Автор Тема: Пътят към Глобализацията и бъдещето на Земята  (Прочетена 94609 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен vret7

• Четящ
  • *
  • Публикации: 36
Там е работата че старозаветното мислене отдавна Не работи, то нокога и не е :)

Неактивен Scorpion

• Четящ
  • *
  • Публикации: 160
Матрицата е един вид схема, според  която човечеството съществува и всеки човек също е схематизиран според тази схема съответно. Номерът е, за кратко време много хора да си сменях схемата и по този начин основната схема ще се сгромоляса от само себе си като шато дьо карт.

Това едно, но от друга страна, вселдствие на съществуващата схема, всичко така е прогнило и човечеството така се е отдалечило от всичко човешко, че му трябва едно бутване с пръст само и ще се разпадне на съставните си части.

Днешната цивилизация е и изключително слаба не само защото разби изцяло предизвика тоталния упадък на човешкия дух и превърна човекът в първосинално същество жадно само за материални изгоди и власт, на всяка цена, но и от чисто техническа гледна точка.
Не веднъж съм срещала дикусии, че може да се получи срив в електрозахранването в световен мащаб и дори падане на сателити. Представете си само ако Земята бъде лишена от електричество за  една седмица, какво ще стане без катаклизмите.

Да не говориме за природата, която ще си каже последната дума и просто няма да позволи това състояние повече.
Естествено времето ще покаже кой крив, кой прав, но даже преди 2012 година ще има голями изпълнения в смисъл катаклизми с много жертви и разрушения.

Има един френски автор на книги в тази връзка и точно за очаквани катаклизми, който дори говори за месец август и декември т.г. , че ще станат страхотни заметресения. Той не е пророк, а се базира на космически промени и движения на звезди и планети, в чисто астрофизически аспект.

http://www.incapabledesetaire.com/predict.htm

http://www.conspiration.cc/

Еон, казва в първия си пост:

Очевидно вървим към Глобализация. Рано или късно (дано без много дандания) ще се обединим всички. Пак казвам дали ще е за добро или зло никой не знае. Да оставим настрана имплантите, чиповете и т.н.

;D Това ме разби отвсякъде и ми се ще да го разчепкам малко.

Значи нищо, че не знаеме за  добро  или за лошо, нека се подчиними и другите- глобалистите  - да вземат отговорността и пак да си страдаме, което е повече от очевидно, но нека си се заблуждаваме, че е по-лесно и каквото дойде.

Значи нищо, че ще ни имплатнтират, чипират и си станеме истински роб-роботи, голяма работа, нема да се заанимаваме с такива простотии, че нямало да имаме никаква свобода ни физически, ни психическа - абсолютно никаква.

По-неглобално  8)виждане на глобализма не бях виждала.

Нищо лично или лоши намерения, просто констатация.

Пълен леш, е това е върхът на капелата.

Ааа, 2012-та ми се вижда направо твърде далеч вече и земята вече сигуно едва издържа да не се разтвори под краката на всички.

:-*
Danko http://enkade.blogspot.com/  Най-голямата властта е тази да властуваш над себе си, най-голямата

Неактивен Jean-Luc Picard

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 351
  • Starfleet Captain
:-\

Глобализирането на зомбирането и програмирането на масите по целия свят, много отдавна е осъществено, сега просто имат нужда  това да стане вече официално и да могат да го правят лигитимно.

Ако бях умен глобализатор-конспиратор, щях да оставя нещата точно така както са - в мътното не е ясно кой кого, а ако го направят "официално и легитимно" веднага ще стане ясно кой ... е да, и тогава може да имаме един който да дърпа конците на друг който да дърпа конците на друг ... и така до плюс безкрайност, но не, предпочитам да не живея в параноя ..

И икономическа глобализация не значи тотално културно асимилиране .. то си зависи от конкретния човек, или ще наблегне в нашия случай на носене на потури, носии, слушане на народна музика, за да "си запази културата" или пък не, всеки е свободен да прави каквото си иска в крайна сметка. И да, не разбирам какво му е толкова специалното на нашия, "българския генофонд", да нямаме нещо допълнителна нишка в ДНК-то ... писна ми от гол национализъм ..

Щели да стават катаклизми ... че те катаклизми стават постоянно, от около 5 милиарда години на тази планета. Напоследък ми е чудно едно: половината от този форум кво ще правите през 2013та и 2014та година ...  :)

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Еон, борейки се срещу нещо не е начинът, с борбата си ти му отдаваш енергията си, и по този начин захранваш това с/у което се бориш.За да променим нещо което не ни харесва, най добрият начин е като си представим нещо по-добро, а не отричайки 'лошото'. Като се знаят инструментите които имаме - 'мисъл-дума-действие', логично е да се започне от мисълта, така градим нашата реалност.
Това е основен принцип предаван в Аикидо. Но за съжаление почти не му обръщат внимание.
За краткия си жовот съм установил, че работи безотказно в и с Творението.
vret7,
поздрав за мнението.  :)
....
Очаквам Глобализацията да направи завой. Ако не скоро то поне в обозримо бъдеще.
Верния път е точно или почти в обратна посока.
Глобализация да, но на Валидните принципи. (Валиден принцип = реално действаш а не измислен от "мъдреци")
И ако последваме Градивните Валидни принципи.....ще намерим Светлината извън тунела. ;)
И за да не дразня "лъвовете" ще отбележа, че това е според мен.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
Ето Ви началото на някои глобализации според.... един Човек (според мен)

Бавно вървяха робите един след друг и всеки носеше шлифован камък. Четирите редици, всяка една, дълга километър и половина – от каменоделците до местото, където започваше строителството на града-крепост, - бяха охранявани от пазачи. На всеки десет роби се падаше по един въоръжен воин-надзирател. Встрани от вървящите роби, на върха на една тринадесетметрова ръкотворна планина от шлифовани камъни, седеше Кратий – един от върховните жреци. Вече четири месеца той мълчаливо наблюдаваше какво става. Никой не го отвличаше, никой не смееше даже с поглед да прекъсне неговите размисли. Робите и стражите възприемаха изкуствената планина с трон на върха като неизменна част от пейзажа. И на човека, ту седящ неподвижно на трона, ту разхождащ се по площадката на върха, вече никой не обръщаше внимание. Кратий си бе поставил задачата да преустрои държавата - поне за хиляда години да укрепи жреческата власт, подчинявайки ù всички хора на Земята, като направи всички, включително и държавните глави, роби на жреците.
   Един ден Кратий слезе долу, оставяйки на трона свой двойник. Жрецът смени дрехата си, свали перуката и заповяда на началника на стражата да го оковат във вериги като прост роб и да го включат в една от редиците - до един млад и силен роб, който се казваше Нард.
   Вглеждайки се в лицата на робите, Кратий забеляза, че погледът на този младеж бе изпитателен и оценяващ, а не блуждаещ и отчужден, както у мнозина. Лицето на Нард бе ту съсредоточено-замислено, ту развълнувано. "Значи, той мъти някакъв план" – разбра жрецът, но искаше да се увери доколко точно е преценил.
   Два дни Кратий наблюдава Нард, мълчаливо мъкнейки камъни; седеше с него по време на ядене и спеше до него на наровете. На третата нощ, веднага след командата "Заспивай", Кратий се обърна към младия роб и шепнешком, с мъка и отчаяние, каза, сякаш на себе си: "Нима така ще продължава до края на живота? "
   Жрецът видя как младият роб трепна и моментално се обърна към жреца – очите му блестяха. Те святкаха даже при мъжделивата светлина от светилниците в голямата барака.
   - Това няма да продължава дълго. Обмислям един план. И ти, старче, можeш да вземеш участие - прошепна младият роб.
   - Какъв план? – равнодушно и с въздишка попита жрецът?
Нард разгорещено и уверено започна да обяснява:
   - И ти, старче, както и аз, съвсем скоро ще бъдем свободни хора, а не роби. Сметни само: на всеки десет роба се пада по един пазач. И за петнайсет робини, които ни готвят и шият дрехи, наблюдава един. Ако в уговорен час всички се нахвърлим върху стражата, ще я победим. Нека са въоръжени, а ние оковани. Ние сме по десет на всеки един, пък и от веригите става оръжие за предпазване от меча. Нападаме всички пазачи, връзваме ги - и завладяваме оръжието.
   - Ех, момко, - пак въздъхна Кратий и отново вяло рече: - твоят план е недомислен: тия, близките пазачи, дето са до нас, може и да разоръжиш, но скоро господарят ще прати нови - сигурно цяла армия - и ще убие въстаналите роби.
   - Аз и за това съм помислил, старче. Трябва да се избере такова време, когато няма да има армия. И това време настава: всички виждаме, че армията я готвят за поход. Готвят провизии за три месеца. Значи, след три месеца армията ще бъде където трябва и ще влезе в бой. В сраженията тя ще отслабне, но ще победи, пленявайки много нови роби. За тях вече се правят нови бараки. Ние трябва да почнем да разоръжаваме стражата веднага след като армията на нашия владетел влезе в сражение с другата армия. На вестоносците ще им трябва месец, за да занесат съобщението за незабавно връщане. Отслабналата армия ще се връща поне три месеца. За четири месеца ще успеем да се подготвим за срещата – ще бъдем не по-малко от войниците в армията. Пленените роби ще поискат да бъдат с нас, когато видят какво е станало. Всичко съм го предвидил точно, старче.
   - Да, момко, ти с тоя план и своите мисли наистина ще можеш да разоръжиш стражата и да одържиш победа над армията – отговори жрецът вече насърчително и добави: - Но какво после ще правят робите и какво ще стане с господарите, надзирателите и армията?
   - Виж, за това не съм мислил много. Засега ми идва само едно на ум: всички, които са били роби, ще станат свободни; а всички, които днес не са роби, ще станат роби, – сякаш мислейки на глас и не съвсем уверено каза Нард.
   - А жреците? Кажи ми, млади човече, към робите или към свободните ще причислиш жреците, когато победиш?
   - Жреците? За това също не съм мислил. Но сега си мисля: нека жреците си останат жреци. Тях ги слушат и робите, и владетелите. Въпреки че често е трудно да ги разбереш, те са безвредни. Нека си разказват за боговете, пък нашия живот ние по-добре знаем как да го живеем.
   - Най-добро е за предпочитане, - отговори жрецът и се престори, че ужасно много му се спи.
   Но Кратий не можа да заспи през цялата нощ. Той размишляваше. "Разбира се – мислеше си Кратий, - най-лесното е да съобщя за заговора на владетеля, да хване младежа-роб, явно той е главният подстрекател. Но това няма да реши проблема. Робите винаги ще имат желание да се освободят от робство. Ще се явят нови водачи, ще разработят нови планове, а щом е така, главната заплаха за държавата винаги ще присъства отвътре".
   Пред Кратий стоеше фундаментална задача: да разработи план за поробването на целия свят. Той разбираше: да се постигне тази цел само с физическо насилие не е възможно. Трябва психологическо манипулиране на всеки човек, на цели народи. Човешката мисъл трябва да се трансформира - да се внуши на всеки, че робството не е най-висшето благо. Трябва да се задейства самоусъвършенстваща се програма, която да дезориентира цели народи в пространството, времето и понятията. Но най-главното е в адекватното възприемане на действителността.
   Мисълта на Кратий работеше все по-бързо, той престана да усеща тялото си, тежките окови на ръцете и краката. И внезапно, като светкавица, възникна програмата. Още неясна и необяснима, но вече осезаема и изгаряща въображението със своята мащабност. Кратий се почувства като единовластен господар на света.
   Жрецът лежеше на нара, окован във вериги. И се възхищаваше от самия себе си: "Утре сутринта, когато подкарат робите на работа, аз ще направя условния знак и началникът на охраната ще се разпореди да ме изкарат от робската редица, да ми свалят оковите. Ще детайлизирам програмата, няколко думи – и светът ще почне да се променя. Невероятно! Само няколко думи – и целият свят ще ми се подчини: на мене, на моята мисъл. Бог наистина е дал на човека сила, на която няма равна във Вселената, тази сила е човешката мисъл. Тя произвежда думи и променя хода на историята.
   Необикновено благоприятно стечение на обстоятелствата. Робите подготвят план за въстание. Този план е рационален и явно може да им донесе положителен резултат, макар и временен. Но аз, само с няколко фрази, ще поробя навеки не само тях, внуците им и правнуците им, но ще превърна в роби и всички земни владетели за хиляди години напред".
   На сутринта, по знака на Кратий, началникът на охраната свали оковите му. Още на другия ден, на наблюдателната му площадка бяха извикани останалите петима жреци и самият фараон. Пред събралите се, Кратий започна своята реч:
   - Това, което ще чуете сега, не бива да бъде записано или преразказано от никого. Наоколо няма стени и затова никой друг, освен вас, няма да чуе думите ми. Аз измислих начин за превръщане на всички хора, живеещи на земята, да станат роби на нашия фараон. Да се направи това с многочислени войски и изнурителни войни е невъзможно. Но аз ще го сторя само с няколко изречения! Ще минат само два дни след произнасянето им – и вие ще видите с очите си как светът ще започне да се променя. Вижте: долу дълги върволици оковани във вериги роби носят по един камък. Охраняват ги много войници. Колкото повече роби, толкова по-добре за държавата – така сме мислили винаги. Но колкото повече са робите, толкова повече се налага да се опасяваме от бунт. Постоянно усилваме охраната. Принудени сме добре да храним робите си, инак не могат да извършват тежката физическа работа. Въпреки това, те са лениви и склонни към бунт. Гледайте ги как бавно се мъкнат, а измързеливилата се стража не ги подгонва с камшиците и не бие дори здравите и силни роби. И няма да има нужда от никаква стража. Надзирателите също ще станат роби. Ето как може да стане това. Нека още днеска глашатаите разнесат указ от фараона, в който ще бъде казано: " От утре сутринта на всички роби се дава пълна свобода. За всеки камък, доставен в града, свободният човек ще получи по една монета. Монетите могат да се обменят за храна, дрехи, жилище, дворец в града или за целия град. Отсега вие сте свободни хора!"
   Когато жреците осъзнаха казаното от Кратий, един от тях – най-възрастният – каза:
   - Ти си демон, Кратий! Замисленото от теб ще зарази с демонизъм всички земни народи.
   - Нека да съм демон. И нека замисленото от мен хората да го наричат в бъдеше "демокрация".
* * *
   На залез слънце указът бе оповестен пред робите. Те бяха напълно изумени и почти всички не спаха през цялата нощ, представяйки си новия , "щастлив" живот.
   На следващата сутрин жреците и фараонът пак се качиха на площадката на изкуствения хълм. Картината, която видяха очите им, надминаваше всяко въображение! Хиляди хора, довчерашни роби, в надпревара мъкнеха същите камъни, както и преди. Плувнали в пот, мнозина носеха по два камъка. Други, които носеха по един, тичаха, вдигайки прах след себе си. Някои надзиратели също мъкнеха камъни. Хората, въобразили си че са свободни, понеже са им снели оковите, се напъваха до пръсване да получат колкото повече от мечтаните монети, за да могат да си уредят щастлив живот.
   Кратий прекара още няколко месеца на своята площадка, доволно наблюдавайки ставащото долу. А измененията бяха колосални. Част от робите се обединиха в малки групи, измайсториха колички, и натоварвайки ги догоре с камъни, облени в пот, ги бутаха.
   "Те още много приспособления ще изобретят, – с удоволствие си мислеше Кратий. – Ето, вече и вътрешни услуги възникнаха: разносвачи на вода и храна. Част от робите ядат без да спират, не желаейки да губят време да ходят до бараките за обяд и разплащайки се със снабдителите чрез получените монети. Гледай ти – даже лекари появиха сред тях: помагат на пострадалите направо в движение - също за монети. И регулировчици на движението си избраха. Скоро ще си изберат и началници, съдии. Нека си избират – нали си мислят, че са свободни, а същността не се промени, както и преди мъкнат камъни..."
   Така и продължават да тичат те през хилядолетията – прашни, потънали в пот, мъкнейки тежките си камъни. И днес потомците на същите роби продължават безсмисления си бяг....

И разговор по "преданието":

- Навярно имаш предвид простите работници. С това май, човек може да се съгласи. Но към категорията на робите няма как да се причислят всички ръководители на предприятия, чиновниците, предприемачите.
- А ти виждаш някаква разлика ли? Тогава формулирай в какво се състои.
- Ами в това, че едните работят - мъкнат камъни като роби, - а другите ръководят мъкненето; по съвременните понятия – "производствения процес".
- Ръководенето е също работа и често по-сложна от носенето на камъни.
- Общо взето - да: на предприемачите им се налага да мислят повече. Мислите им са заети от сутрин до вечер. И какво става тогава? Излиза че и фараонът, и президентът, и канцлерът са също роби?
- Точно така. Станали са роби и жреците, които извършиха този злокобен акт.
- Да, но щом има роби, трябва да има и робовладелци. Кои са тогава те? Щом дори и жреците не са към тях?
- Робовладелецът - това е изкуственият свят, създаван от хората. А надзирателите са вътре в повечето хора и ги шибат с камшиците си, и ги заставят да работят за монети.
- Печална и безизходна картина се получава. Излиза, че през изминалите хилядолетия, докато са възниквали и изчезвали цели империи, сменяли са се религии и закони, а в главвното нищо не се е променило: както си е бил човекът роб, така си е останал. Нима това не може да се поправи?
- Възможно е.
- Как? Кой е способен да го направи?
- Образът.
- Какво значи "образът"? Кой образ?
- Онзи образ, който ще разкрие друга ситуация на хората. Сам прецени, ......, хората, които днес управляват света с пари, мислят, че щастието може да се постигне само чрез власт и пари. И се мъчат да убедят в това всички останали хора, които се напъват да печелят грошове. Но често, вече все по-често, страдат самите победителите в най-безсмислената надпревара. Достигат илюзорни висоти и затова много по-остро от другите усещат цялата безсмисленост на живота си.
--------
Размислете и сравнете познанията си със споделеното, ако това е желанието Ви.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен veselqk-U

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 255
Във в. Компютри четох,че френското правителство забранило на служителите си да използва новият "Blackberry",тъй като разузнаването им открило,че телефонът при използване му в интернет пренасочвал информацията  към сървъри на ЦРУ.Не е чудно че се вдига луда реклама по тази джаджа особено в САЩ.

Неактивен pavlitos

• Четящ
  • *
  • Публикации: 104
  • Има надежда
Ми те руснаците намериха троянец и в iPhone :)

Абе, Scorpion, аз съм съгласен с теб. Виждам 4е разбираш напълно понятието "глобализация" както е заложено в плана на Елита. Не виждаш ли обаче, че останалите, макар и интелигентни хора са си в матрицата и не могат да щипнат цялата картинка. Ако ще се борим, то трябва да сме силни, а ти ми зву4иш отчаяна във всеки твой пост, макар да търсиш обратния ефект. Няма да стане така. По тоя начин на хората от матрицата дето викаш им звучим като някви побърканяци. Те си чешат езиците, играйкат си на конспирацийки, 4е е по интересно и не могат да осъзнаят 4е до няколко месеца могат да се слу4ат неща дето са реални и да обърнат живота ни тотално. Да, те ще си кажат "бе нали всеки ден 4етем за наближаващи конфликти и края на света..." да ама 4етете мас медиите дето само ви къпят и ве4е като знаете 4е ви къпят сте споки4 нали? А за истинската информация дето е важна нямате очи защото не я търсите. Четете някакви минали неща излезли от тайните архиви и почти безполезни ве4е. окрасявате си ги и после спите спокойно. И от тука нататъка си4ко е филм. Да ама не. Тя скорпион4ето зву4и наистина като леко мръднала, но казва много то4ни неща, без тва за катаклизмите и "чипирането". Чипа съдържа биометрични и други данни като баланс на банковите сметки, информация за семейството, досие и така нататък. Той не може да влияе на психиката ти. Но ако сгафиш по него ще те намерят, ще ти спрат пари4ките да не можеш да ядеш и т.н...
There is a war on your mind. Wake up.

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
...да ама 4етете мас медиите дето само ви къпят и ве4е като знаете 4е ви къпят сте споки4 нали? А за истинската информация дето е важна нямате очи защото не я търсите. Четете някакви минали неща излезли от тайните архиви и почти безполезни ве4е. окрасявате си ги и после спите спокойно. ...
   Т.е. мас и не чак толкова мас медиите ни поставят в едно изкуствено информационно поле. Чрез него те могат да правят почти каквото си щат. Да въздействат маниупулативно и да получават инфо за реакциите.
   Къде тогава може да се потърси изхода, щом мнозинството от разискваните теми и тук се основават на съдържанието на това поле?

Извън обхвата на изкуственото информационно поле (ако искате и ви стиска)

Започнеш ли със заявления, намерения то при старта на плановете ти винаги се случват "случайни" случки.

Как да решим тази малка задачка?
   Ако я решим успешно xnet и други медии остават без нас. Но и системата поддържаща това поле ще загуби своите донори.
    Ха да видим сега.... ;)

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
Ето Ви началото на някои глобализации според.... един Човек (според мен)

Бавно вървяха робите един след друг и всеки носеше шлифован камък. Четирите редици, всяка една, дълга километър и половина – от каменоделците до местото, където започваше строителството на града-крепост, - бяха охранявани от пазачи. На всеки десет роби се падаше по един въоръжен воин-надзирател. Встрани от вървящите роби, на върха на една тринадесетметрова ръкотворна планина от шлифовани камъни, седеше Кратий – един от върховните жреци. Вече четири месеца той мълчаливо наблюдаваше какво става. Никой не го отвличаше, никой не смееше даже с поглед да прекъсне неговите размисли. Робите и стражите възприемаха изкуствената планина с трон на върха като неизменна част от пейзажа. И на човека, ту седящ неподвижно на трона, ту разхождащ се по площадката на върха, вече никой не обръщаше внимание. Кратий си бе поставил задачата да преустрои държавата - поне за хиляда години да укрепи жреческата власт, подчинявайки ù всички хора на Земята, като направи всички, включително и държавните глави, роби на жреците.
   Един ден Кратий слезе долу, оставяйки на трона свой двойник. Жрецът смени дрехата си, свали перуката и заповяда на началника на стражата да го оковат във вериги като прост роб и да го включат в една от редиците - до един млад и силен роб, който се казваше Нард.
   Вглеждайки се в лицата на робите, Кратий забеляза, че погледът на този младеж бе изпитателен и оценяващ, а не блуждаещ и отчужден, както у мнозина. Лицето на Нард бе ту съсредоточено-замислено, ту развълнувано. "Значи, той мъти някакъв план" – разбра жрецът, но искаше да се увери доколко точно е преценил.
   Два дни Кратий наблюдава Нард, мълчаливо мъкнейки камъни; седеше с него по време на ядене и спеше до него на наровете. На третата нощ, веднага след командата "Заспивай", Кратий се обърна към младия роб и шепнешком, с мъка и отчаяние, каза, сякаш на себе си: "Нима така ще продължава до края на живота? "
   Жрецът видя как младият роб трепна и моментално се обърна към жреца – очите му блестяха. Те святкаха даже при мъжделивата светлина от светилниците в голямата барака.
   - Това няма да продължава дълго. Обмислям един план. И ти, старче, можeш да вземеш участие - прошепна младият роб.
   - Какъв план? – равнодушно и с въздишка попита жрецът?
Нард разгорещено и уверено започна да обяснява:
   - И ти, старче, както и аз, съвсем скоро ще бъдем свободни хора, а не роби. Сметни само: на всеки десет роба се пада по един пазач. И за петнайсет робини, които ни готвят и шият дрехи, наблюдава един. Ако в уговорен час всички се нахвърлим върху стражата, ще я победим. Нека са въоръжени, а ние оковани. Ние сме по десет на всеки един, пък и от веригите става оръжие за предпазване от меча. Нападаме всички пазачи, връзваме ги - и завладяваме оръжието.
   - Ех, момко, - пак въздъхна Кратий и отново вяло рече: - твоят план е недомислен: тия, близките пазачи, дето са до нас, може и да разоръжиш, но скоро господарят ще прати нови - сигурно цяла армия - и ще убие въстаналите роби.
   - Аз и за това съм помислил, старче. Трябва да се избере такова време, когато няма да има армия. И това време настава: всички виждаме, че армията я готвят за поход. Готвят провизии за три месеца. Значи, след три месеца армията ще бъде където трябва и ще влезе в бой. В сраженията тя ще отслабне, но ще победи, пленявайки много нови роби. За тях вече се правят нови бараки. Ние трябва да почнем да разоръжаваме стражата веднага след като армията на нашия владетел влезе в сражение с другата армия. На вестоносците ще им трябва месец, за да занесат съобщението за незабавно връщане. Отслабналата армия ще се връща поне три месеца. За четири месеца ще успеем да се подготвим за срещата – ще бъдем не по-малко от войниците в армията. Пленените роби ще поискат да бъдат с нас, когато видят какво е станало. Всичко съм го предвидил точно, старче.
   - Да, момко, ти с тоя план и своите мисли наистина ще можеш да разоръжиш стражата и да одържиш победа над армията – отговори жрецът вече насърчително и добави: - Но какво после ще правят робите и какво ще стане с господарите, надзирателите и армията?
   - Виж, за това не съм мислил много. Засега ми идва само едно на ум: всички, които са били роби, ще станат свободни; а всички, които днес не са роби, ще станат роби, – сякаш мислейки на глас и не съвсем уверено каза Нард.
   - А жреците? Кажи ми, млади човече, към робите или към свободните ще причислиш жреците, когато победиш?
   - Жреците? За това също не съм мислил. Но сега си мисля: нека жреците си останат жреци. Тях ги слушат и робите, и владетелите. Въпреки че често е трудно да ги разбереш, те са безвредни. Нека си разказват за боговете, пък нашия живот ние по-добре знаем как да го живеем.
   - Най-добро е за предпочитане, - отговори жрецът и се престори, че ужасно много му се спи.
   Но Кратий не можа да заспи през цялата нощ. Той размишляваше. "Разбира се – мислеше си Кратий, - най-лесното е да съобщя за заговора на владетеля, да хване младежа-роб, явно той е главният подстрекател. Но това няма да реши проблема. Робите винаги ще имат желание да се освободят от робство. Ще се явят нови водачи, ще разработят нови планове, а щом е така, главната заплаха за държавата винаги ще присъства отвътре".
   Пред Кратий стоеше фундаментална задача: да разработи план за поробването на целия свят. Той разбираше: да се постигне тази цел само с физическо насилие не е възможно. Трябва психологическо манипулиране на всеки човек, на цели народи. Човешката мисъл трябва да се трансформира - да се внуши на всеки, че робството не е най-висшето благо. Трябва да се задейства самоусъвършенстваща се програма, която да дезориентира цели народи в пространството, времето и понятията. Но най-главното е в адекватното възприемане на действителността.
   Мисълта на Кратий работеше все по-бързо, той престана да усеща тялото си, тежките окови на ръцете и краката. И внезапно, като светкавица, възникна програмата. Още неясна и необяснима, но вече осезаема и изгаряща въображението със своята мащабност. Кратий се почувства като единовластен господар на света.
   Жрецът лежеше на нара, окован във вериги. И се възхищаваше от самия себе си: "Утре сутринта, когато подкарат робите на работа, аз ще направя условния знак и началникът на охраната ще се разпореди да ме изкарат от робската редица, да ми свалят оковите. Ще детайлизирам програмата, няколко думи – и светът ще почне да се променя. Невероятно! Само няколко думи – и целият свят ще ми се подчини: на мене, на моята мисъл. Бог наистина е дал на човека сила, на която няма равна във Вселената, тази сила е човешката мисъл. Тя произвежда думи и променя хода на историята.
   Необикновено благоприятно стечение на обстоятелствата. Робите подготвят план за въстание. Този план е рационален и явно може да им донесе положителен резултат, макар и временен. Но аз, само с няколко фрази, ще поробя навеки не само тях, внуците им и правнуците им, но ще превърна в роби и всички земни владетели за хиляди години напред".
   На сутринта, по знака на Кратий, началникът на охраната свали оковите му. Още на другия ден, на наблюдателната му площадка бяха извикани останалите петима жреци и самият фараон. Пред събралите се, Кратий започна своята реч:
   - Това, което ще чуете сега, не бива да бъде записано или преразказано от никого. Наоколо няма стени и затова никой друг, освен вас, няма да чуе думите ми. Аз измислих начин за превръщане на всички хора, живеещи на земята, да станат роби на нашия фараон. Да се направи това с многочислени войски и изнурителни войни е невъзможно. Но аз ще го сторя само с няколко изречения! Ще минат само два дни след произнасянето им – и вие ще видите с очите си как светът ще започне да се променя. Вижте: долу дълги върволици оковани във вериги роби носят по един камък. Охраняват ги много войници. Колкото повече роби, толкова по-добре за държавата – така сме мислили винаги. Но колкото повече са робите, толкова повече се налага да се опасяваме от бунт. Постоянно усилваме охраната. Принудени сме добре да храним робите си, инак не могат да извършват тежката физическа работа. Въпреки това, те са лениви и склонни към бунт. Гледайте ги как бавно се мъкнат, а измързеливилата се стража не ги подгонва с камшиците и не бие дори здравите и силни роби. И няма да има нужда от никаква стража. Надзирателите също ще станат роби. Ето как може да стане това. Нека още днеска глашатаите разнесат указ от фараона, в който ще бъде казано: " От утре сутринта на всички роби се дава пълна свобода. За всеки камък, доставен в града, свободният човек ще получи по една монета. Монетите могат да се обменят за храна, дрехи, жилище, дворец в града или за целия град. Отсега вие сте свободни хора!"
   Когато жреците осъзнаха казаното от Кратий, един от тях – най-възрастният – каза:
   - Ти си демон, Кратий! Замисленото от теб ще зарази с демонизъм всички земни народи.
   - Нека да съм демон. И нека замисленото от мен хората да го наричат в бъдеше "демокрация".
* * *
   На залез слънце указът бе оповестен пред робите. Те бяха напълно изумени и почти всички не спаха през цялата нощ, представяйки си новия , "щастлив" живот.
   На следващата сутрин жреците и фараонът пак се качиха на площадката на изкуствения хълм. Картината, която видяха очите им, надминаваше всяко въображение! Хиляди хора, довчерашни роби, в надпревара мъкнеха същите камъни, както и преди. Плувнали в пот, мнозина носеха по два камъка. Други, които носеха по един, тичаха, вдигайки прах след себе си. Някои надзиратели също мъкнеха камъни. Хората, въобразили си че са свободни, понеже са им снели оковите, се напъваха до пръсване да получат колкото повече от мечтаните монети, за да могат да си уредят щастлив живот.
   Кратий прекара още няколко месеца на своята площадка, доволно наблюдавайки ставащото долу. А измененията бяха колосални. Част от робите се обединиха в малки групи, измайсториха колички, и натоварвайки ги догоре с камъни, облени в пот, ги бутаха.
   "Те още много приспособления ще изобретят, – с удоволствие си мислеше Кратий. – Ето, вече и вътрешни услуги възникнаха: разносвачи на вода и храна. Част от робите ядат без да спират, не желаейки да губят време да ходят до бараките за обяд и разплащайки се със снабдителите чрез получените монети. Гледай ти – даже лекари появиха сред тях: помагат на пострадалите направо в движение - също за монети. И регулировчици на движението си избраха. Скоро ще си изберат и началници, съдии. Нека си избират – нали си мислят, че са свободни, а същността не се промени, както и преди мъкнат камъни..."
   Така и продължават да тичат те през хилядолетията – прашни, потънали в пот, мъкнейки тежките си камъни. И днес потомците на същите роби продължават безсмисления си бяг....

И разговор по "преданието":

- Навярно имаш предвид простите работници. С това май, човек може да се съгласи. Но към категорията на робите няма как да се причислят всички ръководители на предприятия, чиновниците, предприемачите.
- А ти виждаш някаква разлика ли? Тогава формулирай в какво се състои.
- Ами в това, че едните работят - мъкнат камъни като роби, - а другите ръководят мъкненето; по съвременните понятия – "производствения процес".
- Ръководенето е също работа и често по-сложна от носенето на камъни.
- Общо взето - да: на предприемачите им се налага да мислят повече. Мислите им са заети от сутрин до вечер. И какво става тогава? Излиза че и фараонът, и президентът, и канцлерът са също роби?
- Точно така. Станали са роби и жреците, които извършиха този злокобен акт.
- Да, но щом има роби, трябва да има и робовладелци. Кои са тогава те? Щом дори и жреците не са към тях?
- Робовладелецът - това е изкуственият свят, създаван от хората. А надзирателите са вътре в повечето хора и ги шибат с камшиците си, и ги заставят да работят за монети.
- Печална и безизходна картина се получава. Излиза, че през изминалите хилядолетия, докато са възниквали и изчезвали цели империи, сменяли са се религии и закони, а в главвното нищо не се е променило: както си е бил човекът роб, така си е останал. Нима това не може да се поправи?
- Възможно е.
- Как? Кой е способен да го направи?
- Образът.
- Какво значи "образът"? Кой образ?
- Онзи образ, който ще разкрие друга ситуация на хората. Сам прецени, ......, хората, които днес управляват света с пари, мислят, че щастието може да се постигне само чрез власт и пари. И се мъчат да убедят в това всички останали хора, които се напъват да печелят грошове. Но често, вече все по-често, страдат самите победителите в най-безсмислената надпревара. Достигат илюзорни висоти и затова много по-остро от другите усещат цялата безсмисленост на живота си.
--------
Размислете и сравнете познанията си със споделеното, ако това е желанието Ви.

Това от книга ли е ?
Много ми хареса   :)

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Да наистина е добро и е самата истина. Това отдавна го знам като принцип ,  но просто не го бях срещал в този му вид обяснено.

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
   Да, от книга е. Има и други неща по теми засегнати в този форум. Ако ми дойде музата може и да пусна още нещо.
   Не смея да спомена автора и източника защото някои ще ме изядат с парцалите. ;)
   След време може би но сега не.
   Някои се досещат, други знаят, обаче аз не гледам кошничаря а какво ми носи в кошницата, не пощальона а какво пише в писмото.....и други в тази посока.

P.S.
   Alien, ако не е тайна от къде го знаеш това същото? Много ми е интересно да сравня някои нещица. :)
« Последна редакция: Юли 24, 2007, 03:45:49 am от Joro Velev »

Неактивен pavlitos

• Четящ
  • *
  • Има надежда

Т.е. мас и не чак толкова мас медиите ни поставят в едно изкуствено информационно поле. Чрез него те могат да правят почти каквото си щат. Да въздействат маниупулативно и да получават инфо за реакциите.
   Къде тогава може да се потърси изхода, щом мнозинството от разискваните теми и тук се основават на съдържанието на това поле?

Извън обхвата на изкуственото информационно поле (ако искате и ви стиска)

Започнеш ли със заявления, намерения то при старта на плановете ти винаги се случват "случайни" случки.

Как да решим тази малка задачка?
   Ако я решим успешно xnet и други медии остават без нас. Но и системата поддържаща това поле ще загуби своите донори.
    Ха да видим сега.... ;)

Абе господин Велев,

Вие сте много енигмати4ен човек. Все поставяте екзистенциални задачки и като един висш разум ни оставяте да открием сами абсолютната истина, а мълчите че такава не съществува. Добре сте разбрал силата на мас медиите и горе долу целите им. Но много бих искал да ми обясните какво е "изкуствено информационно поле" .
Не разбрах дали въпроса ви къде да търсим изхода от тоя дяволски кръг наре4ен мас медии е поредната загатка или наистина не знаете. Ами да ви кажа тогава. Мас медиите не предлагат доказателства за информацията която разпространяват, защото тя е изфабрикувана (85%). Изхода е в алтернативните медии, които разчитат на документирани доказателства основно и работят за интереса на човечеството (да бе има и такива животни!), друг вариант е след като човек е наясно със ситуацията в света, 4етейки между редовете да подлага на съмнение всичко като си задава въпроса чий интерес защитава поредната новина, а това се отнася за всякаква информация изобщо.

Това със "заявленията и намеренията" и случайните случки...не съм сигурен дали и вие си го разбрахте. Според мен, който или каквото започва със заявления - директно отива във вашето "изкуствено" информационно поле. Намерението е друга бира и то е майката на действието (не желанието, а намерението). А "слу4айни" и не "слу4айни" случки се слу4ват постоянно и на всеки. Но те не засягат плановете, а конкретните действия и са напълно преодолими, тъй като от нас самите зависи дали ще направим от един проблем стена или ще го решим по най-малкото съпротивление. Ако не бяхме такива дълбоко разумни същества проблемите щяха едва ли не сами да се решават. Ние им създаваме излишен потенциал и важност изкуствено. А ако наистина изоставим мас медиите реално те ще умрат и Елита би загубил едно от най-силните си оръжия.

Еми ето, дадох ви примерно решение на  задачката. Ха сега да видим дали ще изоставите "изкуственото" информационно поле, където сложихте и Xnet между другото(?).

Ама айде стига пък и вие с тия загатки, дайте малко "истински" гюве4 от вашата кошница и ни нау4ете да не гледаме пощальона, нали за това са учителите за да ни дърпат.
« Последна редакция: Юли 24, 2007, 14:45:36 pm от pavlitos »

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
   Ще ползвам Вашето мнение, г-н pavlitos, за да опиша как една медия пренасочва или манипулира хората създавайки изкуствено информационно поле. Моля да не приемате думите ми лично, те не са отправени срещу Вас и начина Ви на изразяване. Правя само опит за принципен подход.
Все поставяте екзистенциални задачки и като един висш разум ни оставяте да открием сами абсолютната истина, а мълчите че такава не съществува.
   Медията в случая е този форум.
   "Все", от цитата горе, навява на мисълта за проследяване. Знам че съм следен. ;) Ключа е постоянството.
   От "като един висш разум" може да се приеме, че познавате такъв щом си позволявате сравнение (от сравняваните обекти/субекти поне единия минимум е познат) или като ирония защото много вероятно всички сме продукт на Един Висш Разум. Какво по-добро да се учим от него, от Създателя си? "да открием сами" подсказва недоволство, че не се поднася готов отговор или мързел за самостоятелност по пътя. Не казвам неспособност защото всички са способни, стига да пожелаят. "абсолютната истина, а мълчите че такава не съществува" - предполага, че автора на думите или знае, че такава не съществува или не иска да се знае, че съществува. Аз обаче не знам, че не съществува.

Информационното поле създадено от цитираното изречение насочва към заключение, че моето твърдение праща повярвалите в него за "зелен хайвер". Но работите са малко по-различни.

На помощ би дошло желаното обяснение като какво е това "изкуствено информационно поле"?
   Очаква се, че аз такова определение няма да Ви дам. Ще ползвам "гадния прийом" да подтикна всеки сам да стигне до извод. Отговорете си на въпроса: "Какво представлява Естественото Информационно Поле?"
   За мен това е поле незасегнато от позицията, гледната точка, представите и желанията на наблюдателя. Тези 4 точки присъстват във всяка една медия (и не само медия), била тя електронна или не.

Поставете се, ако желаете, в следното естествено поле:Планина и море се срещат. Ако продължа с подробности от картината ще ви поставя в изкуствено поле.... :(

Ще се върна за малко на темата има-няма абсолютна истина като аналогизирам с неща от ежедневието.
   В джоба на панталона ми има хартиен плик от книжарницата.
   Това за мене би могла да бъде истината ако съм Ви казал реалното положение на нещата. За Вас няма как да стане валидно познание(=истина) докато лично не наблюдавате, че всъщност съм с анцуг в чийто джоб има найлонова торбичка за хляб от близкия супермаркет. Дори сега няма как да сте сигурен, че това е истината. Но тя, Истината си е там някъде и хич не и дреме дали знаем за нея или не. Знанието и незнанието не определят съществуването а само възможноста да ползваме или не съществуващото.
   Ако обаче вземем предвид творческите способности на мисълта то истината става постоянно променяща се, което не я прави несъществуваща.....

По-добре май да хващаме гората а и се отплеснах от темата.(привидно) Много философско стана полето.;)

Каква е връзката на бръщолевиците, които изписах и темата "Пътят към Глобализацията и бъдещето на Земята"?
   Глобализацията ускорява и подсилва затягане примката от Състемата, първоначално съсздадена от властолюбиви и алчни хора. Впоследствие Системата взима връх и потомците на създателите и стават нейни пионки.
   Определяните за Елит са сред фигурите на "шахматната дъска". Може да са цар, царица, офицери....но не от тях зависи съдбата на фигурите. Докато играе играча губи представа за реалността. Погълнат е от целта да победи, спазвайки Системата от правила. Дали ще победи или загуби всеки играч излиза от играта, когато тя приключи. Фигурките излизат по различно време. После със същите фигури и същите играчи може да се поиграе друга игра с други правила.
   Но, за целта на дебата може да приемем, че Елита са играчите а останалите са фигурите на полесражението режисирано от играчите (те па са все зависими от някакви правила)
   Щурава работа....

Преди да приключа с писането да спомена, че за мен не съществуват "случайни" случки. Случайно хората наричали това събитие, чиято закономерност не им е позната.
   Заявленията и намеренията ... ;) разбирам си ги. Забележете, че не съм имал предвид Заявление и Намерение.

Като за финал желаете една истинска загадка.
    Вземете себе си, мене, всички нас. От това по-истинска загадка.....Защо Сме?
    Често на въпроса "Защо?" получавам отговори като за въпроса "Как?" Свикнал съм....не сме много добре. :)

P.S.
Мнозинството хора се интересуват от по-земни неща. Ами по-спокойно е да си пешка, седиш и чакаш някой да те премести или замени за друго. Е, понякога и за бушони се харчат. Никой не го е еня за играчите
   Да ме извинява любимия xnetbg ама продължава да слугува на създадената от древните жреци система - разделяй (за пред хората) за да владееш ти (обобщеното познание). При всички медии и форуми е така, затова не го вземайте много вътрешно. Докато не се обедини знанието в едно ще има теми и изказвания извън темите и не по темите. Така ще бъде докато някой не измисли нещо по-по-най-добро.
   Може да съм спал накриво или да не съм спал и зато така да пиша. ;)

Неактивен veselqk-U

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 255
Да оставим борбата за слабите,а свободата за нас!!

Неактивен pavlitos

• Четящ
  • *
  • Има надежда

Господин Joro Velev,

Да си призная очаквах малко по-остра реакция и съм доволен, че провокацията ми не отиде на вятъра. Мисля, че много от нещата, които писахте като отговор на моя пост трябваше да присъстват в първия ви такъв. Като цяло съм съгласен с това, което казвате, като изключим някой спорни моменти, но ако тръгнем пак по пътеката на анализа то по добре да минем на лични съобщения, че току виж ни баннали :)

Но тоя форум е за пешки ми се струва, може би за това на хора като вас не им се пише. От пусто в празно, а?
« Последна редакция: Август 08, 2007, 09:18:53 am от pavlitos »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27