Много се чудех дали да отговоря.Съмнявам се ,че ще ме разбереш,защото знам ,че се съмняваш,понеже е написано по-горе.
Не се коси,дали ще те разбера..някой,някъде бе казал,че"От горното стъпало,лесно се слиза,виж,обратното било трудно"

Много се чудех дали да отговоря.Съмнявам се ,че ще ме разбереш,защото знам ,че се съмняваш,понеже е написано по-горе.Веждам че следваш илюминашката логика и заедно със всички свои съмнения в стремежа си да създадеш баланса ,на създадено зло се отвръща с равно по сила и обратно пропорционално добро.Или пък Си е някакъв вселенски закон и те колкото и зло да правят ,то ще се балансира с добро после.Аз и аз така от известно време по тая логика едно добро не смея да направя,да не стават злини после да балансират.
И той, балансът, нали така се контролира,като на кантар и слагаш от едната страна домати ,а от другата круши .
Или идеята е да отвърнеш на злото със същото количество зло ,или по-малко но по-качествено ,за да се балансират.Или с добро?Обърках се вече и сега не мога да намеря баланса.А,да .Дишай.
Първо,чисто от любопитство..ти,откъде знаеш,какви са моите съмнения?И второ едно уточнение.Балансът не включва само"добро"и"зло".Отнася се за абсолютно всичко.Но примера който даваш е неуместен(Освен ако не става въпрос за"непоискано добро,се отплаща със зло"то тук се има предвид,че когато даваш нещо без да са ти поискали,ти дефакто нарушаваш друг закон.Този са свободната воля).А Вселенският закон за привличането си гласи,че"подобното привлича подобно",и всеки го знае.Спор няма.И респективно ако си любящ,добронамерен и т.н ще привличаш подобни енергии в живота.Елементарно е.. Идеята на"злото"да отвърнеш със зло си е твоя.Аз никъде не съм казвала подобно нещо.
Но те питам..Ако някой нападне семейството ти и ти имаш оръжие,ще се защитиш ли?Или ще седиш да гледаш как умират любимите ти хора?Ами ако се наложи да го убиеш?А?Щото убийството си е убийство откъдето и да го погледнеш.Няма нападение,няма защита.Налице остава убийството като факт.А както знаем,никой няма право да отнема човешки живот

..Т.е.тва си пример за"лошо".Е..готов ли си да изцапаш душичката си с такъв"грях"А?Или пък ще седиш кат овца и ще позволиш на някой да ви изпотрепе всичките,щото може пък и тва да е"божията воля"?
После..в цялата тая ситуация със полярностите,си има такива дето се"саможертват",именно с цел да подпомогнат развитието на"другите"(разделението е условно,щото все пак всичко е едно цяло)осигурявайки им нужните условия за развитие.
В тази връзка,има една много хубава притча за"малката душа и слънцето"
А да..за крушите и ябълките.Ако поставиш на едната везна 0.500гр.домати и0.500гр круши,а после направиш същото и със другата везна,ето ти го балансът.
Малко ми прилича на „счупен телефон„ цитатът в началото и затова ще обвия недоумението си в многословие.
Не казвам ,че няма среда.Напротив.Има и то каква .Златна среда.Златна среда създадена за специялно за нас в която да си балансираме и самоконтролираме.Златна среда в която имат почва,мисли и изказваня като :Те и аз,респективно ние,Те са кръвна линия,аз не ,което не е вярно дори като изказ,Те са свръхнеестествени,и т.н. ,превъзхождащи ме по всички параграфи.Опитът да се изкарат дори нечовеци и да излязат от тази рамка,за да не ги класифицираш в една група със себе си е смешен психологически похват за децата.Опитът да се изкарат връзки с фараоните е повече от смешен ,но напомня някак за една от френските династии,която само с подмяната на една дата при препис на данни ,си осигури кръвна връзка с Мария Магдалена и лежа на тия лаври дълго време.А тук дори не става въпрос за някакво доказателство.Просто хората си играят с вярата си.
Ще ми се да обясня и за средният път,но се съмнявам, Константин2007,че ще разбереш,така ,както аз не разбирам балансът.
Никой не е създавал никаква златна среда за никого.Това състояние на духа,а не географска локация.Златна среда=баланс.Но ти разделяш прекалено много всичко,като забравяш,че става въпрос за едно цяло.Физическите връзки,думи като"свръхестетвен",превъзхоство..Всичко това е деление.Поставяш нещата в конкуренция.Битието не е олимпиада.То просто Е.И балансирането не може да стане ако не опознаеш,не изследваш и разбереш всеки един негов аспект.Разбирането,приемането и позволяването на Битието да бъде такова каквото е,това е балансът.С други думи( класически пример,пак казвам,отнася се до всичко),да разбереш и приемеш,че си и добър и лош,едновременно,просто във всеки миг,правиш избори,и решаваш как да действаш.Т.е.коя част от себе си,да изявиш.При това,без да се конкурираш с никого.Така де..за кво ти е да се надбягваш със самият себе си?
Илюминатският фолклор ми е безинтересен,онова което ме вълнува е начинът по който те участват,и ползата която мога да извлека на този етап,за собственото си равитие.
Офф..и въобще,тва с илюминатите ми е малко,като историята с любовницата..Все тя виновна.Ми,че мъжът щом си е решил,ако не е тая ще е оная..