Автор Тема: За Егрегорите!!!  (Прочетена 140953 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен m2f

• Пишещ
  • Публикации: 580
  • Животът е изумително приключение
Re: За Егрегорите!!!
« Отговор #270 -: Октомври 09, 2010, 10:51:11 am »
Какво мислите за техниката на Верещагин да се затвори енергийно човека /затваряйки двата енергийни потока в себе си/ и по този начин "механично" да се отсече енергийната пъпна връв, от която се хранят егрегорите с нас? За сведение: първата книга на Дмитрий Верещагин "Освобождение" :

http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%E2%E5%F0%E5%F9%E0%E3%E8%ED

В книгите си той нарича егрегорите "енергоинформационни паразити". Авторът счита, че е възможно да се състои т.нар."надегрегорен човек". Историята на Д.Верещагин е прелюбопитна. Той изобщо не е случаен човек. Бил е нает от руските служби заедно с още няколко човека да разработва поръчка. Търсели са начин изкуствено да могат да създадат лидери за партията, хора, които да са в състояние да въвличат хора след себе си за каузите на партията. И проекта е стигнал до нещо голямо, но после е станала изведнъж перестройката и това го е спряло към онзи момент.
Друг автор, който разглежда практическото взаимодействие с егрегорите и който е достигнал до работещи подходи в областта на освобождаването /поне от деструктивните за човека/ егрегори е Вадим Зеланд. В книгите си той ги нарича "махала", защото се хранят и с привърженици и с противници на дадената идея еднакво добре:

http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%E7%E5%EB%E0%ED%E4

Авторът счита, че не е възможно човека да се освободи напълно от егрегорите.
Според мен егрегорите са "усилватели" на собствените ни заблуди. Помагат ни да си изживеем грешките. Те служат на матрицата. Както алибаба много мъдро го е казала по - горе: те нагнетяват дуалността. Осъзнаването /будността/, себепознанието, разпознаването на програмите , които ни въздействат във всеки един момент,  вътрешната ни честност по отношение на собствените ни мотиви във всеки един момент , духовното ни израстване, свързано с преразглеждане на приоритетите ни и аскетизъм, това са начини да се отслаби по естествен път силата на егрегорите спрямо нас. Срещу егрегор не можеш да се бориш, защото борейки се го храниш.
Добрите решения идват с опита. А голяма част от опита идва с лошите решения.

Неактивен kambera

• Четящ
  • *
  • Публикации: 43
« Отговор #271 -: Октомври 09, 2010, 11:45:02 am »
Отдай на "егрегорите" значимото, тоест покажи уважение, те са твой спътник в материалното, това са твоите емоциии съпътващи земния ти път.Не ги пренебрегвай просто ги премини като следващо стъпало, те са тук/там за да бъдат в служба на "Егрегоритезума", изпълняват "Божествения" си дълг породен от догмата за добро или зло.Ние хората не страдаме от тях, страдаме от емоции, прилежащи за материята, а духа ни е ограничен заради егрегорите, но това е тяхната задача.
Да, няма да ги преборим, просто ще ги почерпим(духовно) и ще ги оставим да си стоят на дневен ред, докато не погледнем в себе си.
Докато не осъзнаем значението на думата "любов"  ние сме материални единици.Не искам да бъда провокатор за "егото" но това сме ние.Ние сме част от вселената, а вселенския закон е един за всички: Любов и мир!
Упоритостта, о, Партха, с която глупците не се освобождават от сън, страх, тъга, отчаяние и от заблу

Неактивен cassio

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 294
« Отговор #272 -: Октомври 10, 2010, 12:22:39 pm »
Аз мисля, че Вселенският закон е друг!
Пълнота.
Не е нужно нищо да отдавам на Егрегорите, а по-скоро да си взема от тях, квото могат да ми дадат... Да заповядат!  :yes: :drinks:

Неактивен radon

• Четящ
  • *
  • Публикации: 171
« Отговор #273 -: Октомври 24, 2010, 19:49:52 pm »

Бъркаш! В природата, нищо не се дава даром и завинаги. Даже, като се родим, просто сме взели енергия назаем, която връщаме, след смъртта. Трябва да даваш на егрегорите, ако искаш и да получаваш. Работата е там, че егрегорите имат тъмна и светла част. Гледай да не се обвържеш с тъмната. Ей това може да ти е проблема.
« Последна редакция: Октомври 24, 2010, 20:10:56 pm от Mirotvorec »

Неактивен teni

• Пишещ
  • Публикации: 717
« Отговор #274 -: Февруари 16, 2011, 14:49:21 pm »
Егрегорите не са ли част от живота? В смисъл има ли измъкване?

Неактивен m2f

• Пишещ
« Отговор #275 -: Февруари 16, 2011, 16:13:06 pm »
От някои егрегори хората изобщо не искат да се измъкват, всъщност...Брака, семейството, пиенето, пушенето, секса, религията, парите...
Измъкването е аскетизъм: не поддаваш на примамките на егрегорите, следователно нищо не им дължиш.Т.е. не ползваш енергията им, следователно не им дължиш в замяна.radon много добре го е казал.
Верещагин говори за "надегрегорния човек" - Верещагин е практик, той указва техники за директно енергийно разкачване...За мен обаче е интересен въпроса: а може ли да се случи "надегрегорния човек", ако не е израстнал духовно, възможно ли е или не?
« Последна редакция: Февруари 16, 2011, 16:48:54 pm от Mirotvorec »

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #276 -: Февруари 16, 2011, 16:38:48 pm »
Първо дай определение, опиши такъв човек, който хем е над-егрегорен, хем е неизрастнал духовно, за да видим след това може ли, не може ли да съществува.

Лично според мен именно духовното израстване се състои в това - да шлайфаш зависимости.
Т.е. един вид надегрегорността и неизрастналостта-духовно са взаимно изключващи понятия.

Но дай твоето определение, току виж е нещо различно.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен m2f

• Пишещ
« Отговор #277 -: Февруари 16, 2011, 17:26:57 pm »
цитат на:Tangrata Лично според мен именно духовното израстване се състои в това - да шлайфаш зависимости.
Т.е. един вид надегрегорността и неизрастналостта-духовно са взаимно изключващи понятия
.

Ами не е много различна и моята представа, затова съм написала за аскетизма като начин на разкачване от егрегорите. Обаче! Методът на Верещагин за енергийно разкачане на човека от егрегорите включва само енергийни техники, не и духовни постановки. Може би правилният въпрос е: може ли да е високо енергиен човек, който прилага методите на Верещагин, без да става аскет или да шлайфа зависимости? Или може би още по - точният въпрос е: може ли ефективно да борави с енергиите си човек, който не е аскет?
« Последна редакция: Февруари 16, 2011, 17:30:07 pm от m2f »

Неактивен teni

• Пишещ
« Отговор #278 -: Февруари 16, 2011, 17:42:26 pm »
М2ф, много хубав въпрос. Такъв човек ще е хванал щастието за шлифера. Защото ако си овладял енергиите, но си пълен аскет, а то няма май друг начин, дали ще ти е интересно да живееш?
« Последна редакция: Февруари 16, 2011, 17:46:41 pm от teni »

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
« Отговор #279 -: Февруари 16, 2011, 22:18:48 pm »
За съжаление книгите на Верещагин не съм ги чел. Все пак ги изтеглих и някой ден може да ги погледна.
Също и не съм някакъв мега енергетик, не мога и да говоря от личен опит.
Мога да дам няколко предположения:

Първо, всеки си има път, поставен от някой и ако вземе да криви прекалено много, то ще му се случат разни случки. Я енергията му да секне, я кой знае кво.

Второ, светът е много пъстър и би трябвало да има най-разнообразни варианти. Както има аскети, които нямат много енергия, така и има такива, дето много прахосват и много имат.

На всичкото отгоре аскетизма няма винаги твърда зависимост нито с духовното развитие, нито с енергизирането и контрола, нито пък дори с егрегорите и пристрастеностите.
Някой може да си виси без да прави нищо с години и пак да е зависим я от пари, я от секс я от не знам кво. Отричането на привързаност непременно не води до нейното освобождаване.

Трето, духовната чистота може да е някаква предпоставка, но далеч не е единствен критерий за енергизиране.

Четвърто, кармата, болестите, на моменти евентуално пречат. Това до някаква степен се припокрива с точка 1 и 3.

До колкото най-бегло говори скромният ми опит, енергията се цени в тоя свят. Единица с енергия (човек с енергия) се цени. В повечето случаи имаш повече късмет, Боговете, така да се каже са по-благоразположени, и изобщо нещата ти се подреждат.

Т.е. ти си "по-любим" на Бог, не ако ходиш редовно да палиш свещи, или не знам какви ритуали там, а ако се енергизираш и пазиш енергията си. Някак вибрацията ти те извисява, (енергията си е вибрация) а и вкарва във синхрон с по-висшите вибрации.     

Изключения има, когато трябва да си следваш личния предначертан път. Както миналата карма, така и бъдещите планове. Тогава дори и с относително много енергия могат да ти се случат всякакви случки, които да те "приземят". Дори смърт.
Даже може да се получи обратен парадокс, където прекаленото и непланирано енергизиране може да провокира смърт или неизлечима травма.
Затова и човек ако си играе с енергиите и енергизирането, трябва да е много внимателен в живота си. Да шофира внимателно, да гледа да не му пада някоя саксия и тн.

Т.е. да се повторя ...
(и отново обръщам внимание, това е лично мнение)
Тези теории за духовността, че е "мир", "любов", "бели гащи", "орион", "сириус" и "плеядинците", "братства", "сестринства" и други скопени хрисимлъци са следствие на разните масонски секти, от рода на Щайнер, майнер, Блаватска, Дънев и др подобни.
Духовността, това е да си със силен дух, т.е. дупето да ти е яко и да си яко копеле (психически, а в някои случаи и физически); да си в синхрон със Света (горе,долу и по средата); с добра енергия и вибрации (или поне с потенциала за такава).

Не знам какви са тези методи на енергизиране на Верещагин, но ако има яко бачкане и много зор, сигурно не са лоши.

Всъщност и личният морал не е лошо нещо, но не води непременно до никакви "енергийни" или материални придобивки.
Въпрос на личен избор и предпочитание е.

Надявам се не стана много отвлечено и противоречиво.  8) :writer:
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен m2f

• Пишещ
« Отговор #280 -: Февруари 17, 2011, 16:03:55 pm »
Ами аз така те разбрах: няма ясна връзка между аскетизма, духовността, високата енергетика и егрегорната обвързаност, така ли излиза?
Е, добре де, все пак по какво преценяваш тогава духовността на някого?Масово разпространеният критерий (примера на Исус, на Буда, на по - известните чудотворци)е именно високата енергетика, от което следва голяма "реализационна способност", т.е. голяма сила в реализирането на желанията на човека, като обаче въпросните му желания по най - естествен начин престават да бъдат свързани с егото му. Едно изключение: магьосниците и фаворитите на егрегорите, които използват чужда енергия от егрегор. Има го и този момент: високата енергетика на някого може да е от егрегор, дадена му за постигане на конкретна цел на егрегора...
Какво мислите?

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
« Отговор #281 -: Февруари 17, 2011, 17:24:14 pm »
... по какво преценяваш тогава духовността на някого?Масово разпространеният критерий (примера на Исус, на Буда, на по - известните чудотворци)е именно високата енергетика, от което следва голяма "реализационна способност", т.е. голяма сила в реализирането на желанията на човека, като обаче въпросните му желания по най - естествен начин престават да бъдат свързани с егото му. Едно изключение: магьосниците и фаворитите на егрегорите, които използват чужда енергия от егрегор. Има го и този момент: високата енергетика на някого може да е от егрегор, дадена му за постигане на конкретна цел на егрегора...
Какво мислите?
Мисля следното:
По какво преценям духовността на някого?
Как го съдя?
Ами старая се да не го съдя ...
Трудно може да се прецени духовността на някого. Не виждам как.

Затова и са ми ясни разни подскокливи персони, дето ми подскачат и вземат да ме съдят колко съм НЕ-духовен и що видиш ли смея да изказвам обратно мнение срещу думите на някой, който видиш ли бил много духовен ...
А как разбраха тоя другия колко е духовен ... ?!

Все едно пионерчетата се мъчат да се изкарат кой по-голямо пионерче е, и кой повече ще порицае другарчето, че не било достатъчно голямо пионерче.
Его-нагласа, липса на мислене, желание за съдене ...

Аз даже нарочно обичам да провокирам такива, и понякога се правя на по-голям хамал, отколкото съм и на "по-недуховен" така да се каже ...  ;D
Ама "по-недуховен" според техните теглилки ...
Не нося еди кви си дрехи, а други, не ям еди ква си храна, а еди ква си и не говоря еди кви си думички, а за сметка на това говоря други.
А те не се усещат, че влизат в капана на съденето и присъждането.

Ако би било възможно да се определя кой колко духовен е точно, нямаше да съществува фразата "Неведоми са пътищата Божи". Щото всичко (включително и нивото на хората) щеше да е ясно и познаваемо за всеки.

Разбира се има и някои ориентири, които биха могли горе долу да те светнат кой къде е.
Например горе долу какви принципи спазва, какво говори, какви са му целите, разни такива.
Но нещата са малко по-вътрешни, малко по-неусетни. Малко са по-сложни от: "той не говори за "мир и любов", значи е пълен материалист и бездуховник"

И пак нищо не е гаранция за нищо, щото човека може да се преструва.
Може да е добрър, който се прави на лош; лош, който се прави на добър; духовен, който се прави на недуховен и обратното.
Да не говорим, че може не човека, а Бог да си играе и ту да дава качества, ту да взима, в зависимост от следващото изпитание.
И страничният наблюдател пак нищо няма да разбере .... защото му липсва цялата картина и замисъл.

Та след всичко пак си има някои ориентири и принципи, по които да се познават хората, но те не са 100% общовалидни във всяка ситуация.
Например да работи върху себе си, да култивира сила. Но пък да не го прави за лична облага и да не се стреми към придобивката, енергийна или каквато и да е.
Да е смирен, но силен. Да си отстоява неговото и да се бори, но не с лична изгода (или пък лична в рамките на нормалното)
Да не съди, да не се интересува прекалено от другите хора. Да не се фокусира върху негативното и да не го приказва, да не мисли за него.
Да е позитивен, оптимист, спокоен, да се уповава на Бога (като вяра и нагласа), но пък да си върши неговите работи.
Да не е мързелив. Да е честен, достоен. Да не лъже.
Да приема положителните и отрицателните емоции в случките със спокойствие и с усещането, че са преходни.
Да не се отчайва, да не се смущава, да не се афектира/паникьосва/плаши/страхува от случките, дори и да са плашещи/страшни и тн.

и тн и тн.

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #282 -: Февруари 17, 2011, 19:33:47 pm »
би още по - точният въпрос е: може ли ефективно да борави с енергиите си човек, който не е аскет?
       Искаш  да  знаеш,  може  ли  да  се  живее  един  нормален  живот,  без  откъсване  от  реалноста,  ако  правилно  съм  те  разбрал  отговора  е  ДА,  но  без  Верещагин,  ти  трабва  да   запретнеш  ръкави  и  да  овладееш  това  дзвере!
       Един  човек  като  духовност  и  сила  на  характера  се  преценява  само  когато  е  в  критична  ситуация!
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен m2f

• Пишещ
« Отговор #283 -: Февруари 18, 2011, 08:43:50 am »
1.По какви критерии, Митко?
2.Защо "без Верещагин"?
3.Това "дзвере" (;D ) моето его ли е?

Това, което казва Танграта:
Та след всичко пак си има някои ориентири и принципи, по които да се познават хората, но те не са 100% общовалидни във всяка ситуация.
Например да работи върху себе си, да култивира сила. Но пък да не го прави за лична облага и да не се стреми към придобивката, енергийна или каквато и да е.
Да е смирен, но силен. Да си отстоява неговото и да се бори, но не с лична изгода (или пък лична в рамките на нормалното)
Да не съди, да не се интересува прекалено от другите хора. Да не се фокусира върху негативното и да не го приказва, да не мисли за него.
Да е позитивен, оптимист, спокоен, да се уповава на Бога (като вяра и нагласа), но пък да си върши неговите работи.
Да не е мързелив. Да е честен, достоен. Да не лъже.
Да приема положителните и отрицателните емоции в случките със спокойствие и с усещането, че са преходни.
Да не се отчайва, да не се смущава, да не се афектира/паникьосва/плаши/страхува от случките, дори и да са плашещи/страшни и тн.

мога да го обобщя с едно изречение така: "Разпознаване на духа в човека - в себе си и в другите". Корена на думата "духовност" е "дух". Но какво точно около (по повод)духа...? Не съм много сигурна за себе си.
« Последна редакция: Февруари 18, 2011, 08:53:35 am от m2f »

Неактивен teni

• Пишещ
« Отговор #284 -: Февруари 18, 2011, 11:47:09 am »
семейството егрегор ли е? ами сега?????????
« Последна редакция: Февруари 18, 2011, 11:48:21 am от teni »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27