Виждам,че доста се пише по адрес на Петър Дънов,наричат как ли не и какви ли не неща не се говоят по негов адрес.Доста е обидно да четеш как един българин оплюва друг българин,не знам защо но типично българска черта е да обявяваш нещо за лошо щом за теб е неразбираеми или не ти харесва,това се случва с учението на Дънов.Много хора не го разбират или не им харесва какво казва той и го обявяват за нещо лошо.Правилно е казал Дънов,че българина има дебела глава(заради ината които е неразделна част от нас,заради това,че неразбираемото за нас означава лошо,заради това че "може Вуте да е зле ама ако Нане е по зле значи на Вуте му е добре")зардаи много такива истини ,които Дънов е казал и.Дънов бил сектант???Аз не съм чула да е ограбил някои,да е убил някои,да е казал"отхвурли семейството си и близките си и ми дай всичките си материални принадлежности и върви след мен"защото това е което правят сектантите и сектите нали така?Дънов бил докарал комунистите и бил пазен от Живкова????Ами нали и Баба Ванга е била пазена от същите и много други будни български духиве са били"пазени"от комунистите.Ванга жената е живяла по времето на комунистите а вие знаете че ако не си с тях значи си срещу тях,а какво по лошо от това да си враг на комунистите по време на тяхното управление???Дънов,Ванга и много други просто не са имали право да избират,колкото и да не им е харесвала ситуацията е трябвало да се нагаждат,иначе загиват.Виждам,че се коментира и книгата на Дънов(завета на цветните лъчи на светлината)много хора нямат идеи как се чете тази книга,много дори нямат идея какво е действието на тази книга.Това не е настолна книга и се чете по определен начинслед определени упражнения и процедури(физическа чистота и др.)Аз дори съм сигурна ,че много хора не знаят как се чете библията,макар че в самата библия е написано.Цветните лъчи не е за всеки,не всеки може може да я чете зашото тази книга може да има ефект и контра ефект,зависи от емоцианлното,умствено и физическо състояние на човека ,които я чете.Има различни и много комбинации от лъчи по който може да се чете книгата но най важното е дали този който я чете ще намери правилната комбинация за себе си.Дънов,Ванга,Преподобна Стойна и други благословени българи като тях са учели хората как да живеят хармонично,да намерят спокойствие и увереност в себе си,и най важното да не са \"овце с промити мозъци\"