Автор Тема: Гадателството в ръцете на дявола  (Прочетена 44682 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

firma

• Гост
Отг: Гадателството в ръцете на дявола
« Отговор #60 -: Март 13, 2006, 18:08:19 pm »
Впрочем нека сега се покажат отпред ония християни, дето ходят при гадатели и гадателки, желаейки да научат какво ще им се случи, или за да намерят съкровища или други загубени вещи, или за да потърсят разрешение на сънищата си. Нека се покажат, казвам, за да ги видя и да им кажа онова, което е казал някога и пророк Илия на израилския народ: неразумни християни, "още ли ще куцате на две колена"? Докога ще куцате с двата си крака? Докога ще вярвате от една страна в Христос, а от друга ще вярвате на гадателите и на демоните?

Св. Никодим Светогорец

tsv

• Гост
« Отговор #61 -: Март 19, 2006, 16:04:32 pm »
неразумни християни, "още ли ще куцате на две колена"? Докога ще куцате с двата си крака? Докога ще вярвате от една страна в Христос, а от друга ще вярвате на гадателите и на демоните?

Св. Никодим Светогорец
Правилно - не бива да се ходи при гадатели, трябва ние да станем такива, всеки един от нас, за да се завърнем там откъдето сме дошли - в Рая, при Господ.

Oberon

• Гост
« Отговор #62 -: Март 29, 2006, 14:01:29 pm »
Тcv, ти си дошъл от Рая или вярваш че оттам си дошъл? И след като идеш от рая, защо в теб танцува дяволското както във всеки от нас и трябва да се борим с него в сърцата си? М?
« Последна редакция: Март 29, 2006, 15:04:46 pm от Eon »

virtual

• Гост
« Отговор #63 -: Март 30, 2006, 17:51:01 pm »
Защото когато Бог те е създал ти е дал възможноста да си избереш пътя без да те насилва. И само от теб зависи дали ще си добър или лош.

tsv

• Гост
« Отговор #64 -: Април 05, 2006, 18:07:00 pm »
Тcv, ти си дошъл от Рая или вярваш че оттам си дошъл? И след като идеш от рая, защо в теб танцува дяволското както във всеки от нас и трябва да се борим с него в сърцата си? М?

Не вярвам, знам че от там съм дошла, както всеки един от нас. Не вярвам, а знам, че всички сме чеда божии и именно затова в мен, както и във всеки един от нас има и дявол и бог. Защото Бог е всичко - той е и доброто и злото, бялото и черното, той е вселенската мъдрост и пълнота, той е всичко това, което ние не можем да разберем и именно защото сме негови създания в нас има и добро и зло, и бога и дявола, но не в борбата между тях е пътя, а в разбирането, а разбирането води след себе си друго. И така се докосваш до божественото.
Разбра ли нещо от това, което казах? Защото ми е трудно да го облека в думи, те са толкова непълни.

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
« Отговор #65 -: Април 09, 2006, 00:17:04 am »
Цитат
Не вярвам, а знам, че всички сме чеда божии и именно затова в мен, както и във всеки един от нас има и дявол и бог. Защото Бог е всичко - той е и доброто и злото, бялото и черното, той е вселенската мъдрост и пълнота, той е всичко това, което ние не можем да разберем и именно защото сме негови създания в нас има и добро и зло, и бога и дявола, но не в борбата между тях е пътя, а в разбирането, а разбирането води след себе си друго. И така се докосваш до божественото.

Ако той не е разбрал, аз разбрах - тъкмо ми доказа мисълта в други теми, че българите сме дуалисти и вярваме и в доброто и в лошото.

Oberon

• Гост
« Отговор #66 -: Април 10, 2006, 18:04:10 pm »
Ами разбрах следното:
1. След като имам право на избор, значи съм по-съвършен от много други.
2. Цялата божия стратегия не ми харесва...вместо да ни прати тук само с божия огън в нас, ние идваме по дефолт омърсени. Защо? Отговорът го знам: Божият план. Това е единствения план в глобалната икономика, който научаваш ден за ден хаха.
3. обърках се

оберон

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #67 -: Април 10, 2006, 18:11:06 pm »
3. обърках се
това е защото си грешен и не си се покаял.Приеми Иисус в сърцето си и всичко ще ти стане ясно....ъъъ така де ако не идвахме омърсени нямаше да ни втълпяват тея истории че сме задължени и че трябва да почитаме няой,който уж ни спасил от нещо....пък и в тея истории се иска да пълзиш и да се самосъжаляваш и това е единствения възможен избор...абе покай се и толкоз,светата майка праволсавната църква те чака
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Oberon

• Гост
« Отговор #68 -: Април 10, 2006, 18:17:03 pm »
Галад? Ти да не би да не си грешен??? Имам едни 10лв., ще ми продадеш ли индулгенция:))?

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #69 -: Април 10, 2006, 18:19:25 pm »
абе по-принцип вземам повече,ама като за тебе става
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

firma

• Гост
« Отговор #70 -: Април 10, 2006, 18:38:33 pm »
Просто трябва да израстнем еволюционно.Църквата е едно,вярата в Исус Христос е съвсем различно нещо.
Всички православни храмове за построени на места с Божествен енергиен канал.
Православната църква се крепи на основата на Богомилството.Затова сега Ватикана иска да наложи исляма като официална религия в България.

tsv

• Гост
« Отговор #71 -: Април 10, 2006, 23:10:12 pm »
Ами разбрах следното:
1. След като имам право на избор, значи съм по-съвършен от много други.
Всички имаме право на избор. Друг е въпроса, колко се възползват от него. Да си роб има своите предимства - някой друг поема отговорността и негативите за твоя личен живот.

2. Цялата божия стратегия не ми харесва...вместо да ни прати тук само с божия огън в нас, ние идваме по дефолт омърсени.
Вглеждал ли си се в очите на дете, което няма 3 години? Такава доброта и искреност и любов към всичко живо струи от тях, че можеш благородно да му завидиш, че ти самия си я загубил.
3. обърках се.
Не се притеснявай - не си единствен. Пък има и къде по-трагични случаи - пък изглеждат неимоверно щастливи.

Църквата е едно,вярата в Исус Христос е съвсем различно нещо.

Ще си позволя да перефразирам един приятел - Църквата е гавра с вярата или по-точно Религията е извращение на вярата.

Oberon

• Гост
« Отговор #72 -: Април 11, 2006, 12:30:16 pm »
tsv, говориш за децата, и аз те разбирам, и аз доста често се вглеждам в очите на дете...защо ставаме такива след като порастнем? Дали злото е латентно в нас или просто света ни омазва с гадостта си? Ето ти друг пример. Виждал съм дете на 3-4 години което иска да убие котка, и я гледа с така злоба и ярост че чак ти се плашиш. А друго дете до него стои и плаче за котето.
Какво провокира тази ненавист у това малко дете? Минала карма? Злото в него?..

Оберон

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #73 -: Април 11, 2006, 16:07:35 pm »
По принцип около новородените души кръжат доста неприятни неща изследващи възможността да се проектират в чистата душа. Оттук нататък зависи колко стара душа е инакрнирана в малкото дете и доколко ще устои на злото :(

Oberon

• Гост
« Отговор #74 -: Април 11, 2006, 16:10:53 pm »
Значи аз съм доста стара душа:)))

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27