Автор Тема: Гадателството в ръцете на дявола  (Прочетена 41521 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

tsv

• Гост
Отг: Гадателството в ръцете на дявола
« Отговор #75 -: Април 11, 2006, 17:58:06 pm »
Провокират я родителите му. Отношението на родителите към самото дете - то просто реагира така както може, както разбира. Ние формираме личността на детето си - неговите страхове, неговите комплекси, неговата вяра, ние можем да направим от него и енергиен вампир. Не че една стара душа не може да устои на какви ли не зверства, но да си признаем - във времето в което живеем просветлените души са малко, знаем защо.
А отслабената душичка става лесна жертва на всички неприятни нещица, които витаят из въздуха. И вината е в родителите им, че не са ги защитили от тях. И че са ги превърнали в това, което са.

Виждал ли си дете как подскача, когато някой от родителите му му се кара? Аз съм виждала, как подскача и в очичките му прозира ОГРОМЕН страх. А после същото това дете рита друго, по-малко от него, което не може да се защити. В очите му нямаше вече страх, а злоба.

Неактивен doriangrey

• Четящ
  • *
  • Публикации: 45
  • Resist it and the soul grows sick with longing!
« Отговор #76 -: Април 13, 2006, 02:59:57 am »
;)
Интересна тема сте подхванали - да сложа и аз малко сол ли, масло ли - пък и пипер ако имам - най-добре...
Гадателството е описание на бъдещи събития, свързани с живота на индивид-а,
описани му от гадателя, базирани на информационен обмен между участниците
в процеса и заобикалящото ги...
В процеса съществуват няколко страни, които бих разгледал и дискутирал с вас...
1. Събитийно-Времево-Полеви континуум - за който повечето от нас мислят, че времето в този континуум е еднопосочен процес, и именно затова идеята е да се научи, какво би се случило практически след 1 секунда или пък повече...
2. Информация - винаги от определен тип, зададена за обработка по определен начин и с възможни (определни) параметри,  насочващи към обновяване на параметризирането, след използване на качеството или по-скоро свойството на ума на гадателя да "види" и "съобщи" последващи събития от описания континиум...
3. Участници - почти винаги от човешки произход, способни на комуникация от един тип - реч, писмо итн...
4. Гадател - способен да се справи с 2 в присъствието на 3 спрямо 1.
5. Помощници - категория същества, помагащи на гадателя да навлезе в 1 и да обработи 2 предавайки го на 3. Тяхното обособяване не е задължително, в пряка връзка с 4, но повечето работят точно с такива, осъзнавайки го  или по-скоро не ... Дали помощниците се ползват ("връзват") именно за да се "получи" казаното от 4 или само му помагат да се справи с 2 спрямо 1 според желанията на 3 е спорен въпрос...
6. Средства - боб, захар, масло, вода, огън, вино, халюциногени и какво ли още не...Ползвани като проводник от 4 спрямо  3 за 2 към 1 - с цел - за по-добра обработка на подаваната входна информация и подобряване на изходния резултат.
...
Е сещам се и за още неща, които биха паснали тук - но за тях друг път и повече ...

Тааа:
С гореизложеното искам да кажа следното - какъв Бог, Дявол или и двамата заедно Ви гонят, че не ми е ясно?
Някой от Вас отрича ли си (непрекъснатия да отбележа) разговора със себе си и защо си слуша вътрешния глас понякога и понякога не ... ???
Както и сънищата, които понякога се случват, понякога не - ако имаме време да им отдадем значение разбира се...
Та това тук си е за мен вездесъщия процес - само дето трябва да сме силно изненадани, че някой друг го може заради нас, спрямо нас, за нас, пък защо не и против нас, само защото ние сме позабравили (или са ни поизтрили) как се прави и  всички са хуканли по разните - айде няма да ги наричам с определени имена...
За мен нещата са съвсем по-прости - щом е заложено в човека, значи трябва да си го развива и да си гадае сам и нито
Дявол нито Бог могат да го спрат - стига да е решен да обхване с ума си Абстрактното, в което и те двамата- щът или не щът- също са хванати и няма измъкване...
По възможност да не се ходи на 10.000 места да му се объркват 1 и 2 на човек,та после да се чуди що нищо не става,
ама не по  съображения - незаписани, непреведени, изменени или направо изтрити от Библията - а по енергийни такива...
Ей това мисля аз - и с нетърпение очаквам Вашите нападки :)
Quis custodiet ipsos custodes?

Eon

• Гост
« Отговор #77 -: Април 13, 2006, 10:36:22 am »
Аз съм съгласен с Дориан, ама малко сложно си го обяснил.
 ;D

В общи линии е така.

Oberon

• Гост
« Отговор #78 -: Април 17, 2006, 18:32:28 pm »
Има една книга, която дълбоко уважавам и макар и да е фентъзи, мисля че тази книга е почти реалност. Казва се "Магьосника от Землемория" от Урсула Ле Гуин.
По повод гадателството. В книгата е акцентирано на това, че в миналото на Землемория всички са говорили един език, наречен Древен. Той е нещо като магически, с него се правят заклинания. изложена е идеята, че всяко нещо в Землемория има име,освен познатото на всички, и на Древния език. Идеята е, че ако искаш да омгьосаш нещо, включваш в заклинанието и истинското му име.
Имаше един момент, в който един магьосник трябваше да разбере истинското име на един Дракон, за да го убие. И този маг прекарал безкрай много часове в съзерцанието на една паяжина и накрая разбрал името. Силен момент в книгата, тези които са я чели ме разбират.
Какво искам да кажа с това? Няма нищо случайно на този свят. Бобчетата никога не се подреждат по един и същи начин. Не казвам че гледането на боб е магия висш ранг, но не бива да се отрича възможността хора със сила да четат знаците. В една друга пак силна книга, и пак фентъзи, един фен наблюдаваше облаците и по тях предричаше, както и много индианци м/у другото:)))

искрено ваш: Боберон :)

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #79 -: Април 17, 2006, 23:36:13 pm »
Има цяла наука за гледане в областите и откриване на форми.

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #80 -: Април 18, 2006, 09:32:28 am »
Може би,звукът от тресенето на боба в шепата кара правещия го да изпадне в транс,което пък предизвиква внезапното му разпиляване на масата и след това боба вече няма нищо общо.
Но по вероятното е "гадателя" да е шарлатанин.
Всъщност техниката е изпадане в нещо близко до транс и чрез ума си повлияваш на шарката на падналите биобени зърна,повлиявайки на ентропията.ТОва което се образува носи от подсъзнанието ти следи от най-вероятния развой на събитията за избрания отрязък от време според настоящия момент.
 Другоят вариант е - бобът е просто помощно средство явяващо се изразител на подсъзнанието.Така и с облаците и димът и огъня и паяжината.
  Бобероне,кое е другото фентъзи?
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Oberon

• Гост
« Отговор #81 -: Април 18, 2006, 09:49:24 am »
Ако не ме лъже паметта е "Меча на истината", ама не съм сигурен.
« Последна редакция: Април 18, 2006, 17:54:41 pm от Horus »

firma

• Гост
« Отговор #82 -: Май 01, 2006, 21:24:36 pm »
Време е  едно уточнение да направя.Има гадаеене както от Бог така и от Дявола.
Това, че пускам статии от православния сайт не значи,че съм 100 процента на това мнение.

:D :D :D

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #83 -: Май 02, 2006, 09:36:16 am »
и как определяш кое от кой е?

firma

• Гост
« Отговор #84 -: Май 02, 2006, 09:43:01 am »
и как определяш кое от кой е?

Много хубав въпрос. 8)Сега вече е вътрешно усещане.Когато се опари човек,тогава разбира.
Доста е трудно.Трудно може да се обясни с думи това.

tsv

• Гост
« Отговор #85 -: Май 03, 2006, 13:37:03 pm »
Когато се опари човек,тогава разбира.
Доста е трудно.Трудно може да се обясни с думи това.
А как се пари човек от гадаене дадено от дявола? Какво точно става?

aro

• Гост
« Отговор #86 -: Май 04, 2006, 07:49:07 am »
Ами, мисля че, е лесно разграничението кое от къде идва.Православието почита братята безсребърници Св. Св. Дамян и Кузма.Безсребърници, защото дарбата им дошла даром от Бог и не е трябвало да взимат пари за нея.Единият от тях веднъж си позволил да вземе само три яйца, за което бил наказан.
Та така се разграничават истинските от измамниците. ;) Едните ти помагат без пари, а другите са способни да те оберът до шушка, като по този начин се възползват от нещастието ти.Ако се огледаме ще видим повече от вторите.

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #87 -: Май 04, 2006, 08:51:48 am »
Мда, така е но и все тенденцията е все повече да стават "безсребърници"....
musica universalis

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #88 -: Май 04, 2006, 09:15:08 am »
вторите рядко имат някаква дарба

tsv

• Гост
« Отговор #89 -: Май 04, 2006, 10:53:20 am »
Ами, мисля че, е лесно разграничението кое от къде идва.Православието почита братята безсребърници Св. Св. Дамян и Кузма.Безсребърници, защото дарбата им дошла даром от Бог и не е трябвало да взимат пари за нея.
Пък аз си мислех, че само светиите имат дар от Бога. И все се чудех, ами защо са си използвали този дар, след като са били обявени за светци след смъртта им. Нали по каноните така става, някои дори ги обявяват за светци дооста време след кончината им. Та те приживе, след като Църквата не дава да се използват тези "дарове", защото били от сатаната и в Библията пишело врачки и тем подобни да бъдат убивани с камъни. Нешо хич не ми се връзва цялата тази работа.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27