Произведенията не се мерят на кило и на множественост, а дали отговарят на написаното в Стария завет. Например в Стария завет ясно се казва, че починалите спят. Не може някое произведение, което е "кандидат" за включване в Новия, да говори противоположни неща. Може да не е едно, може да са сто и едно. Но щом не отговарят на Стария завет, значи са апокрифи.
С думите за стария завет ме събуди...
Вече не спя

А като всеки новосъбудил се, доста работи не са ми ясни.
Затова да попитам:
Защо в Битие, в първа глава описаното сътворение си противоречи с описанието от втора глава?
Погледни реда на сътворенията.
Защо, след като са яли от дървото(плода му, нарочен от някои веселяци за ябълка), Адам и Ева разбират, че са голи?
Т.е. Разбират истината. Те за такова дърво не се споменава? Забранените са "Дървото на Живота" и "Дървото за познаване на Доброто и Злото"
Голотата живот ли е, добро ли е или зло?
Аз мисля, че си е реалност, т.е. истина.
Дано имаш отговорите, че да си похортуваме.
...
А за съботата...
Ако наречем съботата - неделя, как ще е? По какво ще различиш дните? Дали и ако да, колко пъти са премествали дните?
не-деля не означава ли "неправене"?
А събота ми напомня на съботаЖ?!? Ако е така, кой ли е съботирал Създателя ни, че сме се пръкнали такива недоносчета (че сме образи, образи сме, но никакви подобия, по-скоро карикатури)

Имам и други работи да питам но нека караме по ред.
п.с.
Като цяло искаш да кажеш, че не е възможно нещо ново, претендиращо за истинност, да противоречи на нещо старо?
Но Земята все пак се върти...? ?? А как хубаво беше когато беше плоска...сега сме се замаяли от врътки.
Не целя обида, просто показвам принципа, че старото не винаги е верно или правилно.