Не мисля, че тази тема е особено коректна за форума, защото въпреки че
Темата не е за да се разгорещяват спорове за правилността и верноста на религиите. Не си хабете енергията за спорове.
точно това ще се получи в един момент, нали 
Всяка една религия е форма на контрол с цел отдаване на силата на външен източник, а не вглеждане навътре. Будизма най се доближава до тази идея, но и той е много окастрен...
Малко позакъснял коментар,към началото на темата:

Ще кривна малко,ама ако Ватикана разпродаде половината си от имуществото,в световен мащаб,гаранция няма да има бедността в познатите ни мащаби!Отделно,че "тази" структура много отдавна е обединила човешкия вид до проста изгода и то чисто ФИНАНСОВА,духовеството остана обща приказка между другото!
Ако медицината работи за човека,религията трябва да напомни,че тя е за наша помощ,а не за пачалба на наш гръб!
Ако преди 30-40 години се говореше в световен мащаб,да се напънем малко за подпомагане на нашето бъдеще и машините наистина да ни заместят,до толкова че хората да обърнат повече внимание на семейството си,отглеждането на потекло,човешко отношение за възрастните(ако имаше религия да ни го напомни),СЕГА НЯМАШЕ ДА СЕ ЧУДИМ,ЗАЩО ИМА БЕЗРАБОТИЦА и от къде ни е дошла,и възрастните на които дължим всичко което има,да се чудим в коя лудница да тикнем,дори ако може да изчезнат някак?!
Колко векове трябва да се блъскаме с глава в стената,за да разберем,че са малко или въобще непознати религиите сътворени ОТ ЧОВЕКА,ЗА ЧОВЕКА!Как да се спра да си задавам въпроси,на които религията ми дава отговори не променяни хилядолетия и звучащи в днешно време нелепо?!Как,да го вземат дяволите да повярвам,че Бог е направил Земята,галактиките,вселената?!...Чак по свое подобие,човека....кой е този Бог,който ще ме приучава към духовно смирение,почит и уважение и да няма реален начин това да ти се върне?!Защо аз трябва да се водя сбъркания,когато между религиозно изповядване и партийна принадлежност не откривам разлика?!Защо трябва да вярвам в Григорянския календар,в часовите пояси и приетите сравнително скоро лятно и зимно часово време,признати от всички религии...с едничката цел,ФИНАНСОВА ИЗГОДА!
При всичко което избълвах,Бог излиза че,е чист расист търсещ финансова изгода от хората и хранещ се от човешките страдания.ТОВА НИКАК НЕ ГО ПРОМЕНЯ ОТ ПОЗНАТИЯ НИ ОБРАЗ НА РЕПТИЛОИДНИТЕ СЪЩЕСТВА!
В Богът на кой да вярвам,когато човек сам е забравил да вярва в себе си?
Вярата ни превърна в заменима стока!Мале,какви ги наприказвах...,осъзнавам грубостта си в коментара,само в осъзнаването на Божията грубост някак не вярвам.
Из извадка от...лична кореспонденцияСамо един съфорумец може да ме разпъне за думите ми,все пак знае всичките ми споделени неща изрязани тук.Не,че пречи всеки да се пробва...оставам анонимен "другият",че чакам още мнение или коментар по цялото ми словоизляние!