Здравейте всички,
Тъй като от два дни съм в този форум, още не мога да се ориентирам и се надявам както вие всички, така и аз да контактуваме коректно.
Първото ми впечатление е, че общото отношение специално към Рейки е негативно.
Отговор на Н.
Идеята ми е от учението за Рейки, т.е. Рейки е универсалната жизнена евергия, която е навсякъде около нас. Приемам, че когато пожелая мога да бъда проводник на същата тази енергия и, че мога да я насочвам (не контролирам)във всеки удобен за мен момент.
Засега, това ме удовлетворява като обяснение.
Отговор на Magnolia
Намесвам медицината за сравнение. Както нормалните лекари лекуват болестите, така и алтернативните лечители също лекуват болестите.
И едните и другите е необходимо да имат морал в професията си.
И едните и другите са хора като всички. А що се отнася до алтернативните лечители - всеки човек може да бъде такъв, стига да го желае - всеки има право на свободен избор.
Аз не деля хората на качества или категории.
Професията не прави хората, а обратно.
За помагането на нуждаещите се. Да, няма нищо лошо да помогнеш на нуждаещите се, когато те го желаят. Има правило в Рейки - да се използва само в случай, че ответника е съгласен. Ако не е възможно да се пита, енергията се изпраща с условието да протече, съгласно свободната воля на душата му.
За поповете. Помислете, всеки ежеминутно има някакви желания, има някакви искания, нещо го мъчи и самата мисловна дейност се явява един вид молитва, т.е. човек постоянно прехвърля в съзнанието си различни варианти на действие за да постигне някакви цели. Това не е ли един вид несъзнателна молитва?
Отговор на Ricardo
Прав си Ricardo, сигурно не случайно съм във форума.
Знам, че светът не се върти само около Рейки индустрията.
Като съм Рейки канал не означава, че се занимавам с Рейки и непременно ще защитавам Рейки каузата. Просто това, което пиша е моята изстрадана истина за Рейки. Не съм фанатик!
Отговор на WhiteRider
За полудяването - просто е несериозно и смятам да не взимам отношение.
Етичен кодекс в Рейки наистина има, но аз не съм длъжен да отговарям за нечии постъпки.
За инициациите - всеки Рейки Мастер си има свой стил на иницииране, въпреки, че повечето изповядват традиционното Усуи Рейки. Освен това времето за иницииране е едно, а качественото иницииране - друго.
В края на краищата, ритулите само подготвят инициирането, т.е. влияят на концентрацията, а основата е мисълта (ума). Става това, което мислиш, че става.
Не твърдя, в никакъв случай, че Рейки е идеалното лечение.
Твърдя, че Рейки е един етап от пътя на човек в неговото духовно израстване.
Смятам, че ще се съгласите с това твърдение и ще свалите поне малко отрицателните емоции!
Няма нищо лошо човек да си помага с Рейки, а що се отнася до нуждата от помощ, смятам, че всеки ще стигне до нея в определен момент.
Бъдете здрави и добронамерени!
Никога не казвай никога!