Автор Тема: Мисли и Източници  (Прочетена 130997 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

milenski

• Гост
Re: Мисли и Източници
« Отговор #330 -: Август 24, 2007, 13:26:28 pm »
Handle, само недей така смело с обобщенията, че сега цял ден ще се срамувам...  :(

Айде нещо да ви копна от моя любимец Ра Хари:

По-добре е да се спи често, но много.

Грехове няма. Грях е това, което умът смята за грях, но ум също не съществува.

Не бързайте да се срещнете с Бога, това все някога ще стане.

;D Обичам го тоя човек!

Неактивен Trandev

• Пишещ
  • Публикации: 739
  • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
    • Елементи от някои умозаключения
« Отговор #331 -: Август 24, 2007, 13:45:15 pm »
Хендъла е върха. Кърти, чисти и извозва.
Как може да се регистрираш в женски форум бре. :o :o :o За какво ти е да опознаваш противниковия пол, колкото по-малко знаем за него, толкова по - добре. Съвет - нема лошо да се хвърляш само на манекенки, а германките с невчесаните крака верно са нездравословна  гледка. :D :D :D :D :D

Неактивен Oberon

• Доста Писал
  • Публикации: 1 092
« Отговор #332 -: Август 24, 2007, 13:47:32 pm »
Ба, само тва да беше:)
бе аз се регнах там, щото един фр ме покани, че било весело:)
Ма те се вземат там много насериозно, и не търпят чуждо мнение ( все съм трън в нечий задник, що се касае до мнения:)))
Остави невчесаните крака, ами като седнали д ами показват едни пъпки на ребра ( демек гърди ) и се пъчат като все едно са рускини ахахаха. Тъжноооо, ама факт.
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #333 -: Август 24, 2007, 15:47:38 pm »
Не знаех, че мъжете и жените са противникови полове......
Мислех, че се допълваме взаимно до получаване на хармония.
А то какво било? Война до полуда .... или от полуда?
Като тръгнеш на среща с противник какво очакваш да получиш?

Темата е "Мисли и източници" та нещо по темата:
"Каквото повикало, такова се обадило."
Не рядко викащия се оказва викан. ;)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен veselqk-U

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 255
« Отговор #334 -: Август 24, 2007, 20:33:24 pm »
Жените са жертва на стратегии вследствие на това, че се явяват поддържащи за дадена среда и тя съществува докато те са съгласни затова ударът се насочва към тях. Например, мюсюлманските порядки се поддържат от съгласието на жените. За да бъде разбит патриархалния строй например т.е да обърнат съгласието на жените се лансира феминизма, който  предвид идеите които лансира поставя жените в жалко положение като жени, тъй като доста противоречи на начина им на възприемане на света.
« Последна редакция: Август 28, 2007, 11:57:34 am от Eon »

Неактивен Fiery

• Пишещ
  • Публикации: 545
« Отговор #335 -: Август 26, 2007, 10:09:47 am »
Жените са жертва на стратегии вследствие на това,че се явяват поддържащи за дадена среда,и тя съществува докато те са съгласни,за това ударът се насочва към тях.Например мюсюлманските порядки се поддържа от съгласието на жените. За да бъде разбит патриархалният строй например т.е да обърнат съгласието на жените се лансира феминизма,който в предвид идеите който лансира поставя жените в жалко положение като жени,тъй като доста противоречи на начина им на възприемане на света.

http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=337.msg64122#msg64122 
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен veselqk-U

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 255
« Отговор #336 -: Август 27, 2007, 08:00:40 am »
Я, тука имаме анонс. Мерси за книжката, ще й бодна един поглед.
« Последна редакция: Август 28, 2007, 11:58:19 am от Eon »

Неактивен didi

• Четящ
  • *
  • Публикации: 25
« Отговор #337 -: Септември 10, 2007, 13:15:47 pm »
Цитат

Цитат на: veselqk-U в Февруари 18, 2007, 12:46:47 am

Не е необходимо да се опитвате да промените живота си. Той така и така ще се промени.

И да седя и да чакам с кръстосани ръце? А, какво ще кажеш да променя себе си, а в следствие на това ще се промени и живота ми

"Човевек, променяйки света, променя и самия себе си"   

Авторът е известен, но не за мен сега.
« Последна редакция: Септември 10, 2007, 13:29:04 pm от didi »

Неактивен Fiery

• Пишещ
  • Публикации: 545
« Отговор #338 -: Септември 12, 2007, 04:00:15 am »

Приятелю мой

Приятелю мой, аз не съм какъвто изглеждам. Външността е само дреха, която нося: дреха, грижливо изтъкана, за да ме предпазва от твоя напор, а теб - от моето пренебрежение.
Моят Аз, приятелю, обитава дома на тишината; и завинаги там ще остане - незабележим, недостъпен.
Недей да вярваш ни на думите ми, ни на делата: думите ми са просто екот от собствените ти мисли, а делата ми — собствените ти сбъднати надежди.
Когато ми казваш: „Вятърът вее от изток", аз ти отвръщам: „Да, от изток вее" - защото не ми се ще да узнаеш, че духът ми досяга не вятъра, а морето.

Ти не можеш да проумееш мореплавателните ми помисли, а и аз не желая да ги проумяваш. Искам да бъда сам в морето.
Когато при теб е ден, приятелю, при мен е нощ — дори и когато говоря как пладне танцува над хълмовете, или как теменужен здрач се спуска над долината. Ти няма как да чуеш песните на моята нощ, нито да съзреш полета на крилата ми към звездите - а и аз не ще ти позволя нито да ги чуеш, нито да ги съзреш. Искам да бъда сам с нощта.
Когато ти се извисяваш в твоя рай, аз слизам в моя ад; дори и ако отвъд непреодолимата бездна ти ми извикаш: „Спътнико мой, друже мой!" - аз ще ти отвърна: „Спътнико мой, друже мой." Не ще ти позволя да видиш моя ад. Пламъците му ще обгорят очите ти, а димът ще опали ноздрите ти. Премного милея за ада си, та да те пусна там. Искам да бъда сам в ада.
На теб са ти свидни Истината, Красотата, Правдата — а аз, от обич към теб, ти казвам, че е хубаво и благотворно да са ти свидни те. Ала дълбоко в душата си се присмивам на любовта ти към тях. И ми се ще да потуля присмеха си от твоя взор. Искам да се смея сам.
Приятелю мой, ти си добър, предпазлив и мъдър - нещо повече, ти си съвършен! И аз също ти говоря мъдро и предпазливо. И освен това съм безумец. Ала прикривам безумието си. Искам да бъда безумен сам.
Приятелю мой, ти не си ми приятел - как да ти го внуша? Моят път не е твой път, при все че двамата крачим заедно, ръка за ръка
.

Из "Безумецът" - Халил Джубран   :-*
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #339 -: Септември 20, 2007, 14:45:58 pm »
A Sioux Story

The Creator gathered all of Creation and said: "I want to hide something from
the humans until they are ready for it. It is the realization that they create
their own reality."

The Eagle said: "Give it to me, I will take it to the moon."

The Creator said: "No. One day they will go there and find it."

The Salmon said: "I will bury it on the bottom of the ocean."

The Creator said: "No. They will go there too."

The Buffalo said: "I will bury it on the Great Plains."

The Creator said: "They will cut into the skin of the Earth and find it even there."

Grandmother Mole, who lives in the breast of Mother Earth and who has no physical eyes but sees with spiritual eyes, said: "Put it inside of them."

And the Creator said: "It is done."

Сиукска история

Веднъж Творецът събрал всички свои творения, и казал: "Желая да скрия нещо от хората, така че те да не могат да го открият докато не са готови за него. Това е разбирането, че те самите създават своята реалност..."

Орелът казал: "Дай го на мен, аз ще го занеса на луната."

Творецът отвърнал: " Не. Те ще отидат там и ще го намерят. "

Сьомгата казала: " Ще го занеса на дъното на Океана, .."

Творецът отвърнал: "Не, и там ще отидат, и там ще стигнат..."

Биволът казал: " Ще го заровя в дебрите на Големите Скали. "

Творецът отвърнал: "Те ще разровят тъканта на Земята, и ще го намерят дори там ..."

Тогава прастарата къртица, която живее в утробата на майката Земя, и която няма физически очи, но вижда със своите духовни очи, рекла: " Сложи го вътре в тях"

И Творецът отвърнал: "Сторено е..."
musica universalis

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #340 -: Септември 29, 2007, 23:53:51 pm »
Преди бяхте пуснали една реч на Кърт Вонегът произнесена пред звършващ випуск в колеж в хамерика, обаче нещо се изтри от темата. Ето това е песента, в която е използван текста от тази реч, най - накрая се сетих. Отново енджойте: http://vbox7.com/play:d0d8b839
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен bonano

• Четящ
  • *
  • Публикации: 61
« Отговор #341 -: Септември 30, 2007, 22:59:07 pm »
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от аматьори. Професионалистите са построили "Титаник".
Правописните грешки са умишлени. Всяка прилика с действителни и обозрими в близкото бъдеще събития е

Неактивен bonano

• Четящ
  • *
  • Публикации: 61
« Отговор #342 -: Октомври 01, 2007, 22:56:11 pm »
Животът губи смисъл, когато се събудиш и видиш че от тебе се подава дръжката на нож
... забит от човeкът който си обичал!

Това е ноща, в която всички ангели плачат и техните сълзи се стичаха от пламтящото небе.
Това е нощ на писъци и кърваво небе...
Правописните грешки са умишлени. Всяка прилика с действителни и обозрими в близкото бъдеще събития е

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #343 -: Октомври 01, 2007, 23:35:14 pm »
Доста брутално източник? Рок или метъл банда?
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #344 -: Октомври 02, 2007, 23:03:43 pm »
Цитат
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от аматьори. Професионалистите са построили "Титаник".

Хехе тва е  добро въпреки че ако включим конспиративното мислене  ноевия ковчег май е строен от още по-големи професионалисти и дори с по-яки технологии  ;) :P

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27