Мен Ошо си ме кефи. Що да не си прави човека каквото иска? Като има кой да му се връзва. Ошо е много хитър и може би тая хитрост го е поизвратила, ама няма безгрешни. Като го четеш ти ставя ясно само едно, че е достатъчно умен да изелзе от стандартните представи. Никъде не съм прочел, че се смята за ангел.
Относно ангелите и любовта към ближния, прочетих едно нещо до което стигах бавно и мъчително." Никой не може да помогне на човек който не иска сам да си помогне, и всяка обич неразбираща това ограничение, не е лишена от самоувереност и арогантност." Тъй че по-въпроса с обичта и безусловността, безусловността винаги съществува на едно ниво, божествената любов, която може не само да се изпитва, но и да излъчва всеки... но само на това ниво. Както всички знаят, Бог си седи на небето и не идва да оправя кашите ни вместо нас. Тъй че трудно е да се научим на тази любов, адски трудно... А Христос май, е бил посто поредният "глупак", неразбиращ този принцип, но е дал пример. (Сега няма значение дали наистина е съществувал или не, така е в нашите представи). И точно в тези представи ние го убиваме, а той ни спасява и прощава!? От де туй лицемерие, тоя егоизъм? От даването наготово. Защото човек е същество което не разбира това да му се даде ей така, от сърце. Животното би го рабрало... човека - ц, невъзможно. И знаете ли защо? Защото той самият усеща, че това и от него се очаква, а не е способен и цикли, и цикли, и цикли все едни и същи неща от когато се е пръкнал тук. И дори космическите сонди и бази, надали ще му помогнат в това начинание...
Напоследък си мисля едно нещо. Христос го изтряха тук няколко години и го убиха, а Антихриста стои тук от еони... Но главаната цел на човека е да прояви собствената си светлина, тъй че нека тъне в мрака колкото смята за необходимо.
Пък тина, какво да те предизвиквам... Да ти кажа, вече ми омръзна да се разправям с тия неща. Иска ми се да живея като туземец с една препаска само и да си скитам из Земята. Много се кефя на индианците. Не са изградили цивилизация, но май най-много са разбрали за живота. И общество са имали, и семейство, и скитнечество... според някои примитивни... вероятно примитивни на ниво интелект, но на ниво земен живот... не бих казал. Ейна нас "умниците", посредата на зимата, 20 градуса навън.... Иначе жените се радват... топличко... То и в ада е топличко...