Изобщо не казвам, че всички американци са умни например като DasReich, който е имал честта да попадне сред "цвета" на нацията и то направо в бръшляна. Аз също съм срещал Американци, които не знаят къде се намира задният им двор...но ако направин съпоставка на тази огромна страна с нашата малка (но фрашкана с гении) такава ще установим, 4е като цяло ние сме далеч далеч по у газо. Достатъчно е само да видим примерно избирателната, гражданската и всякаква обществена активност и начин на живот. Аз не бих им се подигравал за нищо от ежедневието им. Я го сравнете с това на средностатистическия българин...малеее за кво говорим.
А тва за телевизора...отдавна няма такова нещо. Интернет и алтернативните медии са далеч пред едновремешните предавания като например "Добро утро Америка', което уж има 8 милионна аудитория, а за последните 2 седмици е получило едва 20 мейла от зрители и няколко телефонни обаждания. Това се вижда и в статистиките на рейтингите на Конгреса, на бате Буш, на 4и4о Чейни, одобрението на външната и вътрешна политика, войната в Ирак и т.н. които се сриват буквално със седмици. Американците се събуждат! Бъдете информирани, не раз4итайте на шаблонни клишета отпреди 5-10 години, които сте 4ували в мас медиите. Нали за това е тоя форум, да се обсъжда истината и то обективно и без злоба и присмех и то без всякакво основание? Аз имам познати които от 5 години живеят в САЩ и изобщо не знаят за какво става въпрос. Всичко е много относително, а всеки си мисли че това което е видял в америка е чистата истина. Все едно да живееш в София или Пловдив и да твърдиш че България е пълна с модерни интелигентни и образовани хора, а в останалата част от страната си е скръб сиротна. Иди в някоя елитна гимназия с репутация и задай същите въпроси за Виетнам, за Курск на учениците, може и даскала да питаш, да видим кво ще стане. Ако искаш нещо по близко до нащо съвремие питак ги къде се намира Ирак или Афганистан (наще нали са и на двете места) без да гледат картата. Говорим си празни приказки.