Автор Тема: За биг брадъра  (Прочетена 30443 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен GNOSTIC

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 255
Отг: За биг брадъра
« Отговор #60 -: Септември 19, 2006, 18:10:16 pm »
Да не забравяме, че тези предавания са си машина за пари, използвайки емоциите на "всеядния" човек. Всеки печели както може.
Все пак ...много се гаврят с хората ...направо ми става жал...

Неактивен Albinoni

• Пишещ
  • Публикации: 859
  • „L'amour est l'enfant de la liberte"
« Отговор #61 -: Септември 19, 2006, 18:30:28 pm »
Всички предавания от този тип са  брутален механизъм  (и то много елементарен) за масово затъпяване и развращаване. Контрола върху хората с подобни интереси е очевиден. Скандалното, пошлото, сензационното, извратеното хранят всекидневно  умовете на стотици хиляди хора.  Те са идеални машинки с ключе на слепоочието. Те са и удобен електорат в удобно време. Винаги готова вълна, само да се намери кой да яхне вълната, а такива винаги се пръкват - пример - Воленовци, Бойковци, Славита  и много други, които са по-нагоре и в сянка, мераклии за власт  пари и влияние никога не липсват.
« Последна редакция: Септември 19, 2006, 18:33:18 pm от Albinoni »
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен GNOSTIC

• Малко Писал
  • **
« Отговор #62 -: Септември 19, 2006, 18:39:23 pm »
Така е.
Мисля обаче, че не трябва направо да се отричат, а трябва да се следи развитието на манипулационния им механизъм.
Не бива да бъдем високомерни, а трябва да сме нащрек!
Различно е, когато едно нещо се изучава, а друго, когато се консумира безкритично за забавление.

Неактивен Albinoni

• Пишещ
« Отговор #63 -: Септември 19, 2006, 18:48:35 pm »
Така е.
Мисля обаче, че не трябва направо да се отричат, а трябва да се следи развитието на манипулационния им механизъм.
Различно е, когато едно нещо се изучава, а друго, когато се консумира безкритично за забавление.

Започнеш ли да ги гледаш с каквато и да е цел - ти си вече жертва на манипулацията, независимо какво си мислиш ти за себе си. Разбираш ли кое е страшното, много хора вероятно си казват точно това, аз съм интелигентен човек и няма да ми се отрази, ще гледам с дистанцирано изледващо внимание, да, ама не. В капана им си - вътре с двата крака. То си влияе и цапа от където мине - изгражда образи в съзнанието и въздейства деструктивно на ценностната система - постепенно и коварно, като всяко зло.
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #64 -: Септември 19, 2006, 18:49:20 pm »
Така е.

Точно

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #65 -: Септември 19, 2006, 18:53:51 pm »
 Albinoni незвисимо дали игнорираш нещо или не ако то съществува и те не си осведомен за него можеш само да  си изпатиш от това. Сега все едно ми казваш че историк който изследва историята, поведението и живота на Хитлер вместо да си извлече необходимите поуки ще стане нацистки фен!

Неактивен GNOSTIC

• Малко Писал
  • **
« Отговор #66 -: Септември 19, 2006, 18:56:23 pm »
Albinoni незвисимо дали игнорираш нещо или не ако то съществува и те не си осведомен за него можеш само да  си изпатиш от това. Сега все едно ми казваш че историк който изследва историята, поведението и живота на Хитлер вместо да си извлече необходимите поуки ще стане нацистки фен!

Е, ТИ МЕ РАЗБИРАШ!

Неактивен Albinoni

• Пишещ
« Отговор #67 -: Септември 19, 2006, 18:59:54 pm »

Да, Ейлиън, съгласна съм с теб по отношение на изследователската работа така стоят нещата, но и ти не можеш да отречеш , че в частния случай  "ББ" нещата са като ходене по бръснич, можеш да се порежеш без да искаш. :)

Неактивен GNOSTIC

• Малко Писал
  • **
« Отговор #68 -: Септември 19, 2006, 19:02:34 pm »
Страх ли долавям?

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #69 -: Септември 19, 2006, 19:10:18 pm »
Да се избяга от манипулацията чрез пълното и игнориране може само и единствено ако тотално се излезе от МАТРИЦАТА. При положение че всички сме в нея бягството от едно нещо е само илюзорно. Например аз мога да си затворя очите за войните, за бедствията, за глада. Те няма да присъстват в живота ми. Има такива хора, които го правят - при тях цял ден е ихо иха и на дискотека. Те игнорират другата действителност, само че всичко е до време докато тя с всичка сила не им се НАТРЕСЕ НАКРАЯ. Защото неможеш да игнорираш другата реалност при положение че ако погледнеш взаимовръзките - тези с лежерното съществуване  по дискотеките живеят за сметка на другите , които са в кофти положение. И докато всички на тази планета не  почнат да живеят относително добре игнорирането на тази реалност и приказването на Булшит за щастие и любов е меко казано егоистично. И в Този ред на мисли Биг Брадър идва със страшна сила в живота ни и както съм споменавал скоро ще започнат да ви следят и в собствените ви тоалетни! Игнорирането нищо няма да промени.

Неактивен Albinoni

• Пишещ
« Отговор #70 -: Септември 19, 2006, 19:17:06 pm »
Е,  в крайна сметка избирателното отношение на нещата си е в личните приоритети на всеки, кой до каквото разбиране е достигнал. Аз не гледам телевизия и това е моят личен  начин да  им се противопоставя - като ги игнорирам от ежедневието си, защото не ги харесвам и не ги искам в живота си. Ми това си е моето отношение, не твърдя, че трябва да е и вашето. :)
« Последна редакция: Септември 19, 2006, 19:46:05 pm от Albinoni »

milenski

• Гост
« Отговор #71 -: Септември 19, 2006, 20:39:02 pm »
Снощи случайно попаднах на Биг Брадър, което може би никак не е случайно, като се има предвид, че не гледам телевизия от години, но ненадейно реших просто ей така да цъкна да видя какво прави останалата част от човечеството. Нямах нерви да стоя и да гледам до края, но попаднах точно на частта, когато представяха пловдивчанката. Излишно е да казвам каква погнуса предизвика в мен "презентацията" й, но много сериозно се замислих по въпроса дали няма да ми е полезно, ако успея да си наложа да гледам от време на време. Защо ли? Ами защото Биг Брадър си е жив наръчник по манипулация на масите и "ценностите", които им се налагат. Смятам, че няма опасност сблъсъкът с тая помия да ми промие мозъка и да хукна да си купувам мобилен телефон за 4000 евро или да си потърся гадже, което да ми подари мерцедес, че да има после какво да си взема обратно. Който има опасения, че може да му бъде въздействано, най-добре наистина да не гледа. Във всеки случай, бих се въздържала от квалифициране с лека ръка на онези, които са избрали да гледат. Никога не се знае с каква цел го правят. Принципно съм против да бъде отричано цялото заради някои негови части, както и да бъде приемано по същите причини, както често виждам да става това в този форум. Всеки си има глава на раменете и тя му е дадена да мисли и да филтрира подаваната му отвън информация според нуждите и целите си. От време оно се знае, че за да победиш врага си, трябва първо да го опознаеш. От малкото, което видях, ми стана ясно, че "врагът" е стигнал твърде далече, но искрено се надявам това да е хиперболизирана картина на истинското състояние на обществото в момента.
Та така, де, мисля да хвърлям по едно око, когато имам време и настроение за това. А после може да ви повозя в новия си мерцедес, преди да са си го прибрали  :P

Неактивен Albinoni

• Пишещ
« Отговор #72 -: Септември 19, 2006, 21:31:08 pm »
Който има опасения, че може да му бъде въздействано, най-добре наистина да не гледа. Във всеки случай, бих се въздържала от квалифициране с лека ръка на онези, които са избрали да гледат. Никога не се знае с каква цел го правят.

Грубо Lampyridus photuris , но избора на реакция си е твой. Не можеш да правиш квалификации за тези, които не гледат, като манипулираш и приписваш своите представи като етикети - това е смешно. Нещата не са такива каквито изглеждат. Нямам какво да кажа повече, а защо съм си избрала така, можеш да бъдеш сигурна - не е страх, уморих се от грубостта и мръсотията на този свят. Знам, че все някой ще скочи стрещу тази реплика, но искреноста е единственото, което представлява истината добре. А аз съм искрена в мотивацията си и съм истинна в желанието да я отстоявам. С доброжелателност и сърдечен поздрав :)

Albinoni

Oberon

• Гост
« Отговор #73 -: Септември 19, 2006, 21:33:59 pm »
Който има опасения, че може да му бъде въздействано, най-добре наистина да не гледа. Във всеки случай, бих се въздържала от квалифициране с лека ръка на онези, които са избрали да гледат. Никога не се знае с каква цел го правят.

Грубо Lampyridus photuris , но избора на реакция си е твой. Не можеш да правиш квалификации за тези, които не гледат, като манипулираш и приписваш своите представи като етикети - това е смешно. Нещата не са такива каквито изглеждат. Нямам какво да кажа повече, а защо съм си избрала така, можеш да бъдеш сигурна - не е страх, уморих се от грубостта и мръсотията на този свят. Знам, че все някой ще скочи стрещу тази реплика, но искреноста е единственото, което представлява истината добре. А аз съм искрена в мотивацията си и съм истинна в желанието да я отстоявам. С доброжелателност и сърдечен поздрав :)

Albinoni

Повярвай ми, уморените от този свят сме много повече:) Пак да припомня идеята на Дж.Р.Р.Толкин за елфите:" Тези, които не умираха в битка, умираха от скръб по света"....

Оберон
« Последна редакция: Септември 21, 2006, 01:46:02 am от Horus »

Неактивен Albinoni

• Пишещ
« Отговор #74 -: Септември 19, 2006, 21:37:02 pm »
Благодаря ти Оберон, ти разбра какво има в сърцето ми :) :-*

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27