Автор Тема: Родопите - проход към подземните градове?  (Прочетена 40449 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Eltimir

• Пишещ
  • Публикации: 519
Re: Родопите - проход към подземните градове ?
« Отговор #45 -: Февруари 10, 2007, 12:18:06 pm »
tarikkat, миналата година есента ме заведоха нва един хълм, близо до Хасково беше. Там имаше странни останки от обработвани каменни блокове. Върху част от камъните имаше следи от въздействие с много високи температури. След време ще поставя снимки. Най-интересно беше легедната сред местните хора, според които камъните на този хълм понякога се местели сами.
Някой да е чувал за това място?

Неактивен Altay

• Четящ
  • *
  • Публикации: 155
« Отговор #46 -: Февруари 10, 2007, 13:19:27 pm »
Много интригуваща, за мен, тема!   

Това което със сигурнст знам, е че - Родопите са един от големите био-енергиини източници, в България

Не е случайно това, че планината, и местноста, са подложена на сеч!

Според мен, някой има интерес - да се рушат, биоенергиините центрове, в България!   Вижте курортите, в Пирин и Рила - на всякъде около тях строежи  >:(

Енергия, в много случаи се равнява на знание;  а знание, на интелект!  Някой се опитва да притъпи (почти успешно) интелекта на българите!  Винаги е имало опити за това, и в много случаи - успешни!
'Животът е не само по-странен, отколкото предполагаме - той е по-странен отколкото, можем, да предпо

Неактивен Eltimir

• Пишещ
  • Публикации: 519
« Отговор #47 -: Февруари 10, 2007, 13:45:32 pm »
Напълно си прав. Поне от две места работят за ликвидиране интелектуалния потенциал на българите. За двата проекта работят съответно проф. Борис Золотов от Русия, и Тамара Тютченко, украинска еврейка с кипърско гражданство. Надявам се да разчоплим детайлно този въпрос. разполагам с доста имена, снимки и друга информация, която периодично ще поставям тук.
За камъните се извинявам, че пуснах снимките в друга тема. Ето ги и тук.

karutzar

• Гост
« Отговор #48 -: Март 23, 2007, 10:58:22 am »
И аз съм си мислел къде бих искал да отида в критичния момент. Естествено в Родопите. Под хижа Марциганица. Знаете ли къде е? Пловдив-Асеновград-пътя за Кърджали-отбива се надясно от село Червен-Горнослав-Орешец-Добростан. Там пътя свършва. И започва резервата Сушица. Той е в котловината на река Сушица. Бил съм в дъното като юноша. Има напуснато село (при потурчването на Родопите) - стените стоят. Много змии и пущинак. Горе на хребета имаше заслон - Кози Рог - бивша къшла - на самия ръб на котловината-пропаст. Не зная дали вече съществува. Много трудно се слиза надолу - ронящи се камъри и сипеи. И невероятно СПОКОЙСТВИЕ! Там житейските проблеми изчезват. От всичките места из Българските планини, където съм бил, там е мястото за мен - влюбен съм в него. Това лято мисля да си взема 1 раница и да "запраша" за там -  ;D Да си огледам бъдещите владения  ;D
Ако има желаещи за такава екскурзия заедно - на ЛС.
(Мужду другото там на два пъти съм виждал мечка наживо. Първият път и двамата взаимно се поуплашихме - бяхме изненадани от срещата ни. Вторият път беше без уплаха - просто мечката ме подмина като малка гара - продължи си по нейни мечешки работи ;D

Неактивен pimeto

• Четящ
  • *
  • Публикации: 118
  • Kin: 159 ::: Sun: CAUAC
« Отговор #49 -: Април 01, 2007, 22:48:24 pm »
Horus: тези петна по снимките ти от дяволското гърлло са от мъглата, или парата, или квото е имало във въздуха.

ако направиш нощна снимка, през деня също, със светкавица при мъгла, ще видиш същия ефект.
« Последна редакция: Април 01, 2007, 22:55:23 pm от Horus »

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Представят праисторически скални светилища и обсерватории от Родопите

Фотоизложбата "Послания от камък", представяща уникални праисторически скални светилища и обсерватории от Източните Родопи, бе открита в Дома на архитекта.

Учените са категорични, че скалните структури в изследвания район са забележителни паметници на една много ранна и слабо проучена цивилизация.

Тези паметници предхождат с няколко хилядолетия издигането на египетските пирамиди, създаването на големите градове в Двуречието и световноизвестни паметници като Стоунхендж.

Някои от скалните светилища в Родопите са създадени и функционират активно още през 7-то и 6-ото хилядолетие преди Христа, а цялостната светилищна система се създава през втората половина на каменно-медната епоха - или повече от две хилядолетия преди траките да заселят нашите земи.

Екипът, проучил паметниците през 2005 г., е в състав - проф. Ана Радунчева и ст. н.с. д-р Стефанка Иванова археолози от Националния археологически институт с музей при БАН, инж. Мария Златкова - геофизик, Николай Генов - фотожурналист.

По-детайлните проучвания за точното определяне на хронологическата и културната принадлежност на тези уникални обекти са направени с хеликоптер през лятото на 2007 г.

Според една от основните хипотези най-разпространените скални структури, т. нар. трапецовидни ниши, са "писмена" система за предаване на информация, много важна за нормалното съществуване на ранното праисторическо общество.

В непосредствена близост до някои комплекси от трапецовидни ниши са открити следи от добив на ценни метали.

Учените смятат, че праисторическите обитатели на нашите земи са разработвали рудници за добиване на мед и злато, открили са и са употребявали живака.

Тази дейност е свързана със система от сложни религиозни и духовни практики, осъществявани в светилища, функционирали и като астрономически обсерватории.

Откритите праисторически светилища в Източните Родопи са свидетелство за културния и икономическия разцвет на една общност с изумителни познания, която чрез постоянно и продължително наблюдение на небесните тела е създавала лунни и слънчеви календари, отбелязват археолозите. БТА

http://curious.actualno.com/new_143046.html

Неактивен reply

• Четящ
  • *
  • Публикации: 137
Такива слънчеви и лунни календари май има на доста места в България... в момента се сещам за едно място в Сакар до едно село Хлябово... примерно
« Последна редакция: Януари 13, 2008, 23:59:19 pm от reply »

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
Цитат
или повече от две хилядолетия преди траките да заселят нашите земи.
Не знаех, че траките са дошли от някъде на Балканите...
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
Цитат
или повече от две хилядолетия преди траките да заселят нашите земи.
Не знаех, че траките са дошли от някъде на Балканите...
Като се замислиш всчки са дошли от Марс  ;) :P

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
Траките са развили една от най-старите култури, познати в писаната история на Земята. Според някои езотерични източни те са част от преселниците, тръгнали към Африка и Европа на изток и към Южна и Северна Америка на запад, след потъването на Атлантида в днешния едноименен океан. Тези преселници, в голямата си част атлантски висши жреци и водените от тях посветени, са предизвикали на практика всичките последвали културни издигания в Африка, Азия и Европа, част от които ние познаваме като фрагменти от писаната история. Мисля обаче, че тук има да се разкрие и още по-дълбока тайна, свързана с тракийските представи за отвъдното, за устройството на Вселената и за смисъла на човешкия живот. Да не забравяме, че прехвалената Елада развива културата си до голяма степен във вид на вулгаризиран прочит на тракийската мистерия, също както Рим развива своята култура като вулгаризиран прочит на елинската. Този факт умишлено се крие и заради вече зададените предразсъдъци ("Елада - люлка на европейската идентичност"), и заради изградената върху формалистичните фундаменти на Римския храм "хуманистична" Демокрация. Още дълго време Тракия ще се потулва, а откритията ще се принизяват.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
Случайно видях някакъв музикален клип с родопска народна песен  която е смесена с гадна чалга, рап и всичко това допълнено с космоса и  Луната. А  уж идеятаа е да се възхвалят родопите - а резултата е трагичен. Изобщо гаврата е пълна   :-X  Ето го клипа сами си преценете http://life.dir.bg/2008/03/14/video2768585_0.html

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
Това е абсолютен план за унищожение на българското.

Неактивен Зурастър

• Четящ
  • *
  • Публикации: 16
Относно: Родопите - проход към подземните градове?
« Отговор #57 -: Март 27, 2008, 22:14:43 pm »
абсолютно сте прави ... Но все пак както беше казал Посветен, Ако се стегнем можем да им разкатаем играта ако от горе ни позволят :) Мисля че всичко можем да проучваме, издирваме, търсим и т.н. И един ден несъмнено ще намерим доказателства, които ще поставят българи и траки на най големи висоти!!
Searching to the bottom of my Soul ... Seeking the truth ... All of it ... A New Era is coming     a

Неактивен Спорт-Здраве3

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 385
  • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
Относно: Родопите - проход към подземните г&#
« Отговор #58 -: Юни 01, 2008, 16:21:32 pm »
Нищо скрито няма :) За всичко има много лесен начин да се локализира,  дори от много много години този "селски" метод е на въоръжение в армиите на света. Много ми е странно, защо за това не се говори въобще, въпреки, че не е табу.
Някой замислял ли се е как преди стотици и хиляди години са откривали метали, руди и камъни? Когато не са и сънували дори и предположението за "модерна технология"?

Друго е любопитното. След като тайни, относно местополжението и параметрите на нещо няма...то:
1.Кой ги работи тия неща, дето се откриват.
2.Ако никой не ги работи, тогава ЗАЩО, след като всичко е открито.

Има и друг, по-страшен вариант. Той е, че всичко е открито и вече е работено и довършено. Тогава, ако този вариант е в реализация, значи седим по средата на класическото положение "Матрица" от едноименния филм.
« Последна редакция: Юни 03, 2008, 21:44:28 pm от Mirotvorec »
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Неактивен Спорт-Здраве3

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 385
  • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
А иначе по темата  :P  -  Естествено,че България е гъчкана с проходи за надолу,както и с писти за нагоре и пътища за отвъд.
При условие,че една цивилизация населява едни и същи земи от хиляди,хиляди и десетохиляди години,наистина е наивно да се смята,че на съответната територия "може би" има нещо.
То няма празно направо  ;D
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27