Според мен нищо няма да стане през 2012 г. Поне не мисля, че ще се отвори някаква дупка в небето и ще бъдат засмукани всички "избрани". Всички ще сме си пак тук на земята, на твърдата, материална земя. Ако има да става нещо, то ще си проличи от земетресенията, бурите по крайбрежията и прочее катаклизми. Може наистина годината да е космически граница за нещо, но от нас зависи дали ще позволим да има подобни катаклизми. Ако има, мисля че доста държави ще бъдат разрушени и доста хора ще загинат. Ще настъпи някакъв ад на земята. Нашата цел е да не позволим това да стане, да вдигнем честотите на планетта и да я одохотворим. Според мен избрани има, защото ако нямаше всички щяхме да сме на едно ниво на развитие и аз нямаше да се различавам примерно по ум, съзнание, чувства и т.н. от всеки един от вас. Всички щяхме да бъдем копия един на друг. Именно защото не е така, има хора с по-нисше съзнание, и такива с по-висше. Колкото е по-висше съзнанието на някой, толкова повече той милее за останалите и се връща винаги по пътя за да ги повдига и да им дава сили да продължават. В източната мъдрост крайната фаза на подобно поведение и идеал се нарича бодхисатва.
Мисля, че отговарям на въпроса.
P.S. Не казвам, че хората не са равни по възможности, а че са неравни по фактичност.