Автор Тема: Анкета и размисли: Катаклизми през 2012 г.?  (Прочетена 75867 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Niya

• Четящ
  • *
  • Публикации: 73
Отг: Анкета и размисли: Катаклизми през 2012 г.?
« Отговор #120 -: Септември 25, 2006, 21:30:24 pm »
Цитат
„Впрочем, по драматично от толкова късния разцвет на маите, е тяхното внезапно изчезване ...
От всичките загадки на маите, тази е най-голямата.

"... дон Хуан ми обясни, че той използва термина „толтек" не в смисъла, в който аз ги разбирам. За мен той означаваше една древна култура - толтекската империя. За него терминът „толтек" означаваше „човек на знанието".
Той каза, че по времето, за което говорел - векове или може би дори хилядолетия преди испанското нашествие, - всички такива хора на знанието живеели върху обширна територия на север и на юг от Мексиканската долина и се занимавали със специфични дейности: лечителство, магьосничество, разказване на приказки, танцуване, пророкуване, приготвяне на храна и напитки. Благодарение на тези дейности те трупали особен вид мъдрост, която ги отличавала от обикновените хора. Още повече, че тези толтеки се вписвали в структурата на ежедневния живот така, както го правят в наше време лекарите, художниците, учителите, свещениците и търговците. Те практикували своите професии под строгия контрол на организирани сдружения и станали толкова изкусни и влиятелни, че започнали да властват над населението и на други географски области.
Дон Хуан каза, че когато някои от тези хора най-после се научили да виждат- след векове наред боравене с растения на силата - най-предприемчивите от тях започнали да учат други хора на знанието как да виждат. И това било началото на края им. Стечение на времето броят на ясновидците се увеличил, но това, което виждали, ги изпълвало с благоговение и страх и ги обсебило до такава степен, че те престанали да бъдат хора на знанието. Те станали изключително изкусни във виждането и можели да упражняват огромен контрол върху странните светове, които наблюдавали. Но това се оказало безполезно. Виждането било подкопало силата им и ги превърнало в роби на това, което виждат.
- Имало обаче и такива ясновидци, които избягнали тази участ - продължи дон Хуан, - велики мъже, които въпреки виждането, никога не престанали да бъдат хора на знанието. Някои от тях се заели да използват виждането положително и да обучат на него събратята си. Убеден съм, че именно под тяхно ръководство жителите на цели градове са преминали в други светове и никога не са се върнали обратно."
                                                                                                                               К.Кастанеда "Огънят отвътре"
                                                                                                                   (специално за "феновете" на дон Хуан)  ;D

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #121 -: Септември 25, 2006, 22:01:01 pm »
Цитат
Между другото – 260 дневния цикъл по календара цолкин започва от 16 септември 2006 година.
Това е цитат от препратката, която Хорус даде. Някой да знае нещо повече за този цикъл?
Може да има връзка с този цитат от Albinoni:
Цитат
От 24.09.2006 започват да текат 6 особени месеца на последна благодат за земята, след което ще се развият за около 1 година изключително динамични събития в глобален аспект.
« Последна редакция: Септември 25, 2006, 22:07:27 pm от Mirotvorec »
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Albinoni

• Пишещ
  • Публикации: 859
  • „L'amour est l'enfant de la liberte"
« Последна редакция: Септември 27, 2006, 12:13:28 pm от Albinoni »
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Eon

• Гост
« Отговор #123 -: Септември 27, 2006, 08:55:44 am »
Дааа добрата стара зета  :P

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #124 -: Септември 27, 2006, 11:44:40 am »
Катаклизми е възможно да се очакват по-скоро преди 2012, а не толкова в самия момент на големия преход. Част от интуитивните ми видения за този период са, че преходът (каквото и да е това) заварва една разнебитена Земя, но спокойна, по-скоро унесена в едно след-разрушително примирие... Едва ли самият преход ще се случи във вид на някакви атомни взривове или метеоритни дъждове - такива неща вече като че ли ще са се случили, ще са изчистили с разрушителната си мощ ядрените и златните резерви на САЩ...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

IYI

• Гост
« Отговор #125 -: Септември 28, 2006, 00:31:56 am »
Интуитивните ми и сетивни данни при мен показват действията на отклоняване от подобна жизнена линия или с други думи информацията при мен е какво трябва да се предприеме, какви действия трябва да се извършат, за да се предотвратят подобни явления.Ако действията бъдат извършени от подходящите хора, преминаваме в друга "плоскост", където нещата ще са положителни без наличието на каквито и да е било катаклизми.Ако има такива то ще са на финно ниво, които ще дадат отражение в материалното.

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #126 -: Септември 28, 2006, 13:36:49 pm »
Да, със сигурност ще бъде нещо такова; само дето необходимият брой "подходящи хора" далеч няма да бъде достатъчен, за да спаси цялото човечество от един планетарен трус... Пък и има много такива, които се нуждаят от своя трус, за да откъртят от сърцата си банковите илюзии и това, че през последните години са имали 90% мисловни усилия в областта на материалния просперитет и нито 1% - в областта на подскачащите врабчета около коричка хляб... Освен това, Земята ще трябва някак си да се освободи от асфалтените шосета, от отровените с нефт региони, от бункерите в Албания, от наркотичните квартали в New York, от ядрените глави на Окинава, от Курск и от къщата на съседите, дето дъни чалга и се хранят с прасешка глава :P Разбира се, ще има и "зони на сигурност", и това ще бъдат тайно избрани и интуитивно намерени хралупи, където нашите хора няма да усетят или ще усетят само част от прочистващите вибрации на новия Животъ. Тези "наши", "подходящи" хора ще извършват своите действия, разбира се, и тъкмо това няма да позволи цялата планета да бъде просто пометена, както това се е случвало с много други видове в най-старото ни минало...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

IYI

• Гост
« Отговор #127 -: Септември 28, 2006, 16:42:23 pm »
Олеее, така поставени нещата със свински глави и  тем подобни си много прав.На базата на синтеза от спуснатото инфо съпоставено с много информационни източници предполагам, че  пречистването и промяната ще се наложат именно от Пратениците с тяхна помощ и действия, както и допринасянето им еволюционно отношение на хората, но имайки в предвид, че ис крайно прав и огромен процент от хората са закоравяли ограничени е напълно възможно и да се появяр такива катаклизми!

Дъвиан

• Гост
Re: Анкета и размисли: Катаклизми през 2012 г.?
« Отговор #128 -: Октомври 13, 2006, 17:07:28 pm »
И тъй, веднъж, като се събраха, те Го питаха, казвайки: Господи, сега ли ще възвърнеш на Израиля царството?
Той им рече: Не е за вас да знаете години или времена, които Отец е положил в Собствената Си власт.

Деяния на апостолите 1:6-7
« Последна редакция: Октомври 14, 2006, 17:10:56 pm от Дъвиан »

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #129 -: Октомври 16, 2006, 11:10:20 am »
След изчезването на Човека, Земята ще изтрие всички следи от съществуването му

След 200 000 години няма да личи, че човечеството е съществувало, най-дълго ще траят ядрените отпадъци – 2 млн. години

Ако по някаква причина човекът изчезне от лицето на Земята, само след 200 000 години на планетата няма да останат никакви следи от съществуването му, съобщава The Times. Homo sapiens се е появил на Земята преди около 150 000 години – един кратък миг за геологичното време, а най-древния му (спорен) предшественик “датира” само от 6 млн. години. За сравнение, динозаврите са населявали планетата в продължение на 165 млн. години. Изследването за краткотрайността на човешките следи е публикувано в специализираното издание New Scientist. Според прогнозите на учените, веднага след изчезването на човечеството, природата ще почне да отвоюва своите права от цивилизацията.

През първите 20 години, под гъстия слой дива растителност, ще се изгубят всички обработваеми земи, просеките, селските пътища и улици, и малките градчета. За разрушаването на пътната настилка в големите, натоварени градски центрове, като Бирмингам или Лондон например, ще е нужно малко повече време – около 50 години.  Така за половин век без хора, градовете наистина ще се превърнат в царство на зеленината и цветята.

Жилищата на човека ще изчезнат също така бързо. Първи ще рухнат дървените постройки, разядени от гъби, червеи и други дървесни насекоми. Конструкциите от метал и стъкло, така характерни за съвременната архитертура, ще се разпаднат след 200 години. Тухлените, каменните и бетонни сгради ще траят малко по-дълго. 1000 години след изчезването на човечеството обаче, дори египетските пирамиди, които вече са средно на около 3000 години, няма да са нищо повече от неразпознаваеми руини. 

Животинският свят ще процъфти в отсъствието на хора. Повечето от 15 589-те застрашени в момента видове ще започнат веднага да се възстановяват до достигането на исторически популации. Емисиите от ръкотворен СО2 ще оказват влияние върху климата още 100 години, но само след 1000 години, природата ще се възстанови до състоянието си от прединдустриалната епоха. Всичко, построено от човека, ще бъде заличено в рамките на 20 000 години.

Най-дълго от всичко, за човека ще напомнят необработените радиоактивни отпадъци, които ще продължат да бъдат опасни около 2 млн. години. Създадените от човека химикали, специално тези от перфлуорен (perfluorinated) тип, ще се разпаднат след 200 000 години, въпреки че ще бъдат погребани от природата много по-рано. Тогава обаче, никой няма да ги свърже със съществуването на Homo sapiens, от който тогава няма да са останали никакви следи. Така, ако 50 000 години след последния човек, планетата бъде посетена от извънземни археолози, те трудно ще намерят някакви доказателства за съществуването на човешката цивилизация.

Ето един от възможните аспекти на мислене за това как/ какво ще стане през 2012 - само че не забравяйте - съществуват космически технологии, способни да прочистят токсичните и радиоактивни отпадъци за дни, и да превърнат планетата отново в цветен рай...
« Последна редакция: Октомври 16, 2006, 11:56:52 am от ultrafutur »
musica universalis

Eon

• Гост
« Отговор #130 -: Октомври 16, 2006, 11:16:12 am »
Хващаш бидоните с радиоактивни отпадъци и ги изстрелваш в космоса... може към юпитер и така се отърваваме от тях.  :P

Antonium

• Гост
« Отговор #131 -: Октомври 16, 2006, 13:01:20 pm »
Ха ха ха, най после нещо полезно да се случи на Земята. 200 000 години и няма никой да разбере за нас.

Oberon

• Гост
« Отговор #132 -: Октомври 16, 2006, 17:29:12 pm »
"1000 години след изчезването на човечеството обаче, дори египетските пирамиди, които вече са средно на около 3000 години, няма да са нищо повече от неразпознаваеми руини. "

Ей така някой като се изцепи нещо, и ми иде да си изям лявата ръка от нерви, все едно Простетник вогон Джелтц ми е рицитирал арията си за малката зелена бучка маджун........

Пирамидите са ПОНЕ на 5000 години, и ще са тук много след Човека:)

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #133 -: Октомври 17, 2006, 03:30:12 am »
"1000 години след изчезването на човечеството обаче, дори египетските пирамиди, които вече са средно на около 3000 години, няма да са нищо повече от неразпознаваеми руини. "

Ей така някой като се изцепи нещо, и ми иде да си изям лявата ръка от нерви, все едно Простетник вогон Джелтц ми е рицитирал арията си за малката зелена бучка маджун........

Пирамидите са ПОНЕ на 5000 години, и ще са тук много след Човека:)

Не беше ли пчеличка? Хаха, кефиш, но тези смехурковци са забравили за спътниците.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Hannibal

• Четящ
  • *
  • Публикации: 200
« Отговор #134 -: Октомври 17, 2006, 11:19:50 am »
Извинявам се за мръсния въпрос, но... :D Кой ви подава тези "интуитивни   и сетивни данни" и видения?.... :D (не ме разпвайте на кръст, заради неверничеството ми   ;D)

Иначе по темата.... гласувах с "не знам". Тва мисля, че е най-точния отговор, който може да бъде даден.
Не мисля, че 2012 ще е краят на света.  :-\ Представям си края, някак си по-продължителен.
Най-вероятно е до 2012 да почне Трета световна война и да се разпуцаме всички, но чак пък край....
Катаклизми сигурно ще има, но за да са глобални трябва да има външен дразнител си мисля. Също си мисля, че глобалното затопляне ще протича много по-бързо от колкото предполагат учените. Винаги съм смятал, че по ТВ-то ни лъжат и успокояват, че ще почувстваме последиците от глобалното затопляне едва след 50 години.Всяка година се усеща все повече и повече, че времето става откачено...  ::)
Най - вероятно ще има земетресения и наводнения, но чак пък глобални не знам...
Като му дойде времето ще видим  :D

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
4 Отговора
8623 Прегледи
Последна публикация Май 05, 2009, 12:14:00 pm
от cccpkgb
5 Отговора
9029 Прегледи
Последна публикация Август 10, 2009, 16:20:06 pm
от sidewinder
53 Отговора