Автор Тема: Шамбала и Агарта  (Прочетена 173626 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Eon

• Гост
Re: Шамбала и Агарта
« Отговор #75 -: Ноември 19, 2005, 14:27:38 pm »
хехехехе

гbзария е там

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #76 -: Ноември 19, 2005, 19:13:19 pm »
Нали? А опитай да се концентрираш само върху картинката, забрави всичко около себе си, "влез" в нея...
Айде после кажи какви чувства изпитваш  :D
Не мисли като човек!-Крион

Morrigan

• Гост
« Отговор #77 -: Ноември 19, 2005, 19:34:30 pm »
Картинката е готина. Нещо средно от Пепеляшка и Спящата красавица. Гледах и нищо не почуствах, сигурно не съм се фокусирала, както трябва.

elionora

• Гост
« Отговор #78 -: Ноември 21, 2005, 12:36:29 pm »
Много сте ми интересни
Дали наистина търсите отговори Забележително колко много амбалаж трупате. Върнете се към приказките там говорят за долната и горната земя и там ще разберете какво ги грее. Въпросът е дари наистина търсите отговорите бе хора или просто трените пръстите си на клавиатурите. Тук съм за да търся отговори
а намирам група хора които не искат да скучаят
Не се обиждайте но пишете смислени неща
« Последна редакция: Ноември 21, 2005, 12:45:29 pm от elionora »

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #79 -: Ноември 21, 2005, 12:43:24 pm »
Критиката е хубава но специално от моите постове и линкове в тази тема  аз се старая да правя точно това което казваш да давам информация и да търся отговори така че с това обобщение което направи слагаш всички под един знаменател  и не съм съгласен  :P

elionora

• Гост
« Отговор #80 -: Ноември 21, 2005, 12:50:11 pm »
Не се обиждай Алиен
Но наистина в българските приказките се говори за входовете но те са все в кладенците. А и спомнете си ОВНИТЕ те са нещо като асансьори за пътуващите в земите. Въпросът е какво точно е ОВЕНЪТ?

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #81 -: Ноември 21, 2005, 16:12:21 pm »
Има една шаманска техника,дето е много широко застъпена по целия свят.става дума за пътуване до долната Земя.
И така Необходими са двама човека.Единият е пътуващият а другият "Водача". Пътуващият ляга на земята и се концентрира върху образа на някоя дупка в стаята или такава която е виждал някъде- кладенец,вход на пещера и т.н. Когато Пътуващия даде знак че е готояв водачът започва ритмично и бързо да бие тъпан(всъщност става и с по-дебела книга ;)). Пътуващият визуализира как влиза в дупката и тръгва да се движи по кръгъл тунел.След малко всъщност вече не е визуализация и нещата си идват от самосебе си. Човек попада на Огромно място.Има си планини,реки,прекрасни гледки и митологични същества.На около десетата минута водещият дава сигнал с четири силни и ясни потупвания на тъпана и пътуващият тръгва да се връща по тунела.
  Това е най-общо техниката описана така че да може да се приложи и в домашни условия.
Иначе в различни култури има и малко по-различни начини.Някои използват опиати.Имаше една такава книжка
в която авторът описва как след като изпил чай Аяхуаска с еозовал във въпросния долен свят.Та там му изкочили някакви ужасяващи драконоподобни същества.Казали му че те били създатели и господари на тоя свят.
 После,след като пътуването приключило той разказал преживяното на шамана на племето.Като чул за драконите той казал нещо от рода на "О,те винаги така казват,но не е вярно.Не могат да те наранят ако знаеш как да се препдазиш"
  При моя личен опит с пътуването след тунела се озовах в огромна куполообразна зала,в единия край на която имаше нещо като огромна дупка и отвъд нея вече имаше усещането за природа и пейзаж с някакви зелени върхове.Само,че не можех да мина през нея,само стоях и наблюдавах. Виждаха се доста синкави светлини да прехвърчат навътре към това място...
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #82 -: Ноември 21, 2005, 16:54:48 pm »
Точно за тази Аяхуаска пише и Дейвид Айк чрез която успял да излезе отвъд матрицата! Само че така щеше да бъде прекалено лесно зимаш някакъв подобен наркотик и готово. разбира се аз съм убеден че на различните хора ще им се отрази по-различен начин. Има и изследвания че подобни вещества могат да се прилагат в лечението на нервната система и оттам напрактика човека да става като нов.Но така или иначе това е влизане в кухата или долната земя през астралното тяло.То с него и на Луната може се отиде за нула време. Въпроса е къде са 3Д проходите  :P Бтв Елеонора каза ОВЕН наобратно е НЕВО малко като заменим Е с И които са заменями по принцип и става НИВО. Може и да е съвпадение.

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #83 -: Ноември 21, 2005, 17:19:46 pm »
Диметилтриптамин например е такова вещество.Te така и лекуват шаманите-с пътуване до долу.
 Само дето ефекта на Аяхуаската е временен.т.е. хубу е излензал ама нали пак са е върнал ;D
 Овена по-принцип е слънчев символ свързан с мъжката оплодителна сила...
А да освен това е символ на Пан и на Сабазии
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

elionora

• Гост
« Отговор #84 -: Ноември 21, 2005, 22:11:04 pm »
Овенът доколкото съм чела е символ на друида Рама
Имам въпрос там където сте излизали има ли три луни?

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #85 -: Ноември 22, 2005, 17:56:22 pm »
За Рила се спомена нагоре и рекох да се включа. Говори се, че има седем врати към Шамбала в света и едната от тях, най-мощната, е разположена в Рила. Това са все енергийни врати - едва ли може да става дума за физически дупки. Не ми се ще да приема и това, че Шамбала е място под земята, макар това да си е просто мое лично предпочитание - представям си я по-скоро като градина, закътана във високите планини и защитена под стъклоподобен похлупак от енергия.

За Рила се твърди, че е мястото на пра-стара духовна школа - днес не се виждат никакви следи от нея, защото грамадното време от тогава ги е изтрило. Но активността на рилския портал се свързва с функцията, която българите имат да осъществят през скорошната трансформация. Казва се, че останалите шест врати са насочени навътре, към Свещената земя, докато Рила е насочена навън и излъчва към нашия свят. Може би това е обяснение на дълбокото вдъхновение, което ни обзема, когато се качим в тази планина. В нейните височини всяко лятно слънцестоене последователите на Петър Дънов изпълняват своите посрещания на слънцето.

Рилската врата, както вече споменахме, е една от седемте точки за контакт между нашите светове. Всички те образуват един пръстен около Земята, който физически се вижда като планински вериги. Те започват от Хималаите и платото на Тибет, където би трябвало да е географският еквивалент на Шамбала. След това, както можем да видим по глобуса, тези планински масиви продължават през цяла Азия на запад. Твърди се, че минават през Балканите и през Кaрпатите, и така нататък, на запад, като после потъват в Атлантическия океан, за да излязат отново в района на Централна Америка. От там, според твърденията те навлизат в Тихия океан, пресичат района на Япония и заключват кръга в Централна Азия.

Не знам, географите могат да кажат доколко този планински пръстен съществува. Но всички можем да посочим места, които не веднъж са ни разтърсвали с енергийното си въздействие. Със сигурност в Египет са ставали някакви неща, в Централна Америка, в планините на север от Черно море... Със сигурнист много от великата духовна култура на Тибет и до днес остава непокътната, независимо от още по-великите усилия на Китай да я унищожи. Знаем и за напълно устойчивата тенденция такива места военно да се засекретяват - спомнете си например дупката при Царичина!

И преди да завърша, макар да не съм много добър познавач на Рьорих - в своите странствания като че ли той се беше свързал с един просветен, който му казал, че Шамбала не е място, а е състояние.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #86 -: Ноември 23, 2005, 19:19:47 pm »
Шамбала съществува в няколко измерения. Съществува и в нашето - трето. Съществува и на по-висше ниво. На различни нива, се виждат различни неща ;)

В Рила съм сигурен (за себе си), че има. Чувствам го просто :)

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
« Отговор #87 -: Ноември 23, 2005, 19:49:41 pm »
За пореден път го усетих и аз това лято в Рила. Още с настаняването си в бунгалото и нещо все едно ме изстреля на ...не знам кое небе.
Като казваш, че Шамбала съществува и в 3д - по какво съдиш?

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #88 -: Ноември 23, 2005, 20:21:50 pm »
По ред източници ;)

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
« Отговор #89 -: Ноември 24, 2005, 00:19:14 am »
Не съм чел или чул някой да е определил точното географско местоположение на Шамбала. ::)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27