Добре де, колко от населението на САЩ са коренни американци, и колко % са отишли да търсят новия живот? Китаеца, дето им прави ориз по цял ден, дали ходи на църква? Виетнамеца-докер, дали в неделя му е до църква?
Там бъка от секти, нямащи нищо общо с християнкста вяра. Особено ония мозъкопромиващи пастори, дето както говорят изведнъж изцепват една моя ( и на ЕОН хаха ) фраза : "ОООООууууу, Йееееее! Джиизъс ис ъпон ми, оуууу йееее"! И всички гледат жадно : "Леле, Спасителя слезе в нашта малка църква"
Оууу, йеее!
Да, ама не:) Същия тоя Джийзъс, е казал че църквата е във всеки от нас, и това не е някаква сграда, в която да ходим в неделя, и да си даваме 10% от заплатата в името на доброто и дебелите шкембета с лъскави лимузини. Гнус ме е от тях. Новите тихи Инквизитори са това!!!! Да ми обесняват те, че ако не вярвам в Джийзъс, ще съм вечно умрял! Да ми обеснява Елена Вайт, пророчицата на Очакващите, как имала видение, че само адвентния народ щял да бъде спасен, другите щели да го духат! Повдига ми се, нови мой приятелю. Виждал съм на място как промиват мозъци и говорят пълни глупости на хората. Виждал съм, в Петдесятна църка, как ми тикват едно книжле с песни, отварят ми го на страница Хикс, и ми казват: Ето тази песен пеем! Аз озадачено казвам: Днес точно не ми се пее! И вече съм анатемосан! Смехурковци!!!
Виждал съм как нашите пастори-папагали се учат от немските си колеги, ама какво учене само пада. Немеца както говори, така повишава вибрации и глас, че няма накъде, като зомбиран..3 дена след като швабата си замина, нашите се опитаха да го копират, и то толкова некадърно, ще аз от първия ред буквално се засмях, и съответно получих един истински благочестив християнски поглед...
Имах познат, който се обеси, защото така му обяснили....
Имам познат, на който жена му се остави да умре от рак на гърдата, и го остави сам с 2 деца, защото беше дъновистка и някаква вяра не и позволявала да се лекува...
Имам познат, който беше адвентист. Не намери това, което търсеше там, и заби към Канада да обрязва градинки..
За Америка и американците? Нищо ново под Слънцето...
Хендъл The Clan Buffer