Интересна тема сте подхванали - да сложа и аз малко сол ли, масло ли - пък и пипер ако имам - най-добре...
Гадателството е описание на бъдещи събития, свързани с живота на индивид-а,
описани му от гадателя, базирани на информационен обмен между участниците
в процеса и заобикалящото ги...
В процеса съществуват няколко страни, които бих разгледал и дискутирал с вас...
1. Събитийно-Времево-Полеви континуум - за който повечето от нас мислят, че времето в този континуум е еднопосочен процес, и именно затова идеята е да се научи, какво би се случило практически след 1 секунда или пък повече...
2. Информация - винаги от определен тип, зададена за обработка по определен начин и с възможни (определни) параметри, насочващи към обновяване на параметризирането, след използване на качеството или по-скоро свойството на ума на гадателя да "види" и "съобщи" последващи събития от описания континиум...
3. Участници - почти винаги от човешки произход, способни на комуникация от един тип - реч, писмо итн...
4. Гадател - способен да се справи с 2 в присъствието на 3 спрямо 1.
5. Помощници - категория същества, помагащи на гадателя да навлезе в 1 и да обработи 2 предавайки го на 3. Тяхното обособяване не е задължително, в пряка връзка с 4, но повечето работят точно с такива, осъзнавайки го или по-скоро не ... Дали помощниците се ползват ("връзват") именно за да се "получи" казаното от 4 или само му помагат да се справи с 2 спрямо 1 според желанията на 3 е спорен въпрос...
6. Средства - боб, захар, масло, вода, огън, вино, халюциногени и какво ли още не...Ползвани като проводник от 4 спрямо 3 за 2 към 1 - с цел - за по-добра обработка на подаваната входна информация и подобряване на изходния резултат.
...
Е сещам се и за още неща, които биха паснали тук - но за тях друг път и повече ...
Тааа:
С гореизложеното искам да кажа следното - какъв Бог, Дявол или и двамата заедно Ви гонят, че не ми е ясно?
Някой от Вас отрича ли си (непрекъснатия да отбележа) разговора със себе си и защо си слуша вътрешния глас понякога и понякога не ...

Както и сънищата, които понякога се случват, понякога не - ако имаме време да им отдадем значение разбира се...
Та това тук си е за мен вездесъщия процес - само дето трябва да сме силно изненадани, че някой друг го може заради нас, спрямо нас, за нас, пък защо не и против нас, само защото ние сме позабравили (или са ни поизтрили) как се прави и всички са хуканли по разните - айде няма да ги наричам с определени имена...
За мен нещата са съвсем по-прости - щом е заложено в човека, значи трябва да си го развива и да си гадае сам и нито
Дявол нито Бог могат да го спрат - стига да е решен да обхване с ума си Абстрактното, в което и те двамата- щът или не щът- също са хванати и няма измъкване...
По възможност да не се ходи на 10.000 места да му се объркват 1 и 2 на човек,та после да се чуди що нищо не става,
ама не по съображения - незаписани, непреведени, изменени или направо изтрити от Библията - а по енергийни такива...
Ей това мисля аз - и с нетърпение очаквам Вашите нападки