Автор Тема: В мрежите на "Агни-Йога"  (Прочетена 46833 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Отг: В мрежите на "Агни-Йога"
« Отговор #60 -: Февруари 12, 2006, 09:37:07 am »
Хах Жоро респект за чувството ти за хумор с което обясни нещата ;)

И още допълнение ако следваме хронологически Библията  ще видите че първосе се казва че Господ създал човека - Мъж  и Жена ги създаде. И после  след това изведнъж жената къде изчезва не е ясно че се налага да да я "прави" щото момента със създаването на Ева е доста след момента в който се казва че е създаден човека -в мъжки и женски пол ! Или другия вариант е да се мисли че не се следва хронологията !

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #61 -: Февруари 12, 2006, 12:02:10 pm »
Alien,къртиш мифки и лепиш теракота и гранитогрес!!! :D :D :D

"И рече Бог:Да създадем човека по наш образ и наше подобие..."
Gil-Galadh това не са точните думи !
и създаде Бог човека по свои образ и подобие
Ами да човек от какво е изграден от дух и тяло човек  сам взема решение за съдбата си а това че той в последствие е тръгнал по лош път си е негов проблем.(все пак ако на човек не му беше даден шанс да избира пак лошо) Абе казано просто на човек изгода няма "ти му даваш хубаво той бяга,плюеш го той си мисли че дъжд го вали

Идеята ми беше,че ако Бог е създател на всичко,то той е създател и на злото.Пък и къде в крайна сметка е избора-ако избереш едно-айде в геената да се мъчиш за цяла вечност,ако избжереш другото ще се кефиш и ще пееш химни в прослава на Бога.Това ли е избора,който ти се дава? Малко не много като избор звучи,ама...

Много голяма е информацията за учения,религии и др. които се надпреварват кое е по истинно и достоверно,но истината е една(примерно бялото не може да е и черно едновременно
  Нека не забравяме че и християнството е една от тези,и реално погледнато не се различава особено много от ислям,католицизъм,юдаизъм или която и да е патриархална религия.Пък и всяка от тях претендира че носи истината.Няма ли да е гадно ако в един момент излезе,че исляма носи истината-итогава всички 'ристяни заминават при бай Шейтан муаххаха

а относно яхве никъде не можеш да намериш истинското име защото то се е загубило при превода понеже еквивалент на евреиските букви нямало или нещо такова беще .
Еврейските букви в случая са Йод-Хе-Вау-Хе,които съответстват на ИХВХ или JHVH,и се произнася Йехова или Яхве-това ми го е обяснявала еврейка.

въпросът е да четеш с душата и получаваш отговор на всички свои питания. Просто невероятна книга защото е направена така че да може да бъде разбрана от умни и не чак толкова въпроса е само дали самият човек е готов за истината
Ми аз съм я чел с душата си,разбрах че е писана от доста жадни за власт хорица и Бога описан в нея е много Зло копеле.Иначе наистина има и някои хубави неща-предимно в приакзките на Христос,иначе нищо коренно ново
 коя истина?Каква е тя?
Много лесно всеки човек е закърмен от доброто(Накъде в форума обеснявах защо човек не може да се роди от злото-накратко защото доброто е градивно а злото обратно) и стига да го желае ще достигне до него

Както казах в началото Бог е създател и на злото=> го носи в себе си.А ако Бог беше само добър,то човек създаден по негов образ и подобие също би трябвало да е само добър и да не може никога да не стане зъл.Пък и нима и Сатанчо не е от Бога?

Боговете,мой човек,си имат и светла и тъмна същност,и хората са така.Защото всичко е устроено в баланс.Нима ще има добро ако го няма злото?
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Oberon

• Гост
« Отговор #62 -: Февруари 13, 2006, 14:30:55 pm »
По-як оффтопик не бях чел тук хахаха
Направете отделна тема "Бог" и нека там да спорим бре!!!
Тука спорим за Агни-йога.
Хор закво си чупи пръстите да ви обеснява за оффтопиците???

преминаващ

• Гост
« Отговор #63 -: Февруари 13, 2006, 17:00:45 pm »
По-лесно ще е просто да се смени заглавието на темата.  :P

firma

• Гост
« Отговор #64 -: Февруари 13, 2006, 17:27:02 pm »
преминаващ с този аватар си нещо като  a secret woman ;D
Отностно темата ако това учение попадне в добри ръце ще се върши добро,ако попадне в лош човек-какво?
Лошият човек добро ли ще прави ???
Добре е ,че настъпи време за разплата.

virtual

• Гост
« Отговор #65 -: Февруари 13, 2006, 18:23:55 pm »
допуснал сум грешка с цитата наистина, но не съвсем
27. и Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде: мъж и жина ги създаде.
другото кво да го коментирам. Един ден дойдоха Йеховисти и ги дрънкаха подобни IYIjorovelev(много извинявай наистина и те така говореха)
-за притежанието извинявай, но не съм съгласен ти притежаваш избора, душата е твоя,действията са твои ,любовта ти итя си е твоя.и друго Бог ти е дал всичко но просто ти не го отценяш затова може би смяташ че не е твое.
-да има незначителни неща пред другите, когато си изправен пред избор и примера някои ицбират парите пред Бога
-ами много просто когато човек сам избира Бог не пречи на избура му от там с лоши постъпки, Го нараняваме
-тук не коментирам  :-X
За по надолу се извиних но по нататък бях казал всеки чете така както му оттърва и изнася ако не чете Библията с душа.IYIjorovele смятам че бях достатъчно изчерпателен

virtual

• Гост
« Отговор #66 -: Февруари 13, 2006, 18:43:51 pm »
оле Gil-Galadh как може да кажеш какво е след смърта от добрата страна (за злото е асно че просто това  е избор който си носи последствията)че е лошо.Защо смяташ че като почине дадена личност тя ще е с първичните си материални ръзбирания.
-по надолу ще ти кажа че исляма не може да е ,поради причината че просто е взело идеята на религията си от Християнството,а най истинна си остава от ьристиянството което е било ОРТОДОКСАЛНО
-относно името на Бог не съм вещ в случая
-по надолу ти си носи отговорност на думите А като добавка ти сам трябва да стигнеш до истината
-за по надолу писаното там ние всички сме боси истината е само че Бог презира злото и несъмнено и затова се води война с него

virtual

• Гост
« Отговор #67 -: Февруари 13, 2006, 18:47:33 pm »
 Ricardo мерси за поредната поткрепа, защото е наистина трудно да се обясни с земни думи нещо неземно.

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #68 -: Февруари 13, 2006, 20:25:24 pm »
Всепрощаващия и любящ бог презира???И то нещо на което е създател???
Исляма го ползвах за пример.Идеята беше че не само християнството претендира да носи истината(коя е тя все пак,баси?).А самите мюсюлмани се възприемат като по-нова,ъпгрейдвана версия на юдаизма и християнството
И попитах не е ли и сатанаил от Бога?И допълвам-Бог като всезнаещ е знаел че Сатан ще се разбунтува нали?И като е всепрощаващ,защо сега имаме дявол?
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

virtual

• Гост
« Отговор #69 -: Февруари 13, 2006, 21:11:34 pm »
ама ти или не гледаш или умишлено ме разиграваш да пиша ли пиша, казах ти че Той ти е дал на теб и на всички други възможноста да избираш сам съдбата си. лукавия си е помислил че е по велик от Създателя избрал е съдбата си и сега ще пати.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #70 -: Февруари 13, 2006, 23:36:49 pm »
И допълвам-Бог като всезнаещ е знаел че Сатан ще се разбунтува нали?И като е всепрощаващ,защо сега имаме дявол?

Бтв според някои чанълги напоследък се споменава че Сатан е пожелал да бъде "uncreated"  щото осъзнал грешката си и не искал да съществува повече ама  на мен тази работа мноо не ми е ясна при положение че ние се намираме във времева матрица докато той би трябвало да  е извън времето така че "кога" това се е случило (ако изобщо е вярно)  и как ни афектира нас е пълна мъгла  ;)

virtual

• Гост
« Отговор #71 -: Февруари 14, 2006, 00:02:21 am »
Alien според мен лукавия е бил създаден както всички други но както казах и на него му е била дадена свободата да избира какъв живот иска.Както и при хората, ти казваш на някого бъди добър но това зависи само и единствено от него.
Alien  нама време, времето е само за земното съществуване(материята)понеже то старее душата е вечма стигада е казано по съвременно "тунингована" защото тя няма да издържи на злото(както бях казал той е самоунищожаващо,самоподривно и т.н.)

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #72 -: Февруари 14, 2006, 11:39:25 am »
Като ще обсъждаме Агни Йога, колко от тук присъстващите са се запознали и практикували това учение?
Нали е логично да критикуваш нещо, което ти е познато?
Ще разбереш ли вкуса на захарта, затворена в стъкленица? За целта трябва да я извадиш от там и да я употребиш по предназначение.
virual,
въпросите си съм ги задавал към доста църковни и нецърковни дейци. Отговор не съм получил.
Никой не ми каза, защо реда на сътворението в първа и втора глава на Битие, се разминава?
Защо, след като Бог е вселюбящ и всеопрощаващ, пишат и говорят, че наказва?
Защо, след като заповядва "Не убивай!" иска да му се принесе в жертва? И щом човека е решил да изпълни това, не се ли е провалил, именно с постъпката си предприемайки съответните действия?
Не Ви ли се струва богохулно, дори самия факт от присъствието на този сюжет в Библията?
Кой и защо е решил, на Картагенския събор, точно тези писания да бъдат включени? А не например "Евангелие от Филип" където дословно пише "а съпругата на Спасителя е Магдалина"?
Едва ли ще продължа да питам.
Не за друго, а защото не ми приятно, незнаещите да ме залъгват.
...
А иначе, дайте да видим:
Какво казва Библията? Какво правим ние?
Какво казва Агни Йога? Какво правим ние?
Нека се допитаме до Божествената искра у себе си.
...
Създадени сме по негов Образ и Подобие? Той Е Творец, следва, че ние сме сътворци.
Какви ги натворихме тогава?
Хиляди години спорове и престъпления в името на Този, който ги е забранил.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Oberon

• Гост
« Отговор #73 -: Февруари 14, 2006, 11:59:14 am »
Прав си Жоро...безброй безчинства, а Кръста беше на челата ни....Срам, позор...

virtual

• Гост
« Отговор #74 -: Февруари 14, 2006, 21:12:43 pm »
ама IYIjorovelev  ако човек само си задава въпроси отговарят му, а той пак не вярва и пак  пита,боя се че проблема вече не е в самата религия я в самия него  :D

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
0 Отговора
17477 Прегледи
Последна публикация Май 01, 2006, 17:33:08 pm
от fisk
51 Отговора
122432 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
14 Отговора
50648 Прегледи