и аз да кажа!Това със мега-рибите - плод на бг радиацията го има при почти всички по-големички наши язовири.Всеки иска в неговия язовир да има мега-риба и да се хвали после.Аз лично знам за антонивановци че е най големия на балканите и неговата мега-риба съответно е най-голема,но ги има навсякъде и историите са подобни - водолазите с белите коси и прочие.Даже в чичо гугел щракнете - ще видите за какво става въпрос.
Относно чудовищата - дали знаете нещо за Мононгахела
През януари 1852 китоловния кораб Мононгахела открива огромно чудовище наподобяващо морска змия по-дълго от целия кораб на ширина 3° 10'S и дължина 131° 50'W .
:След епична борба която трая 16 изтощителни часа,тялото на това над 32 метрово мъжко животно се изкачи на повърхността на водата.Сиибъри(капитана )приготви дейлен протоколза целия инцидент.,който включваше пълно описание на чудовището и дори неговото лично учудване към съществото - "the strangest creature I have ever seen in the ocean."
Сиибъри описва съществото като кафяво-жълто и змиеподобно.Главата му беше подобна на алигатор ,но беше около 3 метра дълга с челюсти съдържащи 94 зъба всяка.Всеки зъб имаше дължина от 8 см и яха закривени подобно на змиите.Животното нямаше плавници,но за сметка на това свредели с четворна оплетка.Издатини подобни на лапи,нямащи нищо общо с влечугите.Казваха че чудовището имало и други белези нехарактерни за влечугите - 10 сантиметров дебел слой от мазнина и чифт китоподобни ноздри.Освен това чудовището имало и бели дробове,като единия бил с 60 см по голям от другия.
След приключване на доклада ,капитана осъзнал че е непосилно кораба му да пренесе цялото чудовище и наредил на екипажа да го изхвърли като запази единствено главата ,като доказателство за странната среща.Главата била поставена в огромна каца със саламура.
На 6 февруари,"Мононгахела" срещнала бригантина "Ребека Симс",която пътувала за
Бриджпорт.Капитан Сиибъри предал съобщение за чудовището на капитана на бригантината Гавит,който от своя страна предал информацията в пощенската станиця в Бриджпорт,и тя достигнала европейските вестници - Лондон Таймс,10 март,1852".
За жалост това били последните вести от Мононгахела,тъй като кораба потънал близо до остров Умнак ,по време на същата експедиция,заедно със главата.
Ето една моя любима картнка на Годжира - първообраза на Годзила.Доколкото знам е и някакъв си там японски бог.Един от хилядите природни богове.