  • Публикации: 85
  • Музиката е нещото което ме прави щастлив!
    • The Mystery
Аз мисля че човек не трябва НА СИЛА да се пробва да сънува това или онова.Смисъл когато има нещо което наистина е важно то само ще се появи в сънищата ни и НИЕ ще го разберем!

Например: майка ми преди 2-3 седмици сънува как цялата Земя изгаря в пламаци,и падат огромни огнени камани! И точно след това по телевизията казаха че ще има Слънчево цунами и започна пожара в Русия !

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
  Даже  ако  не  обърнеш  внимание  сънят  ще  се  повтори!

Неактивен dark

• Четящ
  • *
  • Публикации: 16
да така е, ако е нещо лошо от което можеш да пострадаш, сигурно ще го сънуваш 10 пъти преди да се случи, аз така пострадах много лошо, а преди това 10 пъти го преживях същото на сън  ;D и вече знам че един сън ако се повтори повече от 3 пъти трябва да съм много предпазлив
« Последна редакция: Август 19, 2010, 20:45:57 pm от dark »

Неактивен ulgen

• Четящ
  • *
  • Публикации: 67
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
Ловците на сънища - древните ни хазарски врагове, посочени от Кан Аспарух, като една от най-големите опасности.Дълги години не знаех какво се случва с мен, тъй като ужасите на Астрала и ежедневната реалност се преплитаха в ужасни картини пред погледа ми с определени негативни енергийни връхлитания върху моето физическо тяло, това супер много ме травмираше и дълги години се борех, но как да се бориш с нещо, което не знаеш какво е и на какво се дължи - докато най-накрая не ми бе помогнато да разбера, че съм засегнат от Ловците на сънища!!!
Това не е шега и не е илюзия, целта им е високоразвитите да бъдат неутрализирани, посредством действия в сънищата.

Пазете се и нека БОГ да Ви пази

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27