Сега, и аз накратко ...
Не съм се ни най-малко засегнал. Просто поставих въпроси, които евентуално ти не си поставяш. Т.е. опитвам се да те накарам да мислиш (повече). На въпросите ми не отговори ...
Моята гледна точка върху нещата е трудно да вкарам в една тема и няколко поста. Освен това не знам дали му е мястото. Това са лични неща.
Освен това навремето един човек, от който научих много неща ми беше казал "Не хвърляйте бисерите на свинете!" (разбира се тука нямам предвид никой конкретно) но мисълта ми е, не знам докъде имам право да говоря. Има и друго. Дори и да говоря, нещата които са най-ценни, са съответно най-безинтересни за масата ("езотерици"). Буквално влиза през едното ухо и излиза през другото (дори без да кънти).
Ти понякога напълно отричаш нещата смяташ ги за помия...или нещо такова както бе по отгоре казал...,,Тази тема трябва да се вмъкне в подфорум Езотерична фантастика,, това говори,че наистина си много далеч от нещата или искаш да изчерпиш нужната ти информация в ролята ти на невеж.Кое от двете?
На това ще се повторя, или може би ще се потретя и подесетя:
Кое те кара да мислиш, че само защото отричам Анунаките, Нананаките, Онанаките и всякакви др. под. означава, че съм много "далече" от нещата?
Кое те кара да мислиш, че ти знаеш истината, а пък аз не я знам?
Чел ли си Йогананда, Ричард Бах, Урсула Ле Гуин, Лао Дзе? Ако да, какво мислиш по въпроса, ако не, прочети ако ти се занимава, но недей дава прибързани квалификации за света около тебе.
Всъщност също писах, но май не разбра, квалификации не се дават. На никого, за нищо и по никакъв повод. Особено пък ако човек има някакви претенции, че е тръгнал по някакви "пътища". Дори и ако си най-големия нинджа или гуру или какъвто и да е, и всяка дума ти е истина.
Т.е. дори да беше прав (а ти не си), самия факт, че съдиш кой е ограничен и кой не, означава, образно казано, че "истината" ти нищо не струва.
И как така става, че хем твърдиш, че знаеш че нищо не знаеш, хем знаеш "истината" (за атлантида и тн)? Имаш ли последно ясна позиция?
Tangrata
Първо да започна от Атлантида.Никъде по горе не виждам да твърдя 100 процента ,че знам истината за Атлантида.Базирам се на исторически данни и факти, които ме карат да се съмнявам в много неща, а също и на езотерични такива.
Какво имам впредвид Платон първи описва историята за този митичен континент разказан му от неговия дядо като приказка или легенда, че Атлантите в началото били съвършенни или богоподобни същества, езотеричното познание било нещо най обикновенно и достъпно за тях, религиите не съществували, хората живеели щастливо и свободно, докат не се появили такива групички на , които явно им станало скучно от божествения живот и решили да поекспериментират с познанието.
Атлантите постигнали високо технологично развитие, но упаднали духовно/нещо,което се наблюдава и днес в нашето общество/,владеели природните стихии, провеждали свирепи експерименти на турболенция...и какво ли още не -това естествено ги погубило.
Според някои източници Атлантите дошли на Земята преди 50 000 години и били наричани Елохими или Анунаки, които създали днешния човек чрез генетични манипулации и поставили началото на петата коренна раса.
Това дали Анунаките са Атланти не мога да твърдя, тъй като според някои окултни теории първите шест материка от Атлантида са потънали преди около 850 000 години , а последният за който говорим потъва преди около 11 000г така, че може истинските Атланти да са много по стари от Анунаките макар и все още неуплътнени в материята...Кой знае?
Конкретно фактите ,които ме карат да се съмнявам в някои неща къде точно е била Атлантида и защо все още учените ни я търсят, като тя се знае къде е.Още след падането на Клеопатра от власт в Египет 30г пр.н.е. и превземането на Египет от римляните картата на Атлантида е изнесена в Рим, където и до днес се съхранява.През 16 век немският свещеник-йезуит публкува книга в ,която включва репродукция на древната Египетска карта от Атлантида.
Това значи ,че Атлантида се знае точно къде е и Ватикана притежава част от това познание ,което са притежавали Атлантите и продължава да го търси.
По описанията на Платон част от територията на Атлантида се е простирала по нашите земи.Това се знае и от тайните общества и се крие от масите за да служи на някои интереси...за да нямаме история, древност...култура.
Пример: Мой познат преди време ми разказа следният случай-Искали ли са да започнат археологичски разкопки на древна римска крепост в града и е трябвало да искат разрешение от Ватикана :(естествено не са им разрешили.
Все едно жителите на острв Тамбукту да искат разрешение от местните власти на България за да направят там някакви си разкопки и да установят историческото си минало или Египет при археологични разкопки да искат разрешение от Саудитска Арабия или Зимбабве

Всичко това се прави с цел да бъде заличено историческото минало на един цял народ или цивилизация.Мога още много примери да изброя ,но се откланям от темата...2012
Сега да ти отговоря и на въпросите конкретно отправени към мен;
1.Относно дали си далеч или близко до нещата или аз съм далеч или близко до нещата ще ти отговоря, че никой не може да ти отговори на този въпрос,защото истината, която за теб е истина за мен може да си бъде чиста измислица, както и обратното моята истина да си е чиста измислица за теб .Спор няма!
2.Не съм нито гуру нито нинджа ,не съм и в осмата сфера, а съм само един човек ,който мохе да мисли и разсъждава от позицията на собствените си познания ,мисли и преживявания, а не под диктовката на някое гуру.
Ти сам казваш по горе ,че
незнаеш до къде имаш право да говориш-това ме навежда на мисълта ,че този който ти подава информация те контролира напълно т.е.това не са твоите мисли,това не са твоите тези и решения, това не твоят вътрешен глас, което е наистина опасно-ти откъде си сигурен ,че той ти подава правилната информация?
Затова се опитах по горе да те накарам да мислиш и чувстваш нещата от позицията на твоето вътрешно съзерцание, усет и интуиция .Да не допускаш чужди сили да контролират съзнанието ти,защото както спомена W.Rider по отгоре могат да те превърнат само в една пионка в играта.
3.Що се отнася до Лао Дзе...и т.н....източни религии, езотеричен будизъм ...
Бахвагита...и т.н.преди години доста четях научих много неща ,но не те точно ми ракриха истината./Блаватска бе тази ,която ми отвори очите и разкри истината за този космичен цирк, който се разиграва и ние хората сме главните артисти в него без да подозираме. На база мои лчни преживявания.От нея разбрах езотеричният смисъл на творението, а Дейвид Айк потвърди практичското му приложение.
Какво бе космичното послание на хадзапи с тези статии, които пусна за 2012..
Ако човекът не евоюлира, към по дробо с мислите си и делата......и фермерите не спрат производсството си на

ще ни последва гибелта на Атлантида!Земята е претърпяла много катаклизми и това няма да бъде нито първият нито последният....от нас самите зависи дали можем да направим нещо по въпросът.
НЕ МОЖЕМ ДА СПРЕМ ЗЛОТО БЕЗ ДА ЕВОЮЛИРА ДОБРОТО!