Автор Тема: Многоизмерни или паралелни преживявания  (Прочетена 141264 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 368
Re: Многоизмерни или паралелни преживявания
« Отговор #150 -: Февруари 20, 2007, 23:21:42 pm »
Дам, така си е, сънищата могат да се проектират, или казано по-точно можеш да се настроиш къде да се разходиш, но това не значи, че винаги трябва да искаме да сънуваме райски кътчета. Истината е, че и да се настроим за раиско кътче, някой може да дойде и да се опита да ни изгони от там. Истината е, че от другата страна сме във война, но това не означава, че сънуваме само кошмари. Поне за мен тези сънища не са такива. Там си чувствам по-буден духовно отколкото тук, независимо, че има трудности и сме изправени пред някаква заплаха.

Мистик това с десетте минути е класика. Най-страхотните сънища са в интервал от десет минути. Странно ми е и на мен, но тогава осъзнаваш как тече времето отвъд - никак. Тече така както ти искаш, ако искаш да тече бързо, тече бързо, ако искаш бавно - бавно, ако искаш не тече. Десет минути стандартно са един ден отвъд, а друг път един месец, чак не съм можел да повярвам като се събудя. Това го засякох лесно, без да искам - една сутрин се събудих и реших да си дремна още десет минути, без да съм навивал часовник или нещо друго. След това сънувах, като съзнавах, че съм буден, но изкарах доста време там, цял ден до свечеряване, и то занимавайки се точно с въпроса за времето. После се сетих, че съм решил да спя точно десет минути и се събудих - бяха минали точно десет минути, но според мен бяха минали поне 10 часа. Този сън ще го разкажа по-нататък.

Сега искам да разкажа сънят, който ме накара да започна да си водя дневник, макар, че описаните до тук сънища не съм ги писал в него, понеже е онлайн, за да не го изгубя ако нещо стане с хардуера.  ;)

Заедно с още много хора се намирам сред развалини на тухлени сгради, една от които все още стои макар полуразрушена. Развалините са навсякъде около нас и по тази причина не можем да виждаме в далечината. В полуразрушената все още стояща сграда се настанява някакъв огромен, тъмен силует, някаква сянка. Усещам, че от него лъха самото зло. Хората наоколо също ги е страх. Разбирам, че стоим на това неприветливо място тъкмо заради страха от нея, сянката със свръхчовешки размери, за която една разрушена в средата, висока сграда е просто трон.

Силуетът ме извика при себе си и ми нареди да вървя сред хората и да им казвам, че той всъщност им мисли доброто, че тук е най-добре за тях, при него. Аз разбира се изпълнявам нареждането, най-вече от страх и то с огромна неохота. Съзнавам, че сянката се държи с нас като тиранин, а аз съм станал неин пропагандатор и от това ме е срам. Но страхът надделява.

Очевидно бях свършил работата си добре, т.к. силуетът ми каза, че ще отсъства за известно време през което иска аз да се грижа подчинението на хората да се запази. Аз естествено обещах, че ще бъде така. Но в момента в който той си тръгна и пряката заплаха изчезна в мен се засили нуждата да се преборя с тази несправедливост. Първият ми стремеж беше да разбера истината какво е извън развалините и дали за нас не е по-добре да сме извън тях. Покатерих се на “трона” на сянката и надникнах от високо навън. Извън развалините всъщност имаше широко зелено поле и ясен хоризонт. В този момент в мен се задвижи бунтарският инстинкт. Слязох сред хората и вместо да изпълня обещаното, вместо да засиля подчинението, аз собственоръчно го разклатих. Започнах да бунтувам хората, да им разказвам за външния свят и за това, че сме държани на сила, че трябва да се опълчим срещу злото.

В този момент за всеобща изненада сянката се завърна и видя какво върша. Но хората вече се бяха решили. Виждайки това сянката започна ужасни преследвания, избиване и изтезавания. В цялата суматоха и виждайки, че няма да можем да го победим просто така аз някак си се изплъзнах. Скрих се като мишка. Започнах да слизам в някакво мазе, надолу и все надолу по стълбите, които накрая свършиха. Мушнах се под тях и се свих. Беше ме страх. Не можех да изляза просто така: или сянката щеше да ме намери ( защото тя ме искаше мъртъв), или хората щяха да ме дадат на нея, за да спре да ги изтезава и преследва, за да стигне до мен. В помещението беше сумрак. Пода беше покрит със строителни отпадъци - вар и тухли. Тогава видях, че в двата отсрещни ъгъла на стаята има момче и момиче. Първата мисъл която ми мина беше, че те могат да ме предадат, но после видях благосклонните им и изпълнени с надежда погледи. Явно чакаха нещо от мен и ми се доверяваха. Чувствах злото идващо от бродещата навън сянка, от сеещата се смърт. Тогава чувството на страх постепенно се измести. В душата ми се настани чувство на отговорност. Хората вън умираха заради мен, аз бях този който ги разбунтува и не биваше да ги предам по този начин. Чувствах се отговорен за тях исках да довърша започнатото, да се отървем от сянката. Страхът изчезна, остана усещането за дълг. Постепенно се породи и отчаянието . Исках да изляза, но разбирах, че не мога да го направя, защото сянката ще ме убие моментално щом ме зърне. Бях безсилен, положението беше безизходно. С цялата си душа се питах единствено: “ Господи, кога ще свърши това криене? Кога ще имам нужната сила, за да се справя със сянката?”. Повтарях си това с цялата си душа и се бях свил под стълбите. Тогава в мига на това най-голямо отчаяние, в сумрака на помещението, през цепнатините между тухлите на стената, проникнаха лъчи светлина. Те образуваха на отсрещната стена надпис: “ Когато дойде ерата на Седемте! “ . Прочитайки този надпис се събудих. И до ден днешен си блъскам главата какво ли може да означава това послание. Всъщност имам доста идеи и тълкувания, но ми се ще да чуя вашите.

Знам, че сънят може да изглежда малко егоцентричен, но все пак аз съм сънувалият го.  :D С повечето ми сънища е така.

Офф топик: Ако на някого досаждам с тея дълги излияния , извинявам се.

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #151 -: Февруари 21, 2007, 15:41:43 pm »
Еееех в много хубави мистични капани сте ми попаднали...сънищата са си до голяма степен продукт на несъзнаваното(което не значи че не можеш да им влияеш съзнателно),дори астралните проекции и ООБЕ не са наистина извън тялото а просто лутане из дълбините на собствения ум(което отново не знчи че злите извънземни не могат да нахлуят в него,просто в повечето случаи са си архетипи,а те пък от своя страна могат да се активизират от външно събитие,макар и не пряко възприето),малко объркано стана но Remember,it's all in your head,и това не го прави по-безопасно,просто по-интересно...
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #152 -: Февруари 21, 2007, 16:29:31 pm »
сънищата са си до голяма степен продукт на несъзнаваното(което не значи че не можеш да им влияеш съзнателно),дори астралните проекции и ООБЕ не са наистина извън тялото а просто лутане из дълбините на собствения ум

Гил-Галадх съвсем любезно те приканвам да спреш с глупостите от учебниците по психология и псевдо-езотеричната литература, която явно четеш :)

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #153 -: Февруари 21, 2007, 16:47:07 pm »
любезно отговарям,че не ми с еспори много-мнго щото не съм спал от два дена,но че езотеричната литература е на 99% псевдо,а ако не си чел "За колективното несънзавано и архетипите..." на Юнг дори не си струва да си говорим

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • Публикации: 518
  • *terrafim*
« Отговор #154 -: Февруари 21, 2007, 17:18:33 pm »
много се радвам, че юнг до голяма степен отпада от това, което се нарича съвременна психология. освен това неговите писания не са доказани, те са експериментални, а не са теории за действителността. нещо, което тогава е смятано, че работи и би могло да помогне.

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #155 -: Февруари 21, 2007, 17:24:09 pm »
много се радвам, че юнг до голяма степен отпада от това, което се нарича съвременна психология. освен това неговите писания не са доказани, те са експериментални, а не са теории за действителността. нещо, което тогава е смятано, че работи и би могло да помогне.
Аз досега не съм срещал психолози дето твърдят че Юнг бил "до голяма степен отпаднал от съвременната психология".
 Зависи и за коя школа си говорим естествено,щото малко ме съмнява бихейвиористите да го подкрепят наистина...
« Последна редакция: Февруари 21, 2007, 17:25:46 pm от Gil-Galadh »

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • Публикации: 518
  • *terrafim*
« Отговор #156 -: Февруари 21, 2007, 17:36:13 pm »
този спор няма място тук, както и догматични изказвания. бихейвиоризмът е толкова материално учение, че няма никакво приложение извън тъканите и невронните връзки.

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #157 -: Февруари 21, 2007, 17:37:40 pm »
именно...

Неактивен moridin

• Четящ
  • *
  • Публикации: 69
« Отговор #158 -: Февруари 21, 2007, 20:26:08 pm »
          Гил, интересно изказване  :) Би ли продължил идеята си ? Примерно за тебе осъзнатите сънища и обетата (ООБЕ), също ли са фалшиви, както и обикновенните сънища?

Според мен има редица хора, които се залъгват, че имат обета (ООБЕ) или осъзнати сънища, а попадат на някакви архетипи  ;)

За останалите, архетипите са навсякъде около нас и ни оказват влияние. Те са основите на матрицата ни  8)
« Последна редакция: Февруари 21, 2007, 20:28:55 pm от moridin »

Неактивен moridin

• Четящ
  • *
« Отговор #159 -: Февруари 21, 2007, 20:31:01 pm »
             Не знам тука дали са обсъждани в подробности осъзнатите сънища, давам за пример Стивън Лаберж - той научно ги е доказал  8) http://psychologyjournalbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=155&Itemid=64
« Последна редакция: Февруари 21, 2007, 20:45:50 pm от moridin »

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #160 -: Февруари 21, 2007, 21:36:47 pm »
Не казвам че са фалшиви, а че са вътрешни,че по време на ОБЕ не ходим никъде,нито при астрална проекция,а че просто умът ни възприема информация и ние я интерпретираме като "излизане" отиване еди къде си и т.н.

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
« Отговор #161 -: Февруари 21, 2007, 22:01:46 pm »
Мордин, стетията е интересна. Хареса ми това за вратите, но защо са обяснени само до трета. Гарантирам, че тези три съм ги покрил. Между другото и на други места съм чел да се споменават тези врати, но все не е достатъчно добре синтезирано, поне да се изброят всичките подред.
Гил не искам да се заяждам, не ме разбирай така, но как може в момент в който аз съзнавам, че сънувам, тоест моето Аз е на линия, образите и емоциите ми са продиктувани от собственият ми мозък или са излъчвани от някъде. Вярно, фактът, че щом започна да сънувам съзнателно добивам сериозен контрол, може да се тълкува като доказателство, че всичко е полод на въобръжението ми.
Но щом като има доказателства вече, че този 3Д свят е такъв заради силата на нашата мисъл, какво те кара да смяташ, че сънищата не са също толкова реален свят. До колкото ми е известно, сънищата ни са кратки посещения в четвъртото измерение. Сънуваш ли осъзнато имаш възможността да променяш материята, да спираш и да забързваш времето, да променяш тялото си, да се телепортираш и всичко това осъзнато, разбирайки, че в този свят правилата са такива и съзнавайки в същото време, че това не е същият онзи свят в който сме сега. Тъкмо заради това в тази тема говорим за мултиизмерните преживявания говорим за сънищата. Повечето хора получават мултиизмерни преживявания като медитират, пушат трева или чрез някаква друга практика. Всеки има своят метод, за всеки е различно според мен. Аз лично не мога да медитирам, единственото, което се получава е, че след няколко минути просто така ми се доспива, че и преди пет минути да съм станал от леглото просто падам в несвяст и сънувам някой шантав сън, обикновено свързан с това над което съм медитирал. Та за това просто не го правя вече, макар, че е добър начин да се насочи сънят и да се подпомогне осъзнатото сънуване, но същото става и с пет минути съсредоточаване преди заспиване в леглото. Гил останал съм с впечатление, че ти медитираш, аз не подценявам твоите методи, нали. В своя защита ще цитирам само това от горният линк- "Докато интереса на западната наука към изследването на подобни преживявания (осъзнатото сънуване) датира от скоро древните култури на Тибет, Индия, доколумбова Америка са развивали човешките способности в тази насока като част от духовния път за самоусъвършенстване." и още - "Човек много лесно отрича съществуването на феномени, които лично не е преживял"

Като толкова наблягам на сънищата не искам да кажа да се бяга от реалността. Напротив - сънищата наистина са добър начин да ни стане ясно какво има отвъд. Това е последната ни връзка с духовните сфери, която ни е останала като сме се затворили в този свят, няма как да го отречете това, освен, ако много не вярвате на психолозите. Въпреки всичко, не знам за вас, но на мен там ми е по-добре от тук, мисля, че го бях казал вече някъде.Този свят в който живеем ми се струва по-нереален, някак си има твърде много ограничения, които не би трябвало да са тук.  :-\

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #162 -: Февруари 21, 2007, 23:24:46 pm »
Макар, че зная колко трудно е да се усъмниш именно в себе си, драги ми Гил, съветвам те да ревизираш част от своите представи, защото от известно време менталните парадигми не са това, което бяха ( преди 10-20-30 г) ...
Не всичко може да бъде обяснено по пътя на линейната логика или психология, по простата причина, че в днешно време обектите за наблюдение далеч превъзхождат като численост и разнообразия наблюдаващите ги субекти. 
3D е свят, в който ние сънуваме животите си, и именно затова наричаме/означаваме пътуванията си в съседни измерения с чудни имена като "сънища", "фантазии", "въображения"...
Тази парадоксална двойнственост все още ни държи в капаните на непукизма и илюзиите за "знаенето кое как е"...

" Психология, психология
наука, наука, хихихи... "
« Последна редакция: Февруари 21, 2007, 23:49:30 pm от ultrafutur »
musica universalis

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
« Отговор #163 -: Февруари 22, 2007, 01:59:42 am »
Продължавам да разказвам сънища за тези на които им е интересно. Този е следващият сън, който си записах веднага след този със сянката и посланието на стената. Малко е дългичък - времето в него определено беше разтегливо понятие.  ;)

Пътувам в автобус с доста голяма група от хора. Всички са момчета на моята възраст. Чувствам се сякаш отиваме на екскурзия, но постепенно осъзнавам, че автобусът е военен и макар и настроението в него да е такова, надали отиваме наистина на екскурзия. В ръцете си държа снимка на мен и Лилито на която сме облечени официално в някакво сепаре на ресторант. Усещам, че тя ми липсва. Някакъв командващ се обажда и казва да съберем водата която имаме. Струва ми се доста странно и не давам всичката си вода, а оставям около половин литър скрит под седалката. Автобусът спира за почивка, когато тръгва се оказва, че четири от момчетата са се отдалечили и тайно изпиват сами водата си, само и само, за да не я споделят с останалите. Автобусът потегля без да ги качи и те са принудени да бягат след него. Започвам да разбирам, че това с водата не е някаква прищявка, а явно е нещо важно и по-скоро поради тази причина, а не от страх от наказание оставям водата си без никой да ме види при общата. След като направих това се почувствах по-добре и доволен от себе си. Започвам да си задавам въпросът къде в крайна сметка отиваме и защо никой не ми казва. Когато автобусът прави поредната почивка в една тревиста местност аз се изкачвам на едно хълмче и поглеждам отвъд, а от там нататък започва огромна пустиня. В това време момчетата зад мен, в ниското, са започнали да спорят по същата тема, т.е. на къде сме тръгнали. Така изправен над тях в мен интуитивно, незнайно защо се поражда идеята, че от там на където ни карат до сега никой не се е връщал, че всъщност това е нещо като или самата Зона 51 в пустинята Невада, във всеки случай със сигурност е някакъв полигон за изпитания. Момчетата в началото не ме вземат на сериозно, но после стават доста изплашени. Автобусът не потегля повече. Нареждат ни да сме атакували възвишенията на отсрещният край на пустошта. Струва ни се странно, но започваме да слизаме по склона, тогава виждаме, че отсреща също слизат хора и то наистина много, от тази страна до колкото аз знам сме само един автобус, а там сякаш е цяла армия. Когато се доближаваме достатъчно започваме да различаваме, че това е армия, но от различни народности, не носят огнестрелни оръжия, сякаш са само с голи ръце. Инстинктивно повеждам момчетата в десния фланг, там виждам униформи подобни на нашите и ми се струва, че това са руснаци, а се оказвам и прав. Надявам се те да знаят по-точно какво става. Когато двете маси от хора се срещат руснаците започват да избиват момчетата. Изведнъж изпитвам странното усещане, че цялата тази армия не е на себе си, сякаш не съзнават какво вършат, сякаш в тази пустиня само българите сме със всичкия си и не изпитваме някаква необуздана, необяснима ярост. Решавам да приложа някакъв трик, не за да изпълня заповедта да превземем отсрещните възвишения, а за да не бъдат избити и без това малкото останали момчета. Започвам да викам силно на руски, за да ме вземат руснаците за един от тях, и те и ние и изобщо всички сме така пръснати и е такъв хаос, че ги подмамвам един по един в близост до една изоставена постройка. Не изпитвам желание да ги наранявам и за това от постройката изкачат момчетата, които вече са моите момчета и са толкова малко, че се броят на пръстите на едната ръка. Те с голи ръце и ножове изненадват руснаците. Но поредният от тях, някаква руска грамада сякаш се усеща какво става в последния момент и с по един нож във всяка ръка ме напада. Голям е поне два пъти повече от мен и аз не мога да одържа ръцете му дълго, започвам да викам момчетата, но усещам остра болка и изпадам в безсъзнание. За пръв път ми се случва да сънувам, че съм изпаднал в безсъзнание. Не е като сън в съня, тъй като този сън е много реалистичен и не съзнавах, че сънувам, просто като се събудих ми липсваше част от времето. Първата ми мисъл бе за руснака и момчетата. Лежах на сянка в постройката и те бяха около мен. Руснака явно не бе сред живите. Чувствах привързаност към един от момчетата, доста едър, но добродушен и предан, него виках когато руската грамада ме нападаше и го чувах, че тича към мен, но не дойде навреме. Сега беше много щастлив да ме види, че се събуждам. Естествено актуалният въпрос беше какво да се прави от тук нататък, явно ни бяха направили на опитни мишки. Честно казано идея си нямах. Тук сънят стана някак мъгляв и сякаш скрит от мен нарочно. Чувствах, че някаква отрицателна сила ме търси, мен и няколкото останали от автобуса момчета, но главно мен. Във същото време някакъв вездесъщ глас, може би женски, казваше радостно: “Открихме го, той е!”, а аз усещах, че е по мой адрес.

Изведнъж почувствах, че преминава огромен отрязък от време. Бях в нашия квартал, а някакви хора бяха взели заложничка в един камион. Аз влязох вътре и с думи и дела се престорих, че разбирам похитителите, дадох им някакъв пакет и им казах да пуснат заложничката, под заплахата, че отвън моите момчета са заели снайперистки позиции (камионът беше отворен от едната дълга страна). Разбира се аз нямах нито оръжие, както и моите момчета, нито пък те бяха снайперисти, а похитителите сякаш усетиха това и побегнаха. Оказа се, че и те нямат оръжие. Взех една пръчка и тръгнах да ги догоня. Те видяха от мен и също взеха пръчки. Завърза се бой и ние ги надвихме. Забелязах, че в двора на една къща едни момчета си играят с някакъв предмет. Беше кръгъл и го ползваха като фризби. Отидох при тях и поисках да го видя. Когато го взех в ръцете си приличаше на котлонче за газова бутилка, туристическа, но по-голямо, беше направено от злато и сребро, възприех го, почувствах, че е символ на слънцето. Попитах децата от къде са го взели, а те ми отвърнаха, че са го взели от там от където и статуята на един тигър и един орел. Веднага забелязах, че и те бяха от злато или някакъв подобен метал. Стана ми доста интересно и попитах къде все пак е това там. А те ми казаха, че е под старата сграда на някаква гимназия. Казах на моите момчета, че ще направим нещо като археологическа експедиция на следващия ден и че аз ще проверя в библиотеката дали няма някаква информация за такива намерени дискове и статуи преди. На тях им стана доста странно каква ще е тази експедиция и май не взеха нещата на сериозно. Не съм сънувал дали съм ходил в библиотеката, по-скоро тръгнахме веднага, т.к. видях, че ще изгубя и най-малкото любопитство у тях. Под сградата на гимназията се оказа, че има тунел, а тунела беше пълен с тропически растения, беше си джунгла в тунел. Когато излязохме от тунела се озовахме в някаква долина със същата флора, съвсем като джунгла. Изведнъж към нас се затичаха огромни стада от някакви по-скоро същества отколкото животни. Бяха от ефирно синя материя с някакви жълти петна. Сред тях имаше и такива с хуманоидна форма, но нямаха точни черти на лицата или някакви белези, просто стилизирана човешка фигура. Аз някак си разбрах, че не е добра идея да ги докосваме, а те сякаш дори не съзнаваха, че сме сред тях. Аз се издигнах във въздуха над тях, за да не ме докоснат случайно, нещо като съзнателна левитация, както често правя в такива свои странни сънища, а момчетата се дръпнаха в страни от пътя или пък се покачваха на дървета. Потокът от съществата продължи известно време и изведнъж спря. Тези които приличаха на животни се разпръснаха в различни посоки, а хуманоидните се събраха около нас и приеха съвсем човешка форма, сякаш заради нас, но форма на някакво по-скоро южноамериканско или амазонско племе, съвсем си пасваха с джунглата наоколо. Слязохме от дърветата и те тръгнаха с нас обратно към пещерата. Някои избързаха доста напред. Не помня как но аз вървях най-отзад и си одарих кракът още в началото на пещерата. Покрай мен имаше и едно момченце от това “племе”. То взе някакви треви и въпреки съветите на едно то моите момчета си правеше каквото си знае с тях и скоро пак бях на крака. Не можах да определя колко време сме се забавили, но когато излязохме от пещерата светът беше съвсем променен, нямаше я разрухата. Посрещна ни някакво огромно зрелище от музика и светлини, и много от онези ефирни тела носещи се сред тях. Имаше и маса обикновени хора, които ликуваха. Беше като някакво радостно посрещане. Аз и момчетата ми тръгнахме по улиците и като се убедих, че всичко е прекрасно и, че хората са се сближили и са приели съществата в своето общество без проблем, аз им казах, че не е нужно да се движим заедно вече. С мен остана само един, беше Коцето Лалев. Двамата с него продължихме да вървим и да наблюдаваме хората новото попълнение към обществения живот. В един магазин за дрехи попитах Лалев колко точно време е било забавянето ни в тунела, т.к. света и хората се бяха изменили доста. Той не беше сигурен, нито пък бях и аз, но усещах, че не е било никак малко. В този магазин получих и първото усещане за някакъв конфликт в това общество. Продавача се оплакваше, че за да си станел учител в днешно време явно трябвало да си ефирен. Жалваше се и питаше кой наоколо е или е учил за учител, а Лалев му отвърна, че е. Тогава се събудих, т.к. татко звънеше на входната врата, пак излязъл без ключове рано сутрин. Не успях да разбера какво точно бе това недоволство.
« Последна редакция: Февруари 22, 2007, 02:00:38 am от DreamCatcher »

Неактивен moridin

• Четящ
  • *
« Отговор #164 -: Февруари 22, 2007, 09:48:49 am »
   Дали са вътрешни или външни , има доказателства и за двете . За мен интересното и важно в случая е , че се възприема по един нов начин.....Колко реален е новия свят ? Може би , колкото нашия  ;)

Аз имам осъзнати сънища благодарение на Лаберж и наученото от него. При тебе как става , какво ползваш като техника ?

п.с.  дано не отегчавам никой с тази тема, ама като се заговори за сънища и тяхното значение....нека направим първата крачка за сънищата - осъзнатостта  8)

« Последна редакция: Февруари 22, 2007, 09:51:08 am от moridin »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27