Това го бях замислил да е към самолетите и фау7,ама Сатурн се е заял с мен и немога да се съсредоточа да творя (Сатурн,шегувам се,просто ме мързи да пиша).С две думи:Страхотна тактика,най доброто което може да постигне Германия.Машините-много прилични,изпипани с немска прецизност,екипажите-суперпрофесионалисти,с изключение на един капитан,дето му пленили ю-то,а той не унищожил кодовете на "енигма".
Тактиката "вълча глутница" е гениално измислена и изпипана,как по-слабата Германия(сега пак някой ще протестира,ама аз ще се обоснова

) да се изправи срещу Британския флот,че и да удържи победи.Практически Британския надводен(подчертавам,надводен)флот е господар в Ламанш,средиземно море и северния атлантик.Германия няма ресурси да построи конкуретен флот в такива кратки срокове.Сроковете са скъсени,защото англичани,французи и Сталин се надпреварват,кой ще тласне Хитлер към война,а Хитлер е достатъчно глупав да се поддаде на това влияние и да започне необмислени действия.Той разчита на обещанията на Дуче,как супермодерния италиански флот ще спаси положението и ще притисне англичаните.Флотът наистина е по-модерен от английския,но адмиралите въобще не искат да се бият и великия флот прекарва войната в пристанищата.За италианската армия Чърчил дава следното определение"...Тя е създадена,за да може и най-слабата страна в света,да си запише една победа..."Освен всички глупости,които е направил,Хитлер си избира и най-калпавите съюзници.
Така,италианците нищо не правят,Франко категорично не желае да участва във войната и да осигури плацдарм за нападение на Гибралтар.Резултатът е,че англичаните господстват в средиземно море,Ламанш и атлантика.Какво остава на германците,единствено подводна война.Това е много мръснишка тактика,тактиката на чакала и на хиената,няма нищо рицарско и доблестно,но когато си се забъркал в такава каша,като немците,нямаш избор.Конвоите са атакувани безжалостно,загубите са астрономически,но нищо не е вечно.
Първото поражение е пленяването на кодовете за "енигма" и разбиването на немския шифър.Второто поражение е разработване на самолет с голям обхват на действие.С този самолет, целия периметър на атлантическия океан ,където минават маршрути на конвои е контролиран.И не на последно място,създаването на адекватно охранявани конвои.На англичаните,като една закостеняла и пълна с традиции(особено морски)нация им трябва доста време за да се размърда бюрократичната машина и да се въведе охрана на карго параходите,отговаряща на съвременните изисквания.