Автор Тема: Коя религия е най-праведна?  (Прочетена 162730 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

topteglo

 • Гост
Относно: Коя религия е най-праведна?
« Отговор #30 -: Януари 20, 2008, 23:10:37 pm »
Благодаря за допълненията!
Ето малко обяснения как аз виждам нещата(това си е мое мнение)-
според мен важна е вибрацията- честотата на енергията- определени честоти са полезни за организма. Всичко може да се оприличи на вълни с определена честота. Според мен чувствата са също вълни с определена честота- както и любовта. Та да осветим един предмет аз влагам да му придадем определена честота на вибрация която е полезна. Според мен това е по-гарантирано ако имаме доказан източник на такава честота. Такива източници са изобретени и се ползват във лаборатории- професионално. Обаче се доказва че не само устройства могат да правят такива честоти. Съзнанието също прави такива честоти чрез чувствата въплатени в мислите и думите. Музиката също се състои от честоти и някои музикални произведения излъчват повече благотворни честоти.
Та при момента на молитвата водещи са честотите на чувствата- когато се прави от хора които многократно го правят, според мен чувството се притъпява и думите се изричат машинално. Не машиналното изричане е проблема ,а чувствата които може да са с недобра енергия и да се противопоставят на изказаните думи.
Така стигам до пояснението защо ако мога да правя такава вода тя ми трябва!
Ами защото чувствата на човек постоянно се променят в зависимост от преживяванията му. би било несериозно да твърдя че винаги излъчвам положителни емоции(мисли). Та като имаш такава и си я пиеш тя те зарежда положително и неутрализира негативното- поне за момента.
Църквата иска да ви убеди че това е тайнство за да не разспространява това лесно за правене знание- така се изкарва че прави чудеса и само тя може да ги прави. А всъщност това се основава на природни закони които са в сила за всички хора.
Защо да я продавам? Ако исках да печеля пари от това знание то нямаше да си отделям от времето да пиша тези неща тук! Аз съм получил знанието безплатно и като част от моето развитие съм преценил че е важно повече хора да го научат и те да могат да го използват и то безплатно!

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Относно: Коя религия е най-праведна?
« Отговор #31 -: Януари 21, 2008, 13:23:45 pm »
Разбира се, че Знанието идва безплатно и следва да се разпространява безплатно! Нищо парично няма в тази работа, която е съществувала много преди парите да се появят и ще съществува много след това...

За многократното повтаряне не си съвсем прав. Вярно, че има хора, които повтарят машинално - но това не са хора с действително отношение и намерение. Много задълбочените християни (също последователите и на други религии и практики) ще потвърдят, че извършваното с истинско вдъхновение многократно повтаряне на един ритуал въвежда в нови нива на съзнание, наслагва магнетизъм и предизвиква огромен резултат... Сигурно си упражнявал нещо в живота си: някакъв спорт, или бойно изкуство, или танц, или писане на букви, или свирене на инструмент. И сигурно си забелязал, че с многократното повтаряне на упражнението постигаш една особена лекота, която те въвежда в ново ниво на владеене на изкуството, с което се занимаваш...


Мой съвет е да четеш повече от темите, за които вече е написано из Форума. Там много от нещата, които коментираме тук двамата с теб, вече са обяснени, при това отлично и повечето четене ще направи последващото ти писане по-задълбочено от сега. Успех!
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Спорт-Здраве3

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
 • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
Относно: Коя религия е най-праведна?
« Отговор #32 -: Януари 21, 2008, 13:35:51 pm »
Монах,поел с кръстоноците:
"Аз не вярвам в религията.По пътя на религията виждам само лудостта на фанатиците по всичко,което са нарекли "Божия Воля".Виждал съм твърде много религия в очите на твърде много убийци.Светостта е в правилното действие и в смелостта,заради онези,които не могат да се самозащитят.Божественото,онова,което Бог желае,е тук(главата) и тук(сърцето) и в това,сам да решиш дали да бъдеш добър човек или не."

Кралят на кръстоносното царство "Йерусалим":
"Целият свят е игра на шах.Всяко движение може да бъде твоята смърт.Направи всичко друго,освен да останеш там,откъдето си тръгнал,и краят ти едва ли ще бъде далеч.
Един крал може да владее човек,един баща може да направлява сина си,но човек може да мърда и сам.И само тогава този човек наистина започва своя собствена игра.Не забравяй,че независимо за кого или с кого играеш,твоята душа принадлежи само теб.Дори и съотборниците ти да са мъже на властта,когато се изпарвиш пред Господа не можеш да кажеш "другите ми казаха да направя така" или "добродетелта не беше уместна в онзи момент",това няма да мине."

Из филмът-шедьовър "Царство Небесно" (Kingdom of Heaven)  :)
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Относно: Коя религия е най-праведна?
« Отговор #33 -: Януари 21, 2008, 15:21:24 pm »
Думите, които пишеш, наистина са силни. Но трябва да се държи сметка и за друго, което е от значение най-вече за слабите духом. Думите, които пишеш, са изречени от много силни хора и ме възхищават, но за съжаление, не това е нивото на всеки обикновен човек. За слабите хора ще стане дума в настоящия post.
    Една от най-силните идеи, с които протестантството се е отделило от Католическата църква във времето на Реформацията, е именно схващането, че в отношенията между Бога и хората не е необходимо да съществува канонична църква-посредник. Така католическото чудовище е било изстръгнато от умовете на много вярващи и те възприели раннохристиянската идея, че Бог е непосредствено сред нас и нашето отношение към Него е директно, без обуславяне от духовенство и канон. До тук добре. Още повече, самият Христос на много места свидетелства за това. Оказало се обаче, че много голяма част от протестантското паство не е достатъчно издигната в духовно отношение, за да може да понесе на плещите си свободното, лично отношение с Бог. Факт е, че едни от най-вулгарните варианти на християнство се развиват именно в протестантска среда, постигнала своя връх в църковния живот на Съединените щати. Оказало се, че обикновените хора, за които канонът и догматиката били обявени за ненужни, дори вредни, се отдали на страшен разгул, произвол и простотия, следствието от които е стремглаво изтъняване на мистицизма и превръщане на църковния (духовния) живот от място за съпреживяване на Свещените мистерии, в междусъседски клуб за забавни остроумия или зловещи шизофрении... в зависимост от нагласата на пастора и активистите около него. Резултатът от това е, че днес в американското общество почти не съществува мистично християнство, вместо което от там извират какви ли не профанизации.
    В заключение: думите, които казваш горе, са истина, но една много тежка истина, чието носене е възможно само за достатъчно силни хора. Обикновеният човек, оставен в средата на такава истина, ще се окаже, ако мога да използвам библейската терминология, ще се окаже агне сред поле с вълци. Ето защо, достигнали до висотата да съборим ограничизпадаме в заслепение и да забравяме, че тези ограничителни за нас стени за другиго са хранилище на светост и без тях той би се изгубил сред теченията, в които ние вече се чувстваме достатъчно силни, за да плуваме успешно.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен smehyrko

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 43
Относно: Коя религия е най-праведна?
« Отговор #34 -: Януари 23, 2008, 22:55:01 pm »
Като че ли обсъждаме различните аспекти на едно и също нещо.?
Мисълта ми беше за светената вода.
За този който знае и може да е направи сам, наистина е лесно. Но само на пръв поглед. В действителност за да достигне човек до това високо състояние на Духа да освещава сам вода, май се иска доста работа и труд. В църквата свещениците измолват от св. Дух освещаването, но нека не забравяме, че Църква се изгражда около едно Нещо наречено "крипта"/от гръцки - "нещо скрито"/. Ако познаваме човешкото тяло мъничко по-добре, въпросната "крипта" съответства на една жлеза голяма колкото грахово зърно в основата на гръбначния стълб. Когато тази жлеза е активна на определено ниво при въплътен човек, довежда човека в досег с особенни сили. Сили които могат да вържат ръцете на глупака и да развържат ръцете на мъдреца.
Искам да подчертая, че да си мъдър и да си умен са много близки и едновременно много далечни понятия според мене. Умнотията се определя от грешната представа на хората. Мъдростта може да харесва на хората, когато е в хармония с обществените им временни възгледи, но по-вероятно е да считат мъдрото за глупаво. Мъдростта не обикаля пазарите и тържищата..., а стои на високо място. Мъдрият човек не дава силата на познанието което владее в ръцете на глупаци. Освен ако не иска да съсипе обществото или да накара някои негови членове да полудеят.
Прав е flydragon в последния си пост. Силните и точни думи за едни, може да се окажат отрова за други. 
Цитат
Ето защо, достигнали до висотата да съборим ограничизпадаме в заслепение и да забравяме, че тези ограничителни за нас стени за другиго са хранилище на светост и без тях той би се изгубил сред теченията, в които ние вече се чувстваме достатъчно силни, за да плуваме успешно.
Няма какво да се добави повече. Освен, че да се говори с притчи във форум е за предпочитане. Разумният човек ще предпочите Мъдроста пред това да изглежда умен в очите на вечно жадните за власт и пари хора. Ако човек е тръгнал да търси Мъдростта, ще я намери и зад притчите скрита, макар и публично поднесена. Глупака ще я подритне и подмине.
Да ви призная... много често ние хората я ритаме и я търсим на края на света, а тя била досаме нас...
topteglo, Бог познанието ни го е дал напълно безплатно в Библията, НО.... работата извършена с това познание не е безплатна. Способността да се взимат бързи и точни решения е най-скъпоценния дар на опитността като висша форма на проявление на Еволюцията. Може само да изглежда лесно, но е най-трудното нещо на този Свят.
Най-праведната религия е истинното познание за Мирозданието, ааа.... кой е Съдията за това ??? 
Ето това според мене е правилният въпрос. 
  
« Последна редакция: Януари 23, 2008, 22:59:33 pm от smehyrko »

topteglo

 • Гост
Относно: Коя религия е най-праведна?
« Отговор #35 -: Февруари 03, 2008, 12:29:41 pm »
тая тема е сложих за да може да помогне на хората които тепърва са се заинтересували от наглед скритите неща по тоя свят. Тези знания наистина помагат мнного за това човек да заживее щастливо и в хармония със себе си и околните. Знанието е безплатно, но трудноста идва от прилагането му! Именно затова искам да поднесем тези знания в колкото се може по-лесен за разбиране вид. За мен най-добрия учител е този който ми говори разбираеми неща- неща които мога да разбера и да направя(повторя) аз самия. Учител който да ме накара да проявя истинско желание към промяна- това е желаният от мен. Много са малко хората които го умеят това. Затова аз приех учител да ми стане моето желание- сега самия аз търся информацията и се ентусиазирам прилагайки я и виждайки че дава добри резултати.
Има достатъчно мъдреци дето пишат Библии под път и над път. Ама за кого ги пишат? За мъдрите които им разбират какво са искали да кажат ли? Ами че за какво им е на тия мъдрите това? Нали са мъдри! Какво ново ще им донесе? За мен Библията е една обикновенна книга и не мога да видя нищо свещенно в нея. Това че някой я е определил като такава не ми е достатъчно. Трябва да имам полза от нея за да я харесам. оставил съм си за цел да помогна на себе си като давам на хората инструменти които ще ги направят по-щастливи. А около мен има много хора. Не ми е нужна притча която ще я разберат двама -трима. И на тях не им е нужна такава която няма да разберат. Нужни са ни инструменти с които можем ежедневно да работим. Да си щастлив се оказа доста трудно и непостоянно нещо. Но това е много приятно и колкото повече си го причиняваме ,толкова повече ни се случва.
Нека говорим за тези полезни знания в лесно достъпна за всички ни форма.

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Относно: Относно: Коя религия е най-праведна?
« Отговор #36 -: Февруари 04, 2008, 00:00:55 am »
   Подкрепям flyDragon напълно в последния му пост.

Най-праведната религия е истинното познание за Мирозданието, ааа.... кой е Съдията за това ??? 
Ето това според мене е правилният въпрос.
   И за мен това е най-праведната религия. За себе си я наричам просто истинно познание. Кой е Съдията и кои са създаделите, мисля ще разберем като изгледаме/изживеем "филма" до края. Ако има бутон "превъртане" ще има и използвали го. ;)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен smehyrko

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 43
Относно: Коя религия е най-праведна?
« Отговор #37 -: Февруари 04, 2008, 12:08:16 pm »
topteglo,
Замисълът ти е много хубав, но много труден за изпълнение. На хората никой не може да помогне, ако те самите не си помогнат. Друг човек може само да  насочи някой по даден път, но дали ще го извърви този път, този някой - ооо.. това си е вече лично решение. Всеки си има право на лично мнение и в повечето случай никой не иска да чуе другия до него. А в едно общество е невъзможен егоистичния живот. По една друг тема тук в този форум, се породи спор по въпроса за дзен-медитацията. Опитват се да ме обедят, че не е важно по какъв път ще вървиш и на къде води този път. Та това означава да не знам кой съм и от къде идвам и на къде отивам, сиреч пълно обезличаване. И да предоставя на друг правото да ми решава съдбата. А правото да си решавам сам съдбата - къде е? 
Много вярни приказки казваш, но се съмнявам, че повечето хора тук ще те чуят. Щастието за различните хора има различни параметри. Няма универсална рецепта за щастие. Но със сигурност знам, че хора които търсят някакъв вид сила за да доминират над другите, са много лоши хора. Това не е тайна изобщо.
Говориш за знания в леснодостъпната им форма.
Това струва ми се е опасно нещо. Как да го кажа? Знанието може да направи хората щастливи, но и много нещастни при неправилно боравене с него. Мисля, че да придобива човек знание в леснодостъпната му форма се иска висока зрелост от индивида търсещ такова знание.
Другото което е ... и аз го търся този Учител за когото говориш и ти. И аз искам да се освободя от моето си топтегло и да живея щастливо, радвайки се на живота. Толкова е хубав и кратък за да се дразним един друг. За сега съм измислил само това, да се надсмивам над себе си като един Смехурко. Със сигурност не съм мазохист и не търся мъчнотии и аз. Но има обективни реалности на физическият свят, които никой човек не може да прескочи или заобиколи, независимо от обективните си възможности. И хора които говорят само за материално или само за духовно съществуване, пък след запитайката го отричат тотално ... много се пазя от тях. Ако не го правят нарочно, са много незрели в желанията си. И в двата варианта такива хора носят само зло около себе си. Да се предаде леснодостъпно знание в ръцете на такива хора - опазил Господ. Пък Той, Господ де - има си го, те нека си го отричат, Той- Господ решава на кого да даде леснодостъпното знание. И аз съм като тебе - Духът ми се бунтува, но е ограничен от още необходимото Му материално тяло. Трябва да се търсят варианти сближаващи материалното и духовното така, че да не се пречи на живота на ближния. Но този ближен ако мисли, че е освободен от задължението да се съобразява с другите - значи субективното му мислене е много погрешно и е много силно субективно. 
Дано съм се изразил правилно!? 

Неактивен snoopoff

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 8
Относно: Коя религия е най-праведна?
« Отговор #38 -: Февруари 11, 2008, 19:06:58 pm »
Няма такова нещо като "Коя религия е най-праведна" - всеки сам си избира. Има различни религии защото има и различни хора. Ако човек почувства потребност да се отдаде на духовен живот, ще се поинтересува какво съответсва на неговата индивудуалност в най-голяма степен. Така ще бъде щастлив. Бог има много имена. Всички те са с различна вибрация и т.н. По принцип няма нищо лошо в това. Различни хора - различни идеали. Смисъла е човек да се докосне до бог, да разбере истината за нещата които го интересуват, било те от най-различни аспекти на живота - от дом, семейство, отношението между хората до вселената, времето и ние самите като живи същества... Каква е връзката ни с Бога и нашето положение в тази система. Това разбира се е много трудно и човек трябва доста да поработи. Важо е да има вяра ;)

Неактивен Морфей

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 493
Относно: Коя религия е най-праведна?
« Отговор #39 -: Февруари 25, 2008, 17:25:03 pm »
Вижте какво намерих!
http://www.ochakvaniatmesia.com/

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 698
Относно: Коя религия е най-праведна?
« Отговор #40 -: Февруари 27, 2008, 13:07:22 pm »
Вижте какво намерих!
http://www.ochakvaniatmesia.com/

Аз знам отдавна за главния сайт и си го чета - http://www.harunyahya.com/bulgarian/ - много ми харесва като идея. Връзката е най-отдолу на посочената от Morpheus.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 675
 • WATCHER
Относно: Коя религия е най-праведна?
« Отговор #41 -: Февруари 27, 2008, 20:59:58 pm »
Незнам коя е най праведна  ;) обаче вижте какво получих в пощата си - баптистите яко зарибяват със страх :D

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 698
Относно: Коя религия е най-праведна?
« Отговор #42 -: Февруари 27, 2008, 21:23:48 pm »
Незнам коя е най праведна  ;) обаче вижте какво получих в пощата си - баптистите яко зарибяват със страх :D

Ха-ха - питай мене за баптистите.... 8)

Навремето се хвърлих в "религиозно" самообразование...и посетих много църкви...кръстиха ме и ме баптисаха отвред...и ме изгониха от една -  :D - там пастора нареди всички новобаптисани в редичка и започна да им докосва челата един по един, за да им изгони лошите духове, а те изпадаха в конвулсии или им излизаше пяна от устата...или проговорваха чужди езици (както пастора им обясни, че ще стане - светите духове щели да говорят на иврит през тях)...

И... ;) (затаете дъх!) - само аз останах да стърча без да разбера какво им става на другите...и пастора ме прокълна и ме изгони от църквата.... ;D  ;D  ;D

Да не пиша за друга баптиска църква дето 3000 човека се люшкаха като зомбита и пееха някакви химни и...се предаваше по сателитна телевизия по целия свят и всеки гледаше на екрана дали са го снимали какъв добър и прилежен християнин е.... :D

Неактивен Gurgel

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 25
Относно: Коя религия е най-праведна?
« Отговор #43 -: Февруари 27, 2008, 21:27:37 pm »
Има мнооого да се анализира/разисква по тая листовка. Освен, че е писано леко неграмотно има и смислово-идеини, как да ги нарека, проблематични места. Но явно работи.

Тина, да те анатемоса някой от тия звучи направо като комплимент ;D

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 698
Относно: Коя религия е най-праведна?
« Отговор #44 -: Февруари 27, 2008, 21:49:19 pm »
Тина, да те анатемоса някой от тия звучи направо като комплимент ;D

Ми - какво знаеш - даже си бях купила и еврейска шапчица, ама ТАМ вече не ме допуснаха - трябваше да разчитам на информацията на едно приятелче отвътре... ;)

П.П. А...забравих - водиха ме на едно място - при дядото на приятеля да проверят дали носа ми е еврейски и казаха, че да, ама като не си знам майчиното потекло (до 7-мо коляно май казаха) - не мога да присъствам на празника дето исках.  :(
« Последна редакция: Февруари 27, 2008, 21:56:12 pm от Tina »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27