Форум за конспирации, уфология и мистика.

Конспирации => Тайни общества => Темата е започната от: Admin в Юли 11, 2005, 16:48:41 pm

Титла: Илюминатите
Публикувано от: Admin в Юли 11, 2005, 16:48:41 pm
(http://freemasonry.bcy.ca/images/proofs.jpg)
Доказателства за една конспирация на Джон Робисон. Библиотека Берлин

(http://freemasonry.bcy.ca/anti-masonry/illuminati/originolschriften.jpg)
Оригинални документи на Ордена на Илюминати. Публикувано от баварското правителство. Библиотека Мюнхен.

(http://freemasonry.bcy.ca/anti-masonry/illuminati/pythagorasuber.jpg)

(http://freemasonry.bcy.ca/anti-masonry/illuminati/rechtfertigung.jpg)
Трудове на Вайсхаупт, публикувани в Оригинални документи на Ордена на Илюминати.

(http://freemasonry.bcy.ca/anti-masonry/illuminati/sparticusundphilo.jpg)
Спартакус и Фило (Вайсхаупт и Книге) и тайните за Илюминати. Из Оригинални документи на Ордена на Илюминати
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: H. в Юли 11, 2005, 23:19:27 pm
Много ще разказвате, ей!

П.С - Има ли по-големи и детайлни фотоси???
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Admin в Септември 10, 2005, 18:23:16 pm
Някой от вас е написал тази статийка и съм му много благодарен. Доста интересна е.

http://www.xnetbg.com/www/site/index.php?option=com_content&task=view&id=143&Itemid=40

Коментарите тук.  ;)
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: asdfghjkl в Септември 11, 2005, 03:35:29 am
Супер статия, леле! Не знаех, че в СЕЩ има лагери подобни на концентрационните. И знаете ли как да сваля статията?
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: H. в Септември 11, 2005, 04:13:14 am
Ммда - копи - пейст на документ оттук: http://www.imadrugpat.org/illuminati-new.htm ;)
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: H. в Септември 11, 2005, 04:14:30 am
А за лагерите в СЕЩ можеш да си изтеглиш този филм от eDonkey - Texe Marrs - Gulag USA Concentration Camps In America ;)
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: asdfghjkl в Септември 11, 2005, 22:19:58 pm
Тенкю! Определено това една от най-систематизираните статии във форума. Имам предвид, че на едно място са събрани доста неща и човек може да си отговори на много въпроси катоя прочете.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: targy в Октомври 06, 2005, 16:19:10 pm
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BB%D1%8E%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8

във википедията има много много интересни работи.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Спорт-Здраве4 в Октомври 25, 2009, 11:02:13 am
Логиката на филма е желязна, но я да видим твоята... :blum1:

Ами тогава проект Венера е проект на господарите на света, които в момента го управляват.
Дори и така да е (а не е задължително), замисли се на кого пък са проект господарите на света, защото съм почти сигурна, че знаеш отговора и тогава ще разбереш защо те са неизбежни. Ако "неизбежността" на проекта (която от какво зависи?) задължително го вписва в плановете на илюминатите, то техните планове не зависят ли от същото, от което и самата "неизбежност"?

Доколкото схванах контекста на въпроса ти, питаш за следното:

Естествено, че всичко идва от космоса и илюминати са наместници... отношението е нещо като МВР(космоса) и кварталния(илюминати).

Защо проект Венера е неизбежен? - защото сегашният социален ред наистина има давност, и наистина сега е моментът на неговото разпадане, както се казва във филма.Понеже никой няма да позволи хаос на тази планета, значи никой няма да позволи да няма социален ред, след като давността на този изтече.И след като филмът е откровение на сега контролиращите, значи те просто ни информират какъв ще е следвещият ред - проектът Венера.

Но ти питаш и за нещо по-дълбоко.

Кое фактически прави дневния ред на илюминати(на извънземните) неизбежен.

Илюминати(в ролята им на чуждопланетни посланници) действат според законите на Вселената и Вселената е това, което прави политиката им неизбежна.Какво означава това.

1.Астрологията.Планетите оказват влияние на нашия начин на мислене, емоции и поведение, но те оказват само влияние, те са потенциал, подправка в ястието и не се мешат в свободната воля на човека.
2.Номерологията също е система от петенциали - изчислявайки актуалните потенциали, можеш да избереш да действаш потенциално(препоръчано от числата действие) или непотенциално(непрепоръчано от числата действие).Потенциалните действия са "подпомогнати" по естествен начин, непотенциалните са "затруднени" от естествения поток на околните вибрации.

Илюминати предвиждат всички потенциали(които са неразривно свързани) - номерологични, астрологични, циклични(източните науки) и кой знае още какво.
След това, създават такива физически предпоставки, които да материализират потенциалите.Също така те взимат такива действия, които винаги да са потенциални - винаги подкрепени от общата вибрация.

Пример:
Илюминати искат да промотират дадена стока и да се купи от повече хора, щото е отровна.
Имат нужда от такива потенциали, които им дават потенциал "ще сте по-щедри днес", и които дават на хората потенциал "ще развържете кесиите си днес, време за почивка и развлечения".
Ако трябва ще чакат десетилетия, докато Вселенските цикли се напаснат по този начин.
И, когато се появят такива потенциали, те правят потенциалното - намалят цената на стоката и ти пускат измамно инфо.Ти си казваш "брей, това е яко, и е в промоция.Супер! В хороскопа ми пише "развлечения!" И готово.

Един вид илюминати подтискат полезните за нас потенциали на вселенските цикли, като ги оставят в "потенциал", а засилват потенциалите, изгодни за тях самите, като ги овеществяват.

Но свободната воля винаги съществува и вероятността нещо да се случи никога не е 100%.Може да е 95%, 90%, 98%, но не и 100%.
Затова:

3.Илюминати винаги действат масово и никога единично.Математическото изчисляване на вероятностите също е вселенски цикъл.Ако вероятността планът им да има успех е 95%, те го правят да е 100%, като го правят масово.
От 8 млрд. човека 10 ще вземат точно онова решение, което контрира плановете им.И останалите (8млрд.-10) човека ще са взели изгодното за илюминати решение.

И затова имат нужда от човешка маса.Органични портали, пропагандни агенти, био-роботи, заплахи, принуда - всичко, което да принуди свободната воля, за да намалят този малък процент(5% в случая) колкото се може повече.


Конкретно, защо проект Венера е неизбежен? Ето защо:

Защото използвайки всички потенциали за деградация на човека, илюминати са успели да го деградират.Сега човешката раса е в такова положение, че най-доброто, което може да направи, за да се консолидира и да не се разпадне, е да премине към проект Венера.Това е в интереса на човечеството.
Само че проект Венера ще се завежда от илюминати, които искат да използват този потенциал на човечеството - защото са го изчислили преди хилюдолетия, изчислявайки формулите на вселенските цикли.
Така, контролирайки овеществяването на потенциала на човечеството, те имат контрол върху силните страни на човечеството(потенциално подкрепените действия).

Още повече:

Аз съм намразил човечеството заради това, което е в момента и искам да го напусна и да отида в планината.Само че ако човечеството се разбунтува срещу чипа, планината ще се напълни с хора!
Тоест аз не искам човечеството да се бунтува срещу чипа, не е в мой интерес.Ако пък стане потоп, планините пак ще се напълнят с хора, и това не искам.
Всъщност искам всички да бъдат чипирани, за да не могат да се измъкнат от градовете и да ме оставят на мира в планината и да живея така, както искам.

Но как? Защо това е мой интерес? Защото илюминати са изчислили потенциалите на моето поколение, на моето време, и са знаели, че аз(и поколението ми) имам потенциала да намразя човечеството, АКО то сатне еди какво си.
И те са направили нужното, за да стане човечеството такова, че да мога да го намразя.Едновременно с това са ми подхвърлили нужните ситуации, за да се развия така, че със сигурност да използвам потенциалите си - тоест да намразя човечеството.
Така илюминати са изчислили много преди да се родя, че моите поколения са потенциални техни съюзници и агенти, имащи общ интерес с тях.


Човечеството е хванато в много по-здрава примка, отколкото се пише.За първи път виждам написано това, което пиша и дори това, което написах, не може да обхване цялата здравина на примката.Човечеството е повече роб, отколкото някой до сега си е пердставял.

Това отговаря на въпросите защо правят това и защо го правят сега.

Има много източници, които предричат, че човечеството ще спечели и илюминати ще се разпаднат.
Ами естествено.Защото след чипирането илюминати стават излишни и се пенсионират.Няма нужда вече да се пропагандира, да се подтиска, да се плаши, да се взимат дейстивя за намаляне на малкия процент вероятност на издънка, защото вече всеки ще има чип и извънземните вече нямат нужда от посредници, за да манипулират свободната воля.

И защо не са ни чипирали в самото начало? Защото хороскопа им е казвал "ще имате власт, но за кратко".И са чакали тези десетки хиляди години, докато хороскопът покаже "ако действате сега, победата е сигурна вовеки".
Те са ЗНАЕЛИ, че това ще се изпише, и са ЗНАЕЛИ, че ще се изпише след десетки хиляди години с точност, защото са го изчислили.И понеже знаят, че не може да се бориш с Вселената, са решили да чакат това време.


За тези десетки хиляди години са ни дали астрономията, но не са ни дали начина да я използваме.
Дали са ни пистолет, без да споменат как да се прицелваме.Дали са ни статия във вестника за медицински метод, който никога няма да излезе от вестника.Дали са ни МНОГО знание, и са премълчали ВСИЧКИ спусъци.Ние сме безпомощни и невъоръжени.

Освен ако не успеем да се развием така, че да преоткрием спусъците.Като всички, които са елминирали - Тесла например и много други.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Спорт-Здраве4 в Октомври 25, 2009, 12:54:31 pm
Когато Илюминати създават определено поколение, се появява следния въпрос.

Явно моето развитие е било насочено в определена посока.Моите преживявания, емоции, мисли и избори са ми били подсказани.Ясно е, че аз съм култивирана личност(част от култивирано общество).
Само че това отменя ли това, което съм? Не - това, което съм преживял(насочен да преживея или не), съм го преживял.Мислите, които са ми хрумнали(подсказани или не), съм си ги помислил и премислил.Емоциите, които съм изпитал(въвлечен в тях, или не), са част от моя емоционален опит.

Тоест, култивиран или не, аз съм това, което съм.сам съм го избрал(подсказано или не) и съм станал това, което съм.Оттук насетне аз мога или да приема себе си, да започна да живея със себе си и да живея по начина, който е логично следствие от така сформираната ми личност,    или мога да не приемам себе си, да вляза във вечно отрицание на себе си, в борба със себе си и докарвайки си огромни нещастия, само заради криворазбраната идея, че съм култивирана личност.

Какво значи да съм култивирана личност - означава да съм целенасочено полезен за дадена обществена фракция.
Ако не бях култивирана личност, аз щях да съм полезен за някоя друга фракция(не направила постъпки за моето естествено приобщаване).

Тоест проблемът на хората, които не могат да приемат себе си, се заключва в това, че не могат да се възприемат като обществено полезни.Човек трябва да разбере, че тъй като всеки елемент и орагнизъм в природата е част от цялата био-сфера, човек не може да е изолиран.

Затова човек винаги ще бъде полезен за едни и не полезен за други.Човек винаги ще е един годен за манипулация елемент - както всяка тухла е годна да участва в някакъв строеж, а строежите в природата са безчет.Ето така действат илюминати.Те действат в синхрон с природата и затова да се върви срещу техинте решения е все едно да се върви срещу реда във Вселената.Това фактически ги поставя в положение, в което е невъзможно да съществуват противници.

Какво ми остава на мен? Остава да си изживея живота, заради който съм дошъл тук.Владеенето на планетата не е мой интерес, нито владеенето на хората.Моите интереси са други и следователно не ме е грижа дали съм едно малко елементче, слежущо на Илюминати в голямата им машина, или не.

Може би, ако не бях култивирана личност, аз ЩЯХ да развия интерес да контролирам планетата и да се превърна в конкурент на Илюминати, но те са се погрижили аз да не се развия по този начин.Може и да съм искал да контролирам хората, конкурирайки Илюминати, но в настоящето, в този момент, тук и сега, така както са се стекли обстоятелствата(нарочни или не) аз НЕ ГО искам.

Ето така действат Илюминати за своето собствено благо, защото разбират законите на Полярността - те просто не влизат в противоречие с никой от законите на Вселената.Те действат според закона и закона ги закриля.Ако някой реално има интерес, противен на интереса на Илюминати на тая планета(нещо, в което се съмнявам) то той няма да спечели за интереса си, воювайки с тях.
Той трябва да ги манипулира по същия начин, който те използват - съгласно законите на Вселената.

Този някой трябва да се запознае със законите на Вселената в най-големи подробности, и трябва да резбере начините на тяхното прилагане в най-големи подробности.
Само така някой може да открадне интересите на Илюминати.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: SMSI-H в Октомври 25, 2009, 13:26:53 pm
Ето така действат Илюминати за своето собствено благо, защото разбират законите на Полярността - те просто не влизат в противоречие с никой от законите на Вселената.Те действат според закона и закона ги закриля.
Ако някой реално има интерес, противен на интереса на Илюминати на тая планета(нещо, в което се съмнявам) то той няма да спечели за интереса си, воювайки с тях.
Той трябва да ги манипулира по същия начин, който те използват - съгласно законите на Вселената.
Този някой трябва да се запознае със законите на Вселената в най-големи подробности, и трябва да резбере начините на тяхното прилагане в най-големи подробности.
Само така някой може да открадне интересите на Илюминати.
Спорте, нещата са така и не са така. Препоръчвам ти да гледаш тези уникални лекции: http://pravdu.ru/lessons/petrov/ . Има ги и в Колибка, в секцията Човек.
В тези лекции са разкрити необявените закони на Вселената. Лекциите са около 30 часа, но загубеното време мно-о-о-о-о-го си заслужава. Нещата отдавна се знаят и разпоростаняват по света. Въпросът е доколко искаме и желаем да приемем истината.
И в друго си много прав, че  войната със Световната Мафия е ненужна, немислима и безсмислена. А в теорията, която ни се разкрива от руския генерал, който е много навътре в нещата, ни се дава пътят, по който можем да се противопоставяме на илюминати, съгласно укриваните от нас закони на Вселената.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: sasho90 в Октомври 25, 2009, 14:16:09 pm
Това има ли го преведено на български или английски език някъде? Много искам да го изгледам, но не разбирам почти нищо от руски. :D
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: mlc в Октомври 25, 2009, 16:33:32 pm
Ето така действат Илюминати за своето собствено благо, защото разбират законите на Полярността - те просто не влизат в противоречие с никой от законите на Вселената.Те действат според закона и закона ги закриля.
Ако някой реално има интерес, противен на интереса на Илюминати на тая планета(нещо, в което се съмнявам) то той няма да спечели за интереса си, воювайки с тях.
Той трябва да ги манипулира по същия начин, който те използват - съгласно законите на Вселената.
Този някой трябва да се запознае със законите на Вселената в най-големи подробности, и трябва да резбере начините на тяхното прилагане в най-големи подробности.
Само така някой може да открадне интересите на Илюминати.
Спорте, нещата са така и не са така. Препоръчвам ти да гледаш тези уникални лекции: http://pravdu.ru/lessons/petrov/ . Има ги и в Колибка, в секцията Човек.
В тези лекции са разкрити необявените закони на Вселената. Лекциите са около 30 часа, но загубеното време мно-о-о-о-о-го си заслужава. Нещата отдавна се знаят и разпоростаняват по света. Въпросът е доколко искаме и желаем да приемем истината.
И в друго си много прав, че  войната със Световната Мафия е ненужна, немислима и безсмислена. А в теорията, която ни се разкрива от руския генерал, който е много навътре в нещата, ни се дава пътят, по който можем да се противопоставяме на илюминати, съгласно укриваните от нас закони на Вселената.

Разгледах лекциите преди време. Още заглавието ме грабна. Обаче са на руски, а на мен този "старо-български" език ми отнема много енергия в разгадаване какво точно се казва, което прави гледането доста тегаво, в смисъл че тнема време, вместо да става на един дъх. Търсих английски превод, ако не български, но не намерих. Ако някой открие нещо да го закачи някеде в темата.
А колкото до Законите на Вселената, това е може би най-плодотворната посока за размисъл, в която съм се движил до сега. Иска ми се да синтезирам размишленията си или да открия такива на едно място от други хора. Можеби е добре да отворя тема с това заглавие.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Oneness в Октомври 25, 2009, 16:57:43 pm
 Спорте, направо ме разбиваш честно!  ;D Имаш отговора и как успяваш да се оплетеш така в собствените си разсъждения и да пропуснеш съществената част, направо не знам... Истински ментален акробатизъм! ;D Всъщност знам, но искам да го отбележа с удивителна.  ;D Въпроса, който зададох, търсеше отговор насочен към теб. Аз не очаквах да обясняваш, а ти самият да се замислиш. Защото си противоречиш и някъде дълбоко в себе си усещаш това.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Oneness в Октомври 25, 2009, 17:43:57 pm
 Темата си е баш по темата и е крайно време, който има очи да види, че няма неща без смисъл и това важи за абсолютно всичко. Хаос реално не съществува, той е само илюзия, а да се "противопоставяш" на нещата по смисъла, който повечето хора влагат относно действието на илюминатите е продукт на егото, което в ролята си на инструмент (какъвто именно е) позволява на невежите ни малки мозъчета да си създадат понятия за нещата. Но с цялата тази информация, която имаме, за нас този инструмент би трябвало да е изиграл ролята си и да го оставим да закърнява, както следва да се случва с всеки един ненужен орган. Не е нужно да се мъчим да го изтрием, защото е нежъзможно в настоящата ситуация, но поне можем да го накараме да си седи тихо и кротко в някой ъгъл на съзнанието ни и да не ни се бърка в работите.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Спорт-Здраве4 в Октомври 25, 2009, 17:50:47 pm
Еми именно, нали и аз това се опитвам да обясня :)
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Oneness в Октомври 25, 2009, 18:17:34 pm
 Ами не, не се опитваш да обясниш това.   :blum2:
Цитат
Аз съм намразил човечеството заради това, което е в момента и искам да го напусна и да отида в планината.Само че ако човечеството се разбунтува срещу чипа, планината ще се напълни с хора!
Тоест аз не искам човечеството да се бунтува срещу чипа, не е в мой интерес.Ако пък стане потоп, планините пак ще се напълнят с хора, и това не искам.
Всъщност искам всички да бъдат чипирани, за да не могат да се измъкнат от градовете и да ме оставят на мира в планината и да живея така, както искам.
Това противоречи на моето твърдение.


Цитат
Човечеството е хванато в много по-здрава примка, отколкото се пише.За първи път виждам написано това, което пиша и дори това, което написах, не може да обхване цялата здравина на примката.Човечеството е повече роб, отколкото някой до сега си е пердставял.
Човечеството може да бъде роб само на собственото си невежество, което е нещо различно и подобни твърдения само внушават безпомощност у обикновения човек, за когото "роб" и "господар" са две отделни неща.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Спорт-Здраве4 в Октомври 25, 2009, 18:31:17 pm
Еми това са фактите.Че обикновеният човек е безпомощен заради невежеството си, е факт, не виждам какво лъжовно има тук.


Но си права - трябва да се изясни какво означава роб и господар в случая.
Роб е възприемащият се така.Който се възприема като роб на илюминати, ще е роб, докато е невеж.
А който не се възприема като роб, ще осъзнае своята роля в плана на илюминати.

Това е въпросът.

Ахааа... започвам да разбирам какво искаш да кажеш.

Хммм...ок.Може и да си права.Да кажем, че човечеството не е в никаква примка.Да кажем, че "Един обикновен човек е неспособен да измени плана на Илюминати за съдбата на човечеството и планетата, ако поради някаква случайност конкурентни на техните интереси". Сега по-добре ли е :)
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: sesiliq в Октомври 25, 2009, 20:25:44 pm
Много негативна информация.Изглежда няма изход.Я чакай малко.Аз съм една клетка от тоя организъм и мога да мутирам и да създада тумор ,който да помете тая цяла система.Или аз съм една обикновена бактерия E.coli ,която се занимава с л@йната на тази система.Но чакай нямаше ли един щамп на тая бактерия ,която убива човека за един ден в адски мъки и няма лекарство против нея.Я гледай колко съм силен и всемогъщ. :dance: :writer: :flag_of_truce:
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Спорт-Здраве4 в Октомври 25, 2009, 20:35:10 pm
Че кое й е негативното на информацията?
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: sesiliq в Октомври 25, 2009, 20:48:08 pm
Това ,че няма изход за нас.Илюминантите ще победят завинаги.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Спорт-Здраве4 в Октомври 25, 2009, 21:01:30 pm
В какво ще победят?
edit:
Ако илюминати възпрепятстват личните ти цели, тогава да, според личното ми мнение, едва ли имаш шанс.
Но дали илюминати ти възпрепятстват целите? Данеби да искаш да променяш света? Да "извисиш човечеството"? Да управляваш планетата?
Вярно е, и аз имам блог на тема човешка еволюция, но визирам хората, които имат лична цел за себе си, а не като цяло за човечеството.

Илюминати едва ли ти пречат, тоест ти едва ли се състезаваш с тях, за да печелят нещо.Те си гледат своя двор, в който ти имаш роля.И ролята ти съвпада с интереса ти.
Всъщност негативизмът трябва да се преодолее най-накрая - трябва да приемем това, което сме и да осъзнаем, че нашият интерес съвпада с този на илюминати по един или друг начин, защото това е стилът им на работа, така си пазят двора - като създават съюзници, а не като печелят врагове.

Не искам да кажа "юруш към братята илюминати и НСР".Иска мда кажа, че хората трябва да започнат да гледат ЛИЧНИТЕ СИ ЦЕЛИ ПО НАЧИНА, ПО КОЙТО ИЛЮМИНАТИ ГО ПРАВЯТ, ЗАЩОТО СА МНОГО ДОБРИ В ТОВА.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: sesiliq в Октомври 25, 2009, 21:35:05 pm
Искаш да кажеш "Аз си вървя по моят път , не ми пречи"?
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Спорт-Здраве4 в Октомври 25, 2009, 21:42:57 pm
Искаш да кажеш "Аз си вървя по моят път , не ми пречи"?

Точно така.Само че илюминати не те питат, а просто взимат мерки никой да не върви по техния път.
И след като вече вървиш по даден път, ти си пътя.Така че извърви го, защото това си ти и си също толкова стойностен човек, какъвто щеше да бъдеш и ако не бяхме култивирани личности.Ние много добре осъзнаваме какви сме и какво парвим и целта ни не е да вървим в краката на илюминати, а да си открием пътя.
Единици имат пътя на илюминати - затова и в техните редици има вътрешни войни.

Но аз и ти не вървим в този път.И илюминати няма какво да "печелят" спрямо нас - ние им прави муслуги, за които те не ни питат искаме или не.Това вместо да ни пречи, трябва да ни накара да се замислим как могат илюминати да направят услуга на нас.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: sesiliq в Октомври 25, 2009, 21:49:08 pm
Тука се съгласявам.Някакви предложения?
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: emilkos в Октомври 25, 2009, 21:57:03 pm
Тука се съгласявам.Някакви предложения?

Наблюдавай ги, изучавай ги, копирай ги, и прилагай наученото в своя си път.
Това е  :drinks:

Знанието се "краде", както се "краде" майсторлък. Знанието е свобода, а свободата сила ...
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Iris в Октомври 25, 2009, 22:35:26 pm
Има черно братство, има и Бяло братство. Тук обаче се смесиха двете, като се приписаха на илюминати неща характерни за двете различни организации. Всичко съществуващо е едно цяло и вселенските закони не могат да толерират стремежа на която и да е част от това цяло да експлоатира и манипулира друга част от същото цяло. Още по-малко може да се очаква уважение на въпросната манипулираща част към тези закони. Иска ми се всеки да можеше да си представи цялото грандиозно величие и безкрайност на Космоса и да ги съпостави със Земята и живота, който тече на нея. Защо ли мислим себе си за толкова важни, че някой извън пределите на планетата ни да желае да ни контролира и манипулира за своя изгода? Това са чисто човешки амбиции и желания, които обаче незнайно защо ние приписваме на съществата с по-развито съзнание от хората. Черното братство не надхвърля пределите на Земята. Но докато хората поддържат в себе си материалните си и егоистични желания и амбиции, черното братство ще има огромно влияние върху тях. Белите от своя страна ще оставят хората свободни да избират до последния възможен момент. После болният от рак организъм умира и се ражда отново след много дълго време, при не по-леки условия (но все пак освободен от рака) за да продължи развитието си. Последното е най-лошият сценарий.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Спорт-Здраве4 в Октомври 25, 2009, 23:09:12 pm
Еми глупости говориш ся.Черното братство спокойно си надхвърля пределите на Земята, вселенските закони толерират манипулацията на други същества иначе нямаше да същестувва такова нещо и тн и тн, въобщееее...кво да ти кажа, мързи ме да пиша коментар направо.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Iris в Октомври 26, 2009, 00:30:58 am
Еми глупости говориш ся.Черното братство спокойно си надхвърля пределите на Земята, вселенските закони толерират манипулацията на други същества иначе нямаше да същестувва такова нещо и тн и тн, въобщееее...кво да ти кажа, мързи ме да пиша коментар направо.
Вселенските закони допускат манипулацията на други същества до определен момент, но това не е толериране, а манипулиращият в крайна сметка се оказва губещ. Всичко си има цена. Манипулацията предполага разделение, а разделението е илюзия. Колко време човек може да живее без въздух? Отделен от цялото човек не е способен на самостоятелно съществуване. Дори и във висшите светове, дишането си има свой аналог. Сега вземи за пример своя физически организъм. Ти би ли желал в него да се извършат някакви процеси против волята ти? Не би ли предприел съответното противодействие, ако това се случи? Ако някоя част от тялото ти пренебрегне твоята воля и започне да експлоатира друга част от тялото за своя изгода? Би ли могъл организма да функционира правилно по този начин? С човешкия организъм нещата изглеждат малко нереални, защото отделните клетки нямат човешкото самосъзнание, но хората, като част от съвкупния планетен живот, го имат. Манипулацията никога не може да е в интерес на цялото, а частите никога не могат да надделеят над неговата воля.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ultrafutur в Октомври 26, 2009, 00:51:39 am
Така е, ако се ограничим до физическата действителност. На "други нива" обаче, манипулацията, която се извършва, изглежда смешна и банална дори, и много от нейните пионери вече осъзнават илюзорносттта на света, в който така или иначе живеят.
Това голямо училище, което всички ние споделяме, ще ни покаже като на длан последиците от нашите действия, и няма да има "помилвани поради своите успехи", нито заслужили почести по default...                :yes:
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ThreeFaces в Октомври 26, 2009, 03:19:20 am

От известно време ме спохожда идеята, че илюминирането всъщност е крайната ни цел.

..и че също така няма два лагера (черни и бели), обслужвани сме по предназначение и само от нас зависи кога ще надраснем средностатистическия уседнал примат.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Спорт-Здраве4 в Октомври 26, 2009, 05:46:17 am
И при мене се прокрадва някаква такава идея...
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Иван в Октомври 26, 2009, 10:32:09 am

От известно време ме спохожда идеята, че илюминирането всъщност е крайната ни цел.

..и че също така няма два лагера (черни и бели), обслужвани сме по предназначение и само от нас зависи кога ще надраснем средностатистическия уседнал примат.

Ако имаш пред вид Илюминирането, в смисъл светването ни по въпроса, съм на същото мнение. Това "светване", което аз наричам Третият път, е само още едно ниво на сложност у човека. То не е полюс, не е избор на лагер (тъмни-светли), а нещо като умението да броиш поне до три.

Днес народа не може да брои до три, а само до две. Очевидно доказателство е, че човечеството е свело ежедневието си до обслужване на машини, които работят с двоична логика. Логиката на човечеството също е двоична. Последните остатъци от способността на умни хора да интегрират информация и да мислят аналитично си отиват от техническата сфера заедно с ликвидирането на аналоговата техника и замяната и с цифрова. Давам ви за пример процеси в полето на техническата интелектуалната сфера, но тя е показателна, защото много интелект имаше там. Днес "учените" са снабдени с компютърна грамотност оператори на машини. Хората не анализират - компютрите анализират. И то как - като броят до две.

Значи добавянето на само още едно ниво на сложност у човека е много малка стъпка по пътя от двоичния към аналоговия човек, но това е промяна на света му. Тази единица е цяло измерение. Нещо като да започнем да използваме времето така, както до сега сме използвали пространството.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: emilkos в Октомври 26, 2009, 10:58:06 am

От известно време ме спохожда идеята, че илюминирането всъщност е крайната ни цел.

..и че също така няма два лагера (черни и бели), обслужвани сме по предназначение и само от нас зависи кога ще надраснем средностатистическия уседнал примат.

И при мене се прокрадва някаква такава идея...

Ох, олекна ми, явно не съм сам.  :drinks:
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Iris в Октомври 26, 2009, 16:43:11 pm
Искам да попитам едно нещо - какви са тия вселенски закони? И кой ни ги е казал?
Следствията им са факт. Достатъчно е човек да наблюдава света около себе си, да съпоставя събитията, да търси закономерности в случването им и сам ще открие една малка част от действието на законите – тази част валидна за условията, които човек познава.


От известно време ме спохожда идеята, че илюминирането всъщност е крайната ни цел.

..и че също така няма два лагера (черни и бели), обслужвани сме по предназначение и само от нас зависи кога ще надраснем средностатистическия уседнал примат.
Зависи какво значение влагаш в думите „илюминати“ и „илюминиране“. Пък и няма крайни цели. Свободата предполага винаги да можеш да си поставиш нова цел.

Има два лагера. Но огромната част от хората са в третата група на люшкащите се ту в едната, ту в другата посока. Има една част от третата група стоящи почти неподвижно, не разполагайки (както и цялата група) със сили и воля да изберат твърдо едната от двете посоки на движение. В Библията е написано: Зная твоите дела: ти не си ни студен, ни горещ; о, дано да беше студен или горещ! Така, понеже си хладък, и нито горещ, нито студен, ще те изблювам из устата Си [Откр.3:15,16].
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Mirotvorec в Октомври 26, 2009, 19:13:51 pm
Цитат
Няма пречка човек да не може да постигне това състояние, ако успее да избегне лутането в двете крайности, ако надрасне обусловеното мислене и порива да има твърда позиция по всички въпроси, което постоянно накланя везните в една или друга посока.
Не съм много "илюминатнат" по въпроса, но освен да забравим за обусловеното мислене, май трябва да се опрем на интелекта. Само чрез него можем да определим кога и как точно да се изключим от системата, кога да прекъснем линията от нас към нея и от нея към нас.
Цитат
волево и целенасочено управление на непукизма
Това ми хареса!   :blum1:
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Iris в Октомври 26, 2009, 20:17:25 pm
Добре де, имаме две крайности и трето състояние, което не е крайност. Пак се получава дуализъм. Самият факт, че определяме нещо по някакъв начин, (в случая като „крайност“,) води до дуализъм. Духът и материята са крайности. Съзнанието, което ги обединява е тройката, балансът между тези крайности. По отделно нито духът, нито материята могат да породят съзнание, а само взаимодействайки си. Съзнанието има нужда от форми, които да осъзнае, т.е. то придава форма на безформените дух и материя. Формата е четворката. Но пак имаме дуализъм: притежаващо форма – безформено; крайно и ограничено – безкрайно и неограничено.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ThreeFaces в Октомври 27, 2009, 06:02:44 am

Къде се получава дуализъм?
Стана дума, че изравняването на две крайности води до техния разпад, изключване. Едва тогава може да се говори за трето състояние.

Интересно е също, че намираме за съвършено красива всяка форма, която е симетрична, а оставаме в доброволно робство на неуравновесените си сетивни възприятия.
Не съзирам в това някакъв заговор на Илюминати, по -скоро въпрос на лични възможности.

Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ultrafutur в Октомври 27, 2009, 13:42:56 pm
Илюминати са онези, за които всички тези правила не важат. За тях светът далеч не е симетричен. ;)
Начинът Им на действие е прост до болка: насищай пространството ( масовата култура, медии, рекламизъм ) с дуалистични идеи/мисли, разделяй хората на подобни дуалистично обусловени лагери, и по този начин - елегантно, ги владей...
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: emilkos в Октомври 27, 2009, 17:00:00 pm
Ето как виждам аз нещата. Прикачвам една рисунка за по нагледно.
В долната час се вижда разграфен метър разположен в прав ъгъл, като наклона в двете посоки е еднакъв. Нека приемем, че всяка от посоките е една от крайностите (Светла и Тъмна). Ако си привърженик на някоя от крайностите, ще се намираш някъде по разграфенията на "метъра". Това обаче не ти гарантира, че си в правилната посока.
В горната част имаме пергел. Ако приемем, че на върха са Илюминати, а по посоките на пергела тече целенасочена информация в посока "крайностите", то разбираме как се подхранват дуалностите. Това трябва да се случва, защото ако няма конфликт, няма да има и осъзнаване на погрешния път и сменянето му с правилния.
Всеки осъзнал, че греши в маршрута спира и се връща в начална тока, а именно в основата на "метъра" (Баланса). От там започва смесване на натрупания опит в Светлата и в Тъмната полярност и започва да се катери по стъбицата нагоре и да открива смисъла на всичко (това е третатия път за които стана дума по нагоре в постовете).
Защо трябва да обичаме и Светлите, и Тъмните, И Илюминати?
Защото това е механизъм които Работи перфектно.
Ако премахнем само един от частите на механизма то той спира да работи и всички сме загубени. А и тогава всичко започва да губи смисъл.

Може да се поразсъждава още по картинката, но нека да спра до тук.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Iris в Октомври 27, 2009, 17:47:02 pm
Точката на върха, изобразяваща илюминати включва ли доброто и злото? Защото ако не ги включва, отново имаме разделение. Или тази точка просто изразява състоянието в което добро и зло не са диференцирани, т.е. не са проявени? Всъщност, тази точка прекрасно изобразява Абсолюта и човешкото съзнанието по време на пралая.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: emilkos в Октомври 27, 2009, 17:50:40 pm
Точката на върха, изобразяваща илюминати включва ли доброто и злото? Защото ако не ги включва, отново имаме разделение. Или тази точка просто изразява състоянието в което добро и зло не са диференцирани, т.е. не са проявени? Всъщност, тази точка прекрасно изобразява Абсолюта и човешкото съзнанието по време на пралая.

... От там започва смесване на натрупания опит в Светлата и в Тъмната полярност и започва да се катери по стъбицата нагоре и да открива смисъла на всичко...
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ThreeFaces в Октомври 28, 2009, 04:33:16 am

О, да, ъгломера.
Добре, че ми напомни.
Всеки "градеж" започва с крайъгълният камък. Идеалният му прав ъгъл се поставя на североизток, едната стена сочи север (тъмнината), другата изток (светлината).
Ъгълът е символа на мястото, на което трябва да се намираш.

Iris ,kръговете един в друг на върха, символизират змията, захапала опашката си. Това е египетски символ подобен на китайския -белия и черния дракон ин- ян. И двата символа означават единство на противоположностите, равновесие, приемственост.

А какво е пралая?
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Iris в Октомври 28, 2009, 09:10:33 am
А какво е пралая? - състоянието след космическия ден, когато всичко проявено се връща в своето недиференцирано състояние на пълно единство. При нирвана, колкото и да се твърди обратното от някои източници, усещането за индивидуалност се запазва. Т.е. ние сме в хармония с всичко останало, но все пак имаме диференциация.

Сега ми се ще да кажа нещо за противоположностите, което може би е убягнало от вниманието ви: Без противоположности няма избор, а оттам и свобода.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ThreeFaces в Октомври 30, 2009, 05:00:23 am

Сега ми се ще да кажа нещо за противоположностите, което може би е убягнало от вниманието ви: Без противоположности няма избор, а оттам и свобода.


Не ни е убягнало, всъщност този мит се опитахме да разбием в последните няколко поуста.
Това е синтезът на голямата заблуда, в която така упорито се натискаме да вярваме. Сами, никой не ни е виновен.
Има стотици примери, пръснати из религиите и разни учения, които доказват, че една малка част от човечеството живее по други правила. Смешното е, че дори не се опитват да ги скрият от нас.

Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Iris в Октомври 30, 2009, 09:47:08 am
Аз пък си мисля, че просто критериите по които въпросната групичка определя противоположностите е различна от критериите по които обикновените хора го правят. От своето ниво на съзнание например те могат да оценят като правилно и необходимо нещо, което за един обикновен човек е зло и ненужно. В тази групичка при всички случаи отсъства емоционална (тук нямам предвид духовните чувства) и личностна обвързаност в определянето на това кое какво е (в частност определянето на противоположностите), но това не означава, че такова определяне не се извършва. Всъщност едва ли можем да осъзнаем висшите нива на съзнание, ако не сме ги изпитали и не можем да докажем нищо по отношение на тях на другите, ако те не са ги изпитали.
Ще дам един пример. Ако аз искам да предприема някакво действие, то е необходимо да знам (да предвидя) последствията от това действие, т.е. да го оценя дали е правилно и необходимо. Когато се говори, че адептите и др. под. действайки не правят нищо, се има предвид, че липсва елементът на лична обвързаност. Липсва необходимостта от гледна точка на удовлетворяване желанията и амбициите на личността, липсва стремежът да се получи лична изгода. Мотивацията не е създаването на положителна карма, а единствено усещането за правилност и необходимост от гледна точка на интересите на цялото. Това в дългосрочен план се покрива с интересите на отделните индивидуалности, но в краткосрочен план може да не се покрива с желанията (най-често егоистични) на хората, може да им създава препятствия, затруднения и страдания в живота, които те не могат да оценят като необходими.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Иван в Октомври 30, 2009, 12:19:45 pm

Сега ми се ще да кажа нещо за противоположностите, което може би е убягнало от вниманието ви: Без противоположности няма избор, а оттам и свобода.


Мисля, че това се нуждае от уточнение. При налични противоположности се създават условия за избор. Но това не са единствените възможности! Това е контролирана свобода. Трябва ли да си доказваме, че свеждането на свободата до избор между противоположности е направляван процес?

Ние сега обсъждаме технологията за действие след осъзнаването, че изборът между противоположности не е ЕДИНСТВЕНАТА свобода. Това е, както се казва в техниката, живот с две степени на свобода. По координатите X и Y. А тук има хора, които говорят за многоизмерни преживявания. Колко по-многоизмерни от двуизмерни?! Аз ви казвам, че човек ще лети в мига, в който добави поне още една координата.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Eon в Октомври 30, 2009, 12:33:21 pm
Не е задължително да има САМО противоположности. Това е доста рядко срещано явление според мен при действията на Илюминати. Има и много нюанси на черното и бялото като се предполага, че те също се контролират от тях. Така възможностите за избор са 4-5 броя (примерно). Но факт е, че ние самите позволяваме да бъдем управлявани от тях. А като гледам масата хора, това развитие на нещата е нормално.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Иван в Октомври 31, 2009, 14:00:25 pm
Не е задължително да има САМО противоположности. Това е доста рядко срещано явление според мен при действията на Илюминати. Има и много нюанси на черното и бялото като се предполага, че те също се контролират от тях. Така възможностите за избор са 4-5 броя (примерно). Но факт е, че ние самите позволяваме да бъдем управлявани от тях. А като гледам масата хора, това развитие на нещата е нормално.

Към това искам да уточня, че:
- Илюминати никога не са правили нещо, което да увеличи разнообразието от възможности за избор. Илюминати създават разнообразие от ПРЕДПОСТАВКИ и УСЛОВИЯ, които да сведат изборът на простолюдието до желаните възможности.
- Защо желаните възможности са предимно две и то противоположни? За простота и удобство (на илюминати), за нищо друго. Това го диктува тяхното ниво в момента, толкова степени на свобода за нас могат да си позволят. Значи многообразието от обувки на пазара са предпоставките, но изборът е основан на това дали в момента са модерни или не. Нюанси има, но не по отношение на вземаните решения, а на условията.
- Разнообразието от предпоставки при наличие само на две възможни решения е желана стратегия за Илюминати, защото това е именно орането, култивирането на най-ценното, което целят те - човешката енергия. Ти учиш, овладяваш разнообразни способности и т.н., за да си готов да посрещнеш "разнообразните преизвикателства" на света, а на изхода на всеки етап трябва да се биеш и да реализираш едно от двете - или преминаваш преа иглените уши на Илюмонатското сито, или не.
- Разнообразието е нещо естествено за природата. Нюансите съществуват, но Илюминати не виреят добре сред тях. Причината за това е, че Илюминати работят с твърде тежка йерархия. За разлика от тях един просветлен индивид на свободна практика няма ограниченията на тежката "бюрократична машина" и може да се възползва от нюансите. Такъв един просветлен не е част от Илюминатното общество. Той е самостоятелна бойна единица и казва за себе си "АЗ СЪМ".
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ultrafutur в Октомври 31, 2009, 18:18:01 pm
към всичко това ще добавя само, че:

- манипулативната система на двуполюсното мислене има дълга традиция в развитието на човешките цивилизации. Това ме кара да вярвам в теориите за пряка (кръвна) връзка между Илюминати и извънземните раси, опитващи се да завладеят клетата ни планетка от хилядолетия...

- вариантите, които се създават в тази семантична матрица, наистина изглеждат многообразни и уникални, но това е така само на пръв поглед - в крайна сметка се оказва, че всички те са заразени с вируса на анализ - синтез, и теза - антитеза...

- Не е трудно да се правиш на посветен, при условие че си запознат с правилата на тази пара-ментална игра. Именно с това Те зарибяват богатите и известните - с една автоматична четка за почесване на Егото, наречена "Да бъдеш над нещата"...
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: benoni в Януари 08, 2010, 23:11:19 pm
Не знам дали това изказване на президента на САШ Джон Кенеди е цитирано някъде на форумите xnet но го поствам:

На 27 април 1961 г. убитият две години и половина по-късно президент на САЩ предупреждава американските журналисти за наближаващата заплаха:
Цитат
Дами и господа, самата дума потайно е противна на едно свободно и отворено общество, а ние по наследство и исторически като народ се противопоставяме на тайните общества, на тайните клетви и на тайните заседания. А съществува огромна смъртна заплаха, която явно налага да засилим нашата вътрешна сигурност. За да не бъдем завладени от онази тревога, която те държат да разширяват до крайната степен на [налагане на] цензура и укриване [на истината].

С всички средства под мой контрол не ще позволя това да стане...

Защото по целия свят ние сме изправени пред една монолитна и безскрупулна конспирация, която, за да разшири своето влияние и страха, който налага, преди всичко разчита на нарастващата алчност: на проникване, вместо на агресия; на подривна дейност, вместо на избори; на сплашване, вместо на свободен избор; на нощна партизанска война, вместо на [армейски] военни действия през деня.

Това е система, която мобилизира огромни материални и човешки ресурси, за да изгради една силно сплотена, високоефективна машина, която съчетава военни, дипломатически, разузнавателни, икономически и политически операции. Подготовката на тази система е засекретена и не е публично достояние. Нейните провали биват погребвани, а не огласявани. Несъгласните с нея биват принудени да млъкнат, вместо да бъдат поощрени.

Нито един от нейните разходи не е подложен на обсъждане. Никакви слухове за нея не биват публикувани. Нито една нейна тайна не е разкрита.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: benoni в Януари 08, 2010, 23:54:54 pm
Ето и един позателен откъс от "Червена Симфония" на д-р Йожи Ландовски. Аз не съм историк ине мога да гарантирам доколко това е автентична от исторческа гледна точка книга но текстът е показателен все пак.
Това е казано от Раковски по време на разпитите му в подземията на НКВД през 1938 г. Доста годинки преди казаното от президента Кенеди.

Кузмин: А нима вие не казахте, че това са банкерите?
Раковски: Не аз. Спомнете си, че винаги говорех за финансовия Интернационал. А щом ставаше дума за личности, казвах "Те" и нищо повече. Ако искате да ви осведомявам честно, следва да излагам само факти, но не имена. Тъй като не ги знам. Мисля, че не ще сгреша, ако ви заявя, че нито един от Тях не е личност, която има политически пост или заема длъжност в Световната банка*. Както разбрах след убийството на Ратенау в Рапало. Те доверяват [видимите]политически или финансови позиции единствено на посредници. Без съмнение на хора, които са заслужили доверие и са показали лоялност. И които могат да бъдат "подсигурени" по хиляди начини. Така човек може да отстоява позицията, че банкерите и политиците са просто сламени човеци..., без значени, че заемат твърде високи длъжности и ги изкарват автори на планове, които те само изпълняват.

Кузмин: Макар всичко това да може да бъде разбрано и изглежда логично, дали пък вашата деклараци, че не знаете, не е просто измъкване? Както ми се струва от сведенията, с които разполагам, вие заемате достатъчно висок пост в тази конспирация и той ви позволява да знаете далеч повече. Не познавате ли лично поне един от Тях?
Раковски:Не, но разбира се, вие не ми вярвате. Стигнах до мига, в който трябваше да ви обясня, че говоря за личност и личности с индивидуалност... как да го кажа?... Мистични, като [Махатма]Ганди например или някой подобен, но без някаква външна изява. Мистична или чиста власт, която се е освободила от всички вулгарни дребнавости. Нямам представа дали ме разбирате? А що се отнася до тяхното местоживеене и имена, не ги познавам... Представете си Сталин точно сега, как действително ръководи СССР. Ала не е заобиколен от каменни зидове, няма никакъв персонал край себе си и има същите гаранции за живота си, както всеки друг гражданин. От какъв зор ще се предпазва от опит за покушение над своя живот2 Преди всичко, колкото и голяма да е властта му, той е заговорник, анонимен е.


* Според официалната историография за първи път идеята за създаване на институция Световна банка се появила през юли 1944 г., по време на Паричната и финансовата конференция на Организацията на обединените нации, проведена в хотел "Маунт Уошингтън" в градчето Бретън Уудс, щата Ню Хемпшир. Бел. пр.

Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: benoni в Януари 09, 2010, 01:42:39 am
Раковски:Провалите ни, които всяка година ставаха все по-големи, попречиха на осъществяването на онова, което Тебяха подготвили като по-нататъшен скок на революцията през следвоенния период. Колкото и неприятен да бе за политиците и икономистите от всички нации, тъй като никой не бе в състояние да си представи неговия обхват, Версайският договор бе най-решителната предпоставка за революцията.
 Кузмин:Това е много любопитна теория. Как бихте я обяснили?
    Раковски:Версайските репарации и икономически ограничения не бяха определени от изгодите на отделните народи. Тяхната аритметична абсурдност бе толкова очевадна, та дори и най-изтъкнатите икономисти от страните-победителки скор ги изобличиха. Само Франция настоя за репарации, които далеч надхвърляха стойността на нейните национални владения. Това бе повече, отколкото би трябвало да се плати, ако някой бе превърнал цяла Франция в Сахара.

---

Бе извършено даже нещо повече: договорът задължава налагането на еднакъв контрол на международно равнище. Знаете ли какво представлява това задължение на революционната плоскост? Това означава да се наложи анархичен абсурд, за да се принуди всяка национална икономика да произвежда достатъчно количество от необходимите стоки, като се предполага, че за постигането на това не трябва да се взимат предвид климатът, националните богатства и техническото образование на ръководителите и работниците. Средствата за компенсиране на естествените различия в почвата, климата, наличието на минерали, на нефт и т.н. в различните национални икономики винаги са били обстоятелства, заради които бедните страни е трябвало да работят повече. Това означава, че те са били принудени да експлоатират по-сериозно възможностите на работната сила, за да намалят разликата, породена от неплодородната почва. Ако към това се прибавят и много други неравенства, които трябва да бъдат компенсирани с подобни мерки.

---
Непосредственият резултат е незадоволителното производство, компенсирано чрез внос от страни с естествено достатъчна икономика, които чрез своята промишленост самозадоволяват собствените си нужди. Доколкото Европа притежава злато, този внос бе плащан в злато. После се появи забележителният бум в Америка. Тя разменяше необятното си производство срещу злато и гарантирани със злато ценни книжа, които се намираха в изобилие. По модела на всяка анархия в производството в онзи период се появи нечувана финансова анархия. Тесе възползваха от нея под претекст че я подпомагат с техните подкрепления от нова и дори още по-голяма анархия:чрез инфлацията на официалните пари(в брой)и стотици пъти по-високата инфлация на собствените Им пари - кредитните пари, т.е. фалшивите пари. Спомнете си колко систематично девалвация настъпваше в много страни - обезценяването на парите в Германия, кризата в Америка и нейните осезателни последствия... - рекордно ниво на безработица...

 Кузмин:Това би могло да се случи и без специална умисъл. Не можете ли да ми докажете защо революцията и комунизмът отстъпват пред логическите умозаключения? И нещо повече - те опонират на фашизма, който вече победи в Испания и Германия... Какво можете да кажете?
  Раковски: Само ще ви кажа, че бихте били прав само ако не познавате Тях и Технитецели... Но не бива да забравяте съществуването на Тях и на Техните цели, а също и факта, че в СССР властта е в ръцете на Сталин.
   Кузмин:Не виждам никаква връзка в случая...
     Раковски:Защото не желаете. Притежавате нещо повече от дарбата да анализирате и способността да разсъждавате. Повтарям отново според нас Сталин не е комунист, а бонапартист.
     Кузмин:И какво от това?
      Раковски:Не желаем огромните предпоставки, създадени от нас във Версай за триумфа на комунистическата революция в света, което както виждате прерасна в една колосална реалност, да послужат на едничката цел - пълна победа Сталинския бонапартизъм. Това достатъчно ясно ли ви е? Всичко би било различно, ако в този случай Троцки бе станал диктаторът на СССР. Това би означавало, че Тещяха да бъдат шефовете на международния комунизъм.
      Кузмин: Но със сигурност фашизмът е напълно антикомунистически, което се отнася и до Троцкисткия, и до Сталинския комунизъм... И ако властта, която приписвате на Тях, е толкова голяма, как стана тъй, че те не можаха да избегнат това?
       Раковски:Защото точно Те предоставиха на Хитлер възможността да триумфира.
        Кузмин:Вие прехвърлихте всички граници на абсурда.
        Раковски:В резултат на недостига на култура абсурдът и чудесата се смесиха. Чуйте ме. Вече признах поражението на опозицията. Накрая Тепроумяха, че Сталин не може да бъде свален чрез coup d'etat(фр. държавен преврат), а историческият им опит им подсказа решението да повторят с него нова, което бе извършено с царя. Но тук съществуваше една трудност, която ни се стори непреодолима. В цяла Европа не съществуваше нито една страна-агресор.
Нито една държава нямаше благоприятно географско разположение. Нито пък разполагаше с достатъчно силна армия за евентуално нападение над Русия. Щом такава страна не съществуваше, Те трябваше да я създадат.

---
Раковски: На хоризонта на гладуваща Германия проблесна метеорът на Хитлер. Светът стана свидетел на блестящия му възход.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: benoni в Януари 09, 2010, 02:39:57 am
Раковски: Нещо повече, именно в резултат от дейността на Троцки, а не благодарение на желязната решимост на Ленин, се стигна до обединение на незначителната партия на болшевиките с цялото ляво крило на революционния лагер - социалните революционери и анархистите. И съвсем не бе случайност, че истинската партия на уж безпартийния Троцки бе старият Бунд* на еврейския пролетариат, от който произлязоха всички московски революционни крила. Тъкмо той даде 90 на сто от своите лидери на останалите. Ала не става дума за официалния, а за тайния Бунд, който бе инфилтриран в социалистическите партии. А почти всички техни лидери са под негов контрол.
Кузмин: И Керенски ли?
Раковски: Керенски също,... а освен това и някои други лидери, които не бяха социалисти, лидерите на буржуазно-политическите фракции.
Кузмин: Как е възможно?
Раковски: Забравяте ли ролята на масонството в първата фаза на буржуазно-демократичната революция?
Кузмин: И масоните ли бяха контролирани от Бунда?
Раковски: Разбира се, като най-непосредствен контрол, но всъщност напълно принадлежаха на Тях.
Кузмин: Въпреки надигащата се вълна от марксизъм, която застрашаваше живота и привилегиите им, ли?
Раковски: Да, независимо от всичко това, очевидно, те не са разбирали тази опасност. Имайте предвид, че всеки масон е виждал или се е надявал да зърне във въображението си повече от онова, което реално е било пред погледа му. Защото си е представял онова, което би му донесло печалба. Като доказателство за политическата мощ на тяхната организация, те виждаха, че масоните участваха в правителства и бяха по върховете на държавите на буржоазните народи, а броят им непрекъснато нарастваше. Имайте предвид, че по онова време ръководителите на всички съюзнически народи бяха масони. Изключително силен аргумент за тях. Те напълно вярваха, че революцията ще спре до буржоазна република от френски тип.

* Всеобщ еврейски работнически съюз в Литва, Полша и Русия
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: benoni в Януари 09, 2010, 03:05:56 am
Кузмин: Да не би да твърдите, че масоните трябва да умрат от ръцете на революцията, която бе осъществена с тяхно участие?
Раковски: Точно така. Вие формулирахте една истина, която е забулена в дълбока тайна. Аз съм масон, вие вече знаете това. Нали? Е, трябва да споделя с вас тази голяма тайна, която те обещават да разкрият пред масон от по-високи степени, но която не му е казана дори на 25-о, нито на 33-о, нито на 93-о, или което и да е по-високо стъпало по който и да е ритуал. Очевидно аз зная за това не в битността си на франкмасон, а като един от Тях...
Кузмин: И каква е тайната?
Раковски: Всяка масонска организация се опитва да придобие и създаде всички предварително необходими условия за триумфа на комунистическата революция. И очевидно това е целта на франкмасонството. Ясно е, че това се извършва под най-различни претексти; но те винаги се прикриват зад добре известния техен племенен лозунг*. Схващате ли? Но тъй като комунистическата революция има предвид унищожението на цялата буржоазия като класа - всъщност физическото изтребление на всички буржоазни управляващи - следва, че истинската тайна на масонството е самоубийството на франкмасонството като организация, както и физическото самоубийство на всеки значим масон. Ви еестествено сте в състояние да разберете, че такъв край, който е предварително подготвен за всеки масон, напълно заслужава секретността, маскировката и дори включването на цяла друга поредица от мистерии, с цел да се запази истинската тайна.

*Свобода,братство,равенство
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: benoni в Януари 09, 2010, 14:06:09 pm
Раковски: ... Версай не бе имал предвид създаването на необходими условия за триумфа на Хитлер, а за пролетаризацията на Германия, за безработица  и глад. В резултат на което там би трябвало да триумфира комунистическата революция. Но доколкото, благодарение на наличието на Сталин начело на СССР и на съществуването на Интернационала, последният не успя, и в резултат на нежеланието Германия да се предаде на бонапартизма, тези необходими условия заглъхнаха в плановете на Доус и Янг*.
Според очакванията междувременно в Русия опозицията щеше да дойде на власт,... но и това също не се случи. Ала съществуването на необходимите условия за революция трябваше да произведе своите резултати. Икономическото предопределение на Германия трябваше да подтикне пролетариата към революционни действия.
По вина на Сталин социално-интернационалната революция трябваше да бъде възпряна, а германският пролетариат да бъде насочен към включване в националсоциалистическата революция. Това бе противоречиво, но като бяха взети всички предпазни мерки и в съответствие със здравия разум националсоциалистическата революция никога не би могла да победи там. И това още не е всичко. В съответствие с инструкциите бе необходимо троцкистите и социалистите да отделят масите с вече пробудено и цялостно оформено класово съзнание. С тази работа се заехме ние. Но през 1929 г. бе нужно нещо повече. Когато националсоциалистическата партия започна да изпитва криза на растежа и страдаше от недостиг на финансови ресурси, Те изпратиха там своя посланик. Дори знам името му – той бе един от Варбургови. В директни преговори той и Хитлер се споразумяха за финансирането на националсоциалистическата партия, която за две години получи милиони долари. Те и бяха изпратени от Уол Стрийт. Нацистите получиха милиони марки и от германските финансисти чрез Шахт за издръжката на SA и SS. Освен това и финансирането на състоялите се тогава избори, които предадоха властта на Хитлер, бе извършено с доларите и марките, изпратени от Тях.
Кузмин: Ако както твърдите вие, ние бяхме Тези, които го направиха фюрер, следва, че те имат власт над него и той трябва да се съобразява с тях.
Раковски: Тъй като бързах, не успях да се изразя съвсем точно, а вие не ме разбрахте правилно. Ако  е вярно, че Те са финансирали Хитлер, това съвсем не означава, че те са му разкрили своето съществуване и целите си. Посланик Варбург се е представил с фалшиво име, и Хитлер въобще не се е досетил за неговата раса, а посланикът  е излъгал чий представител е. Казал му е, че е изпратен от финансовите кръгове на Уол Стрийт, които са заинтересувани да финасират националсоциалистическото движение с цел създаване на заплаха за Франция. Нейното правителство провежда финасова политика която предизвиква криза в САЩ.
Кузмин: И Хитлер е повярвал?
Раковски: Не знаем. Не бе чак толкова важно дали той е повярвал ли не на нашите обяснения. Целта ни бе да предизвикаме война... А Хитлер означаваше война. Сега проумявате ли?

*Планове, изготвени през 1929 г. Поотделно от американските политици Чарлз Доус(вицепрезидент на САЩ от 1925 до 1929 г.) и Оуен Янг, за уреждане на репарациите, дължими от Германия.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: benoni в Януари 09, 2010, 14:08:59 pm
Раковски: Ако разполагах с достатъчно време, за да обясня цялостната Им схема, бихте узнали причините за тяхното одобрение. В момента ще ги сведа до три.
Кузмин: И кои точно са те?
Раковски: Едната вече споменах. Хитлер, този необразован и елементарен човек, благодарение на естествената си интуиция, дори противопоставяйки се на експертното мнение на Шахт, възстанови една икономическа система от твърде опасен вид. Бидейки неграмотен в областта на всякакви икономически теории и воден единствено от принудата, той премахна, както и ние сторихме в СССР, частния и интернационалния капитал. Това означава, че си присвои изключителното право да емитира пари. И то не само материални, а и финансови. Той пое и недосегаемите механизми за изопачаване и ги накара да работят за благото на държавата.
... Дори трябва да изтъкна, че Хитлер имаше късмет. Той не притежаваше почти никакво злато и по тази причина не се изкуши да създаде златен резерв. Дотолкова, доколкото имаше на разположение само един цялостен монетарен тил, съставен от техническо оборудване и колосалния капацитет на германските трудещи се, неговият „стар резерв” бяха производствените възможности  и трудът,... нещо напълно контрареволюционно. Но както вече разбрахте, той успя с магически средства, както се оказа, напълно да премахне безработицата сред 7 милиона техничари и работници.
Кузмин: Благодарение на увеличеното превъоръжаване.
Раковски: До какво довежда вашето  „превъоръжаване”? Ако Хитлер е постигнал това въпреки всички буржоазни икономисти и неговото обкръжение, значи той е много способен. Без заплахата от война да приложи своята система в мирновременното производство...
Можете ли да си представите какво би се случило с тази система, ако тя бе заразила и други държавии бе довела до създаването на автаркия...?* Например Британската общност. Представете си, ако можете, нейните контрареволюционни функции... Опасността все още не е отминала, защото имахме късмет, че Хитлер възстанови своята система не в съответствие с някоя предишна теория, а по емпиричен път и не е извел каквато и да е научна формулировка.**
И все пак съществува скрита опасност, тъй вследствие на дедукцията във всеки момент да се появи и правило и стереотип. Това  е сериозен проблем. Много по-страшен от всички външни и жестоки фактори у националсоциализма. Ние не го нападаме с нашата пропаганда, понеже това може да стане и по пътя на теоретичните спорове. Самите ние бихме провокирали формулирането и систематизирането на тази толкова значима икономическа доктрина. Съществува само едно решение – война.

*Пълно икономическо самозадоволяванеи стопанска независимост.
**Раковски греши, както Хитлер споменава в „Моята борба”, той е прочел творбите на Готфрид Федер.  Бел. на англ. Пр.

Кузмин: А вторият мотив?
Раковски: След като термидор триумфира в съветската революция, то това се случи в резултат на съществуването на бившия руски национализъм. Без него националбонапартизмът би бил невъзможен. А щом това се случи в Русия, където при царя национализмът бе в ембрионален етап, тогава какви пречки би срещнал марксизмът при напълно развития национализъм в Западна Европа?
Маркс не бе прав относно преимуществата за успех на революцията. Марксизмът победи не в най-индустриализираната страна, а в Русия, където пролетариатът бе малоброен. Освен другите причини, победата ни тук се обяснява  и с факта, че в Русия не съществуваше реален национализъм, докато в останалите държави той бе достигнал своя апогей. ...
Трябва да разберете: независимо, че Сталин може да извлече изгода от него, необходимостта от унищожаване на национализма е единственото, заради което си струва войната в Европа.

Кузмин: Раковски, вие общо взето представихте една икономическа и една политическа причина. Коя е третата?
Раковски: Лесно е да се досетите. Имаме още една причина – религиозна. Комунизмът не може да бъде победител, ако не потъпче все още живото християнство. Историята говори много ясно за това. Цели седемнадесет века са били необходими на перманентната революция, за да постигне първата си частична победа. Това станало чрез създаването на първото разцепление в християнския свят. Всъщност християнството е единствения ни реален враг, защото всички специфични политически и икономически явления в буржоазните държави са резултат единствено от него. Като контролира личността, християнството е в състояние да отмени революционната перспектива на неутралната съветска или на атеистичната държава, като  я задуши. А както вече се убедихме, в Русия нещата са стигнали до границата, при която възниква този духовен нихилизъм, дето доминира сред преобладаващите маси. Но въпреки всичко те си останаха християни.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: benoni в Януари 09, 2010, 14:11:46 pm
Кузмин: Отново започвате да теоретизирате.
Раковски: В резултат на моята интелектуална дисциплина – това е важно за мен. Хората с висока култура предпочитат да стигнат до конкретното чрез обобщаване, а не по някакъв друг, обиколен път.
Човек може да намери обща почва  с Хитлер и със Сталин, защото макар и различни като хора, те имат еднакви корени. Ако Хитлер е сантиментален до патологична степен, а Сталин е нормален, то и двамата са егоисти. Нито един от тях не е идеалист. И по тази причина и двамата са бонапартисти, т. е. класически империалисти.
Кузмин: Раковски, вие сте непоправим...
Раковски: Не се ли досещате? Щом Полша е мястото за съюз между Екатерина и Фридрих – царицата на Русия и краля на Германия по онова време, тогава защо Полша да не послужи като причина за намиране на обща почва между Хитлер и Сталин? Същото се отнася и до историческия произход на царисти, болшевики и нацисти. Нашата цел, Тяхната цел – също, тъй като Полша е християнска държава и при това католическа, което още повече усложнява проблема.
Кузмин: И какво следва от факта на това тройно съвпадение?
Раковски: Ако има общ интерес, тогава съществува и вероятност за споразумение.
Кузмин: Между Хитлер и Сталин?... Абсурд! Невъзможно.
Раковски: В политиката няма нито абсурди, нито невъзможни неща.

Раковски: Нека за малко да оставим Америка настрана. Ще се съгласите ли с мен, че в резултат на нахлуването на Хитлер и Сталин в Полша може и да няма Европейска война?
Раковски: В такъв случай нападение или война биха били безполезни. Това няма да доведе до взаимно  унищожение на буржоазните държави. Хитлеристката заплаха спрямо СССР би продължила да съществува и след разделянето на Полша. Понеже теоретично и Германия, и СССР ще заякнат до същата степен. На практика Хитлер в по-голяма степен, защото СССР не се нуждае от повече земя и суровини за своето укрепване, а Хитлер се нуждае.
Кузмин: Мнението ви е правилно, ... но не виждам друго решение.
Раковски: Не, има решение.
Кузмин: Какво е то?
Раковски: Демокрациите трябва да нападнат , но да не атакуват агресора?
---

Кузмин: Какво искате да кажете с това?
Раковски: Просто, че демокрациите ще обявят война на единия агресор и това ще бъде Хитлер.
Кузмин: Да но това е необоснована хипотеза.
Раковски: Хипотеза която има основание. Помислете: всяка държава която ще трябва да се сражава срещу коалиция от вражески държави, има за своя главна стратегическа цел да ги унищожи поотделно една след друга.
Според мен въпросът, че Сталин не би се почувствал обиден в случай на нападение срещу Хитлер, вече е уреден. Не е ли така? В допълнение, географията налага този начин, а по този начин на мислене, а по тази причина – също и стратегия. Колкото и глупави може да изглеждат Франция и Англия, за да се подготвят да се бият едноврменно срещу две страни, едната от които желае да запази своя неутралитет, докато другата, независимо че е сама, представлява за тях сериозен противник, откъде и от коя страна те биха могли да нападнат СССР? Нямат обща граница. Освен ако не атакуват през Хималаите...  Да, наистина остава  и въздушният фронт, но с какви сили и откъде биха могли да нахлуят в Русия? Те са по-слаби във въздуха в сравнение с Хитлер. Всички аргументи, които изложих, не представляват тайна, а са добре известни. Както видяхте, всичко е опростено до решителна степен.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: benoni в Януари 09, 2010, 19:37:04 pm
Кузмин: Дори и да е така, макар че според нашето собствено виждане може да се намери нещо реално, пък било то и не дотам полезно,... да речем човек, личност, който да потвърди достоверността на онази мощ, която вие Им приписвате.
Раковски: Независимо от убеждението ми, че това  е ненужно, ще се съобразя с вашето желание. Вече ви казах, че не знам кой е част от Тях. Ала все пак знам със сигурност нещо от човек, който би следвало да ги познава.
Кузмин: От кого?
Раковски: От Троцки. От Троцки знам само, че един от Тях е Валтер Ратенау, който е достатъчно известен от Рапало*. Разбирате ли, той е последният от Тях, заемал политически и обществен пост. Именно той прекрати икономическата блокада над СССР. Въпреки факта, че бе един от най-големите милионери. Разбира се, такъв бе и Лайънъл Ротшилд. С увереност мога да спомена само тези имена. Естествено, мога да назова и още имена, чиито личности и дела определям като изцяло Техни. Но не съм в състояние да потвърдя какво владеят тези хора или на кого се подчиняват.
Разбира се, независимо от това дали тази или онази особа Им принадлежи, човек не бива да  очаква директен отговор[на евентуалнотоотправено към Тях предложение]. Отговорът ще бъде даден чрез факти. Това е неизменната тактика, предпочитана от Тях. И посредством нея те принуждават човек да се замисли. Например, ако решите да започнете дипломатически инициативи, няма смисъл да прилагате метода на персоналното сближение с Тях. Човек трябва да се ограничи до изразяването на мисли, до излагането на някоя разумна хипотеза, която зависи от определни известни фактори. Тогава не му остава нищо друго освен да чака.*В книгата си „Водите текат на изток: войната срещу Христовото царство” Лесли Фрай – псевдоним на Пакита дьо Шишмареф, подчертава: „В статия за германския вестник”Weiner Frei Presse” от 24 декември 1912 г. Валтер Ратенау, еврейският банкер зад кайзера, заяви: „Триста души, всеки от които познава останалите, управляват съдбата на европейския континент и избират своите своите приемници[единствено] от собственото си обкръжение.” (Leslie Fry – “Waters Flowing Eastward: The War Against the Kingship of Christ”, Edited and Revised by The Rev. Denis Faheyq C.S.S.P., B. A., D. Ph., D. D.(Proffesor of Philosophy and Church History), 7th Edition, Flanders Hall Publishing Company, New Orleans, LA, 1998 г., стр. 108.) Този многозначителен цитат  е широко известен. И понеже е документиран(има го в течението на споменатия вестник), няма как да бъде отречен или обявен за „фантасмагория” в рамките на някаква „конспиративна теория”.
На 31 юли 1916 г. в своята статия „Народна държава” Ратенау пише: От години предугаждах упадъка на народите, които иначе приветствах в своите речи.”
В есето си „Грядущи дни” Ратенау признава: „Нито една част от света[вече] не е затворена за нас. Не съществува материална цел, която да е невъзможно да постигнем. Всички съкровища на света са наши. Няма идея, която да остане скрита за нас. Всяко начинание може да бъде наша, и то постижима задача. Целта ни е да подобрим разпределението на собствеността в света. Трябва да открием сила, която да върши това и да предизвиква или да потушава активността на масите.” (“In Days to Come” by Walter Rathenau, 1921 г.) Бел. пр.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: benoni в Януари 09, 2010, 19:39:34 pm
Кузмин: Разбирате, че в момента нямам картотека на разположение, за да засека всички хора, които споменахте. Допускам, че се намират някъде далеч оттук. Къде?
Раковски: Повечето от тях в Съединените щати.
Кузмин: Моля да разберете, че ако решим да действаме, ще се наложи да посветим много време на това. Но проблемът е спешен. И е неотложен не за нас,а за вас, Раковски.
Раковски: За мен ли?
Кузмин: Да, за вас. Не забравяйте, че процесът ви ще се състои много скоро....
Раковски: Накрая ще поема риска. Знаете ли дали в момента Дейвис е в Москва? Да, посланикът на Съединените щати.
Кузмин: Мисля, че е тук. Трябва да се е върнал.
Раковски: Само изключителната ситуация, както  я схващам, ми дава правото да използвам официален посредник. Което е извън установените правила.
Кузмин: Тогава можем да считаме, че американското правителство стои зад всичко това...
Раковски: Зад, а не в съответствие с всичко това...
Кузмин: Рузвелт?
Раковски: Откъде да знам? Само си вадя изводи.
-   - -

Добре известно е, че всяко обедняване в икономиката, независимо дали на [човешки] общества или на животни, води до разцвет на паразитизма. А капиталът е огромен паразит. Но тази американска революция(моя бел. Говори за великата депресия) не преследваше единствената цел да увеличи  властта на парите на онези, които имаха право да я използват. Тя претендираше за нещо повече. Въпреки, че властта на парите е политическа власт, преди това тя бе използвана индиректно, а сега трябваше да се преобразува в пряка власт. Човекът, чрез който Те се възползваха от тази власт, бе Франклин Рузвелт. Разбрахте ли? Заблежете следното. През февруари 1929 година, първата година на американската революция, Троцки напуска Русия, а сриването[на Фондовата борса] става през октомври... Финансирането на Хитлер е договорено през юли 1929 година. Мислите ли, че всичко това е случайно?
Можете да разберете, че изпълнението на плана в такъв мащаб изисква специална личност, която може да ръководи изпълнителната власт в Съединените щати и е предопределена да бъде организиращатаи решаващата сила. Франклин и Елинър Рузвелт бяха тази личност.* Но, позволете ми да кажа, че това двуполово същество не е просто ирония. Той трябваше да избегне всяка възможна Далила.
Кузмин: Рузвелт един от Тях ли е?
Раковски: Не ми е известно дали е един от Тях, или е просто Тяхна подлога. Какво повече искате? Смятам, че той съзнава мисията си. Ала няма как да зная и отстоявам, дали се подчинява под натиска на изнудване или е един от онези, които управляват. Вярно е, че той изпълни мисията си, предприе всички действия, които съвсем точно му бяха предписани. Не ме питайте повече, защото нищо не знам.

*Дори да решите, че настоящите протоколи са фалшификат, сега ще разколебая тази ваша увереност. Тяхното първо издание е непосредствено след края на Втората световна война. Най-известното – “Sinfonia en Rojo Mayor”, излиза през 1949 г. А чак през 1968 г. се появи книгата на зетя на Франклин Д. Рузвелт – Къртис Дол, в която той в качеството си на свидетел разказва същите неща, и то по същия начин. Нещо повече, твърди, че ролята на Елинър Рузвелт е била даже по-голяма.(Вж. Curtis B. Dall – “Franklin Delano Roosevelt: My Exploited Father-In-Law, Institute for Historical Reviewq torranceq California, 1970 г.) И обяснява механизма на планиране и осъществяване на сриването на нюйоркската фондова борса и реализацията на крупния финансово-политически проект, познат като Великата депресия.(Пак там, стр. 48-120.) Бел. пр.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: benoni в Януари 09, 2010, 19:40:47 pm
Кузмин: Не, ако зависеше от мен, бих опитал... Но убеден ли сте, че делегатът...?
Раковски: Да убеден съм. Не ми бе дадена възможност да говоря с него, но обърнете внимание на една подробност – назначението на Дейвис стана известно през ноември 1936 г. Трябва да предположим, че Рузвелт е имал намерение да го изпрати доста по-скоро и поради това е предприел предварителни стъпки. На всички ни е известно, че за взимането на решение и за официалната обосновка на назначението са необходими поне два месеца. Очевидно назначаването му е било съгласувано още през август. А какво се случи през август? Зиновиев и Каменев бяха застреляни точно през август. Готов съм да се закълна, че назначението му е станало с цел Те отново да се намесят в политиката на Сталин.

Раковски: Те са последователи на Спиноза. А може би това е начин да се каже по обиколен път, че учението на Спиноза това са Те. Доколкото той е само една версия, адекватна на Тяхната собствена философия, която е много по-ранна и стои на доста по-високо равнище.
Проблемът съвсем не стои така, както твърди марксизмът – че синтезът се появява в резултат на премахване на противоречията. Той е резултат както от взаимното проникване на противоположностите, от възникващите в резултат на това теза и антитеза, така и като синтез, реалност, истина, като окончателната хармония между субективното и обективното. Не разбрахте ли вече? В Москва има комунизъм, а в Ню Йорк – капитализъм. Това е същото като тезата и антитезата. Анализирайте и двете. Москва е субективен комунизъм, но е обективен капитализъм – държавен капитализъм. В Ню Йорк  има субективен капитализъм, но обективен комунизъм. Личен синтез, истина: финансовият интернационал – капиталистическо-комунистическият такъв. Те.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: benoni в Януари 09, 2010, 19:54:34 pm
Кузмин: Има още едно странно нещо, което няма как да бъде фалшифицирано. Призори на 2 март бе получено радиосъобщение от някаква изключително мощна радиостанция: „Амнистия или нацистката опасност ще нарасне.”... Радиограмата бе дешифрирана посредством шифъра на нашето собствено посолство в Лондон. Можете да си представите колко важно бе това!
доктор Ландовски: Ала заплахата не бе истинска, нали?
Кузмин: Как така? Вечерта на 9 март трибуналът пристъпи към вземане на решение. И в 5,30 часа на същия този ден Хитлер заповяда на своите бронирани части да навлязат в Австрия. Разбира се, това бе просто една военна разходка. Ала съдържаше ли се в нея нещо съществено, над което да се замислим? Или трябваше да проявим такава глупост, та да приемем [масонските] поздравления на Дейвис, радиограмата, шифъра, съвпаданието на началото на инвазията[в Австрия] с произнасянето на присъдата и освен това мълчанието на Европа като случайно съвпадение? Не, фактически никога не Ги видяхме. Обаче чухме гласа Им и разбрахме Техния език.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: benoni в Януари 10, 2010, 14:49:40 pm
Раковски: Да се разбере как финансовият Интернационал постепенно, чак до настоящата епоха, се превърна в господар на парите, на този вълшебен талисман, който за хората се оказа онова, което по-рано бяха Бог и нацията, е нещо, надхвърлящо научния интерес и дори изкуството на революционната стратегия. Тъй като също  е изкуство, а освен това и революция. Ще ви обясня.
Историографите и масите, заслепени от крясъците и пищността на Френската революция; хората, опиянени от факта, че тя успя да изземе властта от краля и привилегированите класи, не забелязаха как една малка групичка от загадъчни, усърдни и незначителни люде завладяха истинската кралска власт. Онази магическа, почти божествена власт, която те почти неусетно придобиха. Масите не забелязаха, че властта бе заграбена от други. И тези други ги обрекоха на робство – по-жестоко от това на краля. Тъй като последният, с оглед на неговите религиозни и морални предразсъдъци, бе неспособен да се възползва от подобна власт. Стана така, че върховната кралска власт бе узурпирана от личности, чиито морал, интелектуални качества и космополитизъм им позволяваха да  я използват. Напълно ясно е, че тези хора никога не са били християни, а космополити.
Кузмин: Каква е тази митична власт, която са придобили?
Раковски: Те спечелиха за себе си истинската привилегия да секат парите... Не се усмихвайте. В противен случай ще повярвам, че нямате представа какво представляват парите... Обаче аз съм в състояние да си обясня вашето невежество и да го оправдая. Благодарение на силата на инерцията на мисленето нашият език употребява думи, които пораждат неправилно схващане на нещата и действията и не отговарят на действителните и точните им значения. Изричам: пари. Ясно е, че във вашето съзнание изникват изображенията на метални или хартиени пари. Ала това не е така. Парите не са това. Реалната монета в обръщение е истински анахронизъм. Ако все още съществува и е в обращение, то е единствено благодарение на атавизма. Само защото до ден днешен  е подходяща, за да поддържа илюзията, напълно въображаемата лъжа.
Кузмин: Тове е поразителен парадокс – опасен и дори поетичен.
Раковски: Щом желаете, това  може би е великолепно. Но в никакъв случай не е парадокс. Знам – и затова се усмихвате – че държавите все още секат монети от метални късове или печатат хартиени пари с кралски бюстове и национални гербове върху тях. Е, и какво от това? Огромна част от парите в обращение, парите за големите сделки, парите като символ на национално богатство, да, тези пари – те са емитирани от онази шепа хора, за които намекнах.
Права на собственост, суми, чекове, облигации, полици, записи на заповед, поръчителства, джиросване, шконто, котировки, безкрайна редица от числа заливат държавите като водопад. Какво представляват металните и хартиените пари в сравнение с всичко това?... Нещо, лишено от влияние; нещо нищожно, изправено пред нарастващия потоп на наводняващите всичко финансови[безналични] пари. Бидейки най-рафинирани психолози, Те бяха в състояние без каквито и да са притеснения да придобият дори още повече. И всичко това благодарение на липсата на разбиране[от страна на хората].
В допълнение на извънредно разнообразните форми на финансови пари, Те създадоха кредитни пари с оглед  да направят тяхното количество близко до безкрайност. И да им придадат свръхзвукова скорост[на обращение]... Това не е абстракция, нещо, съществуващо само в мислите; някакъв образ, представа, вяра, религия... Измама, фалшиви пари, на които е придаден законов вид...
Банки, фондовите борси и финасовата система на целия свят – това е една гигантска машина, създадена с цел да предизвиква неестествени скандали по израза на Аристотел.
Нямам представа с какви аргументи оправдават всичко това.
...
И дори получаваната лихва да е законна, то в такъв случай тя създава и фалшифицира несъществуващия капитал. Чрез депозитите или посредством движението на парите в производството банките винаги разполагат с определено количество пари, което е петкратно или може би стократно повече от отсечените или отпечатаните пари в реалното обращение. Няма да споменавам онези случаи, когато кредитните пари, т. е. фалшивите, изфабрикуваните, са повече от количеството на парите, заплатени като капитал. Като вземем под внимание, че законната лихва е определена не върху действителния, а върху несъществуващия капитал, лихвата е с толкова пъти незаконна, с колкото фиктивния капитал е по-голям от действителния.
...
И ще се убедите, че Те са абсолютните диктатори на фондовата борса. И в резултат на това са също диктатори на производството и разпределението на продукцията. А освен това на пазара на труда и в сферата на потреблението.
... , умножете това по глобалния фактор и ще установите Тяхното анархистично, морално и обществено, т.е. – революционно влияние...

Кузмин: Чудеса?
Раковски: Да, чудеса. Не е ли чудо, че една дървена пейка бе преустроена в храм? И подобно чудо е наблюдавано от  хората хиляди пъти. А в продължение на цял един век на тях не им мига окото. След като това удивително чудо – това, че скамейките, върху които седяха мазните лихвари, за да търгуват с парите си, сега са превърнати в храмове, които се възправят едва ли не на всеки ъгъл на съвременните големи градове с техните езически колонади. А тълпите нахлуват в тях с вяра, каквато досега не са изповядвали спрямо небесните богове.
Кузмин: Това е новата религия на загнилата буржоазия?
Раковски: Религия, да, религията на властта.
Кузмин: Това е погрешно схващане. Финансите, така както ги дефинира Маркс и по-специално Енгелс, са обусловени от системата на капиталистическото производство.
Раковски: Точно така, ама тъкмо обратното: капиталистическата производствена система е обусловена от финансите. Фактът, че Енгелс заявава обратното и дори се мъчи да го докаже, е най-очевадният факт за това, как финансите управляват буржоазното производство. Това е така и бе същото още преди Маркс и Енгелс: финансите бяха най-могъщото оръжие на революцията и Коминтернът не бе нищо повече от играчка в техните ръце.
Кузмин: Всичко това по някакъв начин ми напомня за написаното от Троцки преди около десетина години.
...
Когато той заявява, че в сравнение със стоковата борса в Ню Йорк Коминтернът е една консервативна организация, той сочи големите банкери като вдъхновители и автори на революцията.
Раковски: Да, той обяви това и допълни: „Кой тласка Англия по пътя на революцията?” И отговори: „Не Москва, а Ню Йорк.”
Кузмин: Обаче спомнете си неговото твърдение, че ако финансистите от Ню Йорк са фалшифицирали революцията, то са го сторили несъзнателно.
Раковски: Обяснението, което вече дадох, за да ви помогна да разберете защо Енгелс и Маркс прикриха истината, с пълна сила важи и за Лев Троцки.
Кузмин: Самият Троцки съвсем правилно заявява, че тези банкери „без съпротива и неосъзнато вършат своята революционна мисия”.
Раковски: И те продължават да изпълняват своята мисия независимо от факта, че Троцки я обяви? Колко странно! В такъв случай защо не подобрят действията си?
Кузмин: Финансистите са неосъзнати революционери, тъй като са обективно такива. Поради своята интелектуална неспособност да зърнат крайните последици.
Раковски: Наистина ли вярвате в това? Допускате, че сред тези истински гении се намират някои, които са неосъзнати? Смятате за идиоти хора, на които днес е подчинен целия свят? Това действително би било едно изключително тъпо противоречие.
Кузмин: Какво се опитвате да извъртите?
Раковски: Просто твърдя , че те [крупните банкери] обективно и субективно са изключително внимателни и напълно съзнават онова, което предприемат.
Кузмин: Банкерите! Трябва да сте полудял?
Раковски: Аз не... Но вие? Помислете малко. Тез ихора са досущ като вас с мен. Обстоятелството, че контролират пари в неограничени количества, дотолкова, доколкото самите те ги произвеждат, не ни дава основанието да определяме границите на техните амбиции...
Ако въобще нещо доставя удовлетворение на човека, то това е постигането на неговите амбиции. А най-вече сбъдването на неговото желание за власт. Поради що тези хора, банкерите, да не притежават стимул за власт, импулс за цялата власт? Какво се случва на вас и мен?
Кузмин: Но ако според вас – а и аз мисля същото – те вече са придобили политическа власт, каква друга власт искат да притежават?
Раковски: Вече ви казах: цялата власт. Такава власт, каквато Сталин има в СССР, но простираща се върху целия свят.
Кузмин: Същата власт, като на Сталин, но с противоположна цел.
Раковски: Властта, ако действително е абсолютна, може да бъде само една. Идеята за абсолютното изключва множеството. Поради тази причина властта, към която се стреми Коминтернът, и „Коминтернът”, които са неща от един и същ порядък, е абсолютна. А в политиката трябва да бъде единствена и неповторима: Абсолютната власт има за цел самата себе си. В противен случай не е абсолютна. А до ден днешен не е изобретена друга машина за тотална власт, освен комунистическата държава. Капиталистическата буржоазна държава, дори на най-високото стъпало на императорската властова стълба, е ограничена. Понеже в древността теоретически тя се персонифицираше от обжествяването на фараоните и цезарите. След това въпреки всичко и благодарение на икономическия начин на живот в онези примитивни държави  и в резултат на техническа изостаналост на държавния апарат, винаги е  съществувало пространство за известна индивидуална свобода. Схващате ли, че онези, които вече донякъде управляват цели нации и земни правителства имат претенции за абсолютно господство? Разберете, че това е единственото нещо, което все още не са постигнали.
Кузмин: Това е интересно: най-малкото като пример за умопомрачение.
Раковски: Разбира се, умопомрачение в по-малка степен от случая с Ленин, който бленуваше власт над целия свят, докато сладко живуркаше като прокуден в Швейцария. Или лудостта на Сталин, който мечтаел същото, по време на своето изгнание в сибирска колиба. Мисля, че подобни мечти и амбиции са по-естествени за богатите хора, които живеят в небостъргачите на Ню Йорк.
Кузмин: Да заключим: Кои са Те?
Раковски: Явно сте прекалено наивен, за да допуснете, че ако знаех кои са Те, щях да бъда тук като арестант?
Кузмин: Защо?
Раковски: По една съвсем проста причина. Онзи, който Ги познава, не би изпаднал до положение, в което да бъде принуден да докладва за тях...
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Max в Януари 10, 2010, 18:25:28 pm
benoni, задължен съм ти!
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: benoni в Януари 10, 2010, 22:10:35 pm
Раковски: Финансите и техния апогей – като тяхна цел финансовият Интернационал – отхвърлят и не признават нищо национално. Те не признават държавата. Следователно те са анархистични. И биха били абсолютно анархистични, ако – макар и отрицатели на всякаква национална държава – самите те според самата си същност не са държава. Държавата като такава, е единствената власт. А парите са изключителната власт. Това е една комунистическа свръхдържава, която в продлъжение на почти цял век изграждаме.* А проектът за нея е Марксовият Интернационал.
•   Припомням: разпитът се провежда в края на януари 1938 г. Първата комунистическа страна е провъзгласена официално в края на 1917 г. А Раковски говори за... „близо век”! Бел. пр.

...
Знаете, че според неписаната история, известна само на нас, основателят на Първия комунистически интернационал е посочен, разбира се тайно. И той е Вайсхаупт. Той оглавяваше масонството, което бе познато под наименованието илюминати. Той зае това име от втората антихристиянска конспирация от онази епоха – гностицизма. Този значим революционер – семит и бивш йезуит – предсказа пълния триумф на Френската революция. С цел тя да премине в социална революция за установяване на комунизъм. В онези героични времена е било невероятно опасно да се спомене като цел комунизмът. Множеството предпазни мерки и тайни, които съпътстват илюминатите, произтичат тъкмо от това. Трябваше да изминат повече от сто години, та човек да признае, че е комунист, без заплахата да го хвърлят в затвора или да го екзекутират.
Повече или по-малко това е известно. Онова, което не се знае, са връзките между Вайсхаупт и неговите последователи с родоначалника на семейство Ротшилд.

. . .
Ала други казват, и аз съм на това мнение, че имат повече основание, как Ротшилдови не били ковчежници, а вождове на този пръв таен комунизъм. Това мнение се основава на добре известния факт, че Маркс и най-високопоставените водачи на Първия интернационал – вече явния – сред тях Херцен и Хайне били контролирани от барон Лайънъл Ротшилд, чийто портрет бе нарисуван от Дизраели* - английският премиер, който бе негова рожба и ни го е завещал. Той разкрива в образа на Сидония – един човек, който според сюжета бил милионер, познавал и контролирал шпиони, карбонари, франкмасони, криптоевреи, цигани, революционери и т.н, и т.н. Всичко това изглежда фантастично. Но е доказано, че Сидония е идеализиран портрет на сина на Нейтън Ротшилд. За това можем да съдим  и по кампанията, която той раздухва срещу цар Николай в полза на Херцен. Той печели тази кампания.


•   В[романа си] „Конигсби”. Бел. англ. пр.

Спомнете си фразата, изречена от майката на петимата братя Ротшилд: „Ако синовете ми поискат, повече няма да има никакви войни.” Войната не е ли всъщност едно от проявленията на революцията? Война – Комуната*. От този период насам всяка война бе гигантска крачка към комунизма. Сякаш някаква тайнствена сила удовлетвори страстното желание на Ленин, което той изразил пред Горки. Спомнете си:1905-1914 г. Най-сетне признайте, че поне два от трите лоста, които доведоха до комунизма, не бяха контролирани и не могат да бъдат управлявани от пролетариата. Войните не бяха предизвикани и не бяха направлявани от Третия интернационал или СССР, който по онова време не съществуваше. По същия начин те не бяха предизвикани, а още по-малко контролирани, от тази незначителна групичка болшевики, които се тътреха в емиграция.

...
Интернационалът и СССР имаха още по-нищожни възможности за такова безмерно натрупване на капитал и за насаждане на национална ил интернационална анархия в капиталистическото производство. Подобна анархия, която дава възможност на хората да изгарят огромни количества от хранителни продукти, вместо да ги дадат на гладуващите. Тази анархия е способна, както Ратенау разкри в една фраза: „Да направиш тъй, та половината свят да произвежда фъшкии, а другата половина да ги потребява.” И накрая, в състояние ли е пролетариатът да повярва, че той е причинил тази инфлация, която нараства в геометрична прогресия; тази девалвация, постоянното придобиване на принадена стойност и на натрупването на финансов капитал, ама не на лихварски капитал. И пак благодарение на него[пролетариата] в резултат на факта, че сам той не може  да предотврати постоянното намаляване на своите собствени покупателни възможности, се извършва пролетаризацията на средните класи, които са истинските противници на революцията. Не пролетариатът контролира лостовете на икономиката или механизмите на войната. Обаче самият той е третият лост, единствения видим и възможен за показване лост, който нанася заключителния удар върху властта на капиталистическата държава и я завзема. Да, те[пролетариите] завладяват властта , но само ако Те им я поднесат.

•   Парижката комуна – 18-18 март 1871 г. Избухва като продължение на Френско-пруската война(1870-1871),  която французите губят. Прусаците влизат в Париж – „града на светлината”. Комуната се разпада, след свада и разцепление между съучастниците в нея – социалисти и анархисти. Бел. пр.

Кузмин: И ако, както твърдите, има воля и действия от страна  и на някой друг, освен пролетариата, настоявам да ми посочите конкретен личен случай.
Раковски: Желаете само един?
...
Чел ли сте биографията на Троцки?
...
През 1905-а той е на 25 години и се връща сам в Русия, без партия и без собствена организация. Прочетете докладите за революцията от 1905 г., които не са били „окастрени” от Сталин. Например този на Луначарски, който не е троцкист. Троцки е водещата личност по време на революцията в Петроград. И това е самата истина. Той единствен излиза от революцията с нараснала популярност и влияние. Нито Ленин, нито Мартов, нито Плеханов получават известност. Те само я запазват или дори позагубват малко от нея. Как и защо никому неизвестният Троцки се издига, като само с един замах печели по-голяма власт дори от тази на най-възрастните и най-влиятелните революционери?  Ами много просто той се жени. Съпругата му Седова пристига заедно с него в Русия. Известно ли ви е коя е тя? Свързана  е както с Животовски*, така и с банкерите Варбург – партньори и роднини на Яков Шиф, т.е. от финансовата групировка. А както вече казах, тя също така е подкрепяла финансово революцията от 1905 г.


*Абрам Животовски – банкер, свързан с интернационалната банка „Ния” с централа в Стокхолм.

Нека се пренесем към 1914 г. Троцки стои зад гърба на хората, извършили покушението над ерхерцога, което предизвика Европейската война. Вярвате ли въобще, че убийството и войната са просто съвпадения, както бе заявено от лорд Мелчет* на един от ционистките конгреси. Направете анализ на военните действия в Русия в светлината на „несъвпадението”. Пораженство е точната дума. Помощта на съюзниците за царя бе регулирана и контролирана с такова умение, че даде право на съюзническите посланици да го използват като аргумент и да получат от Николай, благодарение на неговата глупост, самоубийствени преимущества, при това едно след друго. Руската армия, служеща като пушечно месо, бе огромна, но не и неизтощима. Поредицата умишлено организирани загуби доведе до революцията. Когато опасността нахлу от всички страни, се намери и лекарство под формата на установяване на демократична република – „посланическа република”, както я нарече Ленин, т.е. премахването на всякаква заплаха за революционерите. Но това не е всичко. Предстоеше Керенски да провокира бъдещ напредък срещу цената на огромно количество пролята кръв. Той направи така, че демократичната революция прехвърли границите си. И дори нещо повече: Керенски трябваше да предаде държавата изцяло на комунизма. И той го стори. Троцки получи шанса да завладее целия държавен апарат по „незабележим начин”. Каква странна слепота! Е, това е истината за прехвалената Октомврийска революция. Болшевиките получиха онова, което Те им дадоха.

Кузмин: Вие се осмелявате да твърдите, че Керенски бе сътрудник на Ленин?
Раковски: На Ленин – не. На Троцки – да. Но по-точно е да се каже – сътрудник на Тях.

Кузмин: Това  е абсурд!
Кузмин: Искате да кажете, че Керенски съвсем съзнателно и доброволно е пораженец?

Раковски: Да, за мен това  е съвсем ясно. Разберете ме, аз лично участвах във всичко това. Трябва да ви кажа нещо повече: известно ли ви е кой финансира Октомврийската революция? Те я финансираха. А още по-точно, същите тези банкери, които през 1905 г. финасираха Япония. Т. е. Яков Шиф и братята Варбург, което ще рече, [че го сториха] посредством великото банкерско съзвездие, чрез една от петте банки, членки на Федералния резерв, чрез банката Кун, Лоуб и Ко. Тук-таме  взеха участие и други американски и европейски банки, като Гугенхайм, Ханауер, Брайтунг, Ашберг, Ния Банкен от Стокхолм. „По случайност” бях там, в Стокхолм, и взех участие в предаването на фондовете. До пристигането на Троцки аз бях единственият човек, който бе посредник от страна на революционерите. Но накрая дойде Троцки. Трябва да подчертая, че Съюзниците го бяха прогонили от Франция, защото бил пораженец. Но същите тези съюзници го освободиха, за да може да бъде пораженец в съюзническа Русия... „ Още една случайност”. Кой ли я бе уредил? Същите хора, които осигуриха преминаването на Ленин през Германия. Да, Те бяха способни да прехвърлят пораженеца Троцки от канадски арест в Англия и да го пратят в Русия, като му дадоха възможност да премине през целия граничен контрол на съюзниците. Друг от Тях – някой си Ратенау – „сътворява” пътуването на Ленин през вражеска Германия.

•   Алфред Монд, 1-ви барон Мелчет – един от най-крупните британски магнати по онова време, притежател на стоманодобивни предприятия; емигрирал в Германия.

И за да приключа с пасажите от книгата – една от бележките под линия на преводача Ифандиев.

В самата книга Раковер(Раковски) предполага като едни от съпричастните към финасовия интернационал – братята Лемън.

Става дума за евреите братя Лимън или Лемън(Lehman), както са по-познати у нас. Същите, чиято огромна банка „Лиман Брадърз”(„Lehman Brothers”) се сгромоляса през септември 2008 г. в разгара на т. нар. световна финансова(икономическа) криза. И с ефекта на доминото повлече след себе си още много финансови институции ,като инвестиционни и пенсионни фондове, а също така - и промишлени корпорации, какъвто бе случаят с американски автомобилни гиганти „Дженеръл Мотърс”, „Крайслер” и „Форд”. Малцина знаят, че чрез поредица от сливания тъкмо банката „Лиман Брадърз” заличи следите от акцията по финансирането на болшевишкия метеж в Русия от 1917 г. През 1977 г. тя погълна банката на Ротшилд и болшевиките „Кун, Лоуб и Ко”*. Така се оформи четвъртата в САЩ финансова институция” Lehman Brothers, Kuhn, Loeb Inc.”. На 18 май 1984 г. бе осъществено ново сливане – на вече станалата “Shearson Lehman” с “American Express”. След още четири години “Shearson Lehman/ American Express” и “ E. F. Hutton & Co.” се сляха, за да изникне супербанката
“Shearson Lehman Hutton Inc.”. Последва поредица от подобни операции, за да се стигне до уникалната дата 15 септември 2008 г., когато от „Лиман Брадърз Холдингс” обявиха , че искат защита от закона по член 11 – банкрут. Защо определям датата като „уникална”? По две причини. Първата  е че  бе... неделя – по принцип неработен ден. А всички необходими на „Лиман Брадърз” институции действаха като по устав. И второ, този фалит се смята за най-големия в историята след банкрута на банката „Drexel Burnham Lambert” 18 години по-рано.

* Моя бел. В книгата Раковски твърди че шефът на Кун и Лоуб, Яков Шиф е роднина с Ротшилдите а банката е тяхна.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: benoni в Януари 11, 2010, 14:40:31 pm
Какво е написал за книгата руския гросмасйтор на форума си

А сега обещаната история за „героите на матрицата”. Тя е взета от мен от книгата на Йосиф Ландовски „Червената симфония” («Sinfonía en Rojo Mayor», Madrid 1952).
Четиридесета глава(„ Рентгенография на революцията”) от този политически дедектив вече отдавна се разхожда из различните сайтове(в т. ч., тя бе поместенав архивите на „Руско небе” и на стария сайт на wpc)и даже се оказа че е била напечатана през 1996 г. в отделна брошура под названието „Откровенията на троцкиста Раковски”.


Въпреки това, доколкото ми е известно тази удивителна книга, никога не е публикувана в нейната цялост в Русия. Както твърдят издателите на брошурата с разпита на Раковски, в Аржентина през 1968 година е излязло руско издание на „Червената симфония”, но на мен от никъде другаде не ми е попадала информация за него. Приведената по-долу 39 – а глава беше преведена от мен от испански преди няколко години. Така че: „публикува се за първи път”.

Откъси от всъплението към книгата от Ифандиев
За Кръстьо Раковски:

От официалната му биография можете да научите, че Кристиян Егорович Раковски(Кръстьо Георгиев Раковски) е „български революционер”, роден през 1873 г. в... Котел. Ако нещо свързва тази мрачна личност с нашата Татковина, то е майчиният му корен и част от  училищните години. Град Котел и името Георгиев Раковски са вкарани в употреба със скритата цел да се направи удобна връзка с родения в това възрожденско селище прочут пръв наш национал-революционер Георги Стойков(Сава) Раковски, всъщност Съби Стойков Попович. И истинското име на болшевика не е Кръстьо Георгиев Станчев, както пишат болшевишките пропагандатори. Както вече уточнихме, то е Хаим Раковер*

•   Вж. напр. „Illuminati Bankers Seek “Revolution” by Economic Means” by Henry Makow Ph. D., henrymakow.com, Winnipeg, Manitoba, Canada, October 12, 2008 г. ,  online: http://www.henrymakow.com/illuminati_bankers_seek_revolu.html; А. В. Воронцов – „Железный август”, „Русский дом, №8”, Москва, август 1999 г., online: http://www.rd.rusk.ru/99/rd8/home8_6.htm.

Роден е някъде в Северна Добруджа.*

*Западни източници посочват като място на появата му на белия свят село Градец.

Лъжата за Котел като родно място на Хаим Раковер или Кръстьо(Кристиян) раковски най-вероятно дължим на самия него, но може би в още  по-голяма степен на изкусния политически манипулатор Лейба Бронщайн – Лев Троцки.
  В глава XVII – Подготовка за нова революция, от своята автобиографична книга, озаглавена  Моят живот:опит за биография, Лев Троцки посочва: ... По рождение българин, произхожда от Котел, в самия център на България. Но според прекроената балканска карта е румънски поданик*

*Което ако наистина  е от Котел, е невъзможно.

По образование е френски доктор, а по привързаност, по грамотност и контакти е руснак. Говори всички балкански и четири европейски езици*

*Къде ли са Балканите според Троцки, ако не са в Европа?

Мнозина от изчистените висши дейци на болшевишката партия  и на различни върховни институции на съветската държава преминали през небивали по своята жестокост изтезания.

Дори един от най-преданите на диктатора люде, шефът на НКВД Николай Ежов, прочул се със своята жестокост, наречена ежовщина, ял бой як бой. Ликдвидирали и него.

 А товарищ ли по-правилно Camarade Кръстьо Раковски оцелял в тази кланица! Защо  и как? Да, по-късно го пожертвали, но през 1937-1938 г. той не е знаел съдбата си и се надявал. Ако някой спасил Кръстьо или Кристиан Раковски, то това бил вълкът от Кремъл. Макар и не за дълго и въпреки че след време го изпратил в лагер. Казват, че Хаим Раковер никога не излязъл от него. Официално се твърди, че през 1941 г. бил съден повторно и получил смъртна присъда. Тя била изпълнена на 11 септември 1941 г. в околностите на гр. Орел. Документ, удостоверяващ, че това  е станало липсва. Историците приемат , че е така. Пишат, че е истина. По каква логика? В Русия се разпространява версия, според която Раковски бил назначен за таен съветник на Сталин. Починал през 1958 г. от естествена смърт. Не се наемам да определям кое е истина и кое не.

След поредния му възход, през 1936 г. бил арестуван по заповед лично на Сталин. Две години след това, по време на т. нар. Сталински чистки в партията, бил осъден на 20 години затвор заради организиране на „антисъветски, дяснотроцкистки блок”.

Предстои ви да се запознаете с протоколите от неговия разпит в подземията на внушаващото ужас съветско тайно репресивно ведомство НКВД. Дали отговарят на истината? Обърнете внимание на обстановката, в която се провеждат разпитите на Раковски.*(* Моя бел. Разпитват го в добре обзаведена стая а не в килия, предлагат му вино и качествена храна на разположение, разпитът е подобен на беседа със следователят Кузмин, е сипват му и някакви опиати във виното – отговорност на доктора Ландовски.). Когато следователят Гаврил Кузмин начева мръсната си работа*(*Моя бел. Да четох глава от пълното издание на книгата преведена от испански от руския гросмайстор – наистина  с пълни и ужасяващи подробности са описани изтезанията на други задържани по това време. Присъстват както Кузмин така  и Ландовски като оказващ първа помощ.), останалите дейци на болшевишката партия, които „бащицата” смята за опасни, вече са разстреляни. До края на 1937 г. куршумите повалят първите хора на съветската държава. Сред тях тъй близките до Ленин Григорий Зиновиев, Лев Каменев, Карл Радек, Алексей Риков, малко по-късно пада и Хенрих Ягода и дори безспорния любимец на масите Николай Бухарин. А Раковски остава жив?! Защо? Ами след тежки изтезания обещава да разкаже всичко, което знае. И тогава през нощта на 28 срещу 29 януари 1938 г. започва да говори.

Макар и измъчван, по време на ареста и на разпитите си Раковски отказал да отговаря на руски език. Може би поради това, че бил високопоставен масон-илюминат, успял да се наложи и да издейства да говори на френски. Наложило се следствието да използва преводач. Неговото име било Йожи Ландовски и на неговото любопитство, чувство за историчност, съобразителност и смелост дължим този уникален документ. Името на следователя пък било Гаврил Кузмин. В две от общо трите издания на протоколите на Запад – испанското и английското – той е записан като Габриел. Та този Гаврил, изглежда срещнал сродна душа в лицето на д-р Ландовски. Двамата били част от системата на болшевишките репресии, но както ще разберете съвсем скоро и своеобразни жертви. И докато Ландовски идеологически и морално никога не е принадлежал на комунизма, Кузмин преминал през пропагандната фабрика за илюзии.
 И когато накрая се осъзнал, вече нямало никакъв начин да напусне машината за убийства, наречена НКВД.

 Доколкото ми е известно, няма запазена снимка на  д-р Йожи Ландовски. Съветските тайни служби са се постарали да заличат всички следи, свързани с него.

За първи път този документ бил издаден в Мадрид на испански под наслов La Lucha por el  Poder Mundial(„Борбата за световна власт”). През 1949 г. се появява второто му издание, озаглавено Sinfonia en Rojo Mayor(„Тъмно червена симфония”). Дължа да подчертая, че книгата так аразбунва духовете, та на часа е забранена в много иначе претендиращи да са демократични държави. Изминават почти две десетилетия, за да бъде преведена на английски и на руски* - единствените две други издания, появили се през размирната 1968 г.

•   Издательство „Сеятель”, Буэнос Айрес, Аржентина; днес книгата се предлага като антикварна рядкост на цена от 21 000 рубли нагоре.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: benoni в Януари 11, 2010, 14:42:07 pm
Предговор

Представеният по-долу текст е превод на глава XL, от една книга, която се появи в Испания под заглавието Sinfonia en Rojo Mayor. В Испания, благодарение на сеньор Маурисио  Карлавиля, тя вече претърпя 11 издания. Неговото издателство любезно предостави възможността д апредставим на читателите откъс от тази забележителна книга. Нейният пълен обем възлиза на повече от 800 страници...

  Предоставената ни глава е от изключително значение. Тя е преведена от едно руско издание, както и от испански. Представлява самостоятелен, завършен текст. Книгата на самия преводач* озаглавена Борбата за световно господство, също доста обстойно разглежда проблема за свръхвластта и глобалното поробване на човечеството...

*Джордж Напфър – английски изследовател, роден в навечерието на Октомврийския метеж от 1917 г. в Петербург.
(Вж. George Knupffer – “Struggle for World Power “, Noontide Press, Torrance, CA, 1986 г.) Бел. пр.

Сеньор Карлавиля обяснява в испанското издание произхода на текста, за който става дума. Той твърди: „Това е резултат от прилежния превод на няколко тетрадки, намерени от един испански доброволец в дрехите на вече мъртвия д-р Ландовски в някаква колиба на петроградския фронт(Ленинград). Той ни ги донесе. С оглед на състоянието на ръкописите, тяхната реставрация се оказа дълъг и изнурителен процес, продължил няколко години. Доста дълго не бяхме сигурни, че ще можем да ги обнародваме. Финалните разкрития[на Раковски] са тъй необичайни  и невероятни, та не смеехме да издадем тези мемоари, докато не се уверихме, че споменатите в тях личности и събития напълно отговарят на фактите. Преди тези спомени да видят бял свят се подготвихме с достатъчно доказателства, с които да посрещнем очакваните полемики. Лично и изцяло отговаряме за достоверността на основните факти. Нека видим дали някой ще успее да ги опровергае.”

Д-р Ландовски е бил поляк, натурализиран като руснак и е живял в Русия. По време на революцията от 1917 г. неговият баща, полковник от Руската имперска армия, бил разстрелян от болшевиките. Житейската съдба на  д-р Ландовски е удивителна. Той е завършил медицински факултет в Русия още преди революцията, а след това в продължение на две години специализира в Сорбоната в Париж. И затова перфектно  е владеел френския език. Проявил интерес към последиците от употребата на наркотици върху човешкия организъм, по-специално когато помагат на хирурзите при операции.
Тъй като бил талантлив доктор, извършвал експерименти в тази област и постигнал значителни резултати. Въпреки това след революцията всички пътища се оказали затворени за него. Живеел заедно със семейството си в пълна мизерия. Изкарвал за парче хляб със случайна работа от време на време. Тъй като нямал възможност да публикува  научните си трудове със своето собствено име, той позволявал на някои свои колеги късметлии да ги обнародват с техните имена. Всевиждащото НКВД(тайната полиция) проявило любопитство прямо тези разработки и с лекота разкрило истинския им автор. Неговата специалност се оказала твърде ценна за тайните служби.
  Един ден през 1936 г. на вратата на доктора се почукало. Поканили го да последва пришълците. След това никога повече не се събрал със семейството си. Бил настанен в сградата на някаква химическа лаборатория на НКВД в Подмосковието. Освен, че живеел там, бил принуден насилствено да върши различни неща, възложени му от неговите господари. Без да иска д-р Ландовски станал свидетел на разпити, на мъчения и на най-ужасни случки и престъпления. На два пъти излизал зад граница, но винаги под строг контрол, сякаш бил затворник. Знаел много и страдал много. Още повече, че бил морален и вярващ човек. Имал куража да си води записки на всичко, което виждал и чувал. И винаги, когато му се предоставяла възможност, запазвал подобни документи и писма, които преминавали през ръцете му. Криел ги в кухини в краката на масата в химическата лаборатория. И така доживял до Втората световна война.

Неизвестно как стигнал до Петроград и по какъв начин паднал убит. Документът, който ви предоставяме, е прецизен запис на протоколите от разпита на бившия посланик[на Съветския съюз] във Франция Кръстьо Г. Раковски по време на съдебните процеси срещу троцкистите в СССР през 1938 г. Тогава той бил съден заедно с Бухарин, Риков, Ягода, Карахан, д-р Левин и др. Дотолкова, доколкото с оглед да спаси живота си обвиняемият Раковски дава да се разбере, че може да даде информация за неща от извънредно голямо значение, Сталин заповядва на свой чуждестранен агент да проведе разпита. Известно е, че Раковски е бил осъден на разстрел, както останалите. Но бил помилван  и му дали 20 години затвор.

 Доста интерсно е описанието на споменатия по-горе агент. Това със сигурност бил Рене Дювал(известен също и като Гаврил Гаврилович Кузмин) – син на милионер, с привлекателна външност и с известен талант. Учил във Франция. Неговата овдовяла майка го боготворяла. Обаче младежът бил запленен от комунистическата пропаганда и попаднал в ръцете на болшевишкото представителство[във Франция]. Тъкмо там му предложили да учи в Москва, а той с радост приел поканата.

 Преминал през суровите условия в школата на НКВД и станал задграничен агент на тази служба. А когато решил да промени своя живот, вече било прекалено късно. Това ведомство не позволявало на хората сами да определят съдбата си. Като овладял самоконтрола, достигнал до висините на злото, както сам го наричал, и се радвал на пълното доверие на самия Сталин.

 Разпитът[на Кръктьо Раковски] бил проведен тъкмо от този агент и на френски език. Присъствието на доктора се налагало в случай, че трябвало да даде на Раковски неупоменати наркотични таблетки, разтворени в чаша вода. Те давали енергия на разпитвания и подобрявали настроението му. Зад дебелите стени разговорът се записвал от специална апаратура, а техникът, който я обслужвал, не разбирал френски. След това идвал редът на д-р Ландовски. Той трябвало да преведе текста на руски, и то в два екземпляра – за Сталин и за[следователя] Гаврил. Дръзнал тайно с индиго да направи и трети екземпляр, който скрил.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: %00 в Януари 11, 2010, 19:00:09 pm
Всъщност никой никак не действа.
Всички сме участници в конструирането и "консумирането" на реалността, в сложната плетеница от енергии и взаимовръзки.
И колкото повече се освобождаваме от идеята, че някой нещо ни прави, толкова повече сме встрани от ефектите на нечии действия, мисли и намерения.
Колкото повече се концентрираме върху какво правят някакви жадни за контрол, власт и притежание "влиятелни" хомосапиенси толкова тяхното влияние е по-голямо в нашата собствена вселена. И обратното.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: benoni в Януари 11, 2010, 22:24:28 pm
Това е просто информация. Която наред с всичко друго показва че и тези жадните за контрол се дънят. Най-силно впечатление ми направи епизодът когато се описваха неслучайните събития в болшевишката революция но те са планирани от хора.
Кажете кой човек може да планира обаче това - шпионин да попадне във ръцете на една от най-репресивните машини, разпитващият го да е довереник на диктатор, да се довери на човек  който преписва информацията и успява да я изнесе извън дебелите стени на властниците и след това да попадне в ръцете на испански доброволец.
Доста по-качествена поредица от случайности.

 
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ThreeFaces в Януари 12, 2010, 05:49:35 am
Всъщност никой никак не действа.
Всички сме участници в конструирането и "консумирането" на реалността, в сложната плетеница от енергии и взаимовръзки.
И колкото повече се освобождаваме от идеята, че някой нещо ни прави, толкова повече сме встрани от ефектите на нечии действия, мисли и намерения.
Колкото повече се концентрираме върху какво правят някакви жадни за контрол, власт и притежание "влиятелни" хомосапиенси толкова тяхното влияние е по-голямо в нашата собствена вселена. И обратното.

Съвсем правилно, но...

не мога да не призная изключителността на този текст.

Първо, хвърля различна светлина върху чисто исторически събития.
Второ, да се потвърждават разни теории направо от устата на илюминат си е находка.
Трето, не мога да не отбележа съществуването на смущаващо противоречие (отново) между идеи и действия. Раковски споменава, че Те са привърженици на философията на Спиноза.
Това си заслужава вниманието.

Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: benoni в Януари 14, 2010, 23:08:59 pm
Според книгата на Никълъс Хагър от която засега съм чел откъси, Сталин е бил против Ротшилдите. Още през 1902 или трета година той прекарва една година заедно с грузинския маг Гурджиев, който е розенкройцер-мартинист. Той посвещава Сталин. Това че е ненавиждал фамилията Ротшилд е потвърдено и от родственицата му Светлана Сталин. Според книгата на Румяна Угърчинска "Газовата война" в първото десетилетие на 20 век действа движението "Нина" оглавявано тъкмо от Сталин. То организира стачки срещу чуждестранните тръстове имащи нефтени концесии в Баку - на Ротшилдите от Париж, на братята Нобел. Има и руски тръст но неговият дял в концесиите там е само 1/3. Монополът върху танкерното транспортиране обаче принадлежи на главата на парижкия клон на фамилията Ротшилд.

По-късно Ротшилд според книгата на Хагър се отказват от концесионните си права като в замяна закупуват акции в британските нефтени компании "Роял Дъч " и в "Шел".
Според книгата на Дерек Уилсън "Ротшилд - история за власт и богатство"  парижкото семейство е имало и две собствени, но със слаби резултати компании, които продават на гореспоменатите концерни. Той обяснява това с ленноста на клана в този аспект на бизнеса им.

Отново в книгата на Хагър в която има маса препратки към източници на информацията която ползва Рокфелеровият монопол Стандарт Ойл си издейства концесионните права върху бакинските нефтени находища от Сталин след революцията. Сред редица машинации те си поделят по-равно със съветското правителство концесионните права. Освен това те закупуват добива на руската страна по концесиите(бензин и керосин). В замяна на получаването на правата на добив те финансират петгодишните планове на Сталин. Любопитна е развръзката. В крайна сметка Рокфелер споделят своите права с "Роял Дъч". Самият Джон Д. Рокфелер е имал 15 000 акции в британската фирма.

Пиша всичко това с мисълта че Сталин е имал доста добра представа за илюминатите и явно от разпитите на болшевишките водачи изпаднали в немилост е искал като една от целите си да разбере дали и доколко те са посветени в илюминатските планове.
Хагър прави и любопитна своеобразна класификация на значимите личности и тайни движения като ги характеризира с главните им цели.

Например наследниците на тамплиерите са за атеистична република, против монархията и църквата. Според източниците които е посочил той достига до извода, че бащите-основатели на САЩ са именно таплиери по идеология. Някои са едновременно атеисти и деисти(луциферианци).
Такива са и някои от илюминатите котио са инфилтрирали Великия Ориент, някои са откровени сатанисти(тоест те не смятат Луцифер за добрия бог, както Пайк, а действат просто според изгодата и интересите си), ложата която наред с тяхни дъщерни общества е с главна роля в Френската революция. Троцки и Ленин са великоориенталисти. Според анализа на Хагър, Вайсхаупт е за унищожение и на юдейската религия. Неслучайно илюмината Маркс пише труд, насочен и против евреите.

Ротшилдите са разбира се ционисти. Сталин е антиционист и според Хагър иска да задържи евреите в СССР и да затвори границите за да не могат да емигрират.

В тази мозайка от както противоречиви така и често съвпадащи цели и идеологии, Сионският приорат е за провъзгласяване на цар на Йерусалим, потомък на Меровингите или собственик на граала. Те са също против емиграция на евреите в тяхна самостоятелна държава в Палестина. Такава е позицията им обявена по време на преговорите за предложението Сайкс-Пико. Против династията Романови са защото не ги считат за наследници на Меровингите.

По време на февруарската революция на Керенски, който е член на Великия Ориент той е подкрепян от Ротшилд, защото британския клон действа първо да задържи Русия във войната. Цар Николай II има намерение да преговаря за сепаративен мир, тоест самостоятелно само от името на Русия. Тогава централните сили все още печелят. Керенски обещава да задържи Русия във войната срещу финансова подкрепа от Британия. Лойд Джордж , министър-председателят отказва, но Ротшилд чрез своя съзаклятник лорд Милнър, член на военния кабинет подпомагат Керенски. Същевременно се водят преговори САЩ д авлязат във войната. Хаим Вайзман, ръководител на ционистите успява да договори чрез посредника полковник Хаус с президента Уилсън съгласието му за еврейска държава в Палестина. Резултатът от всички совалки, и предвид на съгласието на парижкият Ротшилд, Едмонд е съставянето на декларацията Балфур от Вайзман и официализирането и от лорд Балфур, външен министър във военния кабинет на Британия. САЩ пък се съгласяват да влязат във войната на страната на Антантата.

Яков Шиф и братята Варбург са антиционистии същевременно Шиф е ментор на Троцки. единият от братята е Макс Варбург, шеф на тайните служби на Кайзера. Понеже те спонсорират германската военна машина, ще претърпят много "загуби" ако Русия остане във войната като противник, а заедно с това се включи и САЩ. Затова те събират и изпращат пари(20 милиона в Стокхолмската Ния банк по сметката на Троцки.). Пари дава и банкерът Животовски, бъдещ тъст на Троцки и още някои други споменати от Раковски. Интересното е че Хагър явно не е чел или поне не посочва доколкото знам никъде името на Раковски ,нито показанията му в книгата си.

Керенски детронира царя, като получава за революцията си подкрепа и от ционистите в Русия по причината "Русия остава във войната" - "Балфурска декларация" - "САЩ влизат във войната".

Полковник Хаус уведомява британците че Троцки заедно с 300 последователи се е насочил към Русия с кораб. Британците го задържат в канадски затвор, но са убедени да го освободят с аргумента - американската помощ във войната. Ленин е изпратен в пломбиран вагон заедно с пари и последователи през Германия за Русия от Макс Варбург, явно и със съдействието на Ратенау(твърдението на Раковски).

Ленин и Троцки се обединяват вече в Русия със Сталин е успяват да свалят Керенски от власт. Започва гражданска война в която някои царски генерали и адмирали водят лоялните им войски срещу Червената армия(организирана от Троцки, както и Чрезвичайната комисия,предшественик на КГБ. ). Белогвардейците са подпомогнати и от военни части на Съюзниците(англичани акостират в Мурманск, Балтика, САЩ и Япония в Далечния изток на Русия, по Волга и Дон белогвардейската армия) на Русия които се опасяват че Русия може да смени курса към подобряване на взаимоотношенията и помощ за Германия. Ленин узаконява отнемането на собствеността на привилегированите класи без компенсация от селячеството. Болшевишките войски отблъскват след доста перипетии обкръжаващите ги сили.  Троцки иска смъртта на царя защото се опасява от повторение на историята от Френската революция когато наследници на детронираните Бурбони, реставрират монархията. А той е илюминиран великоориенталец твърдо против монархията е.
Сталин се укрепва постепенно в болшевишката партия като №3 след Ленин и Сталин. След атентат, извършен срещу него от царист Ленин получава нараняване и скоро е смъртноболен. Той изпраща писмо д оболшевишката партия , относно това че Сталин не трябва да го наслядва като ръководител. Сталин вече се е обявил за социализъм само в една страна. В това отношение и Троцки го критикува. Троцки внезапно се разболяна а той се лекува в Кавказ и не успява да получи писмото и да присъства на заседанието в което се решава въпроса за власта в СССР. В тройката управляващи по това време Сталин,Зиновиев и Каменев ,първият е фаворит и завзема властта.

Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: benoni в Януари 14, 2010, 23:57:16 pm
Друг любопитен епизод свързан с дейността на представители на илюминатите описва един граф:

  "Ричард Н. Кауденхоф-Калерги си спомня в своите мемоари: "В началото на 1924 г. ни се обади по телефона Луи Барон дьо Ротшилд. Неговият приятел в Хамбург, Макс Варбург, бил прочел моята книга и желаел да се запознаем. За моя голяма изненада, Варбург спонтанно ни предложи 60 000 златни марки, за да финансира нашето движение през неговите първи три години... Той демонстрираше сериозна заинтересованост от Паневропейското движение до края на своя живот.
  През 1925 г. Макс Варбург ми уреди, чрез своите братя Феликс и Пол, живеещи в Съединените щати, те да ме поканят на едно посещение в Америка, за да ме представят на Бернард Барух." В САЩ графът не само дискутирал европейското обединение с Барух, Хувър, Килъг, Йънг, Липмън и братята Уорбърг, но получил и подкрепата на редица привидно несвързани помежду си фондации. През 1966 г. Кауденхоф-Калерги издал във Виена книгата си "Пан-Европа: от 1922 до 1966 година", където на стр. 95 предрича, че младото поколение ще живее в Съединени Европейски щати. На стр. 103 той заявява, че територията на Съединените Европейски щати ще се простира до Владивосток."

От книгата "Архитектите на Луцифер. Тамплиери, масони, илюминати. , колектив от автори
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: benoni в Януари 15, 2010, 01:50:46 am
И след толкова цитати ще дам още един. От художествено-историческа книга която може би може би някои форумци са чели. Четох я доста преди да се интересувам от конспирации. Но винаги съм имал слабост към историята.

Ето какъв архетипен образ на банкера ни дава историкът Морис Дрюон в своята книга: "Удушената кралица". Периода в който се развива действието е след смъртта на Филип IV хубави във Франция, тоест след 1314 г. Феодализмът е в разгара си.

Именно този крал е осъдил и унищожил тамплиерския орден. Папите пък са в "Авиньонския плен".

Цитат
Толомей набожно целуна сребърното стъпало и попита:

- Защо точно ви са нужни тези десет хиляди ливри, монсеньор?
 Нямаше как,Валоа трябваше да разкрие отчасти непосредствените си планове. Сиенецът го слушаше, клатейки глава, и вмъкваше по някоя дума, сякаш мислено си вземаше бележка:
 - Месир дьо Бувил в Неапол... да... да, Ние търгуваме с Неапол посредством братовчедите си Барди... Да се ожени кралят... да, да, разбирам ви, монсеньор... Да се свика конклавът... Ах, монсеньор! Да се свика един конклав струва по-скъпо, отколкото да се построи един дворец, като при това основите далеч, не са така сигурни...
Да, монсеньор слушам ви...
  Когато най-сетне узна онова, което искаше да знае, капитанът на ломбардските банкери заяви:
 - Всичко това безспорно е добре замислено, монсеньор, и от все сърце ви желая успех, но нямам никаква гаранция, че ще ожените краля, нито че ще имате папа, нито дори в такъв случай, че отново ще видя златото си, ако допуснем, че съм в състояние да ви го доставя.
 Валоа хвърли гневен поглед към д'Артоа. "Що за чудак сте ми довели - сякаш му казваше той, - и нима говорих толкова дълго, за да не получа нищо?"
 - Хайде, банкере - извика д'Артоа и стана. - Каква лихва искаш? Какъв залог? Какъв налог искаш да премахнем?
 - Никакви, монсеньор, никакъв залог - запротестира Толомей, - не от вас, отлично знаете, нито от монсеньор Валоа, на чиято протекция много държа. Просто сам се питам... как бих могъл да ви помогна?
 Като се обърна отново към сребърното стъпало, добави тихо:
 - Монсеньор дьо Валоа каза преди малко, че ще възвърне в кралството славните обичаи от времето на Луи Свети. Какво точно разбира той под това? Всички ли обичаи ще бъдат възстановени?
 - Естествено - отвърна Валоа, без да му е много ясно какво цели събеседникът му.
 - Ще възстановите ли например правото на бароните да секат пари в земите си? Ако този обичай бъде подновен, монсеньор, ще бъда повече в състояние да ви подкрепя.
 Валоа и д'Артоа се спогледаха. Банкерът намекваше за най-важната мярка, която проектираше Валоа. Той я държеше най-грижливо в тайна, защото изключително много увреждаше на държавната хазна иможеше да бъде горещо оспорвана.
 Всъщност уеднаквяването на монетата в кралството ведно с кралския монопол за сечене на пари бяха реформи на Филип Хубави. Преди това едрите земевладелци сами фабрикуваха  или поръчваха успоредно с кралските пари свои собствени златни или сребърни монети, които бяха в сила в границите на владенията им. Така печелеха и хора, които, подобно на ломбардските банкери доставяха метала и използваха различната му стойност в отделните области. Валоа разчиташе много на този  "славен" обичай, за да възстанови богатството си.
 - Искате ли да кажете също така монсеньор - продължи Толомей, все още загледан в ковчежето за реликви, сякаш го оценяваше, - че ще възстановите правото на бароните да воюват?
 Това беше един прерогатив, отменен от Железния крал с цел да попречи на крупните васали да вдигат знаме, когато им хрумне, и да заливат в кръв кралството, било да уреждат личните си разногласия, било да изваждат на показ тщеславието си или да убиват скуката си.
 - О, нека този свещен обичай ни бъде по-скоро възвърнат - извика Робер, - и веднага ще си взема графството д'Артоа от леля си Мао!
 - Ако имате нужда от въоръжения за войските, монсеньор - предложи Толомей, - ще ви издействувам най-изгодни цени от тосканските оръжейници.
 - Месер Толомей, току-що изказахте гласно точно онова, което възнамерявам да изпълня - заяви Валоа, като се изпъчи. - Затова искам от вас да се присъедините с доверие към мен.
 Финансистите имат не по-малко въображение от пълководците и зле ги познаваме, ако мислим, че се водят единствено от жаждата за печалба. Сметките им често прикриват абстрактни мечти за власт.
 Капитанът на ломбардските банкери също бе мечтател, по-различен от граф д'Артоа, но все пак мечтател. Вече се виждаше доставящ злато на бароните на кралството и насочващ разприте им, тъй като точно той би ги снабдявал с оръжие. А който държи в ръцете си златото и оръжието, той държи иистинската власт. Месер Толомей мечтаеше да царува...
...

Когато Толомей излезе, д'Артоа каза на Валоа:
 - Това човече безспорно е по-силно от нас...
 - По-силно...по-силно...всъщност само изказва по-точно на търговския си език нещата, за които и ние мислехме вече.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: nikoko в Януари 26, 2010, 01:20:18 am
Чреэ телевиэията и др. средства те контролират мисалта ни. прикриват исторически факти. така си стоим кротки и не пречим на работата им т.е. световно господство.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: benoni в Януари 28, 2010, 11:31:55 am
Цитат
Провал в глобалното инвестиционно банкерство

   Развитието на световна мрежа от клонове беше от съдбоносно значение, за да се превърне „Чейс” в мултинационална банка, но не по-малко важна бе способността ни да навлезем и в други международни финансови области, по-специално в инвестиционното банкерство. Тъй като ни липсваше опит, решихме да създадем консорциум с някои от най-старите ни европейски и британски приятели банкери, за да си осигурим право на тираж на международни кредитни кредитни книжа и синдикирано кредитиране. Свързахме се с три банки от групата „Ротшилд”. Тъй като Ивлин дьо Ротшилд, председател на „Л. М. Ротшилд”, и Леон Ламбър, председател на „Банк Ламбър”(от рода Ротшилд по майчина линия), бяха мои лични приятели, първите ми разговори с тях бяха положителни.
  Същевременно се срещнахме с Херман Абс, председател на „Дойче банк” в Западна Германия, Алфред Шефър, председател на „Юниън Банк оф Суитсърланд”, и Маркус Валенберг от Швеция, чийто род контролираше стокхолмската банка „Ескилда”. От тримата само Валенберг прояви интерес и се съгласи да участва. Абс и Шефер, двамата най-мощни и влиятелни банкери по онова време, се отнесоха негативно към предложението. Въпреки това ние смятахме, че комбинацията „Чейс”, свързаните с Ротшилд търговски банки и престижната банка”Енскилда” представляваше съществена сила и си струваше да се направи. След продължителни преговори с лидерите на другите институции стигнах до убеждението, че сме постигнали твърда сделка. Подготвихме съобщение в печата, което трябваше да се разпространи след официален обяд в „Чейс” през есента на 1966 г., на който щяхме да дадем началото на новата банка.
   В късната утрин в определения ден само часове преди съобщението Маркус Валенберг-младши дойде в кабинета ми в „Чейс”. Изглеждаше смутен. Не след дълго разбрах причината за това. По-рано същата сутрин Маркус звъннал на „Джей Пи Морган & Къмпани”, американския принципал в САЩ на „Енскилда”. Някои шефове от „Джей Пи Морган” му казали, че предложеният консорциум е неприемлив за тях и предупредили, че ще реагират, ако „Енскилда” подпише сделката. Маркус после звъннал на баща си в Стокхолм и получил инструкции да се оттегли от консорциума. Въпреки моите усилия да променя позицията му младият Маркус обяви, че решението на баща му е окончателно*.
   Когато младият Валенберг обяви, че „Енскилда” се оттегля, Ивлин дьо Ротшилд отговори, че без шведската банка „Л. М. Ротшилд” не са готови да подпишат договора. Предложих да забавим решението и да се опитаме да намерим друг европейски банков партньор. Но планът ни за консорциума под водачеството на „Чейс” безвъзвратно рухна. По-късно чух, че Абс и Шефер са оказали натиск върху Валенберг и групата „Ротшилд” да се оттеглят от консорциума. Европейците просто не искаха да пуснат голяма и агресивна американска търговска банка на своя пазар без битка. Моето желание да създам инвестиционен банков инструмент за „Чейс” трябаваше да почака.

•   Пет години по-късно явно поради силния стрес от тежките отговорности, с които баща му го бе натоварил,  и напрежението то работата младият Маркус не издържа  и се самоуби. – Бел. авт.


Увеличаване на глобалния достъп и влияние

   Постигнах далеч по-голям успех в утвърждаването на достъпа на „Чейс” в най-важните и водещи в икономическо отношение държави в света. За да подчертаем присъствието си по света, в края на 60-те години решихме да създадем Международна консултантска комисия(МКК). В нея трябваше да участват видни и уважавани бизнесмени, мнозина от които бяха мои лични приятели, от страните, от които смятахме, че зависи успехът ни. Ние не бяхме авторите на идеята. Други нюйоркски банки вече бяха сформирали такива комисии и аз смятах, че идеята ще бъде от полза и за нас – особено ако успеехме да привлечем личностите от калибъра, който търсех.

   Джон Лаудън, прочутият председател на „Ройъл Дъч Петролиум” се съгласи да оглави МКК. Неговите ръководни, дипломатически и мениджърски способности му бяха спечелили славата на най-видния и уважаван в света бизнесмен. През годините се срещахме на международни форуми и аз го харесвах и се възхищавах от него. Както се надявахме Джон привлече звездна група от изпълнителни директори на нефинансови фирми – десет американци и единадесет чужденци.

   Сред тях беше Джовани Анели, президентът на „Фиат”, най-голямата и печеливша корпорация в Италия. Джани се интересуваше силно от вътрешната италианска политика и подкрепяше процеса на европейска интеграция. Бях убеден, че той ще внесе нужния набор лични, политически и делови качества в работата на комисията. Той беше член на МКК повече от тридесет години.
    Вилфред Баумгартнер, президент на „Рон-Пуленк”, служеше като представител на Франция в МКК. Вилфред беше финансов инспектор в министерството на финансите – пост, който се заемаше само от отбрани люде. По-късно стана гуверньор на „Банк дьо Франс”, а след това  и министър на финансите. Той говореше френски с изящество, по което можеше да се мери само с Шарл дьо Гол.
    Тайдзо Ишидзака беше на осемдесет години, но избирането му в комисията подпомогна плановете ни за експанзия в Япония. Той беше почетен председател на „Кейданрен” и на още двеста корпорации и се ползваше с огромен престиж във висшите ешелони на бизнеса и властите в Япония.
   Дж. Р. Д. Тата беше президент на огромна семейна стоманена и промишлена империя, най-прочутият и успешен индустриалец и общественик в Индия, прословут със своята скромност, естественост и мъдрост. Той допринесе невероятно много за позициите на ”Чейс” в Южна Азия.
   Сър Пао беше един от водещите корабни магнати в света, колоритен и влиятелен член на комисията. Пао ръководеше банка в Шанхай преди Втгората световна война. След революцията на Мао се премести в Хонконг и построи търговски корабен флот, който надминаваше като размери дори съветския. Пао дочул, че се създава МКК и поиска лична среща с мен в центъра „Рокфелер”, за да ме уведоми, че проявява интерес да се включи в групата. С огромна радост приехме предложението му.
   Уравновесихме чуждестранното присъствие с не по-малко внушителни американски бизнесмени, между които Уилям Блеки от „Катерпилър”, Карл Гърстакър от „Дау Кемикъл”, Уилям Хюит от „Джон Диър” и Дейвид Пакард от „Хюлет Пакард”. През годините „Чейс” поддържаше авторитета на МКК , като привличаше видни личности, между които Дъглас Дилън, Роли Уорнър, Хенри Форд II, Сайръс Ванс, лорд Карингтън и Хенри Кисинджър. На работните срещи на комисията високопоставените банкери обсъждат банковите операции, видните личности често поставят конкретни икономически проблеми, чуждестранните членове коментират икономическото и политическото развитие на страните си.
   Периодично МКК свиква срещите си в чужди държави, където държавните ръководители обикновено приемат групата заедно с местни политически и бизнес лидери. Програмата винаги включва посещения на исторически и културни забележителности. Печатът отразява задължително визитите. При първото си посещение във Франция например дадохме вечеря на френските лидери и съпругите им в Салона на битките в двореца „Версай”. После посетихме театъра на Луи XV и слушахме творби на Моцарт в изпълнение на камерния оркестър на Парижката опера.
  След пенсионирането си от „Чейс” през 1981 г. станах председател на МКК. През последните години след сливането на „Чейс” първо с „Кемикъл банк”, а после и с „Джей Пи Морган” консултативните комисии на трите банки също се сляха. Въпреки това МКК остана ценен инструмент за днешната „Чейс”, както беше и преди повече от три десетилетия.

Откъсите са от "Мемоари" на Дейвид Рокфелер
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: nikoko в Май 30, 2010, 21:48:30 pm
Посвещавам тази тема изцяло на илюминатите, затова ви моля да публикувате всичко което знаете за илюминатите. Дано да стане добре ;). А ето малко и от мен.

На 1 май 1776г. в Бавария (южна Германия) се основава орден на име "Баварските илюминати". Създателя на ордена се казва Адам Вайсхаупт. За официална цел на Илюминатите е прокламирано усъвършенстването и облагородяването на човечеството. Но дали е така. Днес ние ги знаем като "последователи" на Сатаната. Те управляват наи- голямата политическа сила в момента, а именно Америка. Управляват НАТО и НАСА.
Те са планирали 1та и 2та световна война както и нападението над "Световния търговски център" и Пърл Харбарт много преди да се случат. А от каде е започнало всичко? От Инголщадтския университет в Германия. Ха, какво начало.
Пишете по темата. Предварително благодаря.


П.П: Ако някъде има грешка то е от невнимание ;).    Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ARRI в Май 30, 2010, 22:51:14 pm
Цитат
о усъвършенстването и облагородяването на човечеството. Но дали е така. Днес ние ги знаем като "последователи" на Сатаната. Те управляват наи- голямата политическа сила в момента, а именно Америка. Управляват НАТО и НАСА.
nikoko,а Русия и КГБ/ФСБ защо си ги пропуснал ?
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: nikoko в Май 30, 2010, 22:57:14 pm
Защото САЩ е основната им сила.

Поста е залепен Май 30, 2010, 23:09:01 pm
То се е видяло, че аз ще трябва да си пиша сам. Добре.

Илюминати, (от латинското Illuminati — просветлени, озарени) — е общото наименование на няколко тайни групи, съвременни или исторически, реално съществували или измислени, разкрити или предполагаеми. Под „Илюминати“ обикновено се разбира баварските Илюминати, най-малко тайното от всички тайни общества в света. Обикновено този термин се асоциира със зловещи обединения на заговорници, които тайно се стремят да управляват световните дела и да променят из основи съществуващия ред.

С баварските Илюминати и останалите тайни общества се свързват многобройни теории на конспирацията. Най-често като техни цели се сочат желание за световно господство и/или пълен контрол над човешките, научните и финансови ресурси.

В 1797 г. свещеникът Огюстин де Барюел публикува в Хамбург своя роман с продължение „Спомени, които да послужат за историята на якобинството“, (фр. Mémoires pour servir à l’Histoire du Jacobinisme), описваща глобален заговор с участието на многобройни тайни групи (координирани от Илюминатите), в резултат от който е проведена Френската революция. Според де Барюел Следващата им цел е унищожаването на христианството, държавата и обществото като такива. Сред участници той споменава Розенкройцерите, Тамплиерите и Якобинците. Де Барюел характеризира Вайсхаупт като „отвратителна приумица на природата“ и го смята за главния виновник за действията на тайните общества.

По същото време, независимо от него, Джон Робисън шотландският професор и бивш масон, започва да публикува книгата си „Доказателства за тайния заговор срещу всички религии и правителства на Европа“. Той прочита книгата на де Барюел, и започва да го цитира в своя трактат. Робисън цели да докаже съществуването на заговор, който има за цел да заменени всички религии с хуманизма и да създаде единно световно правителство.


Реверс (гръб) на държавния печат на САЩ

Привържениците на Теорията на конспирацията обръщат внимание и на влиянието на Илюминатите върху революцията през 1917 г. в Русия. Много изследователи на масонството разглеждат Баварските Илюминати, които се стремят към разрушаване на нациите и дестабилизация на държавата, като вдъхновители не само на анархизма на Бакунин, но и на самия марксизъм. Отбелязват също и съвпадението на празника Първи май с датата на основаване на Ордена.

Лансира се и версията, че много от бащите на нацията на САЩ, са не само масони, но и Илюминати. На обратната страна (реверса) на Държавния печат на САЩ е изобразена недостроена пирамида с Всевиждащо Око, символът на Илюминатите, над нея. Около пирамидата има надписи „Начинанието е успешно“ и „Нов ред на епохите“. Аналогично изображение има и върху еднодоларовата банкнота.

Има и още, но искам да видя вашите мнения.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: SunMoon в Юни 09, 2010, 01:58:00 am
Цитат
Според де Барюел Следващата им цел е унищожаването на христианството, държавата и обществото като такива.

На това ще отговоря като цитирам пост от друга тема.

Цитат
Християнството е създадено от илюминати, за да обслужва техните интереси.

Това се отнася и за повечето религии, с изключение на будизма maybe :).
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: konstantin2007 в Юни 09, 2010, 09:11:56 am
Цитат
Християнството е създадено от илюминати, за да обслужва техните интереси.

Това се отнася и за повечето религии, с изключение на будизма maybe :).
Точно.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: rammstein в Юни 09, 2010, 13:40:25 pm
Каква е разликата между масони и илюминати?
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ARRI в Юни 09, 2010, 15:11:37 pm
Каква е разликата между масони и илюминати?

Илюминантите дърпат конците на масоните .
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: rammstein в Юни 09, 2010, 15:57:26 pm
Според мен няма разлика.Да приемем че Вашингтон и Чърчил са 33-та степен,и са управлявали империи,как си представяш някой да има над тях и да им дърпа конците?От хората имам предвид.Иначе други твари може би има над тях.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ARRI в Юни 09, 2010, 17:27:55 pm
Според мен няма разлика.Да приемем че Вашингтон и Чърчил са 33-та степен,и са управлявали империи,как си представяш някой да има над тях и да им дърпа конците?От хората имам предвид.Иначе други твари може би има над тях.

Ти за йерархия не си ли чувал . Като ти казвам , че илюминанти са на по-високо ниво , значи е така .
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: nikoko в Юни 09, 2010, 17:58:06 pm
Цитат
Според де Барюел Следващата им цел е унищожаването на христианството, държавата и обществото като такива.

На това ще отговоря като цитирам пост от друга тема.

Цитат
Християнството е създадено от илюминати, за да обслужва техните интереси.

Това се отнася и за повечето религии, с изключение на будизма maybe :).
Олеле!!! Ако искаш да знаеш когато христянството се е появило като религия, илюминати е нямало още. >:(
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: konstantin2007 в Юни 09, 2010, 18:14:03 pm
Ми да..те тогава не се наричали илюминати :blum1:
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: nikoko в Юни 09, 2010, 18:37:33 pm
Олелеее!!! ??? Как да обясниш на магарето, че е инат  :unknown:. Учете история хора.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: konstantin2007 в Юни 09, 2010, 19:05:56 pm
Ами няма какво да обясняваш на магаретата..пробвай на хората нещо смислено да кажеш.Наивно е да вярваш на официалната история,а относно илюминати,масони и каквото се сетите...коренът им е един и той съществува много преди Христос 8)
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ARRI в Юни 09, 2010, 19:54:02 pm
Олелеее!!! ??? Как да обясниш на магарето, че е инат  :unknown:. Учете история хора.


Според теб,кой е писал Стария и Новия завет?
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: SunMoon в Юни 09, 2010, 21:09:18 pm
Според мен няма разлика.Да приемем че Вашингтон и Чърчил са 33-та степен,и са управлявали империи,как си представяш някой да има над тях и да им дърпа конците?От хората имам предвид.Иначе други твари може би има над тях.

Илюминатите са над масоните, за история на масоните и връзката им с илюминатите може да прочетеш на този линк: http://www.voininatangra.org/modules/xfsection/article.php?articleid=152 (http://www.voininatangra.org/modules/xfsection/article.php?articleid=152). Политици и прочие които са масони от великата ложа са просто пионки на илюминатите.

Цитат
Олеле!!! Ако искаш да знаеш когато христянството се е появило като религия, илюминати е нямало още. >:(

О, нима? Сигурен ли си? А и като гледам повечето хора от форума не мислят така :P
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: nikoko в Юни 09, 2010, 21:25:37 pm
Първо не вярвам на цялата история, но не всичко е конспирация. Само да кажа за илюминатите, че те са възникнали в областа Бавария (от там е и името "Баварските илюминати"). Когато е възникнало христянството е нямало такава област. Не казвам нищо, но просто вие твърдите, че илюминатите са създали христянството (което е абсолютна ерес), а тогава просто е нямало илюминати. :P
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: SunMoon в Юни 09, 2010, 21:55:36 pm

Почни да четеш малко по-задълбочено:
http://www.xnetbg.com/new/blogs/alienhorus/?p=32#more-32 (http://www.xnetbg.com/new/blogs/alienhorus/?p=32#more-32)
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: rammstein в Юни 10, 2010, 10:23:54 am
Как илюминати са превзели властта на цялата планета?Измами,подлост,манипулации,фалшификации,заговори,лъжи,лъжи,лъжи,лъжи,лъжи,лъжи.100% съм сигурен че 95 % от информацията с която разполагате е дело на самите масони.От къде по дяволите някой непросветен ще знае кога са основани илюминати,кой ги е основал,на коя дата,къде?Не говоря за мишоци като политици бизнесменчета и т.н. а за тия които въртят света.Изобщо няма да ви чета линкчетата те са толкова истински колкото Осама Бин Ладен. :P
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: SunMoon в Юни 10, 2010, 13:03:45 pm
В предните постове не казваше ли че между илюминати и масони няма разлика?! Ако все още мислиш така, ще е добре да прочетеш поне втория линк, всъщност от статията може да разбереш доста интересни неща, но избора си е твой :P
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: nikoko в Юни 10, 2010, 18:34:14 pm
Първо не вярвам на цялата история, но не всичко е конспирация. Само да кажа за илюминатите, че те са възникнали в областа Бавария (от там е и името "Баварските илюминати"). Когато е възникнало христянството е нямало такава област. Не казвам нищо, но просто вие твърдите, че илюминатите са създали христянството (което е абсолютна ерес), а тогава просто е нямало илюминати. :P

Почни да четеш малко по-задълбочено:
http://www.xnetbg.com/new/blogs/alienhorus/?p=32#more-32 (http://www.xnetbg.com/new/blogs/alienhorus/?p=32#more-32)

ХАХА!!! Ако вярваш на всичко коетето пише в блога на Alien i Horos просто живееш в огромна заблуда. Едно нещо ще ви кажа и то е да не вярвате на всичко което пише в разни форуми и книги. Всичко което съм прочел съм осмислил и преценил дали е така по пътя на логиката или някакви доказателства.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: fishbone в Юни 10, 2010, 19:02:29 pm
Политици и прочие които са масони от великата ложа са просто пионки на илюминатите.
Да. :hi: И не само политици и прочие. А те колко подлоги имат знаеш ли? Навсякъде са
повръща ми се като се замисля. Долни протежета на дявола и мамона. Гъзоблизци.:bad:
Спирам дотук. Омръзна ми да ги гледам.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: SunMoon в Юни 10, 2010, 19:04:20 pm
Първо не вярвам на цялата история, но не всичко е конспирация. Само да кажа за илюминатите, че те са възникнали в областа Бавария (от там е и името "Баварските илюминати"). Когато е възникнало христянството е нямало такава област. Не казвам нищо, но просто вие твърдите, че илюминатите са създали христянството (което е абсолютна ерес), а тогава просто е нямало илюминати. :P

Почни да четеш малко по-задълбочено:
http://www.xnetbg.com/new/blogs/alienhorus/?p=32#more-32 (http://www.xnetbg.com/new/blogs/alienhorus/?p=32#more-32)

ХАХА!!! Ако вярваш на всичко коетето пише в блога на Alien i Horos просто живееш в огромна заблуда. Едно нещо ще ви кажа и то е да не вярвате на всичко което пише в разни форуми и книги. Всичко което съм прочел съм осмислил и преценил дали е така по пътя на логиката или някакви доказателства.

А ти вярваш ли си на това което си копирал от уикипедия :rofl: ? Та това е същински комерс ;D. Наистина почни да четеш по-сериозна литература. Можеш ли да обориш фактите от линка който ти дадох или не :)?!
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: nikoko в Юни 10, 2010, 19:36:54 pm
Да съм казал, че това е вярно???
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: SunMoon в Юни 10, 2010, 19:58:41 pm
А да си казал че не е вярно :)?
По отношение на инфо за илюминати/масони, уикипедия е пълна боза :).
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: nikoko в Юни 11, 2010, 16:16:03 pm
Просто свалям някаква информация, за да видя ваште мнения. Съгласен съм обаче, че "уикипедията е пълно боза" по отношение на илюминатите, защото веднуж прочетох, че голямата тайна на илюминатите била, че Земята е с формата на куб.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ARRI в Юни 11, 2010, 22:40:32 pm
Просто свалям някаква информация, за да видя ваште мнения. Съгласен съм обаче, че "уикипедията е пълно боза" по отношение на илюминатите, защото веднуж прочетох, че голямата тайна на илюминатите била, че Земята е с формата на куб.

Може и да е под формата на куб  :-X . Никой от нас четящите и пишештите у форума и не само ние , не сме напускали планетата . Т.е. не сме астронавти и не сме я виждали планетата Земя от Луната . Каквото ни спуснат илюминанти като инфо , това четем и в това вярваме .
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: nikoko в Юни 11, 2010, 22:46:32 pm
Да се докаже, че планетата е кръгла е лесно. Би трябвало да си виждал корабите, който се показват от хоризонта. Но защо свещенниците са вярвали,че Земята е правоъгална? :unknown:
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ARRI в Юни 11, 2010, 22:49:53 pm
Да се докаже, че планетата е кръгла е лесно. Би трябвало да си виждал корабите, който се показват от хоризонта. Но защо свещенниците са вярвали,че Земята е правоъгална? :unknown:

Сори пич , ти не разбра замисълът на това , което написах  :drinks:
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: rammstein в Юни 11, 2010, 23:12:18 pm
Да се докаже, че планетата е кръгла е лесно. Би трябвало да си виждал корабите, който се показват от хоризонта. Но защо свещенниците са вярвали,че Земята е правоъгална? :unknown:
Защото са кретени те са вярвали и в някъв Бог 3в1, отец син и свети дух.И разберете вече че информацията която имате за илюминати,е тази която те решат да имате.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: nikoko в Юни 11, 2010, 23:14:16 pm
Напълно споделям твойто мнение.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ARRI в Юни 11, 2010, 23:19:06 pm
Цитат
Защото са кретени те са вярвали и в някъв Бог 3в1, отец син и свети дух.И разберете вече че информацията която имате за илюминати,е тази която те решат да имате.

Tи си ме разбрал  ;).
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: rammstein в Юни 12, 2010, 17:49:07 pm
Илюминатите може да не са толкова лоши колкото си представяте,чак демони на сатаната. ;D Нали уж те са измислили религиите с цел контрол,как тогава ще са сатанисти след като сатана не съществува?
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: nikoko в Юни 12, 2010, 18:19:16 pm
Те вярват в своя собствена религия. Според мен през годините (хилядите години) образа на сатаната е изопачен, точно както образа на майката земя, така че наистина не трябваше да пиша толкова сантиментално заглавие. Друг е въпроса, че илюминатите вярват в лошия образ на Дявола.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: SunMoon в Юни 13, 2010, 20:11:09 pm
Илюминатите може да не са толкова лоши колкото си представяте,чак демони на сатаната. ;D Нали уж те са измислили религиите с цел контрол,как тогава ще са сатанисти след като сатана не съществува?

Невероятно прав си, религии не съществуват, а Рая и Ада са само в главите ни.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ARRI в Юни 15, 2010, 17:52:24 pm
Илюминатите може да не са толкова лоши колкото си представяте,чак демони на сатаната. ;D Нали уж те са измислили религиите с цел контрол,как тогава ще са сатанисти след като сатана не съществува?

Ммда , те са ''ангелчета''. Много ни обичат и са разперили ''ангелските'' си крилца , като майки-орлици над нас. :nea:
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: old4 в Юни 15, 2010, 21:51:36 pm
Дотук разбрах че масоните ги командват илюминатите, а кой командва тях?
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: nikoko в Юни 15, 2010, 21:59:50 pm
Някои масонски ложи нямат нищо общо с илюминатите. Когато илюминатите се появяват, подмамват масони чрез още знание и власт, но някои остават независими. И никой не управлява илюминатите.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: old4 в Юни 15, 2010, 22:02:20 pm
И никой не управлява илюминатите.
Сигурен ли си,защото аз имам други данни ;).
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ARRI в Юни 15, 2010, 23:34:33 pm
Някои масонски ложи нямат нищо общо с илюминатите. Когато илюминатите се появяват, подмамват масони чрез още знание и власт, но някои остават независими. И никой не управлява илюминатите.

Над илюминанти е рептилоидната раса .
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ARRI в Юни 16, 2010, 00:48:31 am
КООООООО???  :unknown: ::)

Мен ли питаш ? Ако ''да'' , ето мнооого инфо .

http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,4485.0.html
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Iris в Юни 16, 2010, 09:08:26 am
Понеже в заглавието пише за сатаната... Черното братство съществува. Ако приемем, че масоните, илюминатите и рептилоидите са част от това братство, то тези, които утвърждават черните, заблуждават хората силно надценявайки влиянието и възможностите му са хората. В темата не се спомена нито дума за светлото начало. Отрекоха се религиите, които дори и често да изопачават истината, са донесли много повече полза за хората, отколкото вреда, и в които дори и да е по не съвсем правилен начин, все пак се утвърждават силите на светлината. Всъщност начинът първоначално е бил правилен, подходящ за съответното време и място, но хората принизяват всичко до собственото си разбиране и не прилагат почти нищо, а искат резултати. Всъщност последователите на конспиративните теории по нищо не се различават от последователите на религиите. Тук се среща същият фанатизъм, същият догматизъм и приемане на твърдения без да бъдат достатъчно осмислени. Същото противопоставяне на нещо външно, което уж пречи на развитието на хората. И, за разлика от много религии и учения, липсва всякаква идея, как да се излезе от създадената ситуация. Единственото, което се прави, е да се дава някаква информация със съмнителна достоверност, като единствения резултат е създаването на измамно чувство за познание в четящите я. Създава се чувство на гордост, защото „аз знам истината, за разлика от повечето хора, които тънат в невежество и дори не предполагат колко са манипулирани“. Само, че позицията на въпросните знаещи не е по-различна от тази на „невежото“ човечество и дори се явяват в много по-голяма степен пионки и оръжие в ръцете на иначе ненавижданите от тях кръгове.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: the_special_boy в Юли 16, 2010, 11:28:41 am
От онези дни гледах едно предаване за границите на човешкото тяло имаше едни монаси който демонстрираха силата-енергията Чи показаха как чупят разни неща в тях,опират копие в гръкляните си а в този момент друг го удра с бухалка в гърба и им няма нищо.В края на предаването те казаха,че са просветени и това се пази в тайна който само те знаят имало йерархия при тях дори амулетите им бяха пирамидални и такива с бухали това не е ли илюминатщина?
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: SunMoon в Юли 16, 2010, 12:59:34 pm
От онези дни гледах едно предаване за границите на човешкото тяло имаше едни монаси който демонстрираха силата-енергията Чи показаха как чупят разни неща в тях,опират копие в гръкляните си а в този момент друг го удра с бухалка в гърба и им няма нищо.В края на предаването те казаха,че са просветени и това се пази в тайна който само те знаят имало йерархия при тях дори амулетите им бяха пирамидални и такива с бухали това не е ли илюминатщина?

По телевизията ли го гледа или в интернет ? Ако е било в интернет, ако можеш пусни линк.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: the_special_boy в Юли 16, 2010, 13:56:56 pm
http://vbox7.com/play:3e9c34ae  :P
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ARRI в Юли 16, 2010, 14:13:20 pm
Не мисля,че става въпрос за илюминанти във филма :nea:.Но съм сигурен,че илюминанти или поне болшинството от тях,са наясно с енергията Чи.А някои,може би,дори са я овладяли :-X.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: SunMoon в Юли 16, 2010, 15:54:34 pm
Гледах филма и не мисля, че има общо с илюминатите...
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: slavbg59 в Юли 21, 2010, 15:38:45 pm
 :diablo:Има ли илюминат в нашето правителство? Ако има , кой според вас е той?
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Raw Deal в Юли 21, 2010, 20:45:40 pm
:diablo:Има ли илюминат в нашето правителство? Ако има , кой според вас е той?

Аз няма да се учудя, ако след време се окаже, че не кой да е, а Първия е илюминат. ;D
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: SunMoon в Юли 21, 2010, 23:00:05 pm
Илюминати в нашето правителство едва ли, но 100% е пълно с масони.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ARRI в Юли 21, 2010, 23:43:57 pm

Да SunMoon, илюминати няма.Има парцалеси(парцалени кукли на конци),чиито конци се дърпат от масоните :yes:.Наще парцалеси,като пожарникаря,царчока,сергиша...и останалите,не са и чували за илюминати ;).
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: nikoko в Юли 22, 2010, 13:08:23 pm
От онези дни гледах едно предаване за границите на човешкото тяло имаше едни монаси който демонстрираха силата-енергията Чи показаха как чупят разни неща в тях,опират копие в гръкляните си а в този момент друг го удра с бухалка в гърба и им няма нищо.В края на предаването те казаха,че са просветени и това се пази в тайна който само те знаят имало йерархия при тях дори амулетите им бяха пирамидални и такива с бухали това не е ли илюминатщина?
В Д"окументите Тера" пише че Tche означава мъдрост. Не знам дали има нещо с илюминатите ама това съм на 99% сигурен, че е свързано.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: SunMoon в Юли 22, 2010, 23:00:22 pm

Тези от документалния филм "Тора" нямат общо с илюминатите. Тези хора просто владеят Чи. Чи е финният поток от електромагнитна енергия, която се свързва всички неща във Вселената. В Китай е наричан Чи, в Япония се нарича Ки, а в Индия, прана.
В Далечния изток разбирането и контрола на енергийните потоци са в основата на лечителски системи като акупунктура и шиатцу, както и на бойните изкуства като тай чи, чигун и айкидо.
Чи всъщност е навсякъде, включително и в човешкото тяло, като се движи посредством канали, наричани меридиани, които действат подобно на кръвоносните съдове. Меридианите се излъчват от седем ключови точки. Седемте точки са чакрите.
Чи се използва и в древните учения като фън шуй.
Това е горе долу ;) .
На илюминатите със сигурност са им известни тези работи, но да владееш Чи не е нито илюминатско, нито сатанинско.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: BlackpoweR в Юли 27, 2010, 11:02:47 am
Изчетох абсолютно всичко за илюминатите което бяхте постнали с голям интерес, като съм решил да прочета всичко и за другите тайни общества, незнам защо обаче от всичките неща който пишете разбрах единствено че са създадени в Германия през 1776, че символът им е всевиждащото око и че управляват света! Така до тук добре някой ще ми обясни ли защо си мислите ,че това не са обикновенни хора с еднакви интереси? Всеки които стане богат по един или друг начин вие го наричате "БОГ"  ;D Бил Гейтс сигурно е илюминат , момчето което създаде facebook след още няколко милярда със сигурност ще има някакви нечовешки способности от друга планета :) "каквито са приятелите ти такъв ставаш и ти! " както и обратното е вярно ! Когато си милярдер нормално е да си пиеш кафето с милярдери и да имате общи планове ! А когато излязат  2ма милярдера да се чудят какъв конгломерат да основат вие веднага казвате, че тайното общество се е събрало да руши света  :yes: Аз лично не виждам абсолютно нищо ненормално в нещата случващи се до момента! :drinks:
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Юли 27, 2010, 13:54:00 pm
BlackpoweR ако нямаш очи, как може някой да ти докаже, че небето е синьо?
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: fabio в Септември 21, 2010, 17:52:36 pm
а не мислите ли, че малко се прекалява с мистиката около илюминатите. нещо което е в тяхна полза, представянето им като извънземни и т.н. не мислите ли, че чрез тези слухове те се издигат и стават още по силни и непобедими в очите на хората ? също така аз лично възприемам историите за рептили, по скоро метафорично начин за описване на "студенокръвната" им социопатска натура, хора изродени, плод на инцести и какви ли не други извращения с убита ценностна система още в зародиш ?
 от историческите източници който съм чел свързани с тях съм си извадил мнение, че те са група материалисти който искат да подчинят човечеството изцяло на материалните блага, който те контролират. поради тази причина и  те почитат Луцифер (Венера) богът на материалното плътското и на изкушенията. по тази причина съм убеден, че създаването на свръхестествена аура около тях е в тяхна услуга.
 по повод един от първите постове, в който колега казва, че ние не се конкурираме с тях и е по добре да ги следваме, не бих могъл да се съглася тъй като те са огромна пречка за всекидневния живот. ще дам пример, техния модел създава празнота безсмисленост на съществуването, превръщат хората във ферма от потребители който са отглеждани с цел потребления на техните продукти. най простото всекидневно, зловредно влияние е отравянето на хранителните продукти. също така и не мисля, че нищо не може да се направи както бяха казали на едно място важното е ти сам да осъзнаеш и разбереш от там ще се разпространи в колективното съзнание.
 хората все повече и повече започват да си задават въпроси усеща се напрежение и има всеобщо чувство, че нещо не е като трябва.
В България е малко по различно тъй като нашето общество все още не се е наситило на материалното затова и на запад има повече будни умове
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: fabio в Септември 28, 2010, 19:01:45 pm
От това което чета в форума последните дни, виждам, че има много запознати и интелигентни хора в родината и добре, че ги има и имам достъп до тая информация :)
 Мислейки за илюминатите, ми дойде на ум, че основната им цел и задача е тоталното конвертиране на хората в биороботи който да им служат. Биологично в момента няма разлика между нас, но техният стремеж като че ли е именно това те да се отделят като вид. До колкото разбирам предвид правилата който следват те дават пълна информация за себе си както и възможност за избор но всичко е толкова фрагментарно, че нищожно малак процент хора могат да сглобят цялата картинка. Един вид като, че ли те се самоизобличават, но потопеният в ежедневието човек не вижда очевидното. а и на иска да го види, не иска да предприеме действие срещу статуквото.
 Има едно нещо което обаче дори и вярно да е, е във вреда на информираността за по широк кръг от хора а това са теориите за Рептили и извън земни. лично моето мнение е, че това е измислица целяща увеличаване на страха и респекта към тях чрез създаване на свръхестествено непознато присъствие. Вредността на тези твърдения е породена от това, че един човек имащ интерес да си отвори очите за поне част от истината ( все пак винаги има начало и първа крачка ) прочитайки история с извънземни и рептили моментално възприема това като шега и смехотворна безсмислица, и продължава по пътя си.
И когато поредното безобразие лъсне той ще го види и  -Аааа  "извънземните" с ирония разбира се. какво мислите по тоя въпрос ми е любопитно ?
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: dragonn в Октомври 02, 2010, 16:30:38 pm
Искам да обърна внимание на тази снимка от долара

(http://margaritta.dir.bg/oktom/piramida.jpg)

Филмите за конспирация казват, че пирамидата е нарисувана незавършена защото все още не е навлязъл новият световен ред (НСР). Едва след като влезнем във този НСР пирамидата ще бъде завършена.
Не знам дали сте обърнали внимание но долната част на пирамидата е триизмерна а върха с всевиждащото око, където според елита получават и се съдържа цялото знание е нарисуван двуизмерно. Не мога да разбера как може, когато се въведе НСР да се свърже една триизмерна основа на пирамида с един двуизмерен връх. Това е все едно да свържеш две измерения.

Забелязах също, че колкото повече гледам филми за конспирации толкова по отчаян ставам относно бъдещето на Земята. Защото в тези филми постоянно се повтаря: те държат парите, държат климата, държат вашите политици, религии и т.н.
До 60-те години дори не се е знаело че има тайни общества, а сега из един път стана бум в разкритията им, техните символи, тайни ръкостискания и др.

Стигнах до извода, че тези филми за конспирациите, които за мен са си и една добра реклама на елита, сякаш целят да докарат хората до отчаяние, или с други думи да му кажат "Виждаш ли, от теб нищо не зависи, защото те вече са завзели цялата система". Но също показват, че елита се страхува от нещо което предстои и бърза да завърши промените, дори и със цената на тяхното разкриване.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Konstantin в Декември 13, 2010, 19:41:06 pm
Тайните общества са нещо съвсем различно от това, за което ги представят. Всъщност всички конспирации относно тях идват от това, че се събират "тайно". Това е все едно да влезем в тъмна стая и всеки от нас да вижда в тъмнината различни форми и спрямо фантазиите си да ги определя какво са.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Edge of Sanity в Февруари 03, 2011, 12:56:52 pm
Аз не съм напълно убеден че има Илюминати, може да има други тайни общества, с други цели, или със същите цели, може и да са съществували, но със сигурност има общества които желаят тотален контрол над света...
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Hacko в Февруари 06, 2011, 21:55:33 pm
Десетте Заповеди на Илюминати (http://my.opera.com/mnoolosh/blog/show.dml/22801792)

Десетте Заповеди на Илюминати - десетте пътеводитела към ерата на разума, или
към нов световен ред, или както ви се харесва - написани на пет езика на каменен
монумент край Елбърт, Джорджия.
1. Поддържай човечеството под 500 милиона във вечен баланс с природата.
2. Направлявай възпроизводството мъдро - подобрявайки годност и
разновидност.
3. Обединявай човечеството чрез нов жив език.
4. Господствай над страст - вяра - традиция - и всички неща със здрав разум.
5. Покровителствай хора и нации с безпристрастни закони и справедливи
съдилища.
6. Позволи всички народи да се управляват вътрешно решавайки външни
диспути в един световен съд.
7. Отменяй незначителни закони и ненужни служители.
8. Балансирай лични права с обществени задължения.
9. Цени истина - красота - любов - търсейки хармония с Безкрайността.
10. Не бъди тумор на земята - Освободи място за природата - Освободи място за
природата.
На пръв поглед всичко е наред, нали? Но и "пътят към ада е постлан с добри
намерения". Ако не се знаеше, че този обелиск е издигнат по поръчка на Илюминати,
никой нямаше да се замисли особено.
1. Поддържай човечеството под 500 милиона във вечен баланс с природата.
В момента човечеството наброява около 6.4 милиарда. Намаляването му до половин
милиард е в основите на философията на Илюминати и на Новия Световен Ред. Те
вярват, че избиването на останалите "безполезни лапачи" е от полза за човечеството.
2. Направлявай възпроизводството мъдро - подобрявайки годност и
разновидност.
Това съвпада с първото правило, като освен това дава и насоки за начина на подбор и
възпроизводство на останалото население - да бъдат оставени само най-годните,
здрави и умствено напреднали, като се контролира възпроизводството им чрез
изкуствен подбор на родителите за по-нататъшно усъвършенстване на расата. Това е
намеса в естествения подбор. Браковете ще бъдат изкуствено планирани. Любовта
вече няма да е фактор при създаването на деца.
3. Обединявай човечеството чрез нов жив език.
Една от основните характеристики които определят един народ като нация и го
различават от другите народи е езикът. Обединяването на всички нации от един език
ще доведе до загуба на национална принадлежност, а оттам и до загубата на
индивидуалност и разнообразие в националните традиции, история, религия и т.н.,
които са част от красотата на човечеството. Единна човешка нация ще се управлява
лесно.
4. Господствай над страст - вяра - традиция - и всички неща със здрав разум.
Равновесието на чувства и разум е съвършенство, но когато разумът започне да
господства над чувствата хората ще се превърнат в роботи. Често именно
емоционалността на човешкия вид е причина за нашите нещастия - войни, болести,
междуличностни конфликти. Но тя е и изворът на хуманност, любов, творчество и т.н.
5. Покровителствай хора и нации с безпристрастни закони и справедливи
съдилища.
Когато една групировка от няколко души говори за "покровителство" над останалите
6.4 милиарда, това е признак че те смятат себеси за по-съвършенни. Не случайно
часовникът в параклиса на Илюминатската "младежка организация" Череп и Кости е
сверен да показва времето с 5 минути напред. Това символизира тяхното убеждение,
че стоят над всички останали хора на земята. Законите, с които те планират да ни
"покровителстват" са тяхното разбиране за правда. Различните хора и нации имат
различни разбирания за добро и зло, формирано от тяхното собствено и уникално
историческо минало и настояще. Налагането на законите на една човешка групировка
над друга е намеса във вътрешните и работи. Налагането със сила на
фундаменталните разбирания на една групировка над останалата част на света е опит
за налагане на тоталитарен режим в света.
6. Позволи всички народи да се управляват вътрешно решавайки външни
диспути в един световен съд.
Един световен съд е идея в унисон с идята за Нов Световен Ред. Колко справедливи
може да са решенията на съд, който осъжда 6 милиарда души на смърт поради
единствената вина, че са се родили в социално слаби страни, където нямат
възможност да станат годни по техните норми. Ако тази правна система беше вече
изцяло в сила, аз и ти щяхме сега да сме мъртви. Мен лично ме отвращава мисълта за
една висша световна инстанция, която има властта да протяга пипалата си до всички
кътчета на света.
8. Отменяй незначителни закони и ненужни служители.
Отменянето на "незначителни закони" би довело до насилствено опростявне на
конфликтите и тяхното омаловажаване. Не всичко е черно и бяло. Отношенията са
сложни и за всеки прецедент има място за спецификация. Ние сме хора. И най-
"незначителният" закон отразява човешкото ниво на духовно развитие и опит на този
етап на развитие. Техният модел за съдебна власт би превърнал света в Pleasantville.
8. Балансирай лични права с обществени задължения.
Това би означавало капитулация на всякакви резолюции за човешки права и свободи.
Когато моят телефон се подслушва или е-мейлите ми се четат с оправданието, че това
е за сигурността на обществото, аз си задавам 2 въпроса: До колко службите за
сигурност действително са способни да осигурят сигурността на хората щом прибягват
до такива парадоксални методи? И за какво точно им е нужна тази информация - да ме
пазят или да ме контролират?
9. Цени истина - красота - любов - търсейки хармония с Безкрайността.
Безкрайност - Infinite, или както те го наричат - The Big "I" или Infinite I AM. Това е
нарицание на основата на вярването, че всичко е илюзия и реалността е продукт
изключително само на съзнанието. Много хора, включително и аз, са склонни да
вярват в това. Илюминати нямат монопол над тази теория, но притежават езотерични
познания, чрез които могат да контролират реалността на хората. Прочети отново
статията на Alien - Холографска манипулация на действителността! На главната
страница на сайта.
10. Не бъди тумор на земята - Освободи място за природата - Освободи място за
природата.
Това отново е препратка към целта на Илюминати да сведат населението на Земята
до половин милиард. Аз, ти и всички тук не сме тумори. Ние сме хора, които се
родихме на Земята, и като всички останали имаме право да бъдем тук. Тумори на
земята са тези, които създават оръжия за масово унищожение, които задушават
всякакви опити за създаване на алтернативни безопасни източници на енергия, които
унищожават природата като я превръщат не в естествен източник на храна и енергия
за милиардите, а в бойно поле на лични интереси и власт. Не е случайно това, че
именно тази шепа хора крещят: Нов Световен Ред.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Edge of Sanity в Февруари 06, 2011, 22:17:01 pm
Тези закони доста наподобяват с някой нацистки идеи. На мен ми звучът тотално роботизирани.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Hacko в Февруари 06, 2011, 23:04:26 pm
http://www.youtube.com/v/3CyzgL8DGWE?fs=1&hl=bg_BG&rel=0" type="application/x-shockwave-flash

 Защо илюминатите от СССР поддържаха нисък жизнен стандарт на масите (http://agder.blog.bg/drugi/2011/01/27/zashto-iliuminatite-ot-sssr-poddyrjaha-nisyk-jiznen-standart.674729)

Конфуций: "Да учиш без да мислиш е безполезно, а да мислиш без да се учиш е опасно."
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: JerryNP в Февруари 07, 2011, 02:21:56 am
Десетте Заповеди на Илюминати (http://my.opera.com/mnoolosh/blog/show.dml/22801792)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Специално тези неща, според мен, не е добре да бъдат четени току-така. Ако човека който ги чете не е със здрава психика и не е изградил защита от такива работи, могат да му навредят много. Аз лично като ги прочетох и се почувствах зле.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: dragonn в Февруари 07, 2011, 02:43:09 am
Няма нужда да се чувстваш зле ако си имаш свой път.
Това е написано за стадото, което им вярва и им играе по свирката.  :writer:
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Judith в Февруари 07, 2011, 15:28:28 pm
Пресечената пирамида символизира нееднолично управление. Еднолично  е било преди това в монархиите. Властта в СЕЩ е разделена на три- президент сенат и съд( май бяха така ;) ) а над тях е "бог"
Не търсете конспирации там където ги няма. ;)
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Raw Deal в Февруари 20, 2011, 15:46:43 pm
а над тях е "бог"
И този "бог" е някой човек или организация от човеци в сянка? :)

(http://alfa.kachi-snimka.info/images/opt1298209580p.png)
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: benoni в Февруари 20, 2011, 17:22:18 pm
В откъсите които ще постна отново има препратка към короната като символ на властта. Не случайно Кетер
е сферата поставена най-горе на дървото Ец Хаим.

В сградата на ложата-майка в Лондон, намираща се в Ковън Гардън, може да се види истинското кредо на политическото фримасонство: „AVDI, VIDE, TACE”(„Слушай, гледай, бъди тактик.”) Това може да се преведе и така: братята дали обет за вярност и подчинение към тайните планове на Великите майстори внимателно наблюдават какво се случва около тях и действат, съобразно ситуацията.”
Сградата на Обединената Велика Ложа на Англия, намираща се на улица „Грейт Куин” в Ковън Гардън, Лондон. Тази ложа е място за общи събрания на 8600 масонски ложи във Великобритания. Постройката в стил Арт Деко била издигната между 1927 и 1933 година като мемориал на 3225 фримасони, загинали по бойните полета на Първата световна война.
    Над входа на ложата в Ковън Гардън има и друг много значещ надпис, разкриващ идеологията на масоните. Той е на староеврейски език: „КАДОШ ЛЕ АДОНАЙ”(„Свещен за Яхве”). Това е надпис от Тората, където митрата с този текст е озаглавена „назер ха-кодеш”, което означава „Свещенната Корона”. Кабалистичният сбор от числата, съответстващи на всяка буква в заглавието, е 666: „Назер” (корона) има сборна стойност от 257, а „ха-кодеш” (свещена) – 409; 257 + 409 = 666.
Стр. 154-156 от „Архитектите на Луцифер. Тамплиери.Масони.Илюминати” с автори Доналд Маккинси, Марк Бийтън, Скот Найт, Дейвид Ален, Джон Ървинг
Тоест сградата е била издигната за период от 6 години. Обществената библиотека в Лос Анджелис, САЩ е построена през 1926 г. През 2026 година се очаква да се завърши строящата се пантеистична Катедрала в Барселона.

Цитат
Франсеск дел Виляр успял да изгради само криптата под абсидата на храма. Неговият замисъл предвиждал изграждането на сграда в неоготически стил. Гауди променил цялостната концепция и смятал че църквата трябва да е неоготическа само по дух. Действително строежът е издържан в стил модернизъм. Архитектурата на Саграда Фамилия започнала да удивлява хората още в началните си рамки. Гауди имал слабост към природните мотиви, в резултат на което в постройката намерили отражение множество мотиви като глухарчета, слънчогледи, палми, охлюви, цветя и най-вече любимите на архитекта лилии.

След него други архитекти работят по Саграда Фамилия, като дори в момента сградата не е завършена. Очаква се да бъде финализирана през 2026г., когато се навършват 100 г. от смъртта на Гауди.
http://carkvi.pochivka.com/n75-7214-%D0%A1%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0_%D0%A4%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%8F_%D0%B2_%D0%91%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B0_%28Sagrada_Familia_Barcelona%29

     В Нидерландия секретни общества успяват да основат централна банка още през 1609 година.

Стр. 202 от „Архитектите на Луцифер. Тамплиери.Масони.Илюминати” с автори Доналд Маккинси, Марк Бийтън, Скот Найт, Дейвид Ален, Джон Ървинг
За сравнение Бенк оф Инглънд е основана през 1694 г.
Първото име на американския финансов център Ню Йорк е било Ню Амстердам.
Нидерландският принц Вилхелм Орански е дал началото на една от династиите от английски монарси.
Ето и цитат от стр. 221-222 от все същата книга.
  Джузепе Мацини заявява в своя Манифест от март 1848 година: „Австрия, която е най-големият противник противник на европейското обединение, трябва да изчезне. Война на Австрия! Нека започнем тази световна европейска революция, която ще роди Съединените европейски щати – това е отговорност изадължение на Италия. Ние, италианските революционери, с нашата нова републиканска вяра, ще обединим Европа и Америка, заедно с всички останали цивилизовани части на света, в една световна власт (Mazzini, „Opere” том XIII , Rome, 1884, стр. 179).
Между другото Мацини е бил син на лекар от Генуа. Генуа според изложението на Фернан Бродел е била един от първите европейски финансови центрове в Европа. Постепенно центърът на икономическата власт се измествал все по на север на континента.  През Венеция-Генуа(след дълга и сложна борба Венеция удържа пирова победа), Антверпен, Амстердам, Лондон до Ню Йорк в момента.
  Ето цитат и от книгата на Манли Палмър Хол(1901 - 1990), „Секретната съдба на Америка” представен в горепосочената „Архитектите на Луцифер.”, стр. 326 : „Те(моя бел. т. н. Бащи-основатели на САЩ) не само оснавали американската държава и масонство – пише Хол в книгата си, - но и били връзката между тайното и висшестоящо Братство в Европа, което им помогнало да създадат тази държава, предназначена за осъществяването на специфична иконкретна цел, известна само на неколцина от тях.”
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: mirqka в Март 05, 2011, 22:23:16 pm
Последното на което се натъкнах за илюминатите и тяхното произлизане е доста интересно.Ето и цитат от прочетеното.
"The Truth About The Illuminati"
"Днес тя е толкова добре скрита, че почти всички хора, изследващи темата за световната конспирация, са подведени да вярват, че евреите, банкерите, масоните, билдербергите и т.н., ръководят тайното световно правителство и контролират световните събития! Безспорно, всички тези групи и организации имат своето място в международната конспиративна мрежа на Илюминати, но всички те са подчинени на върховния генералитет на Илюминати, чийто команден център се намира във Ватикана!"
До момента ди който четох стана ясно, че главните командващи са "черните исусовци" с главен командващ "черният папа". Примера който беше даден защо точно черен беше, от сорта на черно-белите шахматни подове на масоните.Римският папа се оприличаваше като "белият папа" който е под главното командване на "черният папа".

Предполагам че доста от вас са чели статията. И моля ако някой я е чел да ми преведе едно изречение, защото колкото и тъпо да изглежда аз блокирах.
"Милиони хора днес вярват в измамата на еволюцията (извънземните) и са атеисти, въпреки невероятните научни открития през последните десетилетия, доказващи че еволюцията е невъзможен процес! ". Нещо не можах да си го обясня.

Опитай следващият път да си прочетеш какво си написал, преди да го пуснеш. За това е бутона "Предварителен преглед", би ти спестило доста от правописните грешки.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ARRI в Април 17, 2011, 18:55:17 pm
Ето от тук е прекопиран предишния пост. А от къде идват правописните грешки, идея си нямам :).

http://www.scribd.com/doc/48489829/Истината-за-Илюминати


Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Април 18, 2011, 14:35:05 pm
Някой може ли да даде горното книжле от друг линк за теглене, че тук иска регистрация във фейсбук.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Black Adder в Април 18, 2011, 19:40:30 pm
Има я по торентите, едно просто търсене с Google (http://www.google.bg/search?q=ИСТИНАТА+ЗА+ИЛЮМИНАТИ) дава достатъчно места за теглене.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Hacko в Май 04, 2011, 01:18:37 am
Илюминати? Все още ли ги мислите за мит? (http://www.vbox7.com/play:4ac90d10?r=google)
Коментар на автора: Това е кратко видео което е направено от USA. И да не вярвате в илюминатите тук са представени прекалено много визуални доказателства било то на сгради или какво не, които ни карат да се замислим.

Истината за Илюминатите (http://www.vbox7.com/search/?completed=0&vbox_q=%D0%98%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D0%B8%D0%BB%D1%8E%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B8+%D0%9Do%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD+%D1%80%D0%B5%D0%B4)   и    Новият световен ред (http://www.novinar.net/?act=search&act1=autor&qstr=%D0%90%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%20%D0%A1%D1%82%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2)  от  Атанас Стефанов (http://www.novinar.net/news/32-noviiat-svetoven-red_MzU2ODszOQ==.html)
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Hacko в Май 18, 2011, 13:28:20 pm
В този нов руски филм (http://video.mail.ru/list/uzda04/PEREHOD2012/6232.html) се разказва за  Новия световен ред, за космическите опити на НАСА, за подземните бази на световния елит (в САЩ, Китай, Англия, Австралия, Сауд.Арабия, Израел), за новия им кораб Титаник (http://www.youtube.com/watch?v=SLZlXRPHheU&feature=related), който се/ще строи в Турция (Freedom Ship (http://en.wikipedia.org/wiki/Freedom_Ship) или Градът на Свободата (http://www.e-psylon.net/dot/index.php?item=article&action=view&article_id=1589)), за ХААРП и за стремежите им да унищожат физически и духовно човечеството!
Просто се питам възможно ли е всичко това да е истина?
И колкото повече чета и наблюдавам събитията, почвам да се убеждавам, че е възможно!
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Hacko в Май 18, 2011, 18:45:11 pm
Илюминатите са хибридна рептилоподобна човешка раса, създадена от извънземните пришълци Анунаки.
В този филм се доказва, че НАСА активно участва в изследването на НЛО и космическите пришълци.
 
Гледайте с руско аудио - Secret Space. Извънземно нашествие (http://rutube.ru/tracks/3368432.html?v=ee03de6ab18d3d57d42f71d548773dc7)

En аудио с руски субтитри:  Част 1 (http://rutube.ru/tracks/2554177.html?v=44fd584f2f4a407371dcfed861ff555c)   Част 2 (http://rutube.ru/tracks/2555733.html?v=c38573869a557699ff0aef1a081c4a14)   Част 3 (http://rutube.ru/tracks/2554373.html?v=44af552f4e3f206bd3751fe355b000e0)   Част 4 (http://rutube.ru/tracks/2555900.html?v=d325091dbf8e3bba9b490125d7c7c027) или YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=SwZLwIgueTY&feature=mfu_in_order&list=UL)

 
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Z-931 в Май 18, 2011, 19:23:33 pm
Aбе Наско, спри са с тез секретни линкове  ;D ...ако имаш твоя конкретна информация я сподели, така ще спестиш доста от плявата, с която  затрупваш форума всеки ден !
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: clb в Май 23, 2011, 23:37:34 pm
А замисляли ли сте се защо от цялата маса хора, които са "повлечени" има хора, които се "събудиха" , защо те успяха ,а масата от хора е все още сляпа?
Има ли някакво логично обяснение на това?
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Az в Юни 06, 2011, 15:16:52 pm
Не ви ли се струва,че последно време прекалено много се говори за тия прословути"Илюминати",тайни общества,ордени и прочее?Дали това е случайно?
Верно,има достатъчно доказателства,че подобни организации са съществували през средновековието.Но днес??Може ли някой да ми даде доказателства за съществуването им днес?
По мое скромно мнение,отгомна част от онова,което се изписва и прожектира за тях,е с една единствена цел-КОМЕРСИАЛНОСТ!!
 Случайно някой да се е замислил,дали това не е поредната манипулация??Дали определени хора или същества нямат интерес простолюдието да си мисли,ЧЕ ИМЕННО НЯКАКВИ СИ СИ ИЛЮМИНАТИ,МАСОНИ,РОЗЕНКРОЙЦЕРИ,ТАМПЛИЕРИ И ПРОЧЕЕ, СТОЯТ В ОСНОВАТА НА УПАДЪКА НА ЧОВЕШКАТА РАСА??? А в същото време тия тарикати да си продължават да трупат несметните си богатства,а ние да продължаваме да им робуваме,четейки за ужасните общества,за които няма никакви доказателства,че продължават да съществуват и до днес!!
Айде позамислете се малко....:)
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Юни 06, 2011, 15:37:25 pm
Искаш някой да ти доказва, че те съществуват?
Добре, това предполага, че според теб не съществуват - щом е така, докажи го ти.
Постави началото на това което искаш да се разиграе.
 :hi:
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Robo в Юни 06, 2011, 17:02:57 pm
 Масонството не е тайна за никой, не се отрича, не знам защо някой би се съмнявал в него ? Масонски ложи има по цял свят и никой, даже членовете им, не ги отричат. А за илюминатите как искаш да ти докажа, че съществуват ? Ако имаха членски клуб с голям надпис " илюминати" що за тайно общество щяха да са ? След като признаваш, че са съществували в миналото какво мислиш, че е станало с тях за да изчезнат ? Може да са им свършили темите за разговор и да са се разпуснали  ;D. А тея тарикати освен ако не е само един  ;D не са ли и те в някаква група ?
Несъмнено бума на книги и филми на подобна тематика се движи от пазара. Пишат едно и също като добавят по някоя друга измислица за да  направят продуктът си уникален и в това е истинската дезинформация.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: bojinkata в Юни 06, 2011, 19:31:35 pm
Az,за мен илюминатите и билдербергите е равнозначно, т.е. става въпрос за една и съща общност, организация, групировка или както си искате ги наричайте.Те не се крият или по-точно не афишират дейността си, но от време на време се събират и тогава най-вероятно решават съдбините на човечеството и тогава чуваме за тях. В отделна тема има списъци, снимки и по-подробна информация.По-добро доказателство едва ли има. И един наш "политик"-Николай Камов беше поканен на една такава сбирка, но или не оправда доверието им или действува, но тихо и без много шум в тяхна полза. 
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: dredy в Юни 12, 2011, 01:54:33 am
http://www.hermesbooks.com/news.php?newsID=148

Прочетете/купете си книгата, моля ви. Може наистина да има секретни планове за Нов световен ред и т.н., но те не са дело на илюминатите. Или са дело на някакви хора, които се наричат илюминати, без да са наясно всъщност кои наистина са били илюминатите. Всичко е в резултат на хорските предрасъдъци и въображение.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: bojinkata в Юни 12, 2011, 11:52:18 am
dredy,в крайна сметка името не е толкова важно. Поне към този момент в световната история събитията се насочват и контролират от "лошите", а как ще се наричат едва ли има значение. Важни са делата.Къде са "добрите"? :hi:
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: bai_lun в Август 06, 2011, 07:30:37 am
Гностицизмът е секта в християнството. От гностицизма произлизат по-късно познатите ни илюминати.
Гностиците предендирали, че имат езотерично знание.
Гностицизмът учел че материалния свят е създаден от дявола или Демиурга в гностическата традиция. Според гностиците материалния свят е вечно владение на дявола.
Гностиците отричат възкресението и вечния живот.
Те вярвали в прераждането на душата.
Имало две течения в гностицизма.
Едното проповядвало служене на дявола и постигане на власт над света.
От това движение се раждат по-късните илюминати.
Другото проповядвало освобождаване от преражданията и оставане на душата в духовния свят.(но няма нищо общо с будизма и другите подобни учения)
И двете течения отричат всякакви морални норми. те отричат всичко материално включително и моралните норми в материалния свят.
Според някои гностици доброто на земята било зло в духовния свят, а злото на земята било добро.
Това е противоположно на херметизма например, който казва че каквото е на земята такова е и на небето. Ранните християни също казват, че забраненото на земята е забранено на небето, а разрешеното на земята е разрешено горе. Това показва че още по времето на Исус Христос имало гностически или пред гностически учения.
Гностицизмът съществува под формата на различни секти дори до Новото Време - Ренесанса.
През Късното Средновековие се появяват първите тайни общества на заговорници стремящи се към властта нарекли себе си илюминати използващи гностическа идеология.

Илюминатите се крепят на внушаване на мнимо превъзходство на ръководителите над останалите. Най-вече измамата действа над последователите им които служат на "висшите същества".
Първите илюминати аргументирали предимството си с езотериното "знание" или "просветеление", което уж имали. Те се основавали на гностицизма.

На гностицизма се основават и масоните(буквално зидари), които служат на Архитекта на света съотетстващ на Демиурга или дявола на гностиците.

Реформатор на илюминатското движение е Адам Вайсхаупт основал Баварските свободни илюмнати.
Измисля тезата, че той и близките му последователи, старейшините на илюминатите  са "висши същества". За сведение старейшини или архонти се наричат в гностицизма помощниците на Демиурга или дяволите. За това някои наричат дявола Стария или Старейшината.
При илюминатите се срещат две версии на измамата за "висшите същества"
В едната те се представят като преродени духове на "висши същества".
В другата версия те са потомци на "висши същества". За такива се представят и прословутите кръвни линии на илюминатите.
Иначе тези висши същества се представят като "паднали ангели" и техните потомци "нефилими".
В по-ново време илюминатите обявяват "висшите същества" за извънземни. В ерата на науката историите с дяволите, ангелите  и нефилимите не вървят.
Имат съответни версии за извънземен произход на кръвните линии. В едни версии като извънземни, в други като създадени от извънземни.
Първата кръвна линия се опитва да създаде самият Вайсхаупт - заплодил братовчетка си за да запази "чистотата на висшата кръв". Напрактика се опитва да създаде ендогамна династия като фараонските, но замисълът му за заграбване на властта не успял. За съжаление се намерили много продължители на делото му. Така има различни кръвни линии и "преродени" "висши същества". Някои богаташки династии милиардери са възприели тази тактика за заграбване на властта.

Има и друга версия на илюминатските висши същества. Тя се появява в ерата на научния възход и упадъка на традиционните религиозни измами на илюминатите. Тогава водещите капиталистически династии възприемат една псевдонаучна идеология  - социалдарвинизма. Тази идеология "доказва" превъзходството на богатите над бедните с изопачаване на теорията на Дарвин за естествения отбор.
Така се появяват социалдарвинистките "висши същества"  на капиталистическата класа.
Също така социалдарвинизма се използва и за "доказване" на расовото превъзходство на империалистическите страни над колониите и поробените народи.
Расизмът е разновидност на илюминатите.
Изобщо тази идеология - социалдарвинизма и производните му движения, също като стария религиозен опиум на илюминатите оправдава и укрепва експлоатацията, робството, потисничеството, диктатурата(на парите, на "висшата раса" и т.н.)
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: SOL в Септември 01, 2011, 20:06:59 pm
Искам да споделя още едно странно нещо :)На сайта на илюминати http://www.illuminati.org/ няма нищо,тъмен екран,когато приближите курсора на мишката в горният ляв ъгъл и го маркирате като плъзгате излиза брояч който отброява крайна дата около 07.12.2011,във сорс кода на сайта открих,че когато времето изтече ще изпише ето това съобщение "Sorry, you are too late."
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: sidewinder в Септември 01, 2011, 20:11:02 pm
Пак някаква заигравка с психиката на хората. Но иначе интересно като факт.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: M.E.S.S.I..A.H в Септември 02, 2011, 00:22:58 am
Искам да споделя още едно странно нещо :)На сайта на илюминати http://www.illuminati.org/ няма нищо,тъмен екран,когато приближите курсора на мишката в горният ляв ъгъл и го маркирате като плъзгате излиза брояч който отброява крайна дата около 07.12.2011,във сорс кода на сайта открих,че когато времето изтече ще изпише ето това съобщение "Sorry, you are too late."
ако се разровиш пише че трябва да се промени датата на отчитане и ще получиш достъп до сив триъгълник ,който е блокиран  май трябва  да се въведат 3 деветки някъде за да получиш ацесс код. Тая страница май е свързана с "изгубения знак" на Дан Браун,ако някой дето разбира повече успее да отвори менюто нека сподели, че ми стана интересно  :yes:
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: subequatorial в Септември 07, 2011, 18:06:39 pm
Мисля , че всичко е обяснено прекрасно и лесно.
Плюс това има обяснени доста проблемни зони.

http://video.yandex.ru/users/kolef2/view/52

Мислите ли че всичко това е възможно и е точно така?

Със здраве
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Септември 07, 2011, 19:44:48 pm
Гледал съм горното клипче, много е добро и съм съгласен с него.
За съжаление, писано е да им се даде тотална власт известно време, сега я нямат още, но ще стане.
И това е наложително, за да се отворят очите на всички, защото има хора които се усещат чак като им опре яйцето в дупето :)
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: blade в Септември 07, 2011, 22:30:22 pm
Въпросът е,че ако им се даде тотална власт трудно хората ще осъзнаят истината или как мислите вие ?
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Z-931 в Септември 08, 2011, 00:31:47 am
Те първо нямат тотална власт, поради това, че нямат свободна воля.

А, хората имат свободна воля,  но нямат тотална власт, поради същата причина.

А илюминатите и техните деца са най-заробената част от човечеството, така че не им завиждайте на "луксозното"  робство!

Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Excalibur в Октомври 10, 2011, 14:36:04 pm
Не знам кои от вас, са информирани на 90 процента да речем, за илюминатите.
Цялата им общност ще страда един ден, сигурен съм.
Ако някой иска да научи абсолютно всичко, което трябва, и което може.. да гледа
The Arrivals, и Phase. Пишете в youtube.com - The arrivals pt.1 и ги гледайте. 44 епизода бяха мисля, а Phase са около 20. Много добри филми, ще ви отворят очите на 8.
Ако не знаете английски, ми пишете лично, а аз ще Ви дам link да си ги дръпнете всичките с субтитри. Другия вариант е, да напишете The arrivals pt.1 Bg subs.

Другото, което искам да кажа е, че много лесно се издават. Rihannа, Madona, Dr.Dre, изобщо всичките богати хора на запада от музикалния бранш и не само. Rotshild, Rokfeller, големи семейства, които контролират света общо взето. Ако някой иска да научи нещо повече за тях, нека да пише в темата, или лично, или просто да гледа филмите, които съм дал. Поздрави, и се оглеждайте за тези хора, зли са! Между другото Pendulum също са такива.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Han_Baian в Октомври 12, 2011, 14:04:45 pm
"Държавният департамент предупреждава гражданите на САЩ за възможността за антиамерикански действия след осуетяването на заговор, свързан с Иран, за извършване на голям терористичен акт в САЩ", се казва в необичайното предупреждение, цитирано от "Уолстрийт джърнъл". Предупреждението ще бъде в сила три месеца, до 11 януари 2012 г. :diablo:
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Han_Baian в Октомври 12, 2011, 14:09:16 pm
Вестник "Уолстрийт джърнъл" отбелязва необичайния характер на предупреждението, публикувано от Държавния департамент на 11.10.2011 г. Обикновено подобни предупреждения се отнасят до условията в конкретна държава и нямат глобален характер.


Забелязвате ли числото 11 ?
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ARRI в Октомври 12, 2011, 14:38:23 pm
Това с предупреждението за терористични атаки, е за прах в очите и да се изместят прожекторите от протестите ''Окупирай Уолстрийт''  :yes:. Нещо като наща етническа карта, която винаги я размахват като трябва да ни отвлечът вниманието.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Han_Baian в Октомври 12, 2011, 15:50:54 pm
Мислите ли,че има таен орден,които се бори срещу Илюминати, и ако има кой е той? :D
Защото говорим за опасността,но не говорим за нейната превенция!  :---
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: bojinkata в Октомври 12, 2011, 20:39:55 pm
Добре би било да има такъв.
А тези "разкрити терористични заговори" на Иран са явно подготовка на общественото мнение на САЩ и света за нанасяне на удар по тази държава. Нищо ново, разбира се.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: voodoogoo в Октомври 12, 2011, 21:06:55 pm
Това е вече малко прекалено.Да ударят Иран.Вярно ,че досега удряха все около него и разположиха многобройни бази ама Иран да не се бърка с Ирак.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: bojinkata в Октомври 12, 2011, 21:27:41 pm
Така е, ама трябва да се спасява долара. Иначе шубето е голям страх. Но очевидно кампанията започва. Няма случайни неща. То е ясно кой е организатора на тези акции. Може и само да демонстрират активност, за да заработят заплати и бюджет, но целта-Иран отдавна е поставена. Трябва да очакваме още по-страшни провокации. :hi:
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: konstantin2007 в Октомври 13, 2011, 15:32:02 pm
Офф..кво сте се хванали за тия илюминати..Лоши били..Според мен паметници трябва да им издигнем,щото ако няма кой да го играе"лошият"отбор,как ще се поддържат полярностите тук,осигуряващи ни нужното развитие?
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: JerryNP в Октомври 13, 2011, 23:39:09 pm
Дано това да е сарказъм.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ARRI в Октомври 13, 2011, 23:49:17 pm
Офф..кво сте се хванали за тия илюминати..Лоши били..Според мен паметници трябва да им издигнем,щото ако няма кой да го играе"лошият"отбор,как ще се поддържат полярностите тук,осигуряващи ни нужното развитие?

Така е. Ако не виждаме злото, няма да познаем и доброто. Дуален свят, все пак ;).
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: voodoogoo в Октомври 14, 2011, 02:05:00 am
Не ти трябва да разбираш какво е зло ,за да знаеш какво е добро.  ;)Внимавай!Вече си една крачка по близо до тъмната страна.Дори не усещаш как полека-лека ,унесен в мисли за доброто  си минал границата.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: bojinkata в Октомври 14, 2011, 16:20:02 pm
voodoogoo, тука си много прав. В тази връзка има един стар виц-за онзи дето нарочно си стискал тес...те, за да му е хубаво като ги пусне. ;D
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: konstantin2007 в Октомври 14, 2011, 16:37:04 pm
Дано това да е сарказъм.
Ми не,не е!

Не ти трябва да разбираш какво е зло ,за да знаеш какво е добро.  ;)Внимавай!Вече си една крачка по близо до тъмната страна.Дори не усещаш как полека-лека ,унесен в мисли за доброто  си минал границата.
Напротив!Трябва ми да разбера какво е зло и добро.И тъкмо за това съм тук.
Без да минавам границата,нито на едното,нито на другото.Опитвам се да остана някъде по средата.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: voodoogoo в Октомври 14, 2011, 18:25:31 pm
Няма среден път.Има само един път и той е,пътят по който вървиш.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: konstantin2007 в Октомври 14, 2011, 18:59:13 pm
Няма среден път.Има само един път и той е,пътят по който вървиш.

Е,ако според теб няма среда,то се съмнявам,че разбираш какво е баланс.А то за това иде реч,по принцип.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: L.J в Октомври 14, 2011, 22:36:46 pm
Защо трябва да има ЗЛО ???? Неможе ли това да са различни идеали ? Ами ако в техната ситуация това е правилното решение ? Кой сме ние да решаваме кое е добро и зло?

Да разгърнем въпроса,поради каква причина действат така ( власт,амбниция и прочие) да де ама сами не могат да управляват света.Шепа хора не могат да управляват света.( Научни факти ) Значи има нещо друго.За да спорим кое е добро и кое е зло можеби първо търябва да видим това зло за кой е зло: за мен,теб вас или нас.

Според мен истината е в историята.Доста войни са се водили за уникално глупави неща.Да това го знаем всички днес,разбираме го сега,осъзнаваме го сега.Някога хората не са имали тази възможност за информация и са приемали за истина това което им се каже,нека небъдем средновековни нека помислим реално и да се опитаме да разберем това наречено ЗЛО.Защото зло за някой е ДОБРО за МИЛИОНИ.

ПОЗДРАВИ :drinks:
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: konstantin2007 в Октомври 14, 2011, 22:57:07 pm
Защо трябва да има ЗЛО ????
Ми щото иначе щяхме да рупаме трева и моркови в някой"рай"и..сбогом на еволюцията,привет на скуката и стагнацията..А кой знае..може па всички да станем тлъсти херувими с бели нощници и арфи в ръка..ммм..умирам за подобна идилия
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: JerryNP в Октомври 17, 2011, 01:24:15 am
На мен просто не ми харесва банда боклуци да ми се бъркат, по един или друг начин, в живота и да ми маниполират съзнанието. И какво в крайна сметка? Въпросния "елит" може да имат пари и власт, но са изгубили човешките взаимоотношения по между си. Никога няма да изпитат истинска любов, прителство и т.н. Никога няма да се радват на живота така, както ние се радваме. Утре ще отида да изпия няколко бири с приятели, да пуша евтини цигари и да си разкажем някоя смешка, но ше си изкарам страхотно. Ще бъда човек. И то не защото те са ме програмирали да съм скромен и да се задоволявам с малко, а защото това наистина ми харесва. Взаимоотношенията между хората са най-важни. А както казват възрастните хора, Бог забавя, но не забравя. Нека си бъдат "елит". Един ден всеки ще бъде съден по отделно.

 Илюминати ли са(което малко ме съмнява) или някви други, няма значение. Да си заврът парите и властта отзад, с извинение. Това са гнусни изверги! Не трябва да се фанатизираме с тея неща и да вярваме сляпо на статии и теории, без никакво доказателство. Те точно това искат. Да ни пълнят главите с такива фантасмагории и да вършат целите си. В крайна сметка, едва ли ще успеем да променим нещо. Поне нека да отворим очите си и да се помъчим да бъдем по-добри хора.

Живи и здрави, и поздравления за страхотния сайт :hi:
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: voodoogoo в Октомври 17, 2011, 02:58:59 am
Няма среден път.Има само един път и той е,пътят по който вървиш.

Е,ако според теб няма среда,то се съмнявам,че разбираш какво е баланс.А то за това иде реч,по принцип.
Много се чудех дали да отговоря.Съмнявам се ,че ще ме разбереш,защото знам ,че се съмняваш,понеже е написано по-горе.Веждам че следваш илюминашката логика  и заедно със всички свои съмнения в стремежа си да създадеш баланса ,на създадено зло се отвръща с равно по сила и обратно пропорционално добро.Или пък Си е някакъв вселенски закон и те колкото и зло да правят  ,то ще се балансира с добро после.Аз и аз така от известно време по тая логика едно добро не смея да направя,да не стават злини после да балансират.
  И той, балансът, нали така се контролира,като на кантар и слагаш от едната страна домати ,а от другата круши .
  Или идеята е да отвърнеш на злото със  същото количество зло ,или по-малко но по-качествено ,за да се балансират.Или с добро?Обърках се вече и сега не мога да намеря баланса.А,да .Дишай.
   Малко ми прилича на „счупен телефон„ цитатът в началото и затова ще обвия недоумението си в многословие.
   Не казвам ,че няма среда.Напротив.Има и то каква .Златна среда.Златна среда създадена за специялно за нас в която да си балансираме и самоконтролираме.Златна среда в която имат почва,мисли и изказваня като :Те и аз,респективно ние,Те са кръвна линия,аз не ,което не е вярно дори като изказ,Те са свръхнеестествени,и т.н. ,превъзхождащи ме по всички параграфи.Опитът да се изкарат дори нечовеци и да излязат от тази рамка,за да не ги класифицираш в една група със себе си е смешен психологически похват за децата.Опитът да се изкарат връзки с фараоните е повече от смешен ,но напомня някак за една от френските династии,която само с подмяната на една дата при препис на данни ,си осигури кръвна връзка с Мария Магдалена и лежа на тия лаври дълго време.А тук дори не става въпрос за някакво доказателство.Просто хората си играят с вярата си.
 Ще ми се да обясня и за средният път,но се съмнявам, Константин2007,че ще разбереш,така ,както аз не разбирам балансът.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: konstantin2007 в Октомври 17, 2011, 15:16:57 pm
Много се чудех дали да отговоря.Съмнявам се ,че ще ме разбереш,защото знам ,че се съмняваш,понеже е написано по-горе.
Не се коси,дали ще те разбера..някой,някъде бе казал,че"От горното стъпало,лесно се слиза,виж,обратното било трудно" :)
Много се чудех дали да отговоря.Съмнявам се ,че ще ме разбереш,защото знам ,че се съмняваш,понеже е написано по-горе.Веждам че следваш илюминашката логика  и заедно със всички свои съмнения в стремежа си да създадеш баланса ,на създадено зло се отвръща с равно по сила и обратно пропорционално добро.Или пък Си е някакъв вселенски закон и те колкото и зло да правят  ,то ще се балансира с добро после.Аз и аз така от известно време по тая логика едно добро не смея да направя,да не стават злини после да балансират.
  И той, балансът, нали така се контролира,като на кантар и слагаш от едната страна домати ,а от другата круши .
  Или идеята е да отвърнеш на злото със  същото количество зло ,или по-малко но по-качествено ,за да се балансират.Или с добро?Обърках се вече и сега не мога да намеря баланса.А,да .Дишай.
  
Първо,чисто от любопитство..ти,откъде знаеш,какви са моите съмнения?И второ едно уточнение.Балансът не включва само"добро"и"зло".Отнася се за абсолютно всичко.Но примера който даваш е неуместен(Освен ако не става въпрос за"непоискано добро,се отплаща със зло"то тук се има предвид,че когато даваш нещо без да са ти поискали,ти дефакто нарушаваш друг закон.Този са свободната воля).А Вселенският закон за привличането си гласи,че"подобното привлича подобно",и всеки го знае.Спор няма.И респективно ако си любящ,добронамерен и т.н ще привличаш подобни енергии в живота.Елементарно е.. Идеята на"злото"да отвърнеш със зло си е твоя.Аз никъде не съм казвала подобно нещо.
Но те питам..Ако някой нападне семейството ти и ти имаш оръжие,ще се защитиш ли?Или ще седиш да гледаш как умират любимите ти хора?Ами ако се наложи да го убиеш?А?Щото убийството си е убийство откъдето и да го погледнеш.Няма нападение,няма защита.Налице остава убийството като факт.А както знаем,никой няма право да отнема човешки живот :P..Т.е.тва си пример за"лошо".Е..готов ли си да изцапаш душичката си с такъв"грях"А?Или пък ще седиш кат овца и ще позволиш на някой да ви изпотрепе всичките,щото може пък и тва да е"божията воля"?
После..в цялата тая ситуация със полярностите,си има такива дето се"саможертват",именно с цел да подпомогнат развитието на"другите"(разделението е условно,щото все пак всичко е едно цяло)осигурявайки им нужните условия за развитие.
В тази връзка,има една много хубава притча за"малката душа и слънцето"
А да..за крушите и ябълките.Ако поставиш на едната везна 0.500гр.домати и0.500гр круши,а после направиш същото и със другата везна,ето ти го балансът.
  Малко ми прилича на „счупен телефон„ цитатът в началото и затова ще обвия недоумението си в многословие.
   Не казвам ,че няма среда.Напротив.Има и то каква .Златна среда.Златна среда създадена за специялно за нас в която да си балансираме и самоконтролираме.Златна среда в която имат почва,мисли и изказваня като :Те и аз,респективно ние,Те са кръвна линия,аз не ,което не е вярно дори като изказ,Те са свръхнеестествени,и т.н. ,превъзхождащи ме по всички параграфи.Опитът да се изкарат дори нечовеци и да излязат от тази рамка,за да не ги класифицираш в една група със себе си е смешен психологически похват за децата.Опитът да се изкарат връзки с фараоните е повече от смешен ,но напомня някак за една от френските династии,която само с подмяната на една дата при препис на данни ,си осигури кръвна връзка с Мария Магдалена и лежа на тия лаври дълго време.А тук дори не става въпрос за някакво доказателство.Просто хората си играят с вярата си.
 Ще ми се да обясня и за средният път,но се съмнявам, Константин2007,че ще разбереш,така ,както аз не разбирам балансът.
Никой не е създавал никаква златна среда за никого.Това състояние на духа,а не географска локация.Златна среда=баланс.Но ти разделяш прекалено много всичко,като забравяш,че става въпрос за едно цяло.Физическите връзки,думи като"свръхестетвен",превъзхоство..Всичко това е деление.Поставяш нещата в конкуренция.Битието не е олимпиада.То просто Е.И балансирането не може да стане ако не опознаеш,не изследваш и разбереш всеки един негов аспект.Разбирането,приемането и позволяването на Битието да бъде такова каквото е,това е балансът.С други думи( класически пример,пак казвам,отнася се до всичко),да разбереш и приемеш,че си и добър и лош,едновременно,просто  във всеки миг,правиш избори,и решаваш как да действаш.Т.е.коя част от себе си,да изявиш.При това,без да се конкурираш с никого.Така де..за кво ти е да се надбягваш със самият себе си?
Илюминатският фолклор ми е безинтересен,онова което ме вълнува е начинът по който те участват,и ползата която мога да извлека на този етап,за собственото си равитие.
Офф..и въобще,тва с илюминатите ми е малко,като историята с любовницата..Все тя виновна.Ми,че мъжът щом си е решил,ако не е тая ще е оная..
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: nightshadow в Октомври 30, 2011, 00:15:01 am
вече възхваляват откачалките и във песни  :( Davidescu Andrei - Illuminati

Приятно слушане !
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ARRI в Ноември 11, 2011, 23:14:50 pm
Като се замисля има резон в намеренията на илюминанти да ни приведат до санитарния минимум от 500 000 човека. Да вземем един прост пример като да речем НАДПРЕВАРАТА да участваш и да спечелиш в ХFAKTOR. Нито съм се бутал да участвам, нито предполагам и Вие. Нещо подобно е и животът ни. За 20 места кандидатстват хиляди. А от тези 20, остава само един. Значи слава се полага само на един от хиляди. Същото е и за кандидатстване за някоя доходна длъжност. На интервюто се явяват стотици нахъсани и подготвени кандидати, но наемат само един. Само на един се полага да обслужва клубът на богатите, с/у солидно възнаграждение и мн.други благинки, които са недостъпни за простолюдието. Могат да се дадът стотици примери. Та излиза, че един печели, а останалите губят играта. И след няколко подобни загуби в живота си стават злобни и заядливи, намръщени неудачници, които срещаме почти всеки ден по улицата. Изпадат в депресии, изтрещяват и пр. На илюминанти им е прекалено ясно каква е играта, и от съжаление към нас милиардите неудачници, са решили да ни разчистят и да останат само атовете. Знам, че повечето няма да се съгласите с мен, но това е моето мнение. Пък и ние сме си виновни. Плодим се като зайци. Вече сме 7 000 000 000 . А място под слънцето реално има само за 500 000.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: bojinkata в Ноември 12, 2011, 20:41:55 pm
Арри, малко пресилено, но в общи линии за съжаление си прав. Споделям виждането ти, но не съм съгласен с цифрата колко души може да храни Земята. Това кой и как го е изчислил? Това ТЕ са го наложили като число, за да оправдаят геноцида. Може да бъдат много повече. Май се получи расистка история. :hi:
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ARRI в Ноември 12, 2011, 21:10:19 pm
Nяма да обсъждаме изхранването, а реализацията на всеки един от нас. Колко ще се реализират и колко ще стоят от страни и ще гледат жално през стъклото? Колко ще спечелят XFAKTOR, и ще се окъпят в слава и пари(примерно) и колко ще се разочароват и ще злобеят? Ей за тва говори, а не за изхранване. Всеки иска да е богат и да си ляга с мис Свят ;).....Ама колко реално ще го постигнат. И защо мислиш, че ни заляха с бози от сорта на позитивното мислене, доброто ще победи злото.....сили на светлината, ангели, архангели.......бъдете добри и не пожелавайте жената на ближния......и пр. алабализми? Ми защото да не гледаме в тяхните канчета. Факт. За да се примиряваме с нищото, ама от сърце. За това ни забълбукаха с карми, марми и др. арми......за да се примиряваме, че видите ли в този живот не сме никои, понеже в миналия си живот сме грабили с пълни шепи от богатството и славата. И естествено за да не навдигаме главите си, ни изпратиха федерацията на светлината за да ни излекуват болните и зли души и да ни помогнат да се възнесем.....Факт. И те се чудят вече какво да правят с нас. В чудо са се видяли с желанията за охолен живот на 7 000 000 000 000, и понеже просто няма как да се получи е редно да ни възнесът на по-добро място......физически ! Знам, че звучи брутално, но това е самата истина. Желаещи за безвъзмездни кредити много, но парите ще стигнат само за един. Ей така стоят нещата. Другия вариант е доброволно да се преселим в гората като Анастасия, и да не им образуваме притеснения.....

п.п.И хайде да разведря малко обстановката ще ти споделя, че и АЗ мечтая да мога да ритам като Стоичков, но уви, мога само да псувам като него ;) ;D ;D
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: xtring в Декември 05, 2011, 01:19:13 am
ARRI, това, което се прави е демагогия с ниско ниво на сложност, тъй като хората всеки ден и час биват възпитавани да се държат по определен начин, а след това се твърди, че повечето от тях не струват, пречат и трябва да умрят.
Същото е и с изхранването и с ресурсите. Хората могат да създават ресурси, както има вече и официално създадени изкуствени еквиваленти на ресурси. Точно тези, които учат хората да не струват, могат да ги учат да струват. Да изхранват, да поддържат планетата. И да ограничават прираста на населението.

Могат, но вместо това, правят точно обратното - поощряват, не това не е точната дума - базирайки се на техните познания върху психология например те просто почти задължават хората да бъдат такива, каквито са, средата която те създават и поощряват, самата тя е предпоставка сама по себе си.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Hacko в Декември 05, 2011, 19:39:01 pm
   Структура на Световното Правителство (http://youtu.be/VniuXky5NB8)

http://www.youtube.com/v/VniuXky5NB8?version=3&hl=bg_BG

 
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: deamon в Декември 06, 2011, 21:57:34 pm
Какво стана със сайта www.illuminati.org ... тъкмо на брояча останаха по малко от 24 часа... и сайта го няма....
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: T.Totev в Декември 07, 2011, 00:05:20 am
Там е саита ,при мене се отваря, по него утре  около 15 часа се занулява !!!!!!!!!!
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: xtring в Декември 07, 2011, 00:29:14 am
Там е саита ,при мене се отваря, по него утре  около 15 часа се занулява !!!!!!!!!!
Това е много гадно с тоя сайт, прочетох мнение че някои хора вече си пожелават сбогом, други призовават да се бяга.
Надявам се да им е изтекъл мандата на тия които го правят, начинът по-който е направено прилича на много противна манипулация. Ако толкова си държите на брояча ето ви го на http://7december.org/
Черен екран със черен текст:
AKE UP HUMAN RACE.
All of us are the brothers and the sisters. We have the power to finish all of the wars and the darkness. If we do not wake up, we will be too late and the darkness will arise...

п.с. не братя и сестри, ами братята и сестрите? И вижте и как е структурирано името illuminati.org домейн за организация.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: M.E.S.S.I..A.H в Декември 08, 2011, 15:35:51 pm
Там е саита ,при мене се отваря, по него утре  около 15 часа се занулява !!!!!!!!!!
Странно  :greeting: когато прочетох това забелязах че в момента е 15.15 ч, влезнах в сайта и хванах 00.00.15 сек .... 14 ..... 13 .... нищо не стана, сайта спря да работи,но и няма нищо случайно. В същия момент ми просветна че илюминати не са лошите ,а незнайно кой и кога им е приписал всички злини и просто използва тяхното име ..... и вече ми е жал че толкова упорито и масово всички наричат светлината мрак и насочват негативни емоции към нея под въздействието на елементарни и повърхностни манипулации .
Нека бъде светлина ! Нека светне на всички !
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: xtring в Декември 10, 2011, 12:18:57 pm
Преди малко четох едно интервю, в което покрай другото се споменаваше, че много често използвали израза "пътят към Йерусалим", даже и официално. Като метафора за постигането и придобиването на нещо. Така косвено става ясно, че наистина по време на кръстоносните походи са докопали нещо ключово.
Има информация и за някакви които се назовали real illuminati и според тях те следвали истинските закони на Соломон.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: pleasure в Януари 29, 2012, 00:13:56 am
Енергоинформационен подход към темата за илюминати:                                      Първа образователна лекция

   Ние знаем, че има хора, които искат да управляват света и нас. Тях ги наричат елитни семейства, и те така наричат себе си. И за да управляват са измислили интересно нещо – това нещо се казва религия. Във филма „Духът на времето” се вижда как религиите си приличат като братя близнаци една на друга, само се променят персонажите, които се представят под този модел. Защото това е изгодно – на първо място да не се променя концепцията, а само да се усъвършенства и пригажда към новите епохи. И второто – те винаги са деструктивни. Когато поставяме ритуала на първо място, а любовта на второ –винаги губим. Защото е важно не това, което правим, а това което влагаме, в това , което правим. И по този повод – те самите са давали информация в библията, която звучи така: „Ако вие раздадете цялото си богатство и станете бедни в Мое име. Ако вие сте преследвани през целия си живот в Мое име, и даже бъдете горени на клада или разпънати на кръста в Мое име, а Любов нямате, всичко е напразно.” Защото не е важно действието, което вършим, а е важно чувството, което влагаме в това действие. Емоцията, енергията, които влагаме в събитието, те изпълват това събитие, което се формира в бъдещето именно от основната честота. А основната честота винаги е Любов.
   Да разгледаме хората, които правят това. Оказва се, че те могат да се реинкарнират както и където им се иска. Говорят, че тази способност се предава даже не генетично, а информационно. Тези хора, както вече казах, могат да се обучават на реинкарнация. И ние можем да се обучаваме, буквално за два месеца с определена информация и практики да планираме и да се въплащаваме там, където си поискаме.  И тъй като това е необвързване с определени хора, то е важно не кои са ти родители, а с каква информация се раждаш. Когато аз проверих – тези хора не притежават чувство за Любов. Защо? Защото Любовта следва да се натрупва всеки живот отново, чрез определени закони, формирования и чувства, преминавайки през определени информационни моменти. Затова те винаги се намират в неутрала. На нас ни дават информация по такъв начин, че ние да си мислим, че Земята е затвор. Но тогава възниква въпросът – хората, които стоят над всички и могат много повече, защо години идват тук и работят като надзиратели, когато биха могли да живеят, процъфтяват и да получават удоволствие. Отговорът е прост – на тях им е изгодно да мислим така. Защото тези структури, които ни изпращат под формата на религии и молитви им дават безгранично количество енергия, която те получават чрез егрегора, който има всяка религия и всеки мироглед. Те самите, притежавайки обем енергия, емоции, информация и знания, управляват другите хора, без необходимост да ги стискат за ръката и да им казват „Ти ще правиш това и това.”
   Когато ме питат хората: „Клинтън, Буш, Бил Гейтс принадлежат ли към елитните семейства?”
   Аз им казвам: „Знаете ли, повече приличат на директори, които са назначени, отколкото на собственици. При това тях са ги назначили по такъв начин, че даже и не знаят, че се явяват назначени. Защо? Защото тези хора са подбирани не по принципа „Кой е достоен” , а по принципа „Кой е по-управляем”.
Давам пример с експеримент, който ни приложиха на един семинар. Аз лично участвах в експеримента. Завързаха ми очите и казаха „Ти танцуваш това, което искаш да танцуваш. Сега се пуска музика и това е всичко”. А отзад стои човек, който започва да танцува това, което аз в унисон започвам да повтарям след него, въпреки, че ми стои зад гърба и освен това съм с вързани очи. Когато това се заснеме на видео-аз имам усещането, че танцувам това, което искам . Когато гледаме записа се оказва, че аз повтарям с леко закъснение движенията, които прави човека  зад мен!
   Оказва се, че нещо за да се структурира е нужно да се създаде определена координатна система, на която да може да се поставят  точки и да се управлява.
   Когато ми разказаха за някакъв семинар „Хората от петото измерение” аз зададох въпрос:
„А вие въобще разбирате ли какво значи пето измерение? И въобще разбирате ли какво е това измерение?”
Те отговориха:
„Това вероятно е такова съотношение към нещо”
Аз им казах:
„Дайте да започнем от самото начало. Има такава фраза – правилно образование, в нея вече на 50% е заложен смисъла. Когато имаме правилно образование, образите, които ние формираме в своето бъдеще в сегашно време, представяйки си това, което искаме и чувствено знаем как бихме искали да се отнасяме към него, ние създаваме това, което ще ни се случи и това здравословно състояние, което бихме искали.  И правилното образование не е химия, физика, математика, история… То е умението да формираме съзидателно образи и чувствено, осъзнато, правилно да позиционираме себе си спрямо тях. Така че измерението е нашето отношение към всичко.”
   Може да се мери в папагали, в жирафи, в слонове – ние сме решили, че това ще е дължина, това ще е височина, това ще е ширина, а ето това – време. При това дължината, ширината и височината можем да мерим в метри, в мили, в аршини и пр.  А за времето ние сме взели определена величина, казали сме, че това е еталон и относно него ние нещо съотнасяме. Такава е ситуацията с цифрите, с буквите. Цифрите носят вече някаква информация, която сме заложили, осъзнато или неосъзнато. Ние храним много големи илюзии, когато мислим, че правим това неосъзнато, защото всяка цифра носи информация, която са заложили в нея тези хора, които изначално са я формирали. А това по правило са елитните семейства.
   Излиза, че когато вземем и създадем съвкупност от четири измерения, тя дава петото измерение, което се казва Безусловна Любов. Ние знаем, че Любовта, когато човек пребивава в състояние на Любов –астролозите вече  са говорили нееднократно – на хората, които обичат, наталната им карта не работи. Защото тези вибрации, които дават определени звезди формират състоянието на характера, който пък формира мислите, образите и чувствата, а те формират събитията.  Тъй като човека се намира в друга реалност, в свят от позицията на Любовта, то и събитията се формират съвсем други и несъответстващи на тези звезди и параметри, които се изчисляват по астрологичните карти.
   Има такава поговорка: „Както кръстите яхтата, така и ще плува.” Каквото си представяме, каквато информация влагаме, това ще въздейства върху нас. А тъй като са я заложили в астрологията много хомеопатично, т.е. много фино, то за това тези звезди, поради факта, че ние не го осъзнаваме ни действат и формират определен характер и човешки качества, чрез които може да ни управляват и манипулират. Има слаби места, които дават възможност това да се прави. Членовете на елитните семейства с това са и елитни, защото те се раждат в неподчинение на хороскопа.

Източник:
http://alexander-seminar.com/index.html
 

Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Belus в Февруари 08, 2012, 00:47:24 am
Здравейте, ще ви помоля да обърнете внимание на този сайт http://jomyno.wordpress.com/ (http://jomyno.wordpress.com/) В него на първата страница пише "МЕНФРА ФУЛМИНАТА IXI – ЕДНА ИДЕЯ, КОЯТО ЩЕ ПРОМЕНИ СВЕТА!!!" и като дата на започване е дадена: 29.02.2012 . Прегледах обстойно макар и малкото картинки(символи) в сайта и започвам да усещам илюминатски привкус. Който иска, нека да го види и да сподели дали долавя някаква символика в думите Menfra Fulminata IXI или в сайта и посланието като цяло.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: BlackSunEmpire в Февруари 16, 2012, 23:21:05 pm
Според Саркози, финансовата криза ще събори стария световен ред и ще изгради нов

Париж.  Президентът на Франция, Никола Саркози, днес официално встъпи в предизборната си кампания, с обръщение към сънародниците си на първия предизборен митинг в югоизточната част на страната, предава ИТАР-ТАСС.
 „Кризата не е приключила, а в момента все още съвсем не са се проявили всички нейни последствия. Аз съм убеден, че тази продължителност на кризата бележи падането на един световен ред и раждането на друг”, заяви Саркози пред 2 000 френски граждани.
 Според настоящия държавен глава, този момент на промяна на световния ред е съдбоносен за Франция.
 „Всичко, абсолютно всичко трябва да се измисли наново. не можем да построим един нов свят, нова Европа, нова Франция,като използваме идеите от вчера. Кризата променя всичко”, допълни Саркози.
http://www.focus-news.net/?id=n1621957
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Hacko в Февруари 20, 2012, 15:02:17 pm
Някой знае ли дали у нас се продават карти за играта «Илюминати: Теория на заговора»
Ето ви  видео (http://www.youtube.com/watch?v=em3OpH5wl2Y&feature=relmfu)   и  инфо (http://planeta.moy.su/blog/illjuminaty_teorija_zagovora_konec_igre/2012-02-20-14957):
 
http://en.wikipedia.org/wiki/Illuminati_(game), http://www.sjgames.com/illuminati/
http://www.sjgames.com/illuminati/img/illuminati_rules.pdf
http://translated.by/you/illuminati-the-game-of-conspiracy-rules/into-ru/trans/
http://translated.by/you/illuminati-the-game-of-conspiracy-rules/into-ru/
http://conspi.ru/photo/illjuminaty_teorija_zagovora_illuminati_the_game_of_conspiracy/2

Още видео:
/>
/>
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Hound Dog в Февруари 20, 2012, 15:19:37 pm
Не знам дали се продават, но разполагам с картите в електронен вариант, т.е. изображенията на картите. Ако искаш пиши ми и ще ти потърся линк за даунлоуд или ще ти ги пратя.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Hacko в Февруари 20, 2012, 16:42:10 pm
Hound Dog, благодаря за вниманието  :hi: но тук (http://conspi.ru/photo/illjuminaty_teorija_zagovora_illuminati_the_game_of_conspiracy/2) ги има всичките 382 бр.
По-важното е, че на самите илюминати не им харесва играта (http://youtu.be/PS9d67ZZA3o) на Стив Джексън.
 
http://www.youtube.com/v/PS9d67ZZA3o?version=3&hl=bg_BG
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Hacko в Февруари 20, 2012, 17:18:10 pm
Официальный сайт Ордена Иллюминатов России (http://www.illuminati-order.ru/)

Документалният филм „Илюминати“ (http://www.hristiqni.com/-online/2011-04-27-10-22-50/673-istinata-za-ilyuminati-i-masoni)  и   песента на Сарафа - Илюминати (http://youtu.be/6pduyiXDZ_w)
  
http://www.youtube.com/v/0go5QLyXVJw?version=3&hl=bg_BG   http://www.youtube.com/v/DbHFBQr6cNk?version=3&hl=bg_BG

  
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Ashaman в Февруари 20, 2012, 20:58:38 pm
Официальный сайт Ордена Иллюминатов России (http://www.illuminati-order.ru/)
Колко са добри а, малко остава да им повярваме и не се шегувам,едновременно с другите неща, тече и пропаганда за припознаването на илюминатите.
Момумента Джорджия, е по подобен начин изписан. Въпреки това, от тези 13 цели в сайта, създаването на Световна армия и полиция не ми допада особено, както и универсализация на езика. Мисля, че това ще е пагубно и погрешно са ни промили с идеята за граждани на общ свят. И най-очевидното е, че работят против хората, но се крият зад красиви идеали. Макар, че не знам точно какъв е тоя сайт, не може да се има доверие, но е в тон. Мога да повярвам на останалите точки ако виждам, че работят за доброто на света, обаче не е така.
А и въобще се задава време разделно, и то е вече тук, но все още има надежди, че процеса е обратим, ако успеят и скъсат първичните връзки - семейство, общност народ, ще им бъде още по-лесно. А това вече се случва, според мен.
Нямам идея дали се поддържа с машини или има и някакава космическа причина.

П.с. Монетата на Медведев от сайта отваря въпроса, защо ако това е техен сайт, ще я представят така.
Оригиналната монета
/>А това е версията в сайта http://www.illuminati-order.ru/8.htm

Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Hacko в Февруари 21, 2012, 11:47:29 am
П.с. Монетата на Медведев от сайта отваря въпроса, защо ако това е техен сайт, ще я представят така.
Оригиналната монета
/>А това е версията в сайта http://www.illuminati-order.ru/8.htm

Просто няма разлика, защото в руския сайт е посочен източника (http://www.futureworldcurrency.com/Documents.asp?DocumentID=191)

(http://www.futureworldcurrency.com/images/Documents/Varie/Small/MEDVEDEV_E_LA_MONETA.jpg)

А снимката виж тук (http://www.futureworldcurrency.com/Documents.asp?DocumentID=3149) и още инфо (http://pl15.ru/economic/7535-medvedev-predstavil-novuyu-mirovuyu-valyutu.html) с видео (http://youtu.be/wlBuG9C9bXg)
Знаки масонов и иллюминатов в России (http://dokumentika.org/masoni/znaki-masonov-i-illiuminatov)
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: kalan в Април 19, 2012, 09:34:12 am
Цитат
Копирайте www.itanimulli.com (illuminati наобратно) и вижте кой сайт ще излезе.За неинформираните - http://www.youtube.com/watch?v=YE-Hvo0hSr0 (http://www.youtube.com/watch?v=YE-Hvo0hSr0) .Това не е теория ,а реалност!

Извинявам се ако е писано преди, но сега го видях във форумите на замунда. Копирайте www.itanimulli.com (illuminati наобратно) и вижте кой сайт ще излезе.
Незнам това ако не е доказателство, какво е тогава.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: hot2011 в Април 19, 2012, 09:44:18 am
  Много е простичко чове-ко, това си е чисто и просто някой балък е направил РЕДИРЕКТ до дадения сайт. Нищо повече, няма нужда това да ме убеждава този линк за да знам, че те са само инструмент в ръцете на Антихриста.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: kalan в Април 19, 2012, 10:01:09 am
Еее.... тия редиректи не ги разбирам.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: balar в Май 10, 2012, 08:27:09 am
А това, че илюминатите са всемогъщи и държат целия свят в ръцете си не е ли пропаганда на самите тях? Антирекламата е също вид реклама, сиреч плюващите срещу тях съвсем не са против тях. Мислите стават реалност. Противниците им винаги изтъкват богатството и влиянието на тази секта, втълпявайки в подсъзнанието на хората, които небиха ги последвали същото което вече са набили в главите на следовниците си. И още, щом произлизат от Египет и Месопотамия защо никъде никой древен автор не е споменал нищо? Това е просто една католическа секта, която по нищо не се различава от адамитите да речем. Хората виждат онова, което искат да видят. Това мисля аз за тия илюминати: една от многото католически секти.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: WhiteKnight в Май 10, 2012, 08:33:46 am
 Задавали ли сте си някога въпроса какво е общото между чалгата, масоните, дрогата(опиатите) и световния музикален бизнес, както на тези, които ги притежават и стоят зад тях. Има ли според вас връзка между световноизвестните диви на черната поп музика Бионсе и Риана с всяка една селска кръчма дори и в най-затънтените краища на Балканите и в частност България, музиката, която се слуша в нея, както и опиатите(цигари, дрога и алкохол), които се употребяват там? Ако смятате, че това са различни понятия, които по-скоро са взаимно изключващи се, e добре да се замислите. Тази статия може да ви каже нещо ново...Защото...

   Който има очи ще види, който има уши ще чуе, защото тук се иска мъдрост и разбиране, за да откриете тайните и тъмни пътеки на господата, които живеят със самочувствието, че управляват съдбата на света под носа ви – господа илюминатите.

Прочетох този материал с изключителен интерес и резултатът е задоволителен!
http://alchemicaltechnologies.blogspot.com/2012_03_01_archive.html?zx=bbd3a548a94fafdb
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: balar в Май 10, 2012, 08:54:41 am
Добре, да речем че са сила. Но ние живеем в дуалистичен свят, така че би трябвало да съществува  нещо като антипод на илюминатите. Сила равна на тях, за да има баланс все пак.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: konstantin2007 в Май 10, 2012, 11:27:12 am
Ти си антипода на всичко което смяташ за"неприемливо"..Кво повече искаш?
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: todorvelchev в Юни 03, 2012, 23:38:17 pm
Аз гледах един филм на ПЕШАКОВ казва се "СЕРИОЗНО ЗА НЛО" там подробно е описано за илюминатите и за тайните мисии на САЩ и СССР.Филма е от две части като предстои излизане на четвърта.Има много интересни факти и кадри,също така и документи.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Ashaman в Октомври 28, 2012, 20:39:03 pm
total onslaught ot 2004 има субтитри
http://biblebg.com/index.php?option=com_phocadownload&view=file&id=562:17.&Itemid=76
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: sineglazka в Ноември 23, 2012, 18:00:44 pm
Може ли да ни кажете каква е позицията, в която поставяте Илюминати?

Аз съм част от Управляващ съвет от 12 човека. Има петима американци, петима от Западна Европа, един руснак и един индиец. Имаме членове във всяка страна на света, но общо сме по-малко от 6000 души.

Хората казват, че Илюминатите са изключително богати. Вярно ли е?

Вярно е, че всички дванадесет членове на Управителния съвет са богати, но с наши пари от фондове, занимаващи се с нашата мисия, нищо друго. Ние не сме поклонници на Мамон, както нашите обвинители ви карат да вярвате. [В действителност, повечето от това, което може да бъде наречено "богатство" на Илюминатите е под формата на безценни съкровища, а не "течни" пари. Някои членове на илюминатите са придобили значително богатство, повечето не са богати].

Имате ли намерение за създаването на Новия Световен Ред?

Простия отговор е да, но не и в смисъла, който нашите врагове твърдят. Ние сме освободители.

Освободители на какво?

На човешката раса. Това е нашата мисия. Да освободим човечеството от ... съжалявам, трябва да спрем тук.

Извинете ме, защо трябва да спрем?

Бях в опасност говорейки прекалено много. Страхувам се, че не мога да говоря свободно, като се има предвид естеството на тайната на Илюминатите, тя е защитена, а силата е в нашите врагове.

Хора като Дейвид Айк ли са ви врагове? Той изложи конспирация?

Ние сме конспиратори, да, но нашата конспирация е изцяло благосклонна. Дейвид Айк не е враг на Илюминатите. Той казва много неща, с които сме съгласни. Проблемът му е, че той е неправилно идентифициран като истински враг. Неговият враг е същия като нашия, но той не може да разбере истинската същност и цел. Неговата гущерова теория, разбира се, е абсурдна и дискредитира всички много разумни неща,които той казва. Това е най-жалкото, че един умен човек е играл в ръцете на нашия общ враг чрез представяне на невероятни теории, които никой разумен човек може да вземе на сериозно.

Какво искате да кажете под "общ враг"?

Айк прави много осезателни наблюдения, но погрешно нарича враг Илюминатите и Новият Световен Ред и т.н. Всъщност, врагът е Старият Световен Ред - хората, които са били в самото начало. Те нямат нужда да променят нищо, защото светът вече танцува на тяхната мелодия. Техните тиранични династии имат последователи на световната сцена в продължение на хилядолетия. Последното нещо, което те искат, е един нов свят. Айк е прав, когато определя кралски семейства, президенти, премиери, банкери, медийни барони, топ мениджърите на бизнеса и т.н. като враг. Той погрешно ги нарича Илюминати. Ние сме самите хора, които водят най-жестоката война срещу врага, опитвайки се да спрем задушаването на човешката раса до смърт. Ние сме последната и единствена надежда за човечеството. Всеки, който се противопоставя на Новия Световен Ред е заблуден - поглъщайки измамите на врага - или е активно в услуга на силните на деня: Стария Световен Ред.

Защо нарушавате мълчанието си в този момент? И защо избрахте да говорите с мен?

Ние ви избрахме, защото имате репутация за безпристрастност, справедливо отчитане и защита на вашите източници. Вярно е, че ние сме силно потайна организация, но хората не разбират нашата тайна. Има хора, които са потайни, защото са част от конспирация за контрол, манипулиране и потискат другите. А има и такива, които са потайни, защото искат да се скрият от онези, които ще им навредят. Нашият враг иска да ни унищожи, и по тази причина ние трябва да поддържаме нашата тайна. Нашият враг е много мощен и винаги търси нас. Нашият враг е насърчил мита, че ние по някакъв начин управляваме света. Нищо не би могло да бъде по-далеч от истината. Ние сме в нелегалност. Ние винаги сме били. Ние нарушаваме нашето мълчание, защото сега ние съдим и  времето е подходящо, ние се опитваме да споделим нашите идеи в кодирана форма на тези, които имат уши да чуят. Ние винаги търсим да назначим тези, които са все още свободни. Броят се свива през цялото време.

Какво искате да кажете с "тези, които все още са свободни"?

За съжаление, не мога да говоря по този въпрос. Нека само да ви кажа, че ние се опитахме на два пъти в миналото да покажем кодиран поглед на естеството на нашата велика тайна. Вероятно сте чували за най-тайнственият ръкопис в света - ръкописа на Войнич. Никой никога не е бил в състояние да го дешифрира. Мъжете, които са го написали, са били членове на илюминатите и те са били заловени и убити, преди да може да се освободи ключът към декодирането му. Легендите за Артур са другият основен опит да се влезе общественото съзнание и да се разкрие истинската ни цел. Те успяха до известна степен, но нашите врагове са в състояние да объркат нашето послание, чрез освобождаване на алтернативни версии на легендите. Така че, сега ние се опитваме отново.

По какъв начин?

Легендите за Артур са творчески измислици, които загатват за тайната, която ние пазим ... Светия Граал, ако щете. Ние предпочитаме този измислен подход, тъй като той ни позволява да скрием истината от нашите врагове. Те не са в състояние да правят разлика между факт и фикция. Но тези, които имат уши за нашето послание - те ще научат истината.

Значи, вие сте създали нови кодирани "легенди"?

В този смисъл. Наехме един успешен призрак-писател (ghost-writer), за да създаде четири кодирани "романа" за нас, които да очертаят нашата цел. Избраният писател беше щедро възнаграден и пазен в тайна. Но ...

Извинявам се за паузата, продължила толкова дълго време. Нека просто кажем, че той няма да напише четвъртата и последна част. Не ми е позволено да ви кажа нищо повече от това. Ние търсим нов призрак-писател, който да изпълни задачата.

Вашите врагове намериха ли писателя? Навредиха ли му? Или са го вербували, може би?

Аз не мога да коментирам нищо от това.

Трите завършени романа се приписват на "Майк Хокни". Това псевдоним ли е?

Да.

На други страници на този сайт има клипове с участието на гласовете на няколко души. Те членове на илюминатите ли са?

Не, със сигурност не. Те работят за прогресивна, неконвенционална рекламна агенция, която Илюминатите са използвали по повод. Те за кратко просто рекламират нашите романи в не-заплашителен, почти забавен начин. Смятаме, че те свършиха добра работа. [Тези клипове са премахнати: сайта сега се поддържа от три Seventh Degree(?) членове на степента на илюминатите. Сайтовете, които са дадени в клиповете са от особено значение за илюминатите.]

Възможно ли е да твърдите, че три романа частично разкриват една голяма тайна?

Да. Позволете ми да бъда напълно ясен. Трите романа се наричат "The Millionaires' Death Club", "Prohibition A"и"The Armageddon Conspiracy".Четвъртият роман от поредицата, (който ще се нарича "The Soul Camera"), ще завърши откровението на цялата тайна. Но само за онези, които имат очите да видят, разбира се.

Чел съм всичките три романа. Не видях реална връзка между тях.

Значи не сте "виждали". Задачата не е лесна. Трябва да си просветен, за да възприемеш нашата тайна.

"The Armageddon Conspiracy", по-специално, изглежда, че намеква за нещо наистина необикновено.

Писателят отиде твърде далеч в този случай. Той не се подчини на нашите кратки и добавени елементи. Но трябва да призная, че той може би извърши голяма услуга за нас. Тази книга е най-близо до разкриването на нашата прецизна тайна.

Защо не можете просто да ни кажете вашата тайна? За какво е този плащ и кинжал?

Ако знаехте каква е тайната, вие щяхте да разберете перфектно. Нека просто кажем, че ако тайната бъде разкрита на целия свят в един момент, ще доведе до невъобразим катаклизъм. Нещото, което най-много се стремим да защитим ще бъде разрушено. Всичко,върху което сме работили в продължение на много хилядолетия ще бъде загубено.

Това звучи като невероятна тайна.

Би било по-добре за мен, ако аз не знаех нищо за тази тайна. Целият ми живот се върти около нея. Заради нея, аз трябваше да живея ограничено, опасявайки се за живота си. Всички ние, илюминатите, е трябвало да живеем по този начин. Някои тайни са големи тежести. Това е най-голямата тежест за всички.

Аз наистина не знам какво да направя с това, което ми казвате. Трябва да признаете, че звучи странно.

За това нещо не може да се помогне. Иска ми се Тайната да не беше истина. Аз самият не бих повярвал, ако не бях видял доказателствата.

Защо не разкриете доказателствата? Тогава всички ще бъдат убедени.

Доказателствата автоматично разкриват тайната. Затова не можем да разкрием доказателствата. Само на новите членове на илюминатите са представени доказателства.

Позволено ли е някой като мен да се присъедини към илюминатите?

Всеки подходящ човек може да се присъедини. Но за да докажете, че сте подходящ включва дълъг и труден процес. Ние трябва да гарантираме, че врагът ни не е проникнал в нас. Това би било катастрофа за човешката раса, ако врагът ни е разкрил тайната ни.

Аз съм заинтригуван. Но не съм сигурен, че бих искал да мина през вашия процес.

Разбирам.

Ще направите ли някакви допълнителни съобщения?

Не и в обозримото бъдеще.

Благодария ви, че разговаряхте с мен.

Благодаря.

Източник: http://armageddonconspiracy.co.uk/index.htm
-----------------------------------------------------------------------

Това е едно малко по-различно мнение, доколко този е "просветен" и дали това, което казва е истина или е поредната дезинформация, аз не знам.

Превода го направих с помощта на Гугъл преводача. Направила съм малко корекции по самия превод с цел да се чете, но съм запазила смисъла.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: %00 в Декември 31, 2012, 01:29:57 am
Макар и всички тези неща да са така, ситуацията сега е че плановете им се провалят, и да - дойде края на света, само че на истинския ни хубав, прекрасен свят, а края на света на потисничеството, страха и омразата.

Адекватно е сега да се коментира провала и рухването на илюминатите, а не какво са били планирали.

Понеже плановете им се провалят, защото хората избират да се събудят от илюзията за страха, чрез който са били държани под контрол.

И ако нямой поиска "доказателства" за това - е редно да потърси доказателството в себе си, в своята реалност. Ако все още сте подвластни на страха, е време да се отърсите от него, и да видите, че няма да видите линк и публикация за тази реалност - все още документи няма. Но тя е налице.

Make love with the moms of da lyumanati [ да, може пак да ме "наказвате", wussies, но аз прекарах три години от живота си, работейки в кухнята им и имам смелостта открито да го заявявам, не заради цинизма, а заради радостта от липсата на страх ! :D ]

Welcome to the beautiful real world !
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: bg2 в Април 25, 2013, 19:08:35 pm
От горното интервю, какво излиза, че каузата на Илюминатите е да пребори Елита.
Зачетох се малко в illuminati-gnosis където има преведени някои неща от armageddonconspiracy.
Нищо идейно. Меритокрация като форма на управление, тотален световен атеизъм и някакви радикални идеи, като легализиране на наркотиците и революция под мотото - който не е с нас, значи е против нас.
Като го прочетох и си мисля, че чакат Елитните да въдворят НСР и след това да вземат власта от новото световно управление, за просветление и благоденствие на хората. Ако е така, нищо добро не ни чака. 
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: bg2 в Януари 09, 2014, 05:57:15 am
Наскоро четох някакви статии за cicada 3301. Цялата мистерия малко прилича на написаното в интервюто по-горе. В часта за набиране на нови членове. Възможно ли е илюминатите да стоят зад тази загадка? :unknown:
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: %00 в Януари 09, 2014, 16:45:23 pm
Ти си антипода на всичко което смяташ за"неприемливо"..Кво повече искаш?

И сам воинът е воин !
Ние сме в правото си на избор дали сме част от проблема, или част от решението, да !
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Rafa в Август 16, 2014, 13:08:46 pm
До кога в заблуда  ??? :---
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Schicksal в Август 17, 2014, 15:33:45 pm
...

Това прилича но онова появяване на някакъв "Посветен" във форум и отговорите  му на въпросите на останалите членове. Същите неща ръси.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: petunt в Август 22, 2014, 12:39:46 pm
Личното ми мнение е, че илюминатите са поредната дезинформация и затова и са толкова популярни сред поп звезди рап звезди и не знам си какви други.Всичко е за отклоняване на вниманието от ционисткото масонство :)
ПС:Не ангажирам никой с моето мнение.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Black Adder в Август 22, 2014, 22:33:02 pm
и затова и са толкова популярни сред поп звезди рап звезди
Поп, Рап, Чалга и прочее "ЗВЕЗДИ" надали са чували за Масони, Илюминати и Анунаки, те пеят и се перчат с това, което им казват сценаристи, ПР организатори и съветници.
Но ... Нали не мислиш, че току така богатите продуценти решават, че този или онзи е "ГЕНИАЛЕН" Рап или Чалга певец? А виж, тези с парите наистина знаят що за стока са илюминатите и много добре изпълняват спуснатите отгоре указания къде, с кой и как да набиват на нискоинтелигентната сган новите правила за мислене, начин на поведение и т.н.т.
По темата е писано и тук и в други сайтове, няма смисъл да се разтягам, просто прочети малко повече и тогава се изказвай има или няма Илюминати.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Awake в Септември 25, 2014, 18:34:56 pm
Поп, Рап, Чалга и прочее "ЗВЕЗДИ" надали са чували за Масони, Илюминати и Анунаки, те пеят и се перчат с това, което им казват сценаристи, ПР организатори и съветници.
Но ... Нали не мислиш, че току така богатите продуценти решават, че този или онзи е "ГЕНИАЛЕН" Рап или Чалга певец? А виж, тези с парите наистина знаят що за стока са илюминатите и много добре изпълняват спуснатите отгоре указания къде, с кой и как да набиват на нискоинтелигентната сган новите правила за мислене, начин на поведение и т.н.т.
По темата е писано и тук и в други сайтове, няма смисъл да се разтягам, просто прочети малко повече и тогава се изказвай има или няма Илюминати.

Общо взето с това твое мнение обобщи напълно темата за контрола над индустрията за забавление и манипулацията чрез нея  :) Повече не мисля, че има какво да се каже, тя пирамидата сама си показва :)
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: TheTruth в Декември 27, 2014, 19:14:17 pm
Илюминати е едно от многото имена, под които определени течения на тайните организации са се проявявали в обществото. А един много добър начин да разберем какво искат тези, които реално ни управляват и притежават власт, е да видим какъв медиен образ изграждат на организациите. Виждате, че Илюминати и символите им са популярни и се използват по такъв начин, че да се демонизират и да се свържат със секс, наркотици и алчност. Всъщност това е образът на банкерите т.е. хората с власт, така че Илюминати не са тези банкери. Просветените са свързани с Френската революция и с метафората за превръщането на метали в злато. Това доказва, че те реално са срещу монархията като форма на управление. Управляващите не биха хвърляли камъни по собствените си глави, така че те не са Илюминати. Теорията за хората, които искат да освободят човечеството и са се борили за това през вековете, макар и под различни имена, според мен е много по-логична. :-* :blush:
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: dragon64 в Юли 26, 2015, 16:31:09 pm
Интересно ми е кой стои над ИЛЮМИНАТИ!!!
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: BulgAryan в Август 24, 2015, 16:34:59 pm
Интересно ми е кой стои над ИЛЮМИНАТИ!!!

Тези, които стоят над Илюминати не са човеци, а същества от други измерения и могат да влияят върху тоя материален свят само чрез своите слуги - юдеи, масони, Илюминати! Като на върха в йерархията от демоните-господари на Илюминати стои разбира се техният ,,бог" Луцифер! Но изключителното право да контактува с Луцифер има единствено Ротшилд - наместникът на Сатана тук на Земята!
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ranilota в Август 26, 2015, 00:20:24 am
Тези, които стоят над Илюминати не са човеци, а същества от други измерения и могат да влияят върху тоя материален свят само чрез своите слуги - юдеи, масони, Илюминати! Като на върха в йерархията от демоните-господари на Илюминати стои разбира се техният ,,бог" Луцифер! Но изключителното право да контактува с Луцифер има единствено Ротшилд - наместникът на Сатана тук на Земята!
Добро утро, брате!
Ако си чел малко от форума,ще знаеш повече. И като откри топлата вода-като какво предлагаш?
П.С. С добро чувство и намерение те питам.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: BulgAryan в Август 26, 2015, 18:30:15 pm
Добро утро, брате!
Ако си чел малко от форума,ще знаеш повече. И като откри топлата вода-като какво предлагаш?
П.С. С добро чувство и намерение те питам.

Това, което знам съм го научил от други източници! Да, тоя форум може и да ми помогне да си обогатя знанията, но не е и съвсем сигурно! Истината винаги е затрупана с много плява, тъй като имам изключително развита интуиция, която ми подсказва кое е правилно (вярно) и кое не, ще се опитам да открия зрънцата Истина тук, които евентуално ми биха били от полза, като разбира се разхвърлям настрани ненужната плява, с която са затрупани!
На въпроса ти бих могъл да отговоря само ако го направиш по-ясен! Какво предлагам относно кое?
А сега да ти задам аз един въпрос! След като си го чел тоя форум и знаеш (или поне така си мислиш) повече, как би отговорил на въпроса, който е поставил ,,dragon64" ... кой стои над Илюминати?
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ranilota в Август 29, 2015, 04:00:57 am
Това, което знам съм го научил от други източници! Да, тоя форум може и да ми помогне да си обогатя знанията, но не е и съвсем сигурно! Истината винаги е затрупана с много плява, тъй като имам изключително развита интуиция, която ми подсказва кое е правилно (вярно) и кое не, ще се опитам да открия зрънцата Истина тук, които евентуално ми биха били от полза, като разбира се разхвърлям настрани ненужната плява, с която са затрупани!
На въпроса ти бих могъл да отговоря само ако го направиш по-ясен! Какво предлагам относно кое?
А сега да ти задам аз един въпрос! След като си го чел тоя форум и знаеш (или поне така си мислиш) повече, как би отговорил на въпроса, който е поставил ,,dragon64" ... кой стои над Илюминати?
Виж, етимологията на думата форум, перифразата е-мястото и времето кьдето да имаш своите 15 минути слава ала Анди Уорхол. Обаче истинското сьдьржание да пишеш у форумо е друго

Търси в речникафо̀рум

Значение на думата форум

мн. форуми, (два) форума, м. Масово представително събиране; събрание, конференция, конгрес.
Тоест ние не паразитираме тук, а споделяме, ако сме много его-интуитивни и информирани от друго място-стоим си там.Лошо няма.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ranilota в Август 29, 2015, 04:13:16 am
Той стои над тях и над теб и мен, и над всички. Като можеш да обориш-сьгласен сьм.
Щот ако верно беше толко :) чел, щеше да знаеш, че тук на земята  и в 3Д е дуалност, черно-бяло, добро-лошо, ден-нощ и т.н. е  задачата за решаване, да намериш баланса. Повече-ти знаеш казваш.
Хора като теб дето задават вьпроси и отговор не искат, си знаят, ам що питат?
С хора, които -на вьпроса-с вьпрос не се дискутира вьв форуми.


Пьк и още да ти кажа-ако си булгариан, няма да е на латиница , и ако е в сьрцето ти бг-то ти-няма това да е форумната ти татуировка.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: BulgAryan в Август 29, 2015, 14:40:49 pm
Виж, етимологията на думата форум, перифразата е-мястото и времето кьдето да имаш своите 15 минути слава ала Анди Уорхол. Обаче истинското сьдьржание да пишеш у форумо е друо

Абе то и заяждането с другите не е истинското предназначение на един форум, ама ти го правиш! Или на теб ти е позволено, понеже си от старите ... гледам, че имаш цели 104 публикации, уау, :)!
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: BulgAryan в Август 29, 2015, 14:55:28 pm
Хора като теб дето задават вьпроси и отговор не искат, си знаят, ам що питат?

Напротив, когато задам въпрос обезателно искам да чуя и отговора ... иначе нямаше да го задавам! Теб примерно те питах нещо и все още не си ми отговорил! Вместо това разтягаш някакви празни от към съдържание ,,локуми", :)!
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: BulgAryan в Август 29, 2015, 15:20:24 pm
Пьк и още да ти кажа-ако си булгариан, няма да е на латиница , и ако е в сьрцето ти бг-то ти-няма това да е форумната ти татуировка.

Може и на латиница, тва няма никакво значение! По твоята ,,логика" всички истински българи трябва да карат само ,,Грейт Уол", понеже се сглобява в България! Или примерно да летуват само на българското черноморие, пак от патриотични подбуди!
Между другото, схващаш ли сега защо ти казах, че коментарите ти (поне тези към мен) не са нищо друго освен елементарно заяждане! Темата тук е Илюминати, а не BulgAryan! Обсъждай тях, а не мен ... или ,,ник"-а ми!
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: ranilota в Август 31, 2015, 02:12:23 am
Може и на латиница, тва няма никакво значение! По твоята ,,логика" всички истински българи трябва да карат само ,,Грейт Уол", понеже се сглобява в България! Или примерно да летуват само на българското черноморие, пак от патриотични подбуди!
Между другото, схващаш ли сега защо ти казах, че коментарите ти (поне тези към мен) не са нищо друго освен елементарно заяждане! Темата тук е Илюминати, а не BulgAryan! Обсъждай тях, а не мен ... или ,,ник"-а ми!
Напротив, има знаКово и семантично, дори семиотично значение в разликата латиница-кирирлица,
Иначе само по време на Латинската империя са се бояли от бьлгарските воини...*надявам се  да правиш разлика между думите воИн и, сьответно война...
АЗ не летуVам на нашето_ морие от 2-3 години и се радвам, хич не сьжлявам , че нямам РОта-вирус, или-Ешерихия-коли. Хич не ми е жал, не сьм мазоHист,  видях над 10-те разлики, обаче туканка живея и обичам бьлгарското-както Вазов го е казал.....
Относно илминати и кой стои над тях-ами преди Адам-този с Евата, е имало един друг Адам ...
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Spoke в Септември 11, 2015, 15:02:09 pm
Тези, които стоят над Илюминати не са човеци, а същества от други измерения и могат да влияят върху тоя материален свят само чрез своите слуги - юдеи, масони, Илюминати! Като на върха в йерархията от демоните-господари на Илюминати стои разбира се техният ,,бог" Луцифер! Но изключителното право да контактува с Луцифер има единствено Ротшилд - наместникът на Сатана тук на Земята!
И ти си толкова сигурен в това, от... ?
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: conspiration_ в Януари 07, 2016, 21:48:02 pm
Може ли да ми кажете кои са най-големите илюминати в България? Не говоря за такива като Криско и 100 Кила, които са пионки.
Титла: Re: Илюминатите
Публикувано от: Nikers_d в Януари 08, 2016, 10:29:06 am
Може ли да ми кажете кои са най-големите илюминати в България? Не говоря за такива като Криско и 100 Кила, които са пионки.
Естествено, че властта. Главния- Бойко Борисов... След това министрите... Само едно се чудя. Скоро, правих интервю със зам.министърката на МОН... Та, ми се стори много свясна жена... Усмихната, весела. Докато бях в министерството... Всички други министри, ни гледаха, все едно сме някакви...Мравки, роби. Гледаха ни със злоба, и ни подминаваха. Едната ми госпожа, каза, че все едно нещо са им инжектирали.. Което, наистина ме кара да вярвам в това, че има нещо в тях.. Но, г-жа Ваня Кастрева, толкова усмихната жена... Не знам, объркан съм..