пита се тогава, кой е писал Ведите?
...И аз си мислех да се изкажа, когато взе да се спори колко е велика индийската култура, ама си замълчах да не ме обвинят и мен за велико-българска шовинистка.
...
И мене често ме обвиняват в това.
Но да споделя.
Казаха ми, нали не съм ги чел, че във Ведите, местното население не се описва много лицеприятно. От което следва, че Ведите не са писани от индийци, а от мъдреци, които пък на свой ред дошли от север. Там пък, (защо ли) били някакви си древни българи...
И пак от там, от района на Балх, е и мъдреца Панини - автор на първата, известна за сега, граматика в света.
Пан там някъде е и прохода Шипка. По който, по сведение от Н.Рйорих, минавали поклонниците от Тибет. Там имало и река Тунджа, която аз още не съм открил.
В момента се подготвя превод от немски, на една дисертация от миналия век, в която са проучени хидронимите в България. Това са имената на реки (и поточета) от страната ни. Парадоксалното е, че мнозинството от тях са със санкритски корен и аналози.
Ще издействам да сме от първите и читатели, ако не успея да я получа на немски.
Мисля, че автора е доктор Саламбашев. Дано не се обърне в гроба, ако съм объркал името и титлата му.
В разговор с наш учен, един лама от Тибет е казал, че така наречените Траки, са пратени на Балканите за да основат още една духовна школа. За съжалиние, това е станало в частен разговор и не му се дава гластност, камо ли проучване.
На мен ми прави впечатление, че когато тракийската култура и цивилизация започват да западат, тогава започва и преселението на древните ни предци.
Може и да се заблуждавам но....
Проверете за Праяпати Кардама, основоположник на "кардамитите" в Индия, ~1000 г.пр.н.е. Описван като висш йога, явяващ се в сънищата на последователите си при нужда.
...
Ар-Ка-Им
Като се сетя за Спас Мавров...
Ра е Бог, Ар - Човек, Ка - въплътената душа, Им - (нямам идея)
Човек, въплътена душа, .......(Им)
За Horus,
не се притеснявай, че българи идват от далечна Азия.
Ние сега, сме наследници на поне 53 народности. А това е богатство, което не е за подценяване.
Вече споменах, в друга тема, за легендата-предание, че Рама пристига в Индия от запад. Според някои индийци, най-вероятно тръгва от тракийските земи. Шой създава братството, или по сегашному ордена на "Белия овен". Мое е сравнението с "Black ram", показал мястото за най-добрите посеви за най-доброто уиски. Дали има нещо свято в уискито? Освен, вероятно, за мазане и сваляне на висока температура.
...
Аз - Аз единствения
Буки - ....
Веди - Знание
Глаголи - Действие
Добро - добро
Ест - Е, така е(потвърждение)
Живите - живейте
Здраво - здраво, стабилно, сигурно...
....
аз си го приемам така:
"Аз имах знание, приложих го и добре се получи. Живейте спокойно."
Нескопосано, но ми върши работа.
------------
Големо отплесване направих, ама ми кацна музата.