запетая тук,буква там и кво става накрая...а ти къде си виждал оригинала?а може би знаеш че в иврита и арамейския няма заптаи
В Исая нищо за Синът на Бог не видях
22 псалм е готин...ама няма Джиизъс
110-ти и той такаИзвинете ме за тъпия въпрос, ама коя точно версия на Библията обсъждате и на кой Бог е въпросното слово в нея? 
бога е ИХВХ,Библията-Синодална Библия от тук
http://synpress.bglink.net/books/bible.htm
Точно в оригинала няма запетаи. Когато са въведени препинателни знаци, са минали няколко столетия и това изречение е с добавени запетаи и други препинателни знаци съгласно навлезлите езически схващания в християнството. А че е така, може лесно да се разбере от друго място. В стиха от Лука се казва, че Господ е обещал на разбойника да бъде в Рая. Дали това е станало в същия ден? Може да се разбере от +Евангелието на Йоан":
Йоан 20:16-17 16. Казва й Исус: Марийо! Тя се обърна и Му рече на еврейски: Равуни! което значи, Учителю!
17. Казва й Исус: Не се допирай до Мене,
защото още не съм се възнесъл при Отца; но иди при братята Ми и кажи им: Възнасям се при Моя Отец и вашия Отец, при Моя Бог и вашия Бог.
Възможно ли е Христос да е бил в Рая, а още да не се е възнесъл? А след като не се е възнесъл, значи и разбойникът не е в Рая. Всъщност, разбойникът не е поискал да отиде веднага в небето, а казва на Спасителя:
"Лука" 23: 42. И каза: [Господи] Исусе,
спомни си за мене,
когато дойдеш в Царството Си.
КОГАТО ДОЙДЕШ!!! в царството Си!
Поздрави!
ПП. Съжалявам, че не си видял това, което е толкова ясно. Защото ще цитирам:
Между другото, това е само един стих от 53 глава, а иначе цялата е за Господ и животът и смъртта Му при първото Му идване:
Исая 53:5 5. Но Той биде наранен поради нашите престъпления,
Бит биде поради нашите беззакония;
На Него дойде наказанието докарващо нашия мир,
И с Неговите рани ние се изцелихме.
Псалом" 22:16
16. Защото кучета ме обиколиха;
Тълпа от злодейци ме окръжи;
Прободоха ръцете ми и нозете ми. А за 110 псалом трябва да обяснявам. Вероятно си православен и това би било трудно. Но първият стих е:
1. (По слав. 109).
Давидов псалом 110:1
Иеова рече на моя Господ: Седи отдясно Ми
Докле положа враговете ти за твое подножие.
и говори за времето от Голгота, до съда.