Ирис именно поради изброените от теб липсващи качества у нас хората продължаваме да си отглеждаме успешно ЕТО-то. Мислим за самоконтрол, като за магическа пръчица, но струва ми се,че придобиването на необходимите качества ще доведат до свеждане ЕГО-то до минимум и сериозно повишаване духовността на човечеството(или поне повече индивиди)
Ето тези мои мисли зададоха въпроса към теб. Но знам ли може би не вървя в правилната посока???
Ако целта ти е да намалиш егото си и да повдигнеш духовността на човечеството, вървиш в тотално грешна посока.Защото, както каза Гил, самоконтролът повдига егото.На всичкото отгоре без да повдигнеш егото няма засилване на духовността.
"Тези ти мисли" представляват опит да отпушиш мазно запушен кенеф със сода каустик.Правиш сапунена тапа и ще трябва много вода да изтече, докато се разтвори.
В интернет форум аз мога само да ти се подигравам, да те упреквам и да ти давам акъл...само че не мога да направя нищо смислено, за да ти помогна да разбереш механизма на нещата.Ти неминуемо ще ги разбереш, след като си счупиш главата, всеки ги разбира така.
Но поне докато това не стане, стига флъфи флуд!
И все пак това е форум - място,където всеки пише мнението си свободно, за да се достигне до истината, а не
място, където всички си хвърлят грешките, надъхват се от грешките на другите и се утешават от всеобщото затлачване. Забога, в този форум сте за да търсите истината и нещо ново, или за да пречите на това!? Или се опитайте да намерите истинта в думите и на други хора, или си направете невеж mirc канал, където да си настоявате за заблудите колкото си искате!
Защото:Аз до сега съм с впечатлението, че във форума се пише всичко кажи речи и че всеки, който пише, също така чете и мисли по думите на другите.Само че все повече потребители започват да разгръщат словесни битки, в които просто си налагат мнението, а не го споделят с другите.
По този начин дори тези, които са убедени, че говорят правилни неща, са изкарвани като неизслушващи, нечетящи и неприемащи друга гледна точка.
Кой би приел грешна гледна точка, когато неговата Е правилна !!!
Разбирам да си говорехме за недоказани понятия и за теории, но по дяволите - не си говорим за теории, говорим си неща
с математическа точност! Хора, които не знаят какво е Его, не знаят какво е Аз (АзЪТ) и не правят връзка между сила на личността и сила на духовността (ученическа психология и философия), говорят пълни глупости навред и обвиняват наред, че не били изслушвани!