Нека да премина към по-същественното с което ми се иска да си помогнем взаимно. Наистина заглавието на темата е малко подвеждащо

За какво споделяне на знания ми се ще да поговорим.
Например един от ритуалите който е застъпен в най-вероятно всички религии е молитвата. Молитвата има особенна сила която бихме могли да използваме всички хора независимо дали изобщо изповядваме някаква религия. Молитвата вероятно спомага за конкретизиране на определени наши мисли-желания които ще започнат да оформят бъдещите ни преживявания.
Мисля че всеки един може по-лесно да постигне целите си използвайки молитвата. Независимо дали е лош или добър и независимо за какви цели. Молитвата е универсален метод за "сгъстяване" на на материята.
Естественно е ако искаме да я ползваме за благородни цели ,то и този който отправя молитвата ще има по-голямо въздействие колкото е по-духовно извисен- например при лекуване.
Като разновидност на молитвата може да се приеме и мантрата. Това са определени думи които са подбрани така че да оказват голям натиск вурху пространство-времето и процесите протичащи в него.
Ако някой има опит в тези неща-нека сподели. Аз не знам такива мантри но би ми било интересн да експериментирам.
Колкото за научното обяснение и доказване на молитвата: има няколко интересни филмчета които показват разни експеримент в тази област("Великата тайна на водата"(има книга от Масару Емото), "Какво можем да си представим","Тайната" и др.)
Та темата я отворих за да може да споделяме такива знания които са заложени в религиите и да се опитаме самите ние да ги използваме в ежедневието си. Нали тези знания са затова- да ги използваме!