Здравейте!

Аз съм чисто нов потребител, вчера открих форума и направо се учудих как не съм го потърсил по-рано, тъй като тук е пълно с теми и дискусии, които живо ме вълнуват.
Така, за сънищата. От малък се интересувам и любопитствам, почти винаги си спомням сънищата, макар и някои да забравям след даден период (часове-дни). Сънувам цветно, естествено, по няколко съня на нощ.
За първи път сънувах осъзнато на 6 или 7 години. Препусках в сумрака покрай язовира в селото на баба и дядо, като правех огромни крачки и скокове. По едно време си казах "Аааа, чакай малко, това е сън. Сега ще си отворя очите" И го направих. Спомням си, че се чувствах доста добре.
Оттогава не бях имал подобно изживяване, или поне не си спомням. Знам, че имах някои много реалистични сънища. Преди година и половина научих за възможността да контролираш сънищата и започнах да се интересувам, изчетох доста информация само за няколко дни, регистрирах се в един чужд форум, предназначен точно за това. Цялата информация обаче беше на английски и ми беше малко трудно да се преведа цялата терминология.
Въодушевен от идеята да сънувам осъзнато, започнах всяка вечер да оттренирвам WILD (Wake Induced Lucid Dream) техниката. За незапознатите: това е когато се опитваш да държиш съзнанието си будно по време на съм. Умът казва на тялото ти, че си готов да заспиш и то изпада в сънна парализа, но всъщност си съвсем буден. След това започваш да проектираш образи в съзнанието си докато не
изпаднеш в света на сънищата.
Проблемът при мен обаче е, че достигам до фазата на парализата, но само дотам. После нищо. Всъщност започвам да усещам енергийните вибрации по цялото си тяло, и най вече върху клепачите, като постепенно се засилват. Обикновено имам чувството, че има някой до мен (имаше си и точно наименование, Старата Миртъл, или нещо от сорта), започват да ми се привиждат разни чудовища, очи като това на аватара ми, дискомфорт, а понякога и чувството, че умирам. Сякаш спирам да дишам и вече не усещам сърцето си. Никога не мога да премина тази фаза. С лекота я постигам, понякога даже без да искам, но не мога да заспя. Някакви перпоръки?
Иначе имах частичен успех с осъзнатите сънища. Пробвах риалити чековете с ръцете, циферблата на часовника, дишането със запушен нос и всички работят доста добре. Обикновено сънувам осъзнато около 5-10 минути сънно време, което ми се струва адски кратко. После сънят избледнява или се пренасям в някой друг като вече губя контрола. А най-дразнещо е като имам false awakening и забравя да направя риалити чек. Веднъж се будих 3 или 4 пъти насън. Беше интересно и всеки път все по-реален от предишния.
Напоследък обаче почнах да си забравям осъзнатите сънища. Сещам се няколко секунди след като се събудя и после забравям какво точно съм сънувал. Даже забравям, че съм сънувал осъзнато въобще. Преди малко повече от седмица сънувах, че летя. беше на приблизително 50-100 метра височина над някакви долини и хълмове. Помня, че не летях самостоятелно - сякаш до мен имаше нещо, което ме водеше. Знаех, че летя към Австралия. В един момент казах "чакай, искам първо да видя Манчестър". Почти мигновено завих рязко на около 180 градуса и започнах да летя в новата посока. После обаче всичко избледня, а и от този летеж не си спомням почти никакви детайли. Вие какво мислите, тъй като аз се считам за все още начинаещ в сферата?