Автор Тема: Гадателството в ръцете на дявола  (Прочетена 41499 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
Отг: Гадателството в ръцете на дявола
« Отговор #90 -: Май 04, 2006, 10:57:07 am »
те много неща не се връзват,ама...
 За канонизацията на някой за светец той трябва да е извършил едиколко си чудеса.И почват да с еровят,да търсят хора,които д апотвърдят тея чудеса(повечето са тип "сина на шурея на брат ми чул от един негов познат на пазара")
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

ochakvane

• Гост
« Отговор #91 -: Август 10, 2006, 11:35:05 am »
Да, точно така. Ванга не е от Бога:

Второзаконие 18:10-12  10. Да не се намира между тебе някой, който да прекара сина си или дъщеря си през огън {Т.е., който изгаря сина си или дъщеря си в огън.}†, никой чародей, астролог, гадател, или омаятел,
  11. никой баяч, запитвач на зли духове, врач, или запитвач на мъртвите;
  12. защото всеки, който прави тия дела, е омразен на Господа, и поради тия мерзости Господ твоят Бог изгонва тия народи от пред тебе.

Oberon

• Гост
« Отговор #92 -: Август 10, 2006, 13:38:54 pm »
А съм те чул нещо лошо за Ванга...прай си сметката :))))
Като си в перманентно междучасие по въпросите за Ванга нема говориш!!!

Оберон

ochakvane

• Гост
« Отговор #93 -: Август 10, 2006, 13:44:40 pm »
А съм те чул нещо лошо за Ванга...прай си сметката :))))
Като си в перманентно междучасие по въпросите за Ванга нема говориш!!!

Оберон

О, Бероне, Бероне...

Аз не съм казал нищо лошо за Ванга. Цитатът беше от Библията :) :) :)

Oberon

• Гост
« Отговор #94 -: Август 10, 2006, 14:22:21 pm »
Я да те питам ся 'chakvane 'chakvane:))) Ти какво точно очакваш да се случи:))?
Нищо не ми каза за другарката Елена Вайт, и нейните "сънища"...Тя пророчица ли е? Начи не е от Боба, ма доста очакващи и вярват май а:))?

ochakvane

• Гост
« Отговор #95 -: Август 10, 2006, 14:31:50 pm »
Я да те питам ся 'chakvane 'chakvane:))) Ти какво точно очакваш да се случи:))?
Нищо не ми каза за другарката Елена Вайт, и нейните "сънища"...Тя пророчица ли е? Начи не е от Боба, ма доста очакващи и вярват май а:))?

Който не знае нещо, се захваща с Елена Вайт. ми колкото и да ти е странно, това, което пише в Божието слово и нейните думи се покриват.Между другото, едно от нещата, които тя казва е, че екуменизмът  ще помогне на Католическата църква да застане начело на света. Напиши "Екуменизъм" в "Гугъл" и виж какво става в момента. Дали Елена Вайт е излъгала

Oberon

• Гост
« Отговор #96 -: Август 10, 2006, 14:42:36 pm »
Е как няма да се припокриват, като и тя зубри оттам :)))) И защо само адвентния народ да се спаси? Далай ламата с какво е под вас? Ако питаш мене, много по духовно извисен е от нея ама...аре..мислете си:)

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #97 -: Август 10, 2006, 16:39:23 pm »
Да, точно така. Ванга не е от Бога:

Второзаконие 18:10-12  10. Да не се намира между тебе някой, който да прекара сина си или дъщеря си през огън {Т.е., който изгаря сина си или дъщеря си в огън.}†
-Демек митраист.Това е добавка от по-късни времена когато митраизма е бил силна конкуренция на ристянството и става дума точно з апрекарване,а не изгаряне

никой чародей, астролог, гадател, или омаятел,
  11. никой баяч, запитвач на зли духове, врач, или запитвач на мъртвите;
-и всичко това в оригинала на Библията е написан ос една единствена дума-"Отровител"
   Не забравяй и че ако има такива те просто ще разгадаят истинската природа на "Бог"

А Ванга за разлика от разни Иисусовци,Мойсеевци и  Йезекииловци,наистина е била боговдъхновена,а не просто стараеща се към власт

Oberon

• Гост
« Отговор #98 -: Август 10, 2006, 16:45:03 pm »
Имаше дарба Ванга. Аз съм го усещал лично...Тя сама е казвала, че силата и е от Бога, че тя е само проводник...

ochakvane

• Гост
« Отговор #99 -: Август 10, 2006, 18:04:35 pm »
Знаеш ли, че не е нужно много да се търси кой е говорил на Ванга? Библията казва, че мъртвите не знаят нищо. А Ванга постоянно викаше мъртви. Следователно от кого са й били "сведенията"? От един, който каза на Ева: "Никак няма да умрете". А Христос каза за него, че е "лъжец и на лъжата баща".

Iren

• Гост
« Отговор #100 -: Август 10, 2006, 18:15:21 pm »
Ела на себе си, бе човек, защо не кажеш нещо, стига с тия клишета. То така е много лесно. А дали живееш това, което говориш. Ужасяваш с този папагалски тон. Просто не можеш да се погледнеш отстрани. :(
« Последна редакция: Август 10, 2006, 19:58:43 pm от Iren »

ochakvane

• Гост
« Отговор #101 -: Август 10, 2006, 18:38:14 pm »
Ела на себе си, бе човек, защо не кажеш нещо, стига с тия клишета. Тотака е много лесно. А дали живееш това, което говориш. Ужасяваш с този папагалски тон. Просто не можеш да се погледнеш отстрани. :(
Добре, как искаш да говоря? Предпочиташ ли да разказвам приказки, които нямат нищо общо с истината? Не вярвам нещо от рода на "Блясък" или на "Дързост и красота" да ти покаже, че говоря истината. Когато давам цитати, всеки може да провери дали са истина. Ако разказвам басни, може и да ми повярвате, но няма да отговарят на действителността. Точно така се е получило през вековете. Всеки е сънувал или "виждал" нещо, и от християнството не е останало почти нищо.

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #102 -: Август 10, 2006, 19:44:14 pm »
и можем да видим че само вярно цитираш.А връзките само ти си ги виждаш

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #103 -: Август 11, 2006, 01:04:10 am »
"Добре, как искаш да говоря? Предпочиташ ли да разказвам приказки, които нямат нищо общо с истината?"

Защо смяташ, че това Е ИСТИНАТА? Нали ти казахме, кой е писал Библията и как са изопачени вътре нещата? Нима още смяташ, че това са думи на БОГА? Защо мислиш, че ако бяха думи на Бог, някой злонамерен "последовател" на "Дявола" нямаше да се опита да ги промени за да обърка хората и да ги отдалечи от Бог. Говоря за върховния Бог твореца на всичко, който е навсякъде, не говоря за бога, който е описан в Библията, който според самата Библия е пълен двуличник и в един момент говори колко е лошо да се убива, а в следващия иска жертви и оправдава екзекуцията. Точно това е разликата - СРЕЩУ ВЪРХОВНИЯ БОГ НЯМА КАК ДА СЪГРЕШИШ, ЗАЩОТО ВСИЧКО Е ОТ НЕГО. А тези глупости с праведни и неправедни не вървят тука, защото сме много над тези дребнави възгледи за човека. Не се самозалъгвай, че ще успееш да првлечеш някой към вашата "група". Защото, точно с това усещане оставам, че си дошъл тук за да намериш нови последователи.
« Последна редакция: Август 11, 2006, 03:42:15 am от asdfghjkl »
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

безличен

• Гост
« Отговор #104 -: Август 11, 2006, 02:19:03 am »
Хората имат нужда от пастири,от водачи които да ги насочват към пътя.
Сега е едно голямо лутане и търсене,и както писахме в тази тема,търсенето
не винаги е в правилната посока,за съжаление.

Според мен точно в това се състои падението ни.Глупаво е да следваш чужди убеждения или такива където си мислиш,че са твои.Това е проява на религиозното мислене,което е най-голямото престъпление срещу човешкият род,а то е дошло от някой  "Учител".
Виж ако човек има късмет може да намери благодетел,който да му  покаже света и толкоз.
Без търсене нищо не става,но проблемът,е че всеки търси "Учители".

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27