Автор Тема: История от Бъдещето: Тенденции 2012  (Прочетена 28169 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

buden

 • Гост
Re:История от Бъдещето: Тенденции 2012
« Отговор #30 -: Ноември 06, 2009, 13:54:06 pm »
Все повече и повече хора твърдят, че е дошъл моментът и тази империя(Американската) да последва другите.
Как ще се развият събитията глобално не мисля, че някой тук може да каже. Хората които цитираме не се наемат с такива отговори, камо ли ние.
Така че дали Китай, Венецуела, Иран и Русия са част от плановете на тайните общества. Или дали някой от тях ще се окаже опозиция не се знае. Възможно е.

Мисля си обаче, че в крайна сметка част от Европа и от част Русия ще заеме досегашното място на САЩ. Каквато и война да се разиграе тайните общества няма да загубят. В най-лошия за тях случай да се покрият и преначертаят плановете си в зависимост с новото.
Къде са извънземните в цялата картина, дали те я рисуват или не. Предлагам да се примирим, че мозъците ни нямат способноста да решават такива задачи.

А сега оставям теорията на вероятностите и се връщам на фактите:
Журналисти започват да се питат, защо финансовияр министър на Обама Тим Гайтнър не е в затвора.

И генерал Лари Уилкерсън:"Ще се оттегли ли империята с кръв или с добро управление?"
"Това физическо състояние в което се намираме е много по-лошо от онова което е било през 1929г. И състоянието ни ще се влошава бавно, но сигурно."
"Стандартът на живот за следващите поколения ще бъде по-лош."
"Това пред което сме изправени е вероятно най-голямото предизвикателсто."

http://therealnews.com/t2/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=74&jumival=4378


Забележете обаче Америка, обвинявана за световния глад, е и водещ фактор в опозиция срещу кризата. Най-големите критици на Америка са американци. Критици не плянпащи глупости, а говорещи с факти. Живота им на стандарт се понижи(въпреки все още високо над нашия) и вижте, колко много критика се изсипа върху виновниците. Има ли го това другаде по света? В Щатите поне има алтернатива, която хората да изберат в случай на революция. Има какво още да се учи от империята, преди невежите да вдигат назрдавици.
« Последна редакция: Ноември 06, 2009, 13:59:24 pm от buden »

Неактивен benoni

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 183
Re:История от Бъдещето: Тенденции 2012
« Отговор #31 -: Ноември 06, 2009, 15:57:12 pm »
Не, "наздравици" по повод избитите немци е вдигал Сталин например. А какъв запой е е имало при сключването на пакта Рибентроп-Молотов да не говорим. Колкото до фактите и плямпащите глупости, човек близко до тях, фактите имам предвид е и например Бжежински който в книгата си  Голямата шахматна дъска, 1997 прави стратегическа прогноза че САЩ трябва да се готвят за периода когато няма да са глобален хегемон и така да  подготвят нещата че в бъдещият световен ред отговорността и властта да поеме т. н. световен "регент".

цитирам го:
Разпадането на СССР и комунистическата универсална система наложи в съвременния свят един единствен лидер - САЩ.
Този процес, според Бжежински, "укрепи господстващата позиция на Америка поне през следващите петнадесет години...
По такъв начин в течение на следващите няколко десетилетия би могло да възникне добре функционираща структура за глобално сътрудничество, основаваща се на геополитическите реалности, която да поеме мантията на настоящия световен "регент", понесъл бремето на отговорността за стабилността и мира в света. Геостратегическият успех на тази кауза би бил подходящото наследство на Америка като първата, единствена и последна действително глобална свръхсила."

Категоричност на която човек може да завиди. Бжежински май е и неформален съветник на Обама.

Чел съм че знаменития английски историк Арнълд Тойнби е бил член на Кралския институт за международни отношения. В книгите си той твърди че не смята че както го нарича той "събиране на всички яйца в една кошница"(метафора за обхваналата според него концепция целия свят "западна цивилизация") е добро с оглед на бъдещото историческо развитие. Свързано е с извода му че всички човешки цивилизации са се саморазрушили в хода на историята. Затова явно е и противник на идеята за глобална и единствена цивилизация. Това както и факта че е бил убеден християнин по убеждение ме навежда на мисълта че той не е принадлежал към посветения кръг на тайните общества.

Неактивен benoni

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 183
Re:История от Бъдещето: Тенденции 2012
« Отговор #32 -: Ноември 07, 2009, 18:51:57 pm »
Ето и едно сравнително актуално интервю с Бжежински

http://e-vestnik.bg/4950

- Смятате, че рано или късно Далечният изток ще стане китайски?

- Ако има празно пространство, запитайте се, колко дълго ще остане празно? Погледнете картата и сравнете размерите на руската и на неруската Азия. Руската част е толкова голяма, колкото и останалата част на Азия. Но колко хора я населяват? Само 35 млн. срещу 3,5-4 млиарда. от другата страна. Там са мощният Китай с градове и пътища като в Америка. Там се надигат развиваща се Индия, многообещаващият Иран.

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
Re:История от Бъдещето: Тенденции 2012
« Отговор #33 -: Ноември 07, 2009, 19:02:26 pm »
- Ако има празно пространство, запитайте се, колко дълго ще остане празно? Погледнете картата и сравнете размерите на руската и на неруската Азия. Руската част е толкова голяма, колкото и останалата част на Азия. Но колко хора я населяват? Само 35 млн. срещу 3,5-4 млиарда. от другата страна. Там са мощният Китай с градове и пътища като в Америка. Там се надигат развиваща се Индия, многообещаващият Иран.
benoni,

Наистина добре правиш, че представяш този въпрос в тази тема. Мислех си, че тъпите управляващи хамериканци са си го задавали. И знаеш ли какъв е отговора. Много просто. Пише го в една книга за един руснак, който е станал шаман в тундрата в Сибир и над четирсет години е живеел на Северния Ледовит Океан.

Отговорът е елементарен. Ресурсите, които бъдат вкарани в далечния север за създаването на производствени заводи, градове, села и организация на обществен живот така, както е извън Сибир, никога няма да се изплатят и върнат като печалба. Руснаците отдавна са прозрели това и не създават големи обществени центрове в крайния Север. Затова само "цицат" земята на Сибир за суровини.

Давам ви книгите. Мисля, че първата, "Шаман", я бях пускал в друга тема, но сега давам и продължението на историята. Имайте впредвид, че книгите се уравновесяват с познанията, които ни даде Кастанеда. Авторът на книгите е известен в Русия като руския Кастанеда.

buden

 • Гост
Re:История от Бъдещето: Тенденции 2012
« Отговор #34 -: Ноември 08, 2009, 11:12:23 am »
Збигнев Бжежински е определено един от най-добрите "шахматисти". Зъл гений, на който американската империя дължи много. Обсъждали сме го в темата за Обама или по-точно за президентските избори, даже ако не се лъжа малко преди тях самите. Ето един много ценен анализ на Уебстър Тарпли за Обама, Бжежински и геополитическите ходове в близко бъдеще(след това видео ми беше станало ясно кой ще бъде избран):

Цел на Америка е настройването на Китай срещу Русия и Иран срещу Русия. Лично не знам как това би се случило, но не е и невъзможно. Вероятно имат коз, който още не са изкарали. Или пък нямат и с последни сили се борят за удържането на долара и лидерството. И в двата случая не би било розово.

От известно време симпатизирам на Русия. Но ако това се случи симпатиите достатъчни ли ще са? Дали наистина цел на илюминати е разрушаването на Русия? Опозиция ли е Русия? Много прах се хвърля в очите на хората с разказите за виновната Москва Източна Европа да е в това си окаяно състояние.

Относно Кастанеда съм скептик. Да не се обиждат хората които го харесват и четат. Според мен произведенията са му поредното отвличане от действителността. Занимавайки обществото с извънземни проблеми то едва ли ще намира смисъл в по-малките земни.
 
Земята, по която стъпваме не наследяваме от родителите си, а взимаме назаем от децата си.
Не трябва ли да се замислим по-добре как да я обработваме тази земя.

Неактивен kaisersoze

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 8
Re:История от Бъдещето: Тенденции 2012
« Отговор #35 -: Ноември 20, 2009, 14:30:32 pm »
Според мен всичко е казано във филма 2012. Само заменете земетресенията с иконмическа криза и ще видите приликите. Аз лично очаквам САЩ да бъдат сринати тотално. И това ще стане в края на управлението на Обама. Президентът ще бъде "пожертван" в името на доброто на американсия народ, ще поеме цялата вина за срива в икономиката в световен мащаб, САЩ ще станат черната овца на света и света ще бъде официално въведен в Новият Световен Ред с лидер Китай. Първият такъв филм с предсказания е Deep Impact, където за пръв път американският президен беше негър. Там метеорит удраше САЩ, като цялата земя беше засегната. Отново заменете метеорита със сегашната икономическа криза и ето ги приликите :).

buden

 • Гост
Re:История от Бъдещето: Тенденции 2012
« Отговор #36 -: Ноември 20, 2009, 21:17:30 pm »
Споделям мнението ти. Това са факти, а онова по филмите са само теории.
« Последна редакция: Ноември 21, 2009, 00:32:49 am от Mirotvorec »

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 369
Re:История от Бъдещето: Тенденции 2012
« Отговор #37 -: Ноември 20, 2009, 22:03:43 pm »
Според мен всичко е казано във филма 2012. Само заменете земетресенията с иконмическа криза и ще видите приликите. Аз лично очаквам САЩ да бъдат сринати тотално. И това ще стане в края на управлението на Обама. Президентът ще бъде "пожертван" в името на доброто на американсия народ, ще поеме цялата вина за срива в икономиката в световен мащаб, САЩ ще станат черната овца на света и света ще бъде официално въведен в Новият Световен Ред с лидер Китай.

 :nea: ;D ;D Гладна кокошка просо сънува.С такава военна машина, с 300 млд.долара военни разходи годишно, кой ще срине САЩ ве, я са събуди. :P Влез под студения душ и брой до 99 8)
« Последна редакция: Ноември 20, 2009, 22:04:46 pm от marhs »

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re:История от Бъдещето: Тенденции 2012
« Отговор #38 -: Ноември 20, 2009, 22:16:14 pm »
Според мен всичко е казано във филма 2012. Само заменете земетресенията с иконмическа криза и ще видите приликите. Аз лично очаквам САЩ да бъдат сринати тотално. И това ще стане в края на управлението на Обама. Президентът ще бъде "пожертван" в името на доброто на американсия народ, ще поеме цялата вина за срива в икономиката в световен мащаб, САЩ ще станат черната овца на света и света ще бъде официално въведен в Новият Световен Ред с лидер Китай.

 :nea: ;D ;D Гладна кокошка просо сънува.С такава военна машина, с 300 млд.долара военни разходи годишно, кой ще срине САЩ ве, я са събуди. :P Влез под студения душ и брой до 99 8)

marhs - гледаш на нещата малко едностранчиво - все едно е задължително "опасността" да дойде отвън  ;) Ами ако е вътрешна ? Инсценирана гражданска война - тогава какво значение има колко им е бюджета след като ще се избиват сами себе си ? А поводи затова мога да ти кажа десетки! Разбира се казвам ти го теоретично като напълно възможен сценарий а какво ще се случи е съвсем отделен въпрос.За подобен сценарий се знае доста отдавна от много различни източници че дори и руски.Има обаче и доста силно лоби, което се бори това да не се осъществи и затова излиза и информацията.

Неактивен remalyks

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 199
 • in/at/on 11
  • 11
Re:История от Бъдещето: Тенденции 2012
« Отговор #39 -: Ноември 20, 2009, 23:33:00 pm »
Е,q че това всеки го знае че САЩ ще се разпадне ????????????? дори децата!!!!!!!
11

buden

 • Гост
Re:История от Бъдещето: Тенденции 2012
« Отговор #40 -: Ноември 21, 2009, 13:47:08 pm »
:nea: ;D ;D Гладна кокошка просо сънува.С такава военна машина, с 300 млд.долара военни разходи годишно, кой ще срине САЩ ве, я са събуди. :P Влез под студения душ и брой до 99 8)

Това същата онази военна машина, която вече близо 10 години не може да залови един двуметров арабин.
Америка е страхотна страна/без да взимам под внимание политиката/ имат си всичко, но Европа като че ли винаги е била по-апетитна хапка за кукловодите.


Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 369
Re:История от Бъдещето: Тенденции 2012
« Отговор #41 -: Ноември 22, 2009, 00:24:49 am »

 Разбира се казвам ти го теоретично като напълно възможен сценарий а какво ще се случи е съвсем отделен въпрос.За подобен сценарий се знае доста отдавна от много различни източници че дори и руски.Има обаче и доста силно лоби, което се бори това да не се осъществи и затова излиза и информацията.

Знам И това Alien, но понеже знаят и те за сценария, вероятно са взели мерки да не се случи.Имат такъв потенциал.(като говорим за скаларни оръжия и разни други начини... ;))Това същата онази военна машина, която вече близо 10 години не може да залови един двуметров арабин.


Е и децата знаят, че им е по-изгодно(за ВПК) да не го залавят, двуметровия, от близко-средния изток ;)А и US обичат да правят дългички сериали като "Беглецът". Аха да го хванат и се измъкне. ;D И зрителите доволни, че продължава екшъна и екипа който го гони, има работа  :P  ;D
« Последна редакция: Ноември 22, 2009, 00:29:21 am от marhs »

buden

 • Гост
Re:История от Бъдещето: Тенденции 2012
« Отговор #42 -: Ноември 22, 2009, 09:59:29 am »
Това е ясно, че едно е когато искат и друго когато не искат.

Замисли се, marhs, че може и да не искат американския народ да е все така презадоволен. Труда все повече и повече се обезценява и децата вече знаят, че няма незаменими хора.
Отделно да имаме предвид, че армията им се поддържа с търговията от наркотици, петролът, който се изчерпва и виртуалните пари, за които все някой някога ще им потърси сметка.

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Re:История от Бъдещето: Тенденции 2012
« Отговор #43 -: Ноември 22, 2009, 10:06:52 am »
Хората охотно вярват в това, което искат.

— Гай Юлий Цезар

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 369
Re:История от Бъдещето: Тенденции 2012
« Отговор #44 -: Ноември 22, 2009, 13:23:34 pm »
А кое е истината ?

-български наивник на средна възраст ;D :drinks:
« Последна редакция: Ноември 22, 2009, 14:39:29 pm от Mirotvorec »

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
2 Отговора
4430 Прегледи
Последна публикация Март 11, 2008, 21:30:34 pm
от Peacekeeper
35 Отговора
32155 Прегледи
Последна публикация Април 19, 2011, 18:28:46 pm
от agrippa
102 Отговора
43746 Прегледи
Последна публикация Август 09, 2009, 23:54:17 pm
от marhs
4 Отговора
6377 Прегледи
Последна публикация Май 05, 2009, 12:14:00 pm
от cccpkgb
5 Отговора
6541 Прегледи
Последна публикация Август 10, 2009, 16:20:06 pm
от sidewinder

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27