Автор Тема: Петър Дънов и Бялото братство  (Прочетена 74732 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
Re:Петър Дънов и Бялото братство
« Отговор #105 -: Февруари 23, 2011, 06:39:23 am »
Цитат
Аз дойдох в България да кажа на българите истината, да им посоча правия път. И, вместо да ме послушат, те ме накичиха с различни епитети: лъжец, самозван пророк и др. Като се върна на слънцето, ще взема със себе си всички епитети, там ще напиша книга с бележки и впечатления от прекарването ми в България. От моята книга ще зависи бъдещето на България и на българския народ. Ако ме питате, кой съм всъщност, и какъв съм, покрай многото епитети, дадени от вас, казвам: Аз съм един екскурзиант. Може да питате и за Христа, кой беше и отде дойде. Това не е моя работа. Аз мога да говоря само за себе си. Казвате: Какъв е произходът на фамилията, в която дойде? – Фамилията ми е Дънов, но това е псевдоним. Бащата на моя дядо бил много як, здрав човек, като дъно. От тая дума произлиза прякорът Дънов. Дъно има и бъчвата, и реката, и морето – интересно е, за кое дъно се отнася. Навсякъде има дъно. Горко на оня, който няма дъно! Ето защо, когато ви наричат „Дъновисти”, ще знаете, че не сте мои последователи, но сте хора с дъно. След всичко това, трябва ли да ви наричат дъновисти? Аз не съм ви турил дъно. Думата „Дъновизъм” е прозвище. Ако се говори за чешма, желая тя да няма дъно. Ако се говори за човек, желая той да има не едно, не две, а много дъна. Горко на оня, на когото се запушат гърлото и червата! Отде ще влезе и излезе храната? Нещастен е оня, който има само по две дъна – в ума и в сърцето си. Едно от дъната на човека трябва да бъде плоско. Върху него Бог ще се проектира като светлина, да осветява човешките умове.
Като го видя Петър  (Неделни Беседи, 20.04.1919 Неделя, София)
Беинса Дуно

http://www.beinsadouno.com/old/lectures.php?id=194

Значи да замоля опонентите на Бениса Дуно да са по-умерени с епитетите към него, защото човека е чувствителен и от тия епитети после ще зависи съдбата на България.

То е ясно, че са хора с връзки там горе. Ще пратят някоя оплаквателна телеграма до ангело-администрацията и ще ни подпалят чергичката.
« Последна редакция: Февруари 23, 2011, 06:40:37 am от Tangrata_ »
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #106 -: Февруари 23, 2011, 11:06:28 am »
Сарказмът по принцип ми е крайно неприятен – без значение към кого е насочен.

Вярно е, че стилът на изказване на П. Дънов е доста странен и понякога изглежда смешен, ако се разбира буквално. Въпросът обаче е, дали трябва да го разбираме буквално. Всъщност всичко зависи от нагласата на четящия. Напълно от него си зависи какво ще извлече от написаното. Всъщност може да се каже, че до голяма степен четящият беседите на П. Дънов или каквото и да е написано в символичен стил преди всичко разкрива себе си. Разбира се съществува и вариантът, заедно със символичния текст да се чете и нечие чуждо тълкувание, и това се прави често от хората (вкл. и тук в този форум), но поне аз не знам за подобна практика сред последователите на П. Дънов. Обикновено, който си чете беседата, той си я тълкува. Как ще я изтълкува си е негов проблем. Дали ще я изтълкува правилно или погрешно, дали въобще написаното е вярно или не, това няма какво да коментираме. Беседите на П. Дънов предоставят възможност за доста размисъл в най-различни посоки. Всичко зависи от целта на четящия. Ако чета с цел да открия някакво противоречие в думите на П. Дънов, ще го открия. Но какъв е смисълът? Каква полза бих имал аз от това? Защо да чета нещо за да търся противоречия в него? Ами, по-добре изобщо да не го чета. Пиша това, защото подобен подход май е доста често срещан. Говоря въобще, по принцип, а не само отнесено до настоящата тема. ... Аз чета беседите на П. Дънов и си ги тълкувам по мой си начин. Той може изобщо да не е искал да бъде разбран така, както аз го разбирам. Може да е имал в предвид нещо съвсем различно, а може да е имал предвид и съвсем същото – това за мен няма особено значение. Ако дадена идея ми допада, аз я приемам, интерпретирам според собственото си съзнание, по възможност я доразвивам, сравнявам я с други идеи и т.н., и т.н. Чета за да мога евентуално да приема дадена идея. Това си зависи изцяло от мене като четящ. Както казах, може П. Дънов в беседата си въобще да не е имал в предвид въпросната идея. Самата идея си съществува в пространството, а беседата само може да съдържа дадена асоциация, която да ме свърже с нея. Когато става въпрос за абстрактните области на ума, нещата не стават с казване и запомняне. Затова са нужни и символите – за да може евентуално да се предизвика някаква асоциация в съзнанието на четящия. А какво ще разбере последния, си зависи само от него и никой не може да прогнозира. Ще дам една аналогия: Когато хвърляш мрежа в морето, не може да знаеш коя риба точно ще се хване в нея. Така и когато представяш дадена идея, не може да знаеш кой ще успее да я възприеме. Например някой може да разбере аналогията, която дадох в смисъл, че целта на хвърлящия мрежата е да вкара в капан рибките, да ги заблуди и манипулира. Всъщност, това е възможност, но не е единствената. Много хора просто няма да видят останалите, но това не означава, че те не съществуват. За да повиши разбирането си, човек трябва да умее да допуска повече възможности. Това не означава да ги приема като чиста истина, но да допуска възможността им. Иначе се ограничава.

Неактивен Светослав Иванов

• Четящ
  • *
  • Публикации: 73
  • психотроник, теолог
    • http://www.psychea.dir.bg/
Значи да замоля опонентите на Бениса Дуно да са по-умерени с епитетите към него, защото човека е чувствителен и от тия епитети после ще зависи съдбата на България.
Аз съм най-големият опонент на “Беинса Дуно” от 1990 година до днес, защото постоянно обяснявам и пояснявам, че:

1. Учителя - това е Господ, а не псевдоним или прозвище на Петър Дънов, като един от многото духовни учители.

2. Беинса Дуно е окултно име, отразяващо духовното и творческо взаимодействие между Господ, Учителя - Петър Дънов и учениците Му при съвместна работа върху Словото, музиката и Паневритмията (Георги Радев - Беинса Дуно, "Учителят говори", Беинса Дуно, "Живот за цялото"; Севастия Керемидчиева - Беинса Дуно. "Светът на Великите Душии", Беинса Дуно, "Свещени думи на Учителя"; Методи Константинов, Весела Несторова, Кирил Икономов - Беинса Дуно, Паневритмия) и др.
Беинса Дуно не е духовен псевдоним на Петър Дънов. Ясно се вижда, че в Свещения подпис той се е подписвал - П.Дѫновъ - със стилизирана лигатура от буквите П Д Ѫ (голям юс) и котва. Например - подписът на Пентаграма.
Съчетания от имена като "Учителя Беинса Дуно" или "Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов) са абсурдни и неисторически.

« Последна редакция: Февруари 23, 2011, 12:10:08 pm от Светослав Иванов »

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256

Да следваш Христос или Дънов, или някой друг, означава да развиеш в себе си качества, които те притежават. Чрез това израства твоята индивидуалност, твоята сила. Ти ставаш много повече себе си, защото духът ти става способен да прояви едно духовно качество в повече, отколкото е бил способен преди това. Когато ясно осъзнаваш защо правиш нещо, когато си наясно с целта, то за обезличаване не може да се говори.
Ирис,е как ще стане тая работа?!?Да развивам качества които другите притежават ???...Така написано излиза,че ние не ги притежаваме,ма ако следваме чуждата пътека видиш ли,ще ги развием ???
Следването на чуждият път,си е пак индивидуален избор все пак,и ако някой смята,че това е правилният за него път,значи натам трябва да върви.
Но всичко е въпрос на избор.
Тина,права си,че"учението"на Дънов си има и своите ползи.Никой не го оспорва.Имам предвид от чисто практична гледна точка.Което е различно от това,постоянно да ми навират"божествената" му персона под носа и да ми го обявяват за водач,учител и т.н.

Неактивен Iris

• Пишещ

Ирис,е как ще стане тая работа?!?Да развивам качества които другите притежават ???...Така написано излиза,че ние не ги притежаваме,ма ако следваме чуждата пътека видиш ли,ще ги развием ???
Следването на чуждият път,си е пак индивидуален избор все пак,и ако някой смята,че това е правилният за него път,значи натам трябва да върви.
Но всичко е въпрос на избор.
Щом ще развиваме нещо, значи го притежаваме. Просто в другия това качество е по-изявено и това може да ни послужи като пример. Все пак въпросното качество ще приложим ние, според собственото си съзнание, по наш си начин. Да, и ако следването на чужд път правим по наш си начин, това вече няма да е следване на чужд път. Въпросът е да не губим индивидуалността си, волята си, собствения поглед върху нещата. Можем да приемем нечий чужд възглед, но това трябва да стане след като внимателно сме го разгледали и разсъждавали върху него. Когато нещо се приема сляпо, без разбиране, тогава можем да говорим за следване на чужд път. Но когато има осмисляне от наша страна, тогава пътят, дори и подсказан от други, всъщност си е наш. Възможни са и двата варианта. Всичко зависи от самия човек. Учението може да е едно и също, но различните хора ще постигнат различни резултати.

Неактивен Iris

• Пишещ

1. Учителя - това е Господ, а не псевдоним или прозвище на Петър Дънов, като един от многото духовни учители.
...
Беинса Дуно не е духовен псевдоним на Петър Дънов. Ясно се вижда, че в Свещения подпис той се е подписвал - П.Дѫновъ - със стилизирана лигатура от буквите П Д Ѫ (голям юс) и котва. Например - подписът на Пентаграма.
Съчетания от имена като "Учителя Беинса Дуно" или "Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов) са абсурдни и неисторически.

Възможно е да си прав, може би нещата трябва да са така, както ти казваш, но в действителност не са такива. Когато някой последовател на П. Дънов каже „Учителя“, той не разбира Господ, а именно П. Дънов. Когато каже „Беинса Дуно“, той отново разбира П. Дънов, но в един по-духовен план, не като личност.

Думите: „Тук няма никакъв Дънов, а Аз, Господ, който се проявявам чрез неговата душа!“ са казани пред един ограничен кръг от хора. Може би това, че един ден ще бъдат изнесени пред широката общественост, въобще не се е допускало. Когато се говори, трябва да се говори според съзнанието на слушателите. Някой ученик на П. Дънов обаче изглежда е пропуснал това, а аз се съмнявам дали самия той е предполагал смисъла на казаното. Ще цитирам нещо от Л. Лулчев:

Цитат
– То и аз съм чел – каза Генко, – но светлините...
– И тях, ще видиш, когато ти дойде времето. А то ще дойде, защото си тръгнал по пътя, който води там. Но това, което е важно, то е процесът, който изживяваш. Отначало човек има упование в Бога отвън, после той самият става частица от Божественото съзнание. Но между тия две фази има една междинна – когато гъсеницата не е гъсеница, но не е и пеперуда. Тогава е най-мъчително – губят се едни ценности, а не се заменят с нови. Тогава настава най-страшният кръстопът. Там ни дебнат мракът и съмнението. Някога Исус, Който казваше, че той и Отец му са едно, питаше после: защо ме остави, Господи? А то бе, когато Бог бе в него вече, когато Той бе се изгубил отвън и бе се родил вътре в него всецяло, от което той бе станал безсмъртен. Тази промяна в много малка степен изживявате и вие. Външният Бог, външното уповаване ще стане изцяло вътрешно. Вие ще престанете да знаете за Бога нещо, понеже Той ще бъде вътре – вие ще му предоставите всичко да бъде Негово. И тогава ще дойдете до онова състояние, което изживя Павел: „Не аз, а Христос живее в мен.“
Всеки може да каже: аз съм Господ!, ако го чувства в себе си. Това не означава, че въпросният човек само и единствено е Господ. Не означава и, че може всичко, което се предполага, че Господ може, но говори просто за една вътрешна връзка. Често се случва в живота някой да говори от името на други. В някои случаи това става с позволение, в други без. Сега за позволение от Господ е смешно да се говори и нещата опират до това как самият човек усеща връзката си с Духовното. Повечето хора ще разберат буквално думите: „Тук няма никакъв Дънов, а Аз, Господ, който се проявявам чрез неговата душа!“ и разбира се ще ги отхвърлят. То в буквален смисъл и аз ще ги отхвърля, и може би само най-наивните ще се съгласят. Но всъщност в едно подобно изказване има по-дълбок смисъл. Вече споменах в едно предходно мое мнение, че подобно отношение може да се намери и във Веданта (адвайта), а в здравия разум на Шанкарачария никой запознат с трудовете му не би се усъмнил.
« Последна редакция: Февруари 23, 2011, 13:05:57 pm от Iris »

Неактивен Светослав Иванов

• Четящ
  • *
  • Публикации: 73
  • психотроник, теолог
    • http://www.psychea.dir.bg/
Възможно е да си прав, може би нещата трябва да са така, както ти казваш, но в действителност не са такива. Когато някой последовател на П. Дънов каже „Учителя“, той не разбира Господ, а именно П. Дънов. Когато каже „Беинса Дуно“, той отново разбира П. Дънов, но в един по-духовен план, не като личност.

Така е – Учениците на Всемирното Бяло Братство, както и всички хора, се различават по духовност, знания, интелект, емоционалност, тип нервна система, характер, поведение, образование, възраст, социално положение и т.н. Но това не означава да има терминологичен хаос при авторите на литература за Окултното Учение, историята на Окултните Ученици и биографията на Учителя – Петър Дънов.

Думите: „Тук няма никакъв Дънов, а Аз, Господ, който се проявявам чрез неговата душа!“ са казани пред един ограничен кръг от хора. Може би това, че един ден ще бъдат изнесени пред широката общественост, въобще не се е допускало. Когато се говори, трябва да се говори според съзнанието на слушателите.

Да, тези думи са казани пред ограничен кръг от хора – на спиритичен сеанс, по време на който “радиоприемникът” Петър Дънов, докато се е пренастройвал на “радиовълните” от Оня Свят попада на честотите на “радиостанция” Всемирно Бяло Братство с “радиоводещ” - Господ. И слушателите, като Му чули гласа, замръзнали на местата си.
Ясен ли бях? ;)

« Последна редакция: Февруари 23, 2011, 15:47:19 pm от Светослав Иванов »

Неактивен Tangrata_

• Много Писал

...

Думите: „Тук няма никакъв Дънов, а Аз, Господ, който се проявявам чрез неговата душа!“ са казани пред един ограничен кръг от хора. Може би това, че един ден ще бъдат изнесени пред широката общественост, въобще не се е допускало. Когато се говори, трябва да се говори според съзнанието на слушателите. Някой ученик на П. Дънов обаче изглежда е пропуснал това, а аз се съмнявам дали самия той е предполагал смисъла на казаното. Ще цитирам нещо от Л. Лулчев:

Цитат
– То и аз съм чел – каза Генко, – но светлините...
– И тях, ще видиш, когато ти дойде времето. А то ще дойде, защото си тръгнал по пътя, който води там. Но това, което е важно, то е процесът, който изживяваш. Отначало човек има упование в Бога отвън, после той самият става частица от Божественото съзнание. Но между тия две фази има една междинна – когато гъсеницата не е гъсеница, но не е и пеперуда. Тогава е най-мъчително – губят се едни ценности, а не се заменят с нови. Тогава настава най-страшният кръстопът. Там ни дебнат мракът и съмнението. Някога Исус, Който казваше, че той и Отец му са едно, питаше после: защо ме остави, Господи? А то бе, когато Бог бе в него вече, когато Той бе се изгубил отвън и бе се родил вътре в него всецяло, от което той бе станал безсмъртен. Тази промяна в много малка степен изживявате и вие. Външният Бог, външното уповаване ще стане изцяло вътрешно. Вие ще престанете да знаете за Бога нещо, понеже Той ще бъде вътре – вие ще му предоставите всичко да бъде Негово. И тогава ще дойдете до онова състояние, което изживя Павел: „Не аз, а Христос живее в мен.“
Всеки може да каже: аз съм Господ!, ако го чувства в себе си. Това не означава, че въпросният човек само и единствено е Господ. Не означава и, че може всичко, което се предполага, че Господ може, но говори просто за една вътрешна връзка. Често се случва в живота някой да говори от името на други. В някои случаи това става с позволение, в други без. Сега за позволение от Господ е смешно да се говори и нещата опират до това как самият човек усеща връзката си с Духовното. Повечето хора ще разберат буквално думите: „Тук няма никакъв Дънов, а Аз, Господ, който се проявявам чрез неговата душа!“ и разбира се ще ги отхвърлят. То в буквален смисъл и аз ще ги отхвърля, и може би само най-наивните ще се съгласят. Но всъщност в едно подобно изказване има по-дълбок смисъл. Вече споменах в едно предходно мое мнение, че подобно отношение може да се намери и във Веданта (адвайта), а в здравия разум на Шанкарачария никой запознат с трудовете му не би се усъмнил.
И аз с такова впечатление съм останал. Беинса Дуно, Петър Дънов, Учителя (с главна буква!?) са все обръщения към Дънов. Сега за първи път срещам друго тълкувание, че можело да означават различни работи.
Прочее, вчера влязох във форума на Дъновистите (ако терминологично не се изразявам точно, не знам как да го нарека тоя форум. На ББ, може би) Там изобилства от теми "Учителя това .." , "Учителя онова ..." и изобщо не става въпрос за Бог.
Защо, ако мнението ви е миродавно, не вземете да поправите тая грешка, че да не се заблуждават толкова много хора.
Така и така сте тръгнали да просвещавате, може и в онзи форум да го направите.

Второ,
вече поне 2пъти се прокрадва тезата, че "Няма Дънов, тук е Бог .." (или нещо подобно), е казано в смисъла "Всички можем да кажем", 'аз съм Бог', "Всички сме Бог".
Но в случая това ни най-малко не е вярно.
Защото ако кажеш "Всички сме Бог" ИЗОБЩО не върви, веднага второто ти изречение да е: "Засрамете се!". Как хем всички ще сме Бог, хем и ще се засрамва народа. Що бе? Да не са накапани нещо? Пред кого ще се засрамват?
Та това е бил някакъв сприритически сеанс и ченълинг, очеизвадно.
Питам аз, дори и да се свържеш с някое същество, и това същество да ти каже "Аз съм Бог", каква е вероятността сам Бог да участва в евтини ченълинги и спиритически сеанси?
Клони към 0ла май. Виж някое коварно същество, дето се представя за Бог, демон някой, вероятността е доста доста по-голяма ...
Да се приемат тези думи за чиста монета, пък били те и целебни на моменти ... не е много добре. Но всеки сам си знае.
"Ясен ли бях?" (и аз да повторя ... )  :flag_of_truce:
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256

Та това е бил някакъв сприритически сеанс и ченълинг, очеизвадно.
Питам аз, дори и да се свържеш с някое същество, и това същество да ти каже "Аз съм Бог", каква е вероятността сам Бог да участва в евтини ченълинги и спиритически сеанси?

Тангра,прав си,ма те хората и в Баба Яга вярват,и в Кашчей Безсмъртни..Колко му е да се вържат и да решат,че Бог,видиш ли наистина им говори?И това е най-потресаващото за мен,как относително интелигентни съшества могат да се връзват на всякакви простотии ???
п.с.Аз лично познавам жена,която също си мисли( а може и наистина да е така),че получава послания от "бог".Повярвай ми,трагично е..Дори да получава човек някакво инфо от"горе"то не ми е ясно как може да повярва,че говори със самият Бог!Та едно развито съзнание,никога не би се самообявило за Бог.И само това е достатъчно да свети червената лампичка.На тези които я имат разбира се :drinks:
« Последна редакция: Февруари 23, 2011, 16:39:58 pm от konstantin2007 »

Неактивен fishbone

• Доста Писал
  • Публикации: 1 164
"Засрамете се!". Как хем всички ще сме Бог, хем и ще се засрамва народа. Що бе? Да не са накапани нещо? Пред кого ще се засрамват?
Най - вероятно пред г-н Дънов са се засрамили. Така се гради Страхопочитание... :---

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
« Отговор #115 -: Февруари 23, 2011, 17:10:03 pm »
И до днес ги тресе това СТРАХОпочитание.
Даже се ядосват ако другите хора не ги е страх.

Ееее, това ми напомня, имаше една история с един експеримент.
Затворили едни маймуни в клетка.
Слагат им банани вътре, но ако някоя маймуна посегне, пускат студен душ на всички.
Така няколко пъти и накрая ако посегне маймуна към бананите, другите маймуни я набиват преди да ги грабне. И не ги поливали със студена вода.
Взели да изкарват по 1 маймуна и да вкарват една нова. Новата не знаела, и отначало посягала към бананите, но другите и хвърляли по 1 бой.
Накрая изкарали всичките стари маймуни и останали само нови, дето никога не били виждали студения душ. Никога не били виждали студения душ и не знаели, че ако някой вземе бананите ще ги полеят. Но пък ако посегнела някоя маймуна я набивали. Щото това поне знаели.

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил

Така е – Учениците на Всемирното Бяло Братство, както и всички хора, се различават по духовност, знания, интелект, емоционалност, тип нервна система, характер, поведение, образование, възраст, социално положение и т.н. Но това не означава да има терминологичен хаос при авторите на литература за Окултното Учение, историята на Окултните Ученици и биографията на Учителя – Петър Дънов.

Да, тези думи са казани пред ограничен кръг от хора – на спиритичен сеанс, по време на който “радиоприемникът” Петър Дънов, докато се е пренастройвал на “радиовълните” от Оня Свят попада на честотите на “радиостанция” Всемирно Бяло Братство с “радиоводещ” - Господ. И слушателите, като Му чули гласа, замръзнали на местата си.
Ясен ли бях? ;)

Иванов,  прости  мен  деменциото  синилис,  но  да  попитам:  Бялото  братство  е  от   въплтени  души  тоест  човеци,  или  от  души  в  ирационалният  (духовен)  свят!  Ако  са  само  души  начина  на  контакт  с  отделният  човек  е  много  по-различен  от  това  което  описвате.  Какво  трябва  да  направи  един  човек  за  да  стане  ученик  на  Бялото  братство  и  ако  стана  ученик  какви  привилегии  ще  имам  когато  си  отида  от  този  свят?
       По вторият  абзац - Какво  ще  стане  ако  включите  6 волтов  ел  уред  към  380  волтова  ел  мрежа!  Това  е  примерен  контакт  между  Бога  и  човека!!!
       Една  въплътена  душа  може  да  осъществи  контакт  само  със  следващото    ниво.  

Дори да получава човек някакво инфо от"горе"то не ми е ясно как може да повярва,че говори със самият Бог!Та едно развито съзнание,никога не би се самообявило за Бог.И само това е достатъчно да свети червената лампичка.На тези които я имат разбира се :drinks:
       Казвал  съм  го  и  преди:  Бог  се  грижи  за  мравуняка,  а  не  за  отделната  мравка!  Има  обаче  хора,  които много  обичат  да  се  смятат  за  богоизбрани.  Ех,  тази  червена  лампичка,  колко  хора  би  излекувала  от  духовно  и  друго  високомерие!!

Абсолютно  никаква!  Това  звучи  направо  плашещо  и  ако  си  повярваш,.....  абе  не  искам да  обиждам  никого!
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен Iris

• Пишещ
...
Ясен ли бях? ;)
Абе, ясен си, ама не е въпросът в яснотата. Губи ми се целесъобразността в цялата работа. Един висок дух (да не говорим пък Господ, каквото и да се има в предвид под това) няма ей така просто да се появи отнякъде и да каже: здравейте, аз съм Господ!

Неактивен Iris

• Пишещ

Какво  трябва  да  направи  един  човек  за  да  стане  ученик  на  Бялото  братство  и  ако  стана  ученик  какви  привилегии  ще  имам  когато  си  отида  от  този  свят?

Леле, какви привилегии бе. Те високо-духовните хора освен да ги разпънат на кръст друго е глупаво да очакват. Нали знаеш, за силата на човек говорят най-вече враговете му. Значи като станеш бял брат, очаквай настоящите си проблеми Х 100. Който свързва духовното развитие с някакво небесно блаженство е в заблуждение. Човек става по-силен, следователно и изпитанията в живота му могат да нараснат, и нарастват. Сори, ако на някой не му харесва, ама това е.

Неактивен Iris

• Пишещ
« Отговор #119 -: Февруари 24, 2011, 11:37:46 am »
И до днес ги тресе това СТРАХОпочитание.
Даже се ядосват ако другите хора не ги е страх.

Не, не мога да се съглася. Познавам доста последователи на П. Дънов. В много случаи го възвеличават прекомерно – хората обичат да си създават идоли, но няма страхопочитание.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27