Снощи случайно попаднах на Биг Брадър, което може би никак не е случайно, като се има предвид, че не гледам телевизия от години, но ненадейно реших просто ей така да цъкна да видя какво прави останалата част от човечеството. Нямах нерви да стоя и да гледам до края, но попаднах точно на частта, когато представяха пловдивчанката. Излишно е да казвам каква погнуса предизвика в мен "презентацията" й, но много сериозно се замислих по въпроса дали няма да ми е полезно, ако успея да си наложа да гледам от време на време. Защо ли? Ами защото Биг Брадър си е жив наръчник по манипулация на масите и "ценностите", които им се налагат. Смятам, че няма опасност сблъсъкът с тая помия да ми промие мозъка и да хукна да си купувам мобилен телефон за 4000 евро или да си потърся гадже, което да ми подари мерцедес, че да има после какво да си взема обратно. Който има опасения, че може да му бъде въздействано, най-добре наистина да не гледа. Във всеки случай, бих се въздържала от квалифициране с лека ръка на онези, които са избрали да гледат. Никога не се знае с каква цел го правят. Принципно съм против да бъде отричано цялото заради някои негови части, както и да бъде приемано по същите причини, както често виждам да става това в този форум. Всеки си има глава на раменете и тя му е дадена да мисли и да филтрира подаваната му отвън информация според нуждите и целите си. От време оно се знае, че за да победиш врага си, трябва първо да го опознаеш. От малкото, което видях, ми стана ясно, че "врагът" е стигнал твърде далече, но искрено се надявам това да е хиперболизирана картина на истинското състояние на обществото в момента.
Та така, де, мисля да хвърлям по едно око, когато имам време и настроение за това. А после може да ви повозя в новия си мерцедес, преди да са си го прибрали