Автор Тема: Папа Бенедикт XVI призова за създаване на нов световен ред  (Прочетена 35729 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
Събота идва от САБАТ-еврейска концепция въведена от същия опнзи Константин за когото говориш.А неделята е въведена за да имат християните усещането че са нещо повече от иудейска секта.
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
Олеле, очакване, ТИ СИ СЛЯП ИЛИ ПОНЕ ИГРАЕШ ТАКЪВ! Стига ни обвинява нас, че сме се криели и бягали от истината, писна ми! Ти демонстрираш абсолютно същото отношение, като ти се каже, нещо което не се застъпва с историите от църквата. Тотално пренебрегваш казаното ти тук, вадиш от постовете, само това, което ти е удобно или тотално изопачаваш думите ни и после редиш заученото наизуст от църквата. Стига си се крил и бягал като щраус, от това което ти се казва тук. Хората, които те критикуват, са запознати малко или много с Библията и на това, което са чели казват мнението си. А, ти? Ти какво правиш? Нито си запознат с източниците които ти се посочват, нито със събитията. Ти повтаряш за тях, това, което ти се казва в църквата, без да вложиш и капчица от себе си. А сам призоваваш, да не слушаме другите и да вярваме на себе си. Ако това не е ирония здраве му кажи. ТОВА ИСТИНАТА ТВОЯТА ИСТИНА, КОЯТО НЕ ИСКАШ ДА ПРИЕМЕШ, ЗАРАДИ СТРАХ, КОЙТО ПРИКРИВАШ С РЕЛИГИОЗНИТЕ БРЪТВЕЖИ. Нищо лично приятел, не съм целял да те обиждам. Няма нужда да ми отговаряш, важното е да си направиш изводите за себе си.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

ochakvane

• Гост
Олеле, очакване, ТИ СИ СЛЯП ИЛИ ПОНЕ ИГРАЕШ ТАКЪВ! Стига ни обвинява нас, че сме се криели и бягали от истината, писна ми! Ти демонстрираш абсолютно същото отношение, като ти се каже, нещо което не се застъпва с историите от църквата. Тотално пренебрегваш казаното ти тук, вадиш от постовете, само това, което ти е удобно или тотално изопачаваш думите ни и после редиш заученото наизуст от църквата. Стига си се крил и бягал като щраус, от това което ти се казва тук. Хората, които те критикуват, са запознати малко или много с Библията и на това, което са чели казват мнението си. А, ти? Ти какво правиш? Нито си запознат с източниците които ти се посочват, нито със събитията. Ти повтаряш за тях, това, което ти се казва в църквата, без да вложиш и капчица от себе си. А сам призоваваш, да не слушаме другите и да вярваме на себе си. Ако това не е ирония здраве му кажи. ТОВА ИСТИНАТА ТВОЯТА ИСТИНА, КОЯТО НЕ ИСКАШ ДА ПРИЕМЕШ, ЗАРАДИ СТРАХ, КОЙТО ПРИКРИВАШ С РЕЛИГИОЗНИТЕ БРЪТВЕЖИ. Нищо лично приятел, не съм целял да те обиждам. Няма нужда да ми отговаряш, важното е да си направиш изводите за себе си.
Здравей!
Няма причина да се обиждам. Какви са вашите примери? Че Юда, след като умрял, взел че написал евангелие. Или че разни извънземни били казали незнам какво си. Или че еди коя си религия била по-древна от еврейската. Или че Библията била манипулирана и други такива. Това доказателства ли са? Ами аз мога да кажа същото за вашите "оригинални" идеи, особено за написването от Юда на евангелието му. Аз не споря за да има спор, а се опитвам да ви покажа истината. Кой от нас е зъслепен? Аз ли, като искам да ви покажа, че пророчества, които са дадени преди 2600 години  са се изпълнили буквално, или вие, които четете "от умрял писмо"?
 Ако наистина някой реши да види, че Библията е наистина книга,на която би трябвало да се обърне по-сериозно внимание, може да погледне тук:

http://www.sdabg.net/bgbible/ucheniya/u-2.htm

И това е само едно кратко обяснение.

Поздрави!

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
Няма причина да се обиждам. Какви са вашите примери? Че Юда, след като умрял, взел че написал евангелие. Или че разни извънземни били казали незнам какво си. Или че еди коя си религия била по-древна от еврейската. Или че Библията била манипулирана и други такива. Това доказателства ли са?
Да пич,доказателства са.
 Защо ли? МИ ето вземаме една шумерска религия и виждаме в нея един мит,например този за потопа,после вземаме библията и виждаме същия този мит леко променен.Проверяваме кои са били първи и от това ни става ясно че  еимало културно и религиоозно влияние върху евреите.После те са народ бил завладяван от египтяни,хиксоси,шумери и персийци и съответно всички те са повлияли на вярванията на евреите.
 А за Библията че е манипулирана-ми на събора в Констатинопол чрез ГЛАСУВАНЕ от ХОРА се определя кои са праведните евангевлия.При това от над 50 други.А тези 50 останали са много по-единодушни от четирите.После прилагаме и доказателства от история и от други вярвания неповлияни от Иисус.
Ами аз мога да кажа същото за вашите "оригинални" идеи, особено за написването от Юда на евангелието му. Аз не споря за да има спор, а се опитвам да ви покажа истината. Кой от нас е зъслепен? Аз ли, като искам да ви покажа, че пророчества, които са дадени преди 2600 години  са се изпълнили буквално, или вие, които четете "от умрял писмо"?

Останалите евангелия...ми най-ранното е от 72 или нещо от тоя род.Останалите са след бунта на евреите.И вземи най-накрая едно буквално пророчество.Има иносказателни и забулени в мистерия пророчества,които могат да означават абсолютно всичко и за това лесно се нагаждат-също като с Нострадамус,дето толкова не го харесваш.
 А искаш ли да ти коментирам статията?

ochakvane

• Гост
Няма причина да се обиждам. Какви са вашите примери? Че Юда, след като умрял, взел че написал евангелие. Или че разни извънземни били казали незнам какво си. Или че еди коя си религия била по-древна от еврейската. Или че Библията била манипулирана и други такива. Това доказателства ли са?
Да пич,доказателства са.
 Защо ли? МИ ето вземаме една шумерска религия и виждаме в нея един мит,например този за потопа,после вземаме библията и виждаме същия този мит леко променен.Проверяваме кои са били първи и от това ни става ясно че  еимало културно и религиоозно влияние върху евреите.После те са народ бил завладяван от египтяни,хиксоси,шумери и персийци и съответно всички те са повлияли на вярванията на евреите.
 А за Библията че е манипулирана-ми на събора в Констатинопол чрез ГЛАСУВАНЕ от ХОРА се определя кои са праведните евангевлия.При това от над 50 други.А тези 50 останали са много по-единодушни от четирите.После прилагаме и доказателства от история и от други вярвания неповлияни от Иисус.
Ами аз мога да кажа същото за вашите "оригинални" идеи, особено за написването от Юда на евангелието му. Аз не споря за да има спор, а се опитвам да ви покажа истината. Кой от нас е зъслепен? Аз ли, като искам да ви покажа, че пророчества, които са дадени преди 2600 години  са се изпълнили буквално, или вие, които четете "от умрял писмо"?

Останалите евангелия...ми най-ранното е от 72 или нещо от тоя род.Останалите са след бунта на евреите.И вземи най-накрая едно буквално пророчество.Има иносказателни и забулени в мистерия пророчества,които могат да означават абсолютно всичко и за това лесно се нагаждат-също като с Нострадамус,дето толкова не го харесваш.
 А искаш ли да ти коментирам статията?

Приличаш ми на комунист.
***А тези 50 останали са много по-единодушни от четирите***

Произведенията не се мерят на кило и на множественост, а дали отговарят на написаното в Стария завет. Например в Стария завет ясно се казва, че починалите спят. Не може някое произведение, което е "кандидат" за включване в Новия, да говори противоположни неща. Може да не е едно, може да са сто и едно. Но щом не  отговарят на Стария завет, значи са апокрифи.
 Ще се опитам да обясня чрез химията. Когато са стигнали до радиоактивните елементи, са продължили по изкуствен начин да "добиват" нови. По какъв начин? Чрез бомбардиране на различни елементи с разни частици. Представи си, че се появи някой и каже, че нови елементи ще се появят, ако се бомбардира не с разни частици, ами се замерят с цветя. И не само един заяви това, но го кажат 1000 човека. Това означава ли, че ще бъде достоверно казаното?
 Споменаваш "недостоверността на пророчествата". Тогава защо те е страх да ги разгледаме и да видим дали наистина не са верни? И нека всички решат дали наистина не са достоверни.
Съгласен ли си?

Поздрави!

Неактивен AU

• Пишещ
  • Публикации: 851

е добре , новият ПАПА е САТАНИСТ и си му личи  :-X , но май е само подставено лице , интересно ми е какво точно става във ВАТИКАНА в момента , мисля че правят нещо много силно и сериозно , за да унищожат света  :'(

ЕЗК   >:(

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
Очакване, много си хлъзгав, признавам ти го! Как само се въртиш и измъкваш от неудобните въпроси. :)
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Произведенията не се мерят на кило и на множественост, а дали отговарят на написаното в Стария завет. Например в Стария завет ясно се казва, че починалите спят. Не може някое произведение, което е "кандидат" за включване в Новия, да говори противоположни неща. Може да не е едно, може да са сто и едно. Но щом не  отговарят на Стария завет, значи са апокрифи.
С думите за стария завет ме събуди...
Вече не спя :)
А като всеки новосъбудил се, доста работи не са ми ясни.
Затова да попитам:
Защо в Битие, в първа глава описаното сътворение си противоречи с описанието от втора глава?
Погледни реда на сътворенията.
Защо, след като са яли от дървото(плода му, нарочен от някои веселяци за ябълка), Адам и Ева разбират, че са голи?
Т.е. Разбират истината. Те за такова дърво не се споменава? Забранените са  "Дървото на Живота" и "Дървото за познаване на Доброто и Злото"
Голотата живот ли е, добро ли е или зло?
Аз мисля, че си е реалност, т.е. истина.
Дано имаш отговорите, че да си похортуваме.
...
А за съботата...
Ако наречем съботата - неделя, как ще е? По какво ще различиш дните? Дали и ако да, колко пъти са премествали дните?
не-деля не означава ли "неправене"?
А събота ми напомня на съботаЖ?!? Ако е така, кой ли е съботирал Създателя ни, че сме се пръкнали такива недоносчета (че сме образи, образи сме, но никакви подобия, по-скоро карикатури) ;)
Имам и други работи да питам но нека караме по ред.

п.с.
Като цяло искаш да кажеш, че не е възможно нещо ново, претендиращо за истинност, да противоречи на нещо старо?
Но Земята все пак се върти...? ?? А как хубаво беше когато беше плоска...сега сме се замаяли от врътки.
Не целя обида, просто показвам принципа, че старото не винаги е верно или правилно.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
Цитат
... Адам и Ева разбират, че са голи?
Т.е. Разбират истината.
Това сигурно е първата манипулация в историята на човечеството.   ::)    Че са били голи е ясно, но им е вменено, че да си гол е срамно.
Не мисли като човек!-Крион

Eon

• Гост
Не са били голи, просто са били първите нудисти.

Oberon

• Гост
И ся кво? Жената е виновнааааааааааааааа!
Ако не са били жените, още щяхма да го мандахерцаме из Райската градина и да мааме бабани::)
Без пижами хаха!

Оберон

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
Приличаш ми на комунист.
По принцип комунизма е нещо много хубаво.Стига да се направи като хората.
 Иначе някой друг май каза "Ако не си с нас си срещу нас"

***А тези 50 останали са много по-единодушни от четирите***
Първо,че всички отговарят на Стария Завет.
 Второ че ти приведох ЧАСТ от примерите за задгробния живот.
 По тази тема имам и личен опит.Вземи вместо да слушаш пасторите и да четеш библията и ти да придобиеш такъв.
 Трето-в самия Стар Завет се говорят противяоположни неща.Трето дори в сегашните евангелия има променени и премахнати неща.

Ще се опитам да обясня чрез химията. Когато са стигнали до радиоактивните елементи, са продължили по изкуствен начин да "добиват" нови. По какъв начин? Чрез бомбардиране на различни елементи с разни частици. Представи си, че се появи някой и каже, че нови елементи ще се появят, ако се бомбардира не с разни частици, ами се замерят с цветя. И не само един заяви това, но го кажат 1000 човека. Това означава ли, че ще бъде достоверно казаното?
Цветята са съставени от частици...

Споменаваш "недостоверността на пророчествата". Тогава защо те е страх да ги разгледаме и да видим дали наистина не са верни? И нека всички решат дали наистина не са достоверни.
Съгласен ли си?
Не ме е страх и съм съгласен.
 Знаех си аз че в ония седемглав змей дето излезна вчера от морето има нещо странно,пък то кво било...

Неактивен AU

• Пишещ
  • Публикации: 851
  айде на словесният търкал  ;) . На вас може да ви е смешно , ама наистина ще стане голямата беля , и ще видите ПАПА незнам си кой си и неговият световен ред, в реално време  :-X , по едно време същият този георй , даде БЛАГОСЛОВИЯТА си на НАТО , да атакува всяка неХРИСТИЯНСКА държава, която е АГРЕСОР / примерно ЛИВАН /  :o ??? :-\

пак не се изказах като хората  :(

ЕЗК 
« Последна редакция: Август 23, 2006, 18:21:44 pm от esoundc »

ochakvane

• Гост

е добре , новият ПАПА е САТАНИСТ и си му личи  :-X , но май е само подставено лице , интересно ми е какво точно става във ВАТИКАНА в момента , мисля че правят нещо много силно и сериозно , за да унищожат света  :'(

ЕЗК   >:(

Здравей!

Искам да уточня, че в Библията не се говори за конкретен папа, а за самата институция. Ако се говореше за един човек, просто нямаше как да се изпълни пророчеството, защото се казва, че Католическата църква ще управлява Европа 1260 години, след това ще получи "рана", но пак ще се съвземе и целият свят ще се подчини на нейните заповеди. А как изглежда някой от папите няма никакво значение. Може да е красив, може да не е, може да е комунист, може да е хитлерюгенд, но е без значение. Важно е какво върши самата институция.

Поздрави!

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Мдаааа, за противоречията в Библията нито дума.
Ами да, то ще е оффтопик, ако се отговори. ;)
Все си мислех, че ще науча истината... :(
Това, че Адам не е поел отговорност за делата си, а е обвинил "жената, която ти ми даде..." си е косвено обвинение към.....
Жената не е виновна. :)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27