Автор Тема: Аркаим - градът на Слънцето  (Прочетена 49604 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
Отг: Аркаим - градът на Слънцето
« Отговор #45 -: Юли 15, 2006, 18:40:38 pm »
бе едно са хипотези и теории,съвсем друго е да свързваш българите и догоните.
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Дъвиан

• Гост
« Отговор #46 -: Юли 15, 2006, 18:56:56 pm »
Чакай сега - нали всеки си имаше виждане по разни въпроси, и щом са размити границите на доброто и злото, не важи ли същото според теб и за истината и неистината, или истинното и неистинното тълкуване на историята, да речем?

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #47 -: Юли 15, 2006, 19:00:57 pm »
не важи ли същото според теб и за истината и неистината, или истинното и неистинното тълкуване на историята, да речем?
Конкретно за историята-там има факти,Истинно и неистино може да бъде тълкуването на тея факти,сглобяването им в история,,и какво е можем да разберем от документи и археологически доказателства.
  Иначе Истината,като идеално понятие също е доста относителна да...
« Последна редакция: Юли 15, 2006, 19:02:53 pm от Gil-Galadh »

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
« Отговор #48 -: Юли 15, 2006, 20:27:50 pm »
Аз приех всичко което чета за Аркаим с дълбока горчивина. Аркаим беше политически създаден от руските нео-националисти да защити тяхната теория, че Индо-арийската култура е възникнала на степите на Урал (така наречената степна култура). Тези твърдения са "услужливо" поддържани от хора като Гарднер, но това добре поддържа политическите цели на руснаците.

В предишните дискусии учените в тази област спореха все още дали индо-арийската култура е възникнала на Балаканите или в Мала Азия. Привържениците на Балканската теория се увеличаваха лавинообразно, защото доказателствата в България се натрупваха прогресивно в защита на теорията. Нов удар по руснаците и хора като Гарднер беше разшифроването на "тракийската" писменост и клинописното писмо в Румъния, които са по-стари и от Египет и от Шумер. С отова приключиха дестките години на спорове за Мала Азия и Балаканите.

Контра-атаката на руснаците беше, че се опитват да изместят възрастта на Аркаим по-назад във времето.

Между другото оригиналното му име не е Аркаим и не може да е Аркаим. Някои линвисти твърдят, че е изчезналия Азгард, което е по-приемливо от историческа гледна точка, защото има смисъл в нашите лингвистични традиции и правила - Аз + гард.

Троицата е много важен символ в нашия религиозен и мистичен пантеон. Троичния бог Троян намерен в хиляди наименования в България - обикновено път между два планински масива или "троични" обредни места са описани тука: http://liternet.bg/publish/akaloianov/stb/traian.htm Тризъбеца разбира се е изображение на троичността, кято по-късно приема формата на Баща, Син и Светия Дух.

Наричат Аркаим, "дядото на Трой (Троя)" - асоциациите са ясни, но няма публикации от страна на руснаците.... 

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #49 -: Юли 15, 2006, 20:36:56 pm »
Само дето правилното на Азгард е АСгард,със "С".Скандинавските митологии сам и любимите

Неактивен Tina

• Доста Писал
« Отговор #50 -: Юли 15, 2006, 21:00:14 pm »
Разбира се Gil-Giladh, но ти почети малко за лингвистичните развития и за потъмяването на З-то. Същото важи и за асите (азите).

"Асите са сарматите = българите." Повече тук: http://balgarite.interbgc.com/p3-2.htm

Така, че Азгард / Асгард е града на асите, тоест българите - точно както е и в легендите на Волжките Българи! Периода обаче е много по-късен от това което руснаците се опитват да изкарат и това е против техните шовинистични идеи!

Неактивен Tina

• Доста Писал
« Отговор #51 -: Юли 15, 2006, 21:13:06 pm »
Сетих се къде бях писала за асите и Гарднер: http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=1636.15;topicseen

---------
Шведите, швабите, алеманите, даните (датчаните) както и ентруските всички са тракийски племена. Ако някой иска ще му изпратя материалите за шведите на английски - аз си ги запазих като документ.

Те започват генеалогичното си дърво от Троянците напуснали Троя след троянската война. Докато етруския клан се е преселил в Италия и е създал етруската култура, другата част се е заселила на север от черно море. Там троянците са били познати като аси (хората на владетеля Аз), създавайки Асгард, познат и като Троя. местните скити са ги наричали "железните хора" заради специфичните им ризници и оръжие (Гарднер ги нарича кралски скити!).

Едно изречение е особено впечатляващо - жалко че не знам шведски да го проверя в литературата, която е цитирана, но ако имам време ще се разтърся и то е: "Историците отбелязват, че Один, който е бил мощен тракийски владетел е повел миграцията от района на Черно море до Скандинавия около 70 г пр хр. Те също пишат че с тях е тръгнал и друг тракийски клан - на Ванир или Ванер......Заселили са се първо ж това което е Дания сега, а по късно и на територията на сегашна Швеция." Други кланове са Свеар, Суби или Суви (суви), Ерилар и Херул.

.........

Името на шведите (суеди - Swede) прозлиза от клана на сверите, а името на швабите - от клана на Суби - суви, суаби (шваби).

"Сегашното население на Швеция е смесица на наследниците на Асите - тракийско племе и готите - германско племе" - се казва в документа.

Много столетия асите и готите са доминирали северните морета и в Русия са ги наричали Вариганс, Варианс, откъдето произлиза и името на викингите.

И по-нататък "Викингите никога не са наричали себе си викинги....Това наименование верочтно им е залепено от франкишките историци които са наричали виквеяр-и хората които са пътували по море.....Викингите "

Дъвиан

• Гост
« Отговор #52 -: Юли 15, 2006, 21:38:08 pm »
Така, хайде и аз да потвърдя тази теория с цитат от книгата на Ханс Гзенгер "Черноморското пространство и неговите мистерийни импулси" (цитирам без редакция):

"Близо до бреговете на Азовско море са съществували в древни времена важни мистерийни центрове. Най-важният е бил без съмнение онзи, който е дал името на морето и на планината. За това е разказал Снори Стурлусон в своите царствени книги: ”страната в Азия, на изток от Трансвисъл се е наричала страна на азирите, а нейният главен град е бил Асгард. Обаче в Трада е живял един главатар Один. Там се е намирал един голям жертвен център... ” А страната между устията на Дон той е наричал страната на Ваните. Съществуването на този мистериен център на азите, т.е. преди всичко този на Один в Черноморската област е било потвърдено също и от Рудолф Щайнер. /Сказка от 10. 9. 1923 г./ “в кръга на мъдростта – бихме могли да кажем – който сочи на името на бога Водан или Один, трябва да виждаме нещо, което първо е дошло от изток от един мистериен кръг, който се е намирал близо до Черно море и който след това е разлял своето духовно съдържание от изток на запад, като са били основани по най-различни начини един вид колониални мистерийни центрове от Черно море към запад”. След това Рудолф Щайнер обясни, от какъв род е бил този мистериен център близо до Черно море. Защото от там е дошло именно знанието на руните в Средна и Северна Европа, в една област следователно, в която преди това не се е познавала никаква писменост."

А може да се види и тази статия тук: http://www.kanatangra.wallst.ru/Asgard.htm

« Последна редакция: Юли 15, 2006, 21:44:42 pm от Дъвиан »

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #53 -: Юли 15, 2006, 21:55:20 pm »
Ми то и тея приказки изглеждат щовинистични,ама...
 Конкретно Асгард не е град а царство.
И Освен това Асгард е новата форма на думата.В миналото е било Asgarour.
Там троянците са били познати като аси (хората на владетеля Аз), създавайки Асгард, познат и като Троя. местните скити са ги наричали "железните хора" заради специфичните им ризници и оръжие (Гарднер ги нарича кралски скити!).
специфичните ризници и оръжие са известни и широкоизползвани доста отдавна и едва ли изобщо има някъде народ наречен по въоръжението си.

И по-нататък "Викингите никога не са наричали себе си викинги....Това наименование верочтно им е залепено от франкишките историци които са наричали виквеяр-и хората които са пътували по море.....Викингите "
Викингите СА се наричали така.Думата се появява на множество рунически камъни,както и доста често в сагите.
 Произлиза от корена вик-залив,и наставката -инг означаваща "идващ от.Други стари форми на думата са викингр и Видши(widsith).
 Виквеяр произлиза от "Вагяр",както са им казвали по напите земи и във Византия.
А викингите се появяват чак през 8 век-най-ранното сведение за тях е от 787 година.Дълго след като българскатра държава е била създадена.

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #54 -: Юли 15, 2006, 22:05:57 pm »
За това е разказал Снори Стурлусон в своите царствени книги: ”страната в Азия, на изток от Трансвисъл се е наричала страна на азирите, а нейният главен град е бил Асгард. Обаче в Трада е живял един главатар Один. Там се е намирал един голям жертвен център... ” А страната между устията на Дон той е наричал страната на Ваните.
Тц.няма такова нещо в сагите на Снори.Току що проверявах.

Съществуването на този мистериен център на азите, т.е. преди всичко този на Один в Черноморската област е било потвърдено също и от Рудолф Щайнер. /Сказка от 10. 9. 1923 г./ “в кръга на мъдростта – бихме могли да кажем – който сочи на името на бога Водан или Один, трябва да виждаме нещо, което първо е дошло от изток от един мистериен кръг, който се е намирал близо до Черно море и който след това е разлял своето духовно съдържание от изток на запад, като са били основани по най-различни начини един вид колониални мистерийни центрове от Черно море към запад”. След това Рудолф Щайнер обясни, от какъв род е бил този мистериен център близо до Черно море. Защото от там е дошло именно знанието на руните в Средна и Северна Европа, в една област следователно, в която преди това не се е познавала никаква писменост."
Рудолф Щайнер ако не се лъжа беше теософ,а не историк.Пък и от това тук не става нищо ясно-имало някакъв си център,от там били руните...

Дъвиан

• Гост
« Отговор #55 -: Юли 15, 2006, 22:09:36 pm »
А сега виж статията http://www.kanatangra.wallst.ru/Asgard.htm и ни кажи нещо и за нея ;D

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #56 -: Юли 15, 2006, 22:34:16 pm »
Садист! Дано нямаш повече статии че ще ме заболят пръстите от писане.

Още в самото начало на статията имаме доста забавен момент.Само с лкеа лингвистична еквилибристика ни показва как видиш ли сме част от хуните.Оттам нататък просто слагат едно "българи" пред имената на различните племена.
  Снори е известен с това че предлага теорията че боговете са със земен произход.Това е разбираемо като с еима предвид че е християнин и е писал по времето когато боговете не са били съвсем забравени.Аси звучи на български.Термина е Аесир/Аезир.
  За племето Асион и тракииското му име- наставката -он идва от гърците.
 Съвпаденията межсду пантеоните-това си е нещо характерно за езическите религии.Напълно нормално е да има богове за едно и също нещо.
  Ще продължа утре.За сега ще кажа че статията е много забавна,но е пълна с недоказуеми твърдения и изводи,както и с доста глупости за човек,който познава история. Сам още нещо-когато българите са дошли по нашите земи траките са били напълно романизирани .

Дъвиан

• Гост
« Отговор #57 -: Юли 15, 2006, 22:57:42 pm »
Така - че хуните са българи това доказва Ганчо Ценов (в първата половина на XX в.) в своите книги, които разбиват на пух и прах цялата мръсна конспирация и лъжа, която е легнала върху произхода на нашия български народ. За хуните, че са българи говори и Паисий Хилендарски (може да провериш - има го): "По това време (IV век) гърците не знаели, че българите се наричат българи, но ги наричали готи и хуни. Те наричали готи всички народи, които произхождали от север, както днес ги наричат татари."

Колкото до Щайнер, (който не е теософ) че не бил историк - хората с божествени ясновидски способности и висша духовност могат да четат именно от космическата памет (Акаша) и да преодоляват всякакви човешки разбирания за материална аргументираност на историческата фактология, както и да обемат в своята същност познание, което надхвърля ортодоксалните човешки представи за време и възможно/невъзможно, като така предхождат с години (за жалост) историческата и научна доказуемост на своите разкрития!
« Последна редакция: Юли 16, 2006, 00:54:32 am от Дъвиан »

Неактивен Tina

• Доста Писал
« Отговор #58 -: Юли 16, 2006, 02:05:06 am »
Цитат
Сам още нещо-когато българите са дошли по нашите земи траките са били напълно романизирани .

Gil, има и хора които НЕ ВЯРВАТ, че българите са дошли отнякъде в БЪЛГАРИЯ и че траките са съществували като етнос. И аз съм една от тях! Бъди малко толерантен към другите хипотези. И аз мога да извадя хиляди статии, поддържайки МОЯТА теория, но това е друга тема. Тракологията е завоалирана гръкология!

В момента спорим за неща преди етноса по нашите земи да е бил наречен ВЕДНЪЖ траки. Те самите НИКОГА не са се наричали траки! Спорим за Аркаим, който е "дядото" на Троя и кой го е създал.

Нека да си оправим малко понятията НАЗАД във времето!

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #59 -: Юли 16, 2006, 13:45:47 pm »
Така - че хуните са българи това доказва Ганчо Ценов (в първата половина на XX в.) в своите книги, които разбиват на пух и прах цялата мръсна конспирация и лъжа, която е легнала върху произхода на нашия български народ. За хуните, че са българи говори и Паисий Хилендарски (може да провериш - има го): "По това време (IV век) гърците не знаели, че българите се наричат българи, но ги наричали готи и хуни. Те наричали готи всички народи, които произхождали от север, както днес ги наричат татари."

Колкото до Щайнер, (който не е теософ) че не бил историк - хората с божествени ясновидски способности и висша духовност могат да четат именно от космическата памет (Акаша) и да преодоляват всякакви човешки разбирания за материална аргументираност на историческата фактология, както и да обемат в своята същност познание, което надхвърля ортодоксалните човешки представи за време и възможно/невъзможно, като така предхождат с години (за жалост) историческата и научна доказуемост на своите разкрития!
      По принцип съм за индо-иранският или персийският произход,но за това трябват повее и по-свестни доказателства от тея които бяха в онази статия,начел съм се достатъчно на подобни глупости,и докато н епредложат нещо като хората,никога няма да ги приемат на сериозно в начуните среди.
 По-склонен съм да вярвам че сме имали нещо общо с хуните,но че хуните са българи-не.
   Проблема с Акаша,е че записите съдържат и неща,които е било възможно да се случат, т.е. пазят с еи алтернативните реалности.

Gil, има и хора които НЕ ВЯРВАТ, че българите са дошли отнякъде в БЪЛГАРИЯ и че траките са съществували като етнос. И аз съм една от тях! Бъди малко толерантен към другите хипотези. И аз мога да извадя хиляди статии, поддържайки МОЯТА теория, но това е друга тема. Тракологията е завоалирана гръкология!
В момента спорим за неща преди етноса по нашите земи да е бил наречен ВЕДНЪЖ траки. Те самите НИКОГА не са се наричали траки! Спорим за Аркаим, който е "дядото" на Троя и кой го е създал.
Нека да си оправим малко понятията НАЗАД във времето!
ТРаките са съществували като етнос,но не смятрам че с абили българи.Това,което мисля че историците са омаловажили е тракийският елемент,и са увеличили неимоверно славянският.
  Те самите не са се наричали траки,наричали са се по името на племето си-беси,даки и т.н.
 Ще с ерадвам ако дадеш статии,но дано си струват,защото ми е писанло от разни националистически и шовинистични статии доказващи че българите са най-най.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27