Автор Тема: Създаване на реалността  (Прочетена 59435 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Panta Rei

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 18
Re:Създаване на реалността
« Отговор #135 -: Септември 30, 2011, 16:32:49 pm »
Никой неможе нищо да ми докаже, истината е видима!...
От езотерика до "езотерика" има доста голяма разлика...
Е какво като не съм съгласен с тълпата няма място за мен и моето мнение ли?
Да, истината е видима, ама трябва да имаш очи /вътрешни очи!/ да я видиш.
Езотериката си е езотерика - няма 5 езотерики. Не знам някое течение в езотериката да отрича прераждането и безсмъртието на душата, или възможността да се свързват двата свята...Отричат го религиите. И атеистите.
Езотерика, доколкото си спомням значи "вътрешно, скрито знание"...е, няма как да ти се "докаже" каквото и да било, защото пътя за познание е личен, вътрешен - не става насила да видиш каквото и да било. Не мога да ти пусна на касетофона онова, което чувам в ума си, или по телевизора, онова, което виждам в съня си.
Нямам нищичко против инакомислещите, но не чух АРГУМЕНТИТЕ ти. Нито един път досега! Колко удобно! /За теб/. От моя страна - аз слагам точка, защото става безсмислено. :flag_of_truce:

Вярата отнема доста енергия и ако връзката с енергоизточника е намалена тогава се изпитва някакъв вид депресивно състояние.
Не бях поглеждала нещата точно така. За мен е обратното: вярата /която вече е по - скоро знание/ ме зарежда с енергия и "ме свързва с енергоизточника". Когато ИСТИНСКИ искам нещо и когато не се боря със собствените си негативни програми, нещата стават лесно и бързо - енергия за процеса имам в изобилие. Когато ми се налага да "тренирам вярата си", по - скоро нещата трудно ми се получават. Така се научавам да следвам САМО вътрешните си стремежи, които са обезпечени енергийно. Липса на енергия се получава, когато гониш чужди цели, или когато по пътя дори към своята цел, си минал през неправилната врата...Тогава наистина стрелката на резервоара сочи нулата. Липсата на енергия ясно сочи, че се занимаваш с неправилните неща за теб. :yes:

old4, това, за което говориш хич не звучи лошо, но изричаш думи, които ако бъдат приемани за верни, то трябва да се сринат философиите на повечето хора във форума. Така лесно и бързо никой не се дава. Никой не иска да умира, камо ли пък в точно определено време и място. Затова ето решението – смъртта е преход към друг живот, но невидим от нашия сегашен живот. Иди доказвай, че не е вярно.  ;D
С мисълта за вечен живот, се създава друг проблем – самият вечен живот, тъй като ние сега не сме във вечен живот. Какво е решението на този проблем? Не е ли смъртта? И ето – смъртта се превръща от проблем в решение на проблем. Перфектен и идеален подход. Мисля, че няма по-добър.  :)
Виждаш ли какво става – хората не искат да приемат нещата, които са около тях всеки ден, затова не се и опитват да ги разберат. Но смъртта е проблем само докато съумеем да разберем смисъла на цялостния живот и да осъзнаем какво всъщност представлява живота.
Има едно понятие – екзистенциален страх. Този страх е неизбежен и дори полезен – той провокира и не малко мисли за вечен живот. Да се справиш с него е много по-трудно. Не малко хора се справят с него, като изобщо не се замислят за смъртта, Смисълът и др.
Няма да се опитвам да излагам моите виждания, аргументи и менения относно Животът и Смисълът, защото то по принцип става само с две-три изречения, но за да кажа откъде са ми дошли наум тези две-три изречения сигурно ще ми е нужна цяла книга.
Някъде от около година започнах да се вглеждам в това, което ми е пред очите и да се замислям и изследвам нещата от живота все повече и повече. Осъзнах немалко нещата, които започвам да ги виждам и да се убеждавам в тях всеки ден, при това ги подлагам на постоянни проверки. :good:
Например за създаването на реалността. Виждам как всеки и всичко я създава. Не си мислете, че вие я създавате повече или по-малко. Дори един клошар създава реалността толкова, колкото нас. Но виждам, че проблемът в настоящата тема не е до създаването, а до това да я създаваме, както ние искаме. Ако искам вечен живот, ще го създам ли? Ами ако хората искат противоположни неща? Тогава по-силният ще победи – това е ясно. Ние можем да създаваме реалността, както ние искаме, но с известни ограничения.

Неактивен csillag

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 1
Re: Създаване на реалността
« Отговор #136 -: Май 05, 2013, 22:45:56 pm »
Когато стане дума за създаване на реалността, навсякъде се говори главно за предизвикване на желаните събития и хора в живота ни. 
Искам да попитам: Можем ли чрез целенасочена визуализация и чрез силата на мисленето да променим своето физическо тяло? Сиреч - някои искат да бъдат по-слаби, с хубав нос, с перфектна кожа и пр. или просто да нямат онези външни дефекти, което не харесват у себе си. Възможно ли е на практика да се постигне това? Ако някой е пробвал, може да сподели.

Неактивен Yoda

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
 • Must be force be with you
Re: Създаване на реалността
« Отговор #137 -: Юли 05, 2013, 15:46:46 pm »
Това е някаква ненужна суета за нещо, което ще ти служи има няма петдесетина години.
В случая с темата няма особена връзка, защото доколкото се вижда става въпрос за много по-сериозни неща.
Възможните варианти са в две направления, според мен. Дуалността между другото е нещо много характерно за нашата реалност (това като уточнение).
Направленията, настоящата видима реалност или живота ти. Отиваш да живееш на о. Бали. Правиш всичко възможно това да се случи. Какво точно променяш от "реалността" си? Видимата обкръжаваща обстановка. Но всъщност не става 2033 година или обратно, момент от миналото, от който да можеш да започнеш "на чисто" и проспериращо извеждащо те до висините на милионерите- материално, но и прагматично погледнато.
Второ направление, в реалността тук и сега, в тази обстановка, с всички и всичко, което познаваш, да промениш ъгълът през който възприемаш нещата. Да успееш все едно да се поставиш на мястото на някой друг и да живееш неговия живот. Харесва ти да си като шефа или манекенка, поглеждаш през техните "очи".

Неактивен mengel

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 8
Re: Създаване на реалността
« Отговор #138 -: Юли 16, 2013, 14:15:11 pm »
Най-интересното което съм чел по темата това са книгите на Кастанеда. Според толтеките, Вселената предствлява нишки от разумна енергия (светлина), излъчвани от невъобразим източник метафорично наричан от тях "Орела". Човекът има орган разположен в енергийното си тяло зад плешките с големина на топка за голф наречен "събирателна точка". Този орган се "осветява" от определен диапазон (сноп) Вселенски излъчвания, като това определя границите на реалността която възприемаме. Оттам насетне следва сложен и енергоемък процес на интерпретация на тези излъчвания, което оформя реалността такава каквато я познаваме. Почти всички хора възприемат едно и също понеже събирателната точка "събира" едни и същи излъчвания. Понеже сетивата "впримчват" събирателната точка в стабилна почиция, светът ни изглежда солиден и непоклатим. Но събирателната точка може да се движи. Това се улеснява по време на сън, когато сетивата разхлабят хватката. Затова по време на сън тя започва да се движи. Сънищата които сънуваме са израз на това движение. Ако сцените от сънищата ни се променят постоянно това значи че събирателната точка е нестабилна. Та шаманите са разработили практически техники за принудително преместване на събирателната точка, както и за стабилизирането на нейната позиция... и т.н.

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re: Създаване на реалността
« Отговор #139 -: Юли 16, 2013, 18:19:59 pm »
А най-интересното, което аз съм чел са "Хрониките на Амбър" на Р.Зелазни :)
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен Yoda

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
 • Must be force be with you
Re: Създаване на реалността
« Отговор #140 -: Юли 17, 2013, 14:22:58 pm »
...

 Почти всички хора възприемат едно и също понеже събирателната точка "събира" едни и същи излъчвания. Понеже сетивата "впримчват" събирателната точка в стабилна почиция, светът ни изглежда солиден и непоклатим. Но събирателната точка може да се движи.

...
Та шаманите са разработили практически техники за принудително преместване на събирателната точка, както и за стабилизирането на нейната позиция... и т.н.

Тук ми се струва, че има известно объркване.
Веднъж светът ни изглежда солиден, заради топка /енергиен източник/ чрез който възприемаме света. В следващия момент шаманите решават да местят тези енергийни топки. Пишейки, че чрез преместването вече се променя стабилността, но те отново биха стабилизирали позицията.
Не разбирам, защо първо ще местят `събирателната точка` и после наново ще я стабилизират?

И това обяснение конкретно пояснява  ли ... как да създадем реалност, ако имаме налични събирателни точки? можем ли?

Неактивен Leila

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 2
Re: Създаване на реалността
« Отговор #141 -: Ноември 30, 2013, 21:41:48 pm »
Не мисля,че ние "създаваме" реалноста, толтеките имат впредвид,че местейки събирателната точка на възприятие ние възприемаме различни реалности, точно както при Зеланд, има различни жизнени линии.Но човек според мен понеже е ограничен от своя свето-глед, може да допусне да преживее или привлече само ограничен брой възприятия/жизнени линии.Затова основен момент в доста окултни школи е чрез различни практики разчупването на този светоглед, изместването на съзнанието на друго ниво на вибрации, този скок в съзнанието отвъд това което си мислим,че знаем,и че е ,защото това което знаем всъщност е ограничението ни.
Ако говорим за "създаването" на реалността като чисто на заиграване на материална основа,можем да си правим разни визуализации че сме богати,че сме красиви, да го направим с достатъчния емоционален заряд,за да може да изхвърлим енергия в вселената,после да забравим за желанието си за да не го товарим с излишни потенциали,и ако сме платили добре енергийно цената на това,то ще се "сбъдне",ще привлечем и изживеем жизнената линия богати сме,красиви сме.На този принцип работят и различни "магьосници".Но реално това постижение нищо няма да промени освен допъпнително да ни впримчи в някой друг егрегор и дуалния свят,защото продължаваме да насочваме ценното си вътрешно внимание и енергия към цели извън нас.

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 321
Re: Създаване на реалността
« Отговор #142 -: Декември 03, 2013, 16:43:01 pm »
Не мисля,че ние "създаваме" реалноста, .
А кой тогава?

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 542
Re: Създаване на реалността
« Отговор #143 -: Декември 06, 2013, 14:52:14 pm »
Как кой? Паразитите...
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27