Хора, с потребителя d3-1ng се разговорихме в по-лесни комуникации - чат.
Там решихме да пробваме това:
01
01
101
11
01
01
1
01
Сега взехме числата от първа и втора колонка и се получи за първа колонка: 00110010, а за втора 110111 1, а от трета колонка взехме едното число и го сложихме на мястото на празното поле, така че да стане: 11011111.
Декодирано означава: 2ß - 2 бета? От гръцката азбука!
d3-1ng сподели, че знае това "Аз съм Алфа и Омега, Аз съм Първия и Последния, Аз съм Началото и Края!" Добре!
Той това е чувал в съня, честно казано ме побиха леки тръпки.
Бета е втората буква, това значи ли, че сме в началото? Алфа е началото, а бета е на второ място...
Помогнете с каквото можете, дайте някакви идеи за разчитането на 2 по бета? Какво значи това, два пъти по-бързо идва това време, че сме двама или?
Ама вие голяма работа сте отвъртели ;D... Обаче цялата история ми се струва като да търсиш под вола теле. Съмнително е информационните технологии да имат нещо общо със сънищата... Вярно, че ASCII таблицата е доста основопалагаща при компютрите, но надали този стандарт се е разпрострял извън тях

... Иначе мога да ти помогна като ти кажа, че 11011111 = DF = 223, което всъщност е част от символите за чертане и представлява горно квадратче. Алфа и бета са след това. Освен това, говори ли ти нещо charset. Символите след 127 се наричат разширени и могат да се използват за някакви специфични цели. Като поместване на чужда азбука. По Windows-1251, се пада буквата "Я". Ако си надъхан, можеш да пробваш да търсиш и по Unicode, един символ там се кодира с два байта. Въпреки че методът ти с това подреждане и попълване на празни места изглежда напълно безсмислен, след като нататък е имало други числа...
WhiteRider... твоето поне изглежда интересно, но не е еднозначно. Осен това как си обяснявате 01. Защо не е просто 1? В информатиката двете представляват едно и също.
Иначе съм сънувал, че някой ми дава един наръч с листа. По тях писано, писано... някакви чертежи на планетни траектори. Нищо не запомних. Как ли и да стане... Освен това съм сънувал, че чакам за аудиенция при някакъв свещенник ли беше, мъдрец ли... в някаква свещенна сграда. Носеше се някаква интересна музика в помещението дето бях. По-интересното беше, че наистина чувах и то не като с физическите си уши. Повикаха ме, аз застанах до него и той почна да ми говори нещо. Постепенно обаче започнах да си усещам положението на тялото, въпреки че сънувам. Съответно добих усещането, че съм парализиран и се събудих доста паникжосан, защото подобно нещо не ми се е случвало нито преди, нито после. От цялата история съм запомнил само, че нещо щяло да стане ( с мен ли, попринцип ли...) юни... или пък юли беше. Само дето не знам коя година ;D. Също съм сънувал, че стоя с някакъв... или по-точно нещо... някъде в пространството до Земята и я гледаме отстрани. То пак ми говори нещо... аз пак не помня почти нищо. Само темата на разговора беше за водата на планетата, океаните и някакви проблеми свързано с това. Имало нещо много важно свързано с тях...
Тия сънища и доста други странни, но на по-друга тематика, обаче са преди години. Сега спя като умрял. И да не са били мои фантазии, явно е станало ясно, че съм трагичен случай...

. d3-1ng, как си ги запомнил тия числа, направо ти се чудя...