Колкото до чисто интелектуалната част от което и да било начинание, има една такава екзистенциална истина, че първо трябва да се научиш да четеш, за да можеш някой ден, а и ако имаш късмет де, да прочетеш, че четенето не ти е необходимо или дори по-лошо – че е вредно. То е нужно на определен етап, но само по себе си то няма да те отведе там, закъдето си тръгнал. А и на един друг етап четенето утвърждава интелекта, пренебрегвайки интуицията – "щом така пише, значи е вярно". Дори и да изчетеш всичко що е някога писано на тоя свят, ти няма да си нито изучен, нито свободен, докато не направиш първата крачка и не си счупиш главата.
Приравнено тук за нашия случай – дори и да изчетете целия този форум и се ПРЕосведомите, вие няма да сте свободни, докато вътре в себе си вие се чувствате жертва било на държава, било на режим, било на определени хора, било на правителство, било на... каквото си искате. Проблемите са вътре в нас, а не навън. Това, дето е отвън, отразява онова вътре в нас. Каквото повикало, такова му отговорило. След като външната обстановка днес в този свят натрапва глобален потисник, значи нещо вътре в ГОЛЯМА ЧАСТ от нас го поражда и предизвиква. Е какво е това нещо брех да му се не види – това е манталитета на жертва вътре в самите нас. Ако не беше така нямаше да има материал за този форум. Колкото и да се опитвате да апострофирате тук резултатите са налице на тоя свят и те отразяват масовата нагласа, а тя е ДА СМЕ ЖЕРТВИ! Има ли масов потисник значи масите се изживяват като потиснати. Ето това е. Прекалено е просто, за да е истина. Всеки да се погледне навътре и да се види какво представлява, без да бием тъпаните тук колко сме “свободни” и как не сме вързани. Аз съм никой, нямам опит, нищо не знам и нищо не мога. Но всички вие знаете и можете, че ще го и направите, вие дори го правите вече.
Хайде направете си първата крачка с мисълта, че не сте жертви на нищо. След това направете и втора, и трета... и продължете така да вървите. Ама не само на приказки, ами и на дела. И темата се изчерпва. ;D