Явно всеки е чел различни неща, а мен пък ме учат на още по - различно
. Именно политолизите и политиците изнасящи ми лекции ми казват, че Глобализацията е всъщност Единно правителство, начело със САЩ. Странно, а?! 
А извинявай, Университета който съм завършил аз е затънтен и не е известен извън рамките на родното ми село, та в него никой не е чувал за това нещо Политология

)
Еми много ясно че ще е начело със САЩ, с кого друг да е начело - с Ахмадинеджад ли, където преди днес осъдили някаква женица на бой с камшик, или с Путин, където не стават много чисти неща напоследък. Абстрахирайте се от простака Буш, в този като че ли рушащ се свят в западната цивилизация се намира основна концентрация от последните останки мислещи хора с все още някакви възможности за въздействие дори върху собствената си политика. В момента, ако изведнъж хипотетично американците изчезнат от планетата, моментално ще влезнем в ново средновековие. И там ще има и многополюсност и достатъчно войни за кеф на антиглобалистите ...

Фантазмите са повече от очевидно при вас самия и нямат нищо общо с реалността.
Достатъчно е даже да се видят само резултатите, които са вече очевидните и за най- заблудените и невежите, за да си задава поне човек въпроси, дори и да няма понятие от къде идва цялата тази патаклама.
Когато човек е заблуден не е нещо кой знае какво, но когато се прави насила на заблуден, това вече е нещо много страшничко, както за него самия, така и за всички останали.
Това манипулацията и зомбацията са голяма работа. 
Ъъ, извинете, милорд, какво предлагате Вие като решение - световна антиамериканска война: срещу армията им, срещу населението им от "тъпи американци": фермери, селяни, жените, децата, всичко - веднъж завинаги да се сложи край на "гнездото на Злото" ?!
Манипулацията и зомбацията се забелязват в голяма степен у хора, които гледат едностранчиво и черно-бяло на нещата. Аз, за разлика от тях, се опитвам да мисля ...
П.П. Между другото, винаги ми е било забавно, когато в някакъв спор започнат личните нападки: това означава че другата страна си е изчерпила аргументите. И, да, "очевидно е и няма защо да го споменаваме" не се брои за аргумент при мен ..